Actuele vangstberichten tot dinsdag 24 maart 2015

... tot dinsdag 24 maart 2015

De lente vordert voortvarend hoewel de nachtelijke vorst nog niet helemaal verdwenen is. De paaitijd van de roofvissen lijkt op stoom te komen, gezien het aantal dikke vissen. In zee beginnen de vangsten in postitieve zin te veranderen.


De lente is met een spetterende gebeurtenis (de eclips) van start gegaan en zie hier!

Vangsten IJmuiden 

De vangsten worden beter op de Zuidpier. Mooie gullen tot ruim in de 50 centimeter zijn momenteel geen uitzondering. De hele week blijkt het opkomende tij het beste te zijn.

Pieren als aas en een jojo met een 1/0 haak of een 1 zijn een mooie maat om de gullen mee te vangen, zodat je genoeg vlees haakt om de vis tussen de blokken vandaan te trekken.


De kop van de Zuidpier.

Rond de kop worden de meeste gullen gevangen. Dit wel rond de 80 meter uit de kant.


Gul van de kop.

Aan de buitenkant word dichter onder de kant gevist.


Rondal met gulletje.

Een vader die zijn zoon laat gooien vangt de meeste gullen.


Vader en zoon succesvol.

En dat de vis er echt dik zit bewijst zelf dat Ron H. ze kan vangen.


Ook Ron vangt ze.

Zondag werden er aan de binnenkant weer dikke botten gevangen. Hier maakte de afstand niet uit.


Rene met botten.

s ‘Avonds werd er ook gevist met scharren, wijting en een mooie polak door Robert Boon.


Pollak voor Robert.

Met de juiste middelen zit Arjan heerlijk uit de wind.


Arjan met zijn rijdende viskoffer.

Zo'n viskar willen we allemaal wel.

Tot volgende week!
Hans Hendriks

Wegens omstandigheden deze week geen vangstberichten van Joop Folkers.

Nog één week te gaan  

De vorst gaat weer uit de lucht en de temperatuur komt de laatste dagen van dit roofvisseizoen weer iets hoger. Dit de laatste dagen niet altijd het geval geweest en hadden we zelfs nog wat nachtvorst.

Er zijn de afgelopen week veel vissers onderweg geweest om proberen te genieten van een beetje lente, en natuurlijk ook wat roofvissen te vangen.

Snoekbaars lag nog behoorlijk diep op vele plaatsen, en dan vooral de grote vissen natuurlijk. Ze hebben deze week nog tot en met zaterdag om het kunstaas te ontwijken en dan kunnen ze zich instellen op het paaien.


Wat een power, deze meerkoet.

Als het weer dan redelijk blijft en de waterstand niet te veel verandert, zal er best veel nageslacht komen, daar de snoekbaarsstand nog helemaal niet zo slecht is in Nederland.

Er werd redelijk snoekbaars gevangen al was het vaak op een klein stukje water waar ze aanwezig waren. Veel kilometers afleggen is nu niet slim om te doen omdat ze gewoon te vangen zijn op een stuk van 50 meter.

Het is dus een kwestie van goed afvissen als je wat activiteit hebt uitgelokt. Lokale kennis is een groot voordeel natuurlijk. Ratelaars zijn nu zeer succesvol, en ook vooral de laatste week kleine shads.

Wit, rood en geel scoorden heel goed afgelopen week bij de snoekbaars.


Prachtkleuren heeft zo'n fazanthaan.

Baars is ook redelijk te vangen, en ook hierbij zaten weer vele grote vissen. Jachthavens bleven goed en ook diverse diepteverschillen van 2 naar 4 meter scoorde redelijk wat baarzen.

Ze liggen vaak in een hinderlaag met enkele grote vissen om het jongbroed van afgelopen jaar op te wachten en daarom scoorde klein kunstaas ook hier weer duidelijk het beste.

Verder worden er nu ook nog tijdens het snoekbaarzen en baarzen enkele snoeken gevangen daar deze niet kunnen lezen dat het snoekseizoen gesloten is.


Thomas met een fraai getekende snoek.

Ga de laatste dagen niet te diep vissen en werk wat meer in de oevers. Er zal dan best nog gevangen worden, daar nu de temperatuur weer iets hoger gaat worden.

Vanaf volgende week gaan we gewoon ons materiaal weer goed in orde maken.

Succes de laatste dagen op de rovers. Ga er echt nog op uit. De laatste week is zeker nog de moeite.

Volgende week de laatste berichten van dit roofvisseizoen.
 
Met roofvisgroeten,
Piet


Hallo vissers, gelukkig namen de aanbeten en vangsten weer toe de afgelopen week op de Noordpier…


…Het formaat schar is nog niet goed maar er liepen in de loop van de dag genoeg scharren van formaat doorheen om mee te nemen voor de pan…


…De botten zijn nog steeds moddervet en zorgen voor mooie sport. De volgende dag heb ik de botten en scharren tezamen gerookt en dat was weer een ware delicatesse…


…De huid van de schar kan je gewoon opeten maar die van de bot niet, maar het vlees is echt top…


…Achter de vuurtoren waar ik ik eerst wilde gaan vissen kwamen mooie gullen vandaan…


…Mohammed en Glenn waren al in de nacht begonnen dus wie het eerst komt wie het eerst maalt…


…Ondanks een zeer mooie vangst van beide mannen  bleven er weer (te) veel gullen tussen de blokken achter…


…Het blijft een lastige visserij. Buigen of barsten!..


…De aanbeten in het Noordzeekanaal namen ook weer toe van de week…


…Tussen de vele kleine wijtingen kwam er regelmatig een mooie en soms zeer mooie wijting naar boven…


…Dit kan nu alleen maar gaan toenemen...


...Hans Kruijt die op Gran Canaria woont was op bezoek bij zijn net bevallen dochter te Alesund in Noorwegen. Hij kan het vissen natuurlijk dan niet laten en haalde mooie gullen naar boven. Zeg maar gewoon kabeljauwen want dit soort vissen van 11 kilo zien we bij ons ook niet zo vaak meer...


...Op Soroya bij Marc van Roie komen weer prachtige kabeljauwen (skrei) naar boven. Hierbij een prachtige dikke vis gisteren 23 maart door Raymond gevangen. Het is heftig weer daar, maar kans op zeer grote vissen. Zie: www.soroyafishing.com. Groet van Lucky Luc Mom.


Wij zijn onlangs op vakantie geweest naar Egypte, en hebben van onze trip een video gemaakt. Met vriendelijke groet, Thomas van Sluijs.


Beste Total Fishing, ik ging de tweede week van maart richting Ierland om samen met…


…Jacek Gorny van www.fishingireland.pl de wilde bruine forellen achter de schubben te zitten met lichte spinhengels…


...Zowel op de rivier als op het grote water werden er dagelijks prachtige vissen gevangen! Beste groeten, Jeroen Teugels.


Na tien jaar is het eindelijk gelukt! In de loop der jaren hebben wij er zeker vier zeeforellen verspeeld op het NoordzeeKanaal…


…Echter vandaag (maandag 23 maart) is het geiukt! Een mooie zeeforel van 46 centimeter! Mooi dik en rond!

 Groeten, Rob Bijlsma.



Zaterdag de 21ste begon het voorjaar. Regen, hagel en zon losten elkaar af. Toch weer een aantal mooie vissen gevangen…


…zoals een mooie dikke baars de niet van de Super Sisco af kon blijven. Niet direct een baarsplugje, maar deze vis wilde 'm wel hebben. Groetjes, Eddy.


Gewoon weer een prachtige baars.


Een hele oude strijder dient zich aan.


Het diner is opgediend. Aan tafel dus.


Soms verwacht je het niet meer en dan ineens...Visgids Johan.


Heerlijk genieten van het mooie weer en vis!


Goedendag Total Fishing, lang geduurd maar eindelijk hadden Perry en ik een keer samen afgesproken. Het werd, anders dan de planning, en onstuimig dagje op het grote water. Maar dat mocht de pret niet drukken…


…Perry ving vandaag zijn record een snoekbaars van 97 centimeter. Ik dacht dat ik even later nog een grotere had maar dat bleek een meerval van dik 130 centimeter te zijn. Wat een sport om zulke vissen te vangen op zelfgemaakte shads! Groeten van Arie vd Camp.


Mooie dag met mooie snoekbaarzen op 8 meter water. Groeten Jac van der Ende, roofvisgids 4you.nl.


Hallo Total Fishing, hoogzwangere snoekbaars, 91,5 centimeter. Gevangen op een HM cobra, 14 meter. Groet, Wouter Bolten.


Vorige week met drie man 50 snoekbaarzen gevangen waarvan enkele mooie. Alles netjes terug gezet. Het was zeker niet slecht voor de maand maart. Groet, Francois Daelemans.


Mist…een spelbreker op de rivieren en het grotere water. Noodgedwongen bleven we dicht onder de kant. Werpend met kleine shadjes op lichte loodkopjes kregen we niet veel snoekbaarsaanbeten, maar díe we kregen waren heerlijk vlammend! De Relax Diamond Shad is heel geschikt voor dit doel. Deze snoekbaars beaamde dat...


...Zo'n fraaie snoek tussendoor is natuurlijk geen straf...Groeten van Wilfred van Nunen.


Schitterende zware groenjas voor Herbert.


Na het werk nog enkele uurtjes gaan vissen (kan het niet laten). En op enkele dagen voor de sluiting nog twee keer mijn PR verbeterd...


...Een ontzettend sterke snoekbaars van 89 centimeter en een dikke dame snoek van 114 centimeter …


…Allebei klaar om te paaien...


...Was niet simpel om die in mijn eentje in het net te krijgen. Groetjes, Werner Rits.


Beste Total Fishing, deze dame van 110 centimeter en 12,3 kilo heb ik afgelopen vrijdag mogen vasthouden nadat ze mijn eigengemaakte 3-D hybride totaal geïnhaleerd had! Kleur zwart met rode onderkant. Wat een topdag zo vlak voor het gesloten seizoen dus hiermee kom ik die periode met gemak door! Groeten, Derk van der Molen.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Werner, de snoekbaars van Wouter en de zeeforel van Rob. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -