Actuele Vangstberichten tot dinsdag 24 mei 2011


... tot dinsdag 24 mei 2011

De meesten zijn er klaar voor: aanstaande zaterdag gaat het roofvisseizoen 2011 weer van start. Na twee maanden verplichte rust te hebben gehad, kunnen de roofvissers weer hun hart ophalen en het zal druk zijn de eertse dagen op en aan de waterkant. Geef elkaar wel de ruimte, iedereen wil een aangename en goede start van het seizoen maken! Veel succes!!!


Nog maar net uit het nest en nog niet goed genoeg in de veren om het grote luchtruim te kiezen.



Lekker hé, dat lente zonnetje en nog goede vangsten ook!

Wat later dan jullie hadden verwacht maar zeer drukke werkzaamheden afgelopen weekend en op maandag deden mij ene paar afsrpaken de das om , waaronder een met de groep Delta visie t.a.v. de stekken op de 2e Maasvlakte, jammer maar het werk ging in dit geval voor en ik ben er zeker van dat mijn mede leden van deze werkgroep er aalles aan hebben gedaan om onze belangen als Sportvissers op de 2e Maasvlakte zo goed mogelijk te verdedigen.


Bootvangsten
Noordzee alle fronten behalve prima, de gul zit er goed p de wrakken, de zeebaars i prima te vangen en de visserij onder de kust geankerd is nog steeds top!, schar in overvloed en heeft de overhand dusdanig dat er bijna geen andere vis meer te vangen is, over luxe problemen gesproken! 
 
Oosterschelde redelijk, op sommige plaatsen kunnen mooie scharren gevangen worden en de bot is altijd wel aanwezig, de zomervis is ruimschoots aanwezig, zeebaars, makreel, geep is goed te vangen dus probeer daar eens op te vissen op een huurboot wanneer de bodemvisserij slecht is, je zult versteld staan van de mogelijkheden!


Jan Stam met een mooie zeebaars tijdens de 2e Penn Korps Kompetitie wedstrijd en de fint van Erik Remijn van afgelopen zaterdag te Vlaardingen

Grevelingen haring wat de klok slaat, s, avonds nog visserij op wijting en paling.
Winnaar verleden week van het EFSA Festival was Nederlands kampioen Ernest Ripson, bij de koppels was het koppel  Ernest Ripson/Joop Schik het beste en alsof het niet genoeg was won ook het AWA Shima Team met bovenstaande heren de prijs voor het beste viertal!
Kantvangsten:

Afgelopen zaterdag de 2e Penn Korps  Kompetitie wedstrijd vervist aan de stranden tussen Westkapelle en Domburg, een zeer mooie dag en 22 gemotiveerde korpsen  begonnen aan hun 2e wedstrijd , zeebaars, bot en geep vormden de hoofdmoot van deze visserij en op het uitstekend door HSV de Edelkarper uitgezette parcours

Iedereen had 20 meter ruimte had aan weerszijden was het een puike dag en een spannende strijd welke bij de korpsen afgetekend werd gewonnen door het Penn /Zeehengelsport Team. De strijd word weer spannend, het Grauvell team scoorde na een eerste plaats in de eerste wedstrijd nu een vierde plaats en blijft fier overeind staan, de laatste 2 wedstrijden in het najaar zullen een ongekend spannend verloop krijgen!

Vissingen tot aan Westkapelle
Drama  aan de stranden de banken met mesheften verzieken de verre visserij volkomen, peuteren op kleine vis onder de kant of  vissen op geep en makreel is alles wat er over blijft, de Westkapelse zeedijk is vergeven van de geepvissers, wees er dus vroeg bij!
Zoals gezegd de stranden van Westkapelle tot Domburg een prima alternatief voor de bodemvisserij, zeebaars en bot vormen de hoofdmoot, terwijl s,avond en s,nachts de tong actief wordt.

Oosterschelde slikken , schorren en dijken, bot op de schorren, en slikken, makreel, geep en zeebaars vanaf de dijken, ruime keuze dus!

Europort gebied: fint is gearriveerd en trekt ver de Waterweg op omdat het een tijd niet heeft geregend trekt de zeevis ver landinwaarts, maatje Erik Remijn ving een dikke fint in Vlaardingen terwijl andere maatjes Sjaak Nuijt en Arno Koman mooie tongen, paling en botten vingen op het hoofd van Vlaardingen.


De fint is weer gearriveerd…


...met vissen van rond de 50 cm een mooie sportvis zeker voor de vliegvisser!

Tenen Glooiing, bot, zeebaar en fint, Beerkanaal, nog wat schar, al mooie dikke zeebaarzen aan de mesheften en steurkrabben die je overigens met een gewoon schepnet mag vangen in de Grevelingen. Wat niet mag is een kruisnet!

Ondiepe stukken na  de Stormvloed kering een wolhandkrabben parade, dus wegblijven!, Caland kanaal komt de zeebaars en makreel weer kijken, het proberen waard. Zaterdag 28 mei de grote wedstrijd van de Zeenaald inde Dintelhaven, hartstikke leuke wedstrijd individueel of in koppels, de opbrengst is voor het goede doel, meer info op www.zeenaald.nl

Stranden Hoek van Holland tot aan KIjduijn, hoe verder naar Kijkduijn hoe beter de vangsten van mooie aantallen bot, zeebaars komt ook al weer lekker aan de kant, zoek voorlal en dag uit met veel wind, hiermee vergroot je je kansen op zeebaars

Tot volgende week! Arthur.


Afgelopen woensdag met vismaten Cor en Jan naar de wrakken geweest om op kabeljauw te vissen. Ik moest er ver voor varen, maar de vangsten waren dan ook super te noemen….


...Uitschieters van over een meter zaten er bij, echte kabeljauwen! Groeten, Maurits - Fishing-Direct.

Nog enkele dagen en dan mogen we hier in Nederland weer achter de roofvissen aan. Natuurlijk hebben we de laatste weken nog wat kunnen genieten van roofvisreizen in het buitenland hier op de site, maar vele hebben op aankomende zaterdag gewacht.
 
Hoe zal het zijn? Is het water niet te veel gezakt, hoe zijn de watertemperaturen, is het water niet te helder, is er genoeg stroming op de rivieren? En zo is er nog meer te bedenken. Een antwoord: gewoon lekker gaan en genieten van deze eerste dagen.


Het water ligt er weer strak bij. Groet, Piet.

Veel vis zal zich de eerste weken veel in de oever ophouden daar hier veel activiteit is van paaiende witvis, jongbroed en de eerste waterplanten, dus deze tip zeker niet vergeten. Wissel zeker de eerste weken van kleuren en shads, spinner, spinnerbait en jerkbait zullen zeker scoren. Hengels, lijnen, kunstaas, motoren, vergunningen weer in orde en dan gaat dit zeker lukken en horen we wel van jullie hoe het de eerste dagen is vergaan.

Veel succes allemaal op onze eigen Nederlandse rovers. Piet.

Het was een hele stille week wat de barbeel betreft. Het leek wel of iedereen hetzelfde idee had om een weekje niet te vissen. Het valt ook allemaal niet mee, de vangstmeldingen zijn minimaal en om dan ook nog eens naar een grote rivier te rijden…

De waterstand blijft laag en ook de komende tijd wordt er geen regen van betekenis verwacht. De stroomnaad van de rivier trekt zich langzaam maar zeker ook terug en de hoofdstroom is op veel plaatsen daar waar momenteel de vaargeul is. We weten dat de barbeel zich ophoudt in die strook.


Richard Bindels en een mooie vangst van de Roer,

Dat zou nu een reden kunnen zijn dat ze niet te vangen zijn… Al zou het op de IJssel mogelijk moeten zijn je montage daarin aan te bieden, zeker als je met je hoofdlijn in een lus vist. Nadat de korf de bodem heeft geraakt geef je meteen een meter of 10 extra lijn, zodat deze in een bocht komt te liggen. Dit vermindert de lijndruk en op die manier blijft je voerkorf langer in de stroming liggen. Let er wel op dat de aanbeten anders zullen verlopen en dat je eerst de bocht uit de lijn moet draaien voordat je aanslaat.

Al met al weer geen leuke vangstmelding deze week. Slechts enkele zijn er gevangen… hopelijk is het deze keer stilte voor de storm….

Groet en tot volgende week, Frans Vogels


Hallo Vissers, bij mij wil het nog niet erg lukken met de maatse zeebaarzen, maar dat wil niet zeggen dat ze er met een andere, minder statische manier van vissen niet te vangen zijn. Vismaat Rob Boots loopt heel wat strekdammetjes af te zoeken in het noorden van Noord-Holland en zo is de kans dat hij er een paar tegenkomt, meestal groter dan bij mijn manier van vissen met aas en de lange stokken….


...Maar dat vind ik nu eenmaal weer mooi! Hoewel ik het andere ook beoefen hoor! Natuurlijk kiest Rob ook het getij uit zodat hij de beste vangstkansen heeft. En als er geen branding staat, ben je bijna kansloos, dat weet hij ook. Visgarantie tot de deur natuurlijk.

Van de week verspeelde hij in de vroege ochtend nog een hele HELE dikke baars omdat zijn haken waren uitgebogen aan een van de nieuwste pluggen! Dat is natuurlijk balen, en ik ken het gevoel; je staat dan alleen en kan geen kant op met je emoties.

Het enige wat je nog rest is het uit te schreeuwen of tegen de duinen in het luchtledige te gaan vloeken. Je moet het even kwijt toch?!! Rob, je hebt me weer wakker geschud!!!! Prachtvangst! En mooie manier van vissen!! Visgroet van Lucky Luc.


Afgelopen zaterdag met Robert van de Skintus II vertrokken te Nieuwpoort, met de bedoeling vriend zeebaars te belagen. Het was prachtig weer, weinig wind en weekend dus je kan het al raden… inderdaad, het was zeer druk op zee. Aangezien de zeebaarsvangsten de voorgaande dagen over de gehele lijn slecht waren, hadden we weinig hoop.

We deden verschillende wrakjes telkens voor anker, maar werden om de tien minuten gestoord door ‘gullenmeppers’ die met het welgekende driften de boel kwamen verstoren. De vangsten waren dus ook navenant. Dan maar wat onbekendere puntjes opgezocht waar we met rust gelaten werden.

Ondanks dat de schipper z’n uiterste best deed om de baars te vinden, was het merendeel van de vis toch wel gul, vaak van mooi formaat. De mooiste was vandaag voor mij met een gewicht van 5,3kg. Zo zie je dat het zeker loont om te ankeren. Het was - zoals altijd bij Robert - een superdag, goed gelachen, gegeten en gedronken, dat hoort er ook bij, niet? Groetjes.


Beste TF,met 8 vrienden net terug van een fantastische visvakantie in Noorwegen…


...Weer prima, natuur geweldig en de vangst ook nog super…


...na de vele  kabeljauwen vingen we ook nog grote zeeforel en zelfs heilbot op de spinlat. Groet’n uut Enschede.


Deense vliegvisser Jesper Havshøi wist afgelopen vrijdag na vele tientallen keren vissen eindelijk een trophy zalm te vangen! Keiharde visserij wat dat betreft, maar de prijs is zoet. Gefeliciteerd namens Mr. William en Westerhuuze.


Hallo Vissers, het is altijd weer leuk als ik foto’s krijg toegestuurd van Hans Kruit uit Gran Canaria/ Puerto-Rico. Meestal passen de vissen nog net op mijn beeldscherm en dat is ook nu weer het geval. Al slepend met lures worden alweer prachtige Wahoo’s gevangen. Zoals deze twee van 21.5 en 26,5 kg. Dat zijn beste vissen om te vangen hoor, en zo te zien aan de foto’s staan de dames hun mannetje!!!

De grote Angelsharks die worden gevangen met aas op het rif, kunnen behoorlijk groot worden en gemakkelijk een gewicht van 20 kg of meer bereiken. Het plaatselijk record is net naar 28 kg getild!! Best visje en is weers eens wat anders dan een wijting of een scharretje!! Ik moet nog even wachten tot volgende winter voordat we ons geluk daar weer gaan beproeven, maar van deze foto’s krijg je het toch al weer een beetje warm….


De Angelsharks worden zo netjes mogelijk in het benige gedeelte van de bek gehaakt en verdwijnen weer retour richting het rif. Die kunnen best wat hebben hoor, maar toch wordt er zo voorzichtig mogelijk mee omgegaan!! De Wahoo’s zijn gewoon prima eetbare vissen en zullen hun weg vinden door menig menselijk lichaam.

Het marlijnseizoen gaat bijna aanbreken en die zullen dus binnenkort wel op mijn scherm verschijnen. Alles Catch en Release bij deze visserij indien mogelijk. Wilt u ook eens zo’n prachtig en betaalbaar avontuur beleven op nog nooit door u gevangen vissen, en bent u op Gran Canaria of gaat u er binnenkort heen, neem dan eens contact op met Hans of Maria Kruit van www.bluemarlin-charters.com. Zij en de geweldige deckhands zullen er alles aan doen om u een mooie vis te laten vangen. Groet, Lucky Luc Mom.


Beste Total Fishing, in de Lek op mijn favoriete vis, de winde, met de vlokhengel!...


....En wat is er mooier dan een mooie winde drillen terwijl je zelf in de rivier staat? Met vriendelijke groet, Sander Arendsen.


Beste Total Fishing, hierbij wat foto’s die we gemaakt hebben van onze (familie)visvakantie in noord Frankrijk. Groetjes v/h klokkenhuis.


Eindelijk kwamen ze los, 6 stuks echte Hollande zeelt, in de ochtend gevangen. De grootste was 59 cm….


....Wat is het toch een mooie sportvis op een penhengel! Met vriendelijke groet, John van den Heuvel.


Beste Total Fishhing, de gesloten tijd zit er weer bijna op. Nog een weekje wachten en dan mogen velen weer van hun hobby genieten op, in of langs het water. Ik heb me tijdens de gesloten tijd bezig gehouden met het vissen op zeelt met de penhengel.
 
Na 4 dagen vissen toch 10 schitterende zeelten weten te vangen waarvan 1 kleiner dan 50cm. De mooiste wil ik met jullie delen. Deze schitterende 54cm zeelt kon mijn maïs aanbieding niet weerstaan. Met vriendelijke groet, Tim Huizenga.


Beste Total Fishing, hierbij wat foto’s die we gemaakt hebben van onze (familie)visvakantie in noord Frankrijk…


Speciaal hiervoor een method feederhengel aangeschaft voor de wat (kleinere) karpers….


....Echter deed de steur het op de feeder, gevuld met corned beef en op de hair een stukje smac, uitstekend. Werd wel een werkvakantie hierdoor haha! Groetjes v/h klokkenhuis.


Nog enkele dagen en we kunnen er weer tegenaan, wij hebben alvast genoten van een weekje zuid-zweden,met prachtig weer en met regelmaat prachtige snoekbaarzen,vooral de rainbow wob shad was voor stèphanie dé nummer èèn!...


...Om en rond de vele eilanden specifiek met rotsachtig bodemverloop, waren de stekken bij uitstek op een diepte tussen de 4 en 7M. Groeten Steffe en Mario.


Een heerlijk weekje in de natuur waar je vaak niemand om je heen treft. Iemand enig idee wat voor een vogel dit is?...


...Deze kleur was favoriet tijdens onze visvakantie in Loftahammer Zweden. Geen grote maar wel heel snoek door middel van veelal zichtvisserij op jerkbaits…


...En waar ga je dan vissen? Ongelooflijk groot gebied. Schitterend, maar wat is Nederland dan toch klein….


... Ze stonden hoog genoteerd op de menukaart…


...Deze kleur was ook weer favoriet. Wat wil je, net een haring en daar jagen ze op in de Oostzee!...


...Het blijft brak water. Dus voor het behoud van je kunstaas en ander materiaal nadien even afspoelen…


...Een van de vele vissen die we gevangen hebben deze trip. Meer dan 170 vissen, en een veelvoud daarvan aan volgers en lossers. Heelaas viel het formaat wat tegen maar het het pleizier was er zeker niet minder om! Groeten van Mike en Rob.


Deense visser Jakob Thurman, had een geweldige start van het snoekseizoen! Groet, Rasmus.


Nadat mijn jerkbait een meter voor mijn voeten gegrepen werd, volgde een dril waarbij de snoek verschillende keren het luchtruim opzocht. Uiteindelijk werd mijn pr met 2 cm verlengd naar 99cm. Nog steeds geen metersnoek, maar toch een vis om gelukkig mee te zijn. Gertjan Smits.


In Ierland is mei vaak een maand met veel mooi en rustig weer. De afgelopen tijd heeft harde wind het vissen op het grote meer Lough Derg echter bemoeilijkt. Visgids Ferdinand en zijn gasten waren daardoor beperkt tot de stekken die in de luwte lagen. Desondanks hebben ze weer een aantal mooie snoeken gevangen. Hier Marcel met de eerste van zijn  2 metersnoeken…


...Een fraaie Ierse snoek voor Ferdinand.


De jongen hebben net het nest verlaten en zetten de eerste vleugeltjes in die nieuwe, grote wereld.


Dit is een van mijn mooiste spiegels die ik ooit in mijn leven in de Oude Rijn heb gevangen. Groet, Jasper.


Als snoekvisser verbaas ik me toch telkens weer over de kracht en het uithoudingsvermogen van deze bulldozers. Groet, Ben.


Hauke Kleinen als prostaffer van van Svensensports.


Bastian Reetz met een mooi spiegel.


Beste Total Fishing, hier een rijenkarper van 80cm en rond de 30 pond…


...afgelopen zaterdag gevangen op de rivier de IJssel aan een blokje kaas. Groet, Nico Breevaart.


Richard Johnson met een zware spiegel.


Beste Total Fishing, net voor de paai hier begon, heb ik nog twee karpers weten te strikken aan het oppervlak!...


...Een mooie oude spiegel en een lekkere dikke schub. Groet, Arend Burger.

Deze week de nominaties voor de kabeljauw van Maurits, de zalm van Jesper, de zeelt van Tim en de karpers van Jasper, Arend en Nico. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -