Actuele Vangstberichten tot dinsdag 24 november 2009


... tot dinsdag 24 november 2009

Een warme en stormachtige week weer achter de rug met veelal temperaturen tot 15-16 graden! Voor aankomende week zal de temperatuur eindelijk weer verder doorzakken tot een 4 á 5 graden tegen het einde van het weekend.

Zout door Arthur van Tienen

Topweek geweest voor de kantvisserij, de bootvisserij lag voor een groot deel op haar gat (Noordzee) door de sterke wind uit het zuiden tot zuidwesten en deze week ziet het er al niet beter uit. Volgende week zwakt de wind lekker af en kan men weer genieten van de uitstekende visserij voor en op de Nederlandse kust.

Kantvisserij
Afgelopen week een Mekka geweest voor de kantvissers want het barst van de wijting en schar aan de stranden op dit ogenblik en ook de diepere havens zitten vol met vis. Veel vis, veel wedstrijden, zo had je de eerste dag van de topcompetitie op de stranden van Zoutelande (Kustlicht) en Vlissingen (Westduin) en dat ging om veel vis, een mooie strijd en veel emoties en prima weer in vergelijking met de dagen ervoor, een dag met een gouden randje.


Jonathan Trent met een dikke 11,5 lbs zeebaars.

Op 11 december wordt er in Europoort gestreden om de plaatsen voor de ploeg naar Zuid Afrika en de rest van de Nationale selectie die de interland tegen België en Engeland vist in Engeland. Op Schouwen Duiveland werd het Schouwense Kampioenschap gehouden op de stranden van Westenschouwen en ook hier was er volop vis.

Tussen al het wedstrijdgeweld waren de vrije vissers vooral in de avond bezig en dit leverde een hoop vis op.
Dus om specifiek te zijn heeft geen zin, overal zit vis op dit ogenblik dus pak je kans!! Zaterdagavond een competitiewedstrijd met de Eurovissers op de stranden van Hoek van Holland, ben benieuwd!

Bootvisserij
Zoals gezegd op de Noordzee was er weinig te beleven dus beperken we ons tot de Ooster/Westerschelde en Grevelingen. Oosterschelde wisselend, de stekken die vis opleveren zijn bekend bij de schippers, maar afgelopen zondag was een afvaardiging van de Eurovissers op de Oosterschelde en vingen op de huurboot geen vis, terwijl er overal in de Oosterschelde dik vis zit.

Het is toch een kunst om dan je boot neer te leggen waar geen vis zit! Oosterschelde gewoon dus goed, wijting, schar en steenbolk. Grevelingen weer goed, wijting en schol, van de week is er ook weer een dikke tarbot gevangen. Westerschelde goed, Spijkerplaat levert mooi gulllen en wijting.


Tijdens de 3e naselectiewedstrijd op de 1e dag ving John Muis deze prachtige gul van 70 cm. 

Tot volgende week!

Arthur van Tienen.


 
Roofvis door Piet Driessen

Het weer was heel divers afgelopen week. Warm en bijna geen wind op de vrijdag en zaterdag en zondag sloeg het weer om en was het weer eens echt herfstweer. Op dit moment veel regen en stormachtig en de regen zal weer heel positief zijn op de snoekbaarsvangsten, daar troebel water de snoekbaarzen weer naar hogere waterlagen laat komen.

Hoe waren de vangsten?
 
Snoek: Op de vrijdag en zaterdag heel veel vangstmeldingen, maar dan met een negatieve klank. Namelijk er werd op de meeste plaatsen heel slecht gevangen, en dan bedoel ik ook slecht met dus soms geen enkele aanbeet, en dat op bekend water door roofvissers die anders hun visje wel vangen. Op de zondag trokken de vangsten weer aan en kwamen er nog diverse meldingen binnen op onze vriend ESOX. Heel opvallend dat klein aas de meeste snoeken opleverde op de zondag, en de kleine jerkbaits kwamen daar duidelijk boven uit.
 
Snoekbaars: Nog vaak behoorlijk diep en op de rivieren nog niet actief, en daarom zijn we weer blij met het weer van heden.


We
er een donkere rover voor Piet.

Baars: Weer mooie meldingen van grote vissen tot en met 51 cm, en wat is dat toch een topvis die vele dagen goed kan maken, onze PERCA. Shadjes tot 7 cm en kleine plugjes de beste stukjes aas op de grote baarzen.
 
Voor alle vissen geldt dat ze al kort in de buurt van de winterplaatsen komen en dus worden havens, ingangen, bochten en kruisingen weer de topplaatsen op dit moment, dus vis deze stekken eerst af.
 
Is er veel wind aankomend weekend, ga dan vooral naar polders, beken en kanalen daar de vissen hier zeker wel te vangen zijn. Vis op dit moment ook vaak met opvallende felle kleuren, dat levert gewoon veel meer vis op. Succes op de roofvissen.


Witvis door Willem Stolk

We hebben een week achter de rug met meerdere gezichten. Dat de temperatuur nog altijd aan de hoge kant is, is duidelijk. De invloed hiervan is niet helemaal duidelijk, maar er wordt wel aardig gevangen en ondieper dan vorig jaar.

Match Masters
De jaarlijkse matchcompetitie die wordt georganiseerd door Witvis Totaal in samenwerking met Shimano is in volle gang. Afgelopen zondag is er meer dan 200 kg gevangen – een record! De top vijf vingen tussen de 40 en 15 kg. Mooie dikke vissen gevangen met de slider. Ondanks de harde wind kon men toch goed vissen wat voorgaande jaren toch moeilijker was.

De vissers worden steeds handiger en technischer, dat blijkt! Wie had gedacht dat je met een windkracht 5-6 dwars over het water toch goed kan matchen… Een knappe prestatie dus. In een volgende Witvis Totaal komen we uitgebreid hierop terug, want anno 2009/2010 is er van alles mogelijk qua matchvissen op diep water en bij extreme omstandigheden.

Rivieren
De rivieren Rijn, IJssel en Waal voeren meer water af dan voorgaande weken. Logisch met al die regen en het werd ook wel tijd, want het waterpeil stond wel erg laag. De visserij is erg wisselend. Op de aangrenzende rivierplassen werd er aardig gevangen. Net zoals in Lith (dit is ook een rivierplas) werd de vis tussen de 7 en 10 meter diep gevangen. Leuk om te horen was het feit dat er heel wat dikke voorns werden gevangen.

Havens
De visserij in de havens is ook best aardig. Meer dan tien meldingen van vissers die met de korte stok en een bak casters veel kleine vis hebben gevangen. En, volop vangen is natuurlijk ook een kunst op zich. Jan Hendriks wist zelfs meer dan 20 kg kleine vis in vijf uur tijd te vangen – en alles aan de caster. In de grotere havens in Rotterdam is wél grotere vis gevangen, maar dan spreken we over een heel ander type haven dan bijvoorbeeld Huizen.

Al met al een aardige week met mooie resultaten. Komende week veel wind, wie weet wat dat voor gevolgen zal hebben voor de witvisserij…

Overige vangstberichten van afgelopen week:


Beste Total Fishing, Dit is waarom een snoekvisser altijd een blikje maïs moet meenemen: voor als de snoek het eens laat afweten. Groeten, Marcel Bouwman


Een mooie novembervis voor Bertil Wielink, gevangen door op de ‘warme’ windkant elke dag 500 gram Nash bollen en pellets te strooien.


Het laatste groen verdwijnt ook gestaag.


Zaterdag 21 november werd een zachte, zonnige dag. Daarom vroeg het water op! André scoorde binnen een paar minuten een deze baars op de spro air body shad van de TF-stand op de beurs in Utrecht…


Afgelopen zaterdag ook weer bijna de hele dag staan “Rappen” vanuit de boot. De vangsten vielen wat tegen want het was bijna windstil, kraakhelder water en het zonnetje scheen volop. Dit is bijna “garantie” voor matige vangsten. Toch wisten we nog een aantal snoeken te vangen en een grote baars. Groeten Eddy.


Marc met een baarsgigant.


Super baars van 51 cm zaterdag gevangen, werpend met een sebile shad. Ondanks de slechte weersvoorspellingen toch een leuke en aangename visdag gehad ! Groetjes, Jean Marc Brison - Team manager,  sebile lures Europe.


De lampepoetser geeft nog een vrolijke noot in dit jaargetijde. Foto: Jelle.


Beste T.F. De dag begon wat druilerig maar eindigde uiteindelijk nog zonnig. Het resultaat was o.a. een mooie snoekbaars. Groeten van Andre van de Gevel.


Zondag was mijn broer Frank mee en hebben we met de boot in de kleinere kanalen gevist. Het was geen topdag, maar we hebben ons toch geamuseerd…...



........ Ik had het geluk om een poldersnoekbaars te vangen van 65 cm.


Beste Total Fishing. Hierbij een mooie snoekbaars met een lengte van 80cm gevangen op 10 meter water. Gevangen door Mario. Groetjes Jan.



Een prachtige 80-er snoekbaars op een late ochtend in Denemarken voor Arnulf Ehrchen.


Dit natuurgetrouwe shadje wist meerdere stekelridders te verleiden, waaronder deze beauty. Met dank aan het Total Fishing-team!  Groeten van Wilfred van Nunen.


Hallo T.F. Mijn vader vandaag de kampioen in de boot, met deze prachtige dikke snoekbaars van 90 cm. Groet, Peter van den Oever.


Beste T.F. Ben weer wezen vissen op groot water. Met als resultaat mijn nieuwe PR! Met 102 cm en een gewicht van 21 pond een supervis. Op naar mijn nieuwe PR! Vriendelijke groet, Bert Smidt.


De laatste mooie kleuren.


Er rustte geen zegen op deze zondag denk ik, maar nog wel 2 mooie rovers. Groeten Piet Douma.


Op een mooi vennetje met kraakhelder water probeert een mooie snoek nog 1 keer aan te zetten voor een laatste vluchtpoging, maar helaas moest deze pracht snoek toch nog eerst ff op de foto voordat die verder kon zwemmen…...


....... Keigezond en sterk was deze rover, had verder niks geleden en is weer netjes teruggezet zoals ik alle snoeken terugzet! Sjak Kroet


Nico en Berend struinden zondagmiddag wat kleine watertjes af met chatterbaits, mini-bulldawgs, shads en plugjes. Heel veel rovers trapten er ondanks het verleidelijke aanbod niet in, het merendeel hield de kaken goed op elkaar. Het exemplaar op de foto was een van de uitzonderingen, bij de derde drieste aanval was het raak, Groet Berend.


Dit weekend heb ik 2 dagen gevist, na 3 weken in het buitenland (klik voor het verhaal!) was het wel leuk om terug op het water te zijn.


Afgelopen zaterdag ook weer bijna de hele dag staan “Rappen” vanuit de boot. De vangsten vielen wat tegen want het was bijna windstil, kraakhelder water en het zonnetje scheen volop. Dit is bijna “garantie” voor matige vangsten. Toch wisten we nog een aantal snoeken te vangen en een grote baars.

Tegen de middag het warmtepak maar uitgetrokken want het  werd te warm daarvoor. Ook vielen de aanbeten ‘s middags helemaal weg en dat op een stuk water waar we de laatste  tijd vele aanbeten kregen. Er ligt duidelijk veel roofvis, maar als ze geen zin hebben werkt zelfs het beste kunstaas niet meer. Gr. Eddy te Mebel.


Ondanks de slechte vangsten van afgelopen week toch nog een mooie snoek voor Frank.


Wonderschone poldersnoeken met een goed gevulde maag. Dankzij het zachte weer hebben we hier de afgelopen dagen volop van kunnen genieten!  Deze viel voor de nieuwe Airbody shad van Spro, bedankt nog! Vangze. Michiel Wateler


Mooie vis van 1,03m voor Richard.


Jan kon op de SNB Bestuursdag nog een mooie snoek vangen.


Beste Total Fishing. Afgelopen zondag ondanks het beestenweer een superdag. Als je zulke mooie vissen vangt, maakt ‘een beetje’ regen niet meer uit… Beide vissen waren nieuwe pr’s, en vielen voor een halve makreel. Hier de ‘kleinste’ 1.02 meter. Toen de zon begon te schijnen hebben we geen beet meer gezien. Vriendelijke groet, Geert Fiolet en gelegenheidsvismaat Justin.


Machtig mooi gekleurde en getekende vis. Groet Mads Grosell.


De meeste snoeken waren naar de kleine kant maar Frank wist toch een snoek van 99 cm te vangen. Groet Bart Mylle.


Na een beetje rondrijden kwamen we op een stek waar we verleden jaar ook wat actieve snoeken wisten te vangen. Hans pakte tijdens zijn eerste worp een dikke vis van 93cm, een goede start. Ook ik pakte enkele minuten later een vis van 77cm. Daarna was de pret voorbij.

Veel wind en regen zorgde dat we weer snel thuis achter de kachel zaten. Maar goed, we hebben wat actie gezien na voor mij een zeer lange tijd terug. Hopelijk krijg ik wat meer tijd om te gaan vissen de komende tijd. Groeten uit het winderige Noord - Holland, Frank en Hans.


Beste T.F. Laatste tijd lekker met doodaas aan de slag. Deze vis van 1.09mtr kon een forse dode spiering niet weerstaan! Groet Jerry.


Hallo T.F. Zaterdag 21 november mijn verjaardag op groot water gevist. Deze snoek van 1.16m was een prachtig verjaardagskadootje! Het hele verslag staat op www.snoeken.net. Groet, Pieter Nederlof.



Philippe Spits met een slanke 1.20m. Groet Mads.


Ook een fraaie dame voor Jonas Stenvinkel.


1,23m Geweldenaar gevangen door Arnulf Ehrchen.


Savage Gear Teamlid “The Joker” met 120 centimeter kracht in handen.


Beste Total Fishing. Afgelopen zondag ondanks het beestenweer een superdag. Als je zulke mooie vissen vangt, maakt ‘een beetje’ regen niet meer uit… Beide vissen waren nieuwe pr’s, en vielen voor een halve makreel.

Grootste was 1.18 meter (hierboven afgebeeld). Toen de zon begon te schijnen hebben we geen beet meer gezien. Vriendelijke groet, Geert Fiolet en gelegenheidsvismaat Justin.


Zaterdag schitterend weer gehad en heerlijk op snoekbaars gevist. Rond het middaguur toch maar eens een grove voorn langs een wel heel ‘snoekig taludje’ heen getrokken met deze ‘bak’ als resultaat. Mvg, Hendrik-Jan Verheij

Deze week nominaties voor de baars van Jean Marc, de snoekbaarzen van Wilfred van Nunen en van Bert Schmidt en de snoeken van Geert Fiolet en Hendrik Jan Verheij! Van harte gefeliciteerd! 


Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -