Actuele vangstberichten tot dinsdag 24 november 2015

... tot dinsdag 24 november 2015

Een winderig weekje mag je wel stellen. Er zijn er die gingen en vingen...


In het warme ochtend licht (Foto: Piet Driessen)

Vangsten IJmuiden tot 23 november 2015 

Door Hans Hendriks

Met al die wind werd er toch nog gevist dit weekeinde.

De IJZZV viste zaterdag zijn derde competitiewedstrijd van dit seizoen op het oude stuk van de pier.


Er werd redelijk gevangen door de 18 deelnemers en de winnaar was Hendrik Molenvliet met 13 vissen.


Rob Mark ving nog een tong van 38 centimeter en ruim 700 gram


Bas nog een tong van 31 centimeter.

Maar het meeste was wijting wat er werd gevangen.

De wind kwam...en wij gingen.



Zondag was de Sint-Nicolaas wedstrijd van de Snoek op het strand van Grote Keten. De omstandigheden waren opnieuw bar en boos, maar te doen.

Er werd alleen bot gevangen van 14 centimeter tot wel in de 40 centimeter.

De winnaar werd Andre De Ruiter die inviel bij team IJZZV 1 die eerste werden met het team. De foto is met de vakwinnaars Andre, Rene en Jos.


Groetjes en tot de volgende keer,
Hans


Een visdag met een gouden randje. Woensdag 24 november, een van de laatste snoekbaarssessies van mijn seizoen. Kort na aankomst in de namiddag al snel beet en gelijk een mooie 60plus snoekbaars...

…een kwartiertje later, alweer getik. De buren hebben de hele middag nog niks en sta de tweede vis te drillen, een flinke roofblei...

…Nog voordat het donker invalt krijg ik alweer een rammel op de hengel, gevolgd door een flinke zwiep. Ik voel vis, groot en zwaar, maar geen gebonk. Vlak voor de kant geeft de vis gas, maar moet het toch opgeven, mijn eerste meerval ooit. Geen joekel, maar een mooie afsluiting van het seizoen. Lees het hele verslag hier. Groeten, Jacques de Gruyter.


Niet meer weg te denken de nijlgans.


Heerlijk zo'n stevige zonnige snoekbaars. (Foto: Johan Caneel)


De nevel klaart op.


Just the two of us during a Fishingday.


Gouden tijden.


'Battle!'.


Magnum blijft goed.

Hallo Total fishing, na 25 jaar is het mij eindelijk gelukt om mijn pr snoek van 108 centimeter te verbeteren...


...Onlangs, op 11 november ving ik op één dag eerst een snoek van 110 centimeter en daarna een monster van 126 centimeter!..

...Wát een ongelooflijk mooie puntgave vis! De grote dames zwemmen beide weer gezond verder om nóg groter te groeien...

...Nu maar hopen dat die 126 centimeter ooit nog scherper wordt gezet...

...Beide vissen gevangen aan een Firetiger shad van SPRO. Met vriendelijke groet, Reint Boiten

Deze keer de nominatie voor de snoeken van Reint. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -