Actuele vangstberichten tot dinsdag 24 maart 2009

.... Tot  dinsdag 24 maart 2009

We gaan de laatste week in van het roofvisseizoen en dan hebben de rovers weer twee maanden rust, maar de karper en de witvis melden zich al weer. Wie er deze week nog op uit trekt om achter de roofvis aan te gaan zal met veel wind en af en toe ook nog een hagelbui te maken krijgen, even doorbijten dus! We kijken alweer uit naar het nieuwe seizoen en wellicht kunnen we nog veel nieuws zien op de Visma, die aanstaande donderdag gaat beginnen .


De roek kan weer op krachten komen na een lange, voedselarme winter. Foto: Rob Kraaijeveld

Zout door Arthur van Tienen

Kantvisserij

Slechte week geweest wat kantvisserij aangaat.Gaande naar een halve maanstand waarbij weinig stroming in het water zit en ook nog een oosten tot noordoostenwind met vorst en je weet het dan wel, je kan het schudden.

Overal waren er afgelopen week slechte vangsten, van Westerschelde tot aan Den Helder, als je wat ving was het bot en wat zeebaars die erg vroeg is. Op de diepe stekken zoals Waterweg, Zimmermann in de Westerschelde en langs de Zeeuwse riviera werden nog wel een paar gulletjes gevangen maar erg best was het niet.


Zeehond op de maasvlakte heerlijk in de voorjaars zon Foto : Joop Folkers

Wedstrijd van afgelopen zaterdag te Katwijk was redelijk, mooie botten en een enkele zeebaars maakte de dienst uit, winnaar niet bekend, volgende week meer hierover. Komende zaterdagavond  weer een competitiewedstrijd van de Eurovissers, we gaan het weer zien. Zaterdag a.s de Voorselectie Kust Noord te Roptazijl


Na de plaatselijke geweldige vangst op de Noordpier van vorige week dachten we dat deze keer ook maar weer even te gaan doen…....

Ik hou mijn hart vast, de ondiepe modderplaten die daar ligen zijn nog steenkoud en ik hoop dat er wat bot wordt gevangen maar ik persoonlijk denk dat het een drama zal worden qua visvangst, succes in ieder geval voor elke deelnemers (ster)

Bootvisserij

Afgelopen zondag de 1e van 2 selectiewedstrijden voor het N.K.Bootvissen vervist vanuit Scheveningen, op 3 boten, de Estrella, de Trip Tender en de Trip Senior.

De vangsten bestonden hoofdakelijk uit wat ondermaatse schar en wat bonus botten en een paar magere maar wel maatse wijtingen, het was niet best in ieder geval, de selectie werd afgeraffeld omdat er zonodig nog een asverstrooing moest worden gedaan, waar huur je nog een boot voor af tegenwoordig?

Het wordt steeds slechter en er wordt niet meer gezocht naar de vis, de boot wordt neergelegd en klaar is Kees,  proficiat aan degene die in deze loterij toch de dikke botten wisten te vangen, over 2 weken op de Oosterschelde zal er vervist worden om een plek bij de beste 20 om het N.K.te gaan vervissen


......Maar niets was minder waar, want een enkel leuk gulletje was slechts ons deel. Gr Luc Mom

Geankerde visserij voor de Maasvlakte was wel redelijk afgelopen week, met het M.S. Sirius werd in de burt van de MV boei afgelopen vrijdag leuk vis gevangen, mooie schar en dikke bot, wrakvisserij was ook weer goed afgelopen week terwijl op de Oosterschelde de vangsten ook weer wat op peil komen, vooral de platvis als schol en bot gaan weer wat beter azen. Tot volgende week, Arthur


Witvis door Willem Stolk

We hebben prachtig mooi weer gehad de afgelopen dagen. Er is veel gevist en weer aardig gevangen. Op de rivieren was het sterk wisselend en in diverse havens is redelijk gevangen.

Rivieren
Op de Maas is er boven de stuw van Lith een wedstrijd vervist. Op zaterdag was het prachtig weer. Helaas werd er niets echt mega veel gevangen. Beide vakwinnaars hadden rond de 10 kilo. Theo Gerrits won zijn vak en deze echte Maas crack viste wederom erg sterk. Theo viste op ruim 60 meter uit de kant –en dat bleek een goede keuze.

Op de IJssel en Waal is het sterk wisselend. Het is duidelijk dat de vis erg plaatselijk aast –en dan kan er veel worden gevangen. Het sterk wisselende waterpeil is natuurlijk ook niet ideaal.


Hallo T.F. Vanmiddag naar de Lek getogen om met de vlok de winde te bejagen en dat bleek een goede beslissing! Drie prachtige windes waren het resultaat. Hopelijk zet dit de toon voor het komende seizoen.Groet Sander Arendsen

Plassen
Op de diverse plassen was het relatief goed. Opvallend feit; meeste vis op een diepte van 7 < > 8 meter. Er werd goed gevangen met dikke witte maden. Haak 6 vol! Mooie doorlopers, dus duidelijke aanbeten.

Havens
Er zit nog voldoende vis in de havens: d.w.z. ze zitten er nog –en zijn nog niet verkast. Zoals de afgelopen weken aangegeven is Rotterdam hot! Er wordt daar goed gevangen, zowel met de vaste hengel en feeder.

Al met al dus een goede begin van de lente… hopelijk zijn de maartse buien niet al te heftig…



Roofvis door Piet Driessen

Snoekbaarzen waren weer redelijk los, en dat is gewoon een stuk later dan afgelopen jaar, in deze tijd hadden we al diverse goede roofvisweken gehad op de rovers, en nu is alles en stuk later, maar laten we de laatste dagen daar dan maar goed van profiteren op onze Nederlandse rovers.
 
Veel grote snoekbaarzen  natuurlijk ondiep daar deze de paaiplaatsen al vaak hebben bezet momentheel. Is ook vaak te zien als er weer diverse donkere vissen  bijzitten. De temperatuur van het water gaat ook langzaam naar boven en zit nu gemiddeld op een graad of 7 en op de rivieren op een graad of 9.


Echt opvallend de laatste weken dat fel gekleurd aas, en ook de kleur wit super goed is op vooral de grote exemplaren

Verticaal redelijke successen op de snoekbaars, maar slepend kort in de oevers ook redelijk veel vissen, en deze vaak in een grotere maat. Diverse meldingen van 80+ snoekbaarzen die de vele netten van het beroeps tot nog toe nog hebben kunnen ontwijken.

Echt opvallend de laatste weken dat fel gekleurd aas, en ook de kleur wit super goed is op vooral de grote exemplaren. Ook mag het kunstaas  momentheel gerust een stuk groter zijn dan normaal. Ook nagenoeg bij alle meldingen dat de beten snoeihard zijn en het kunstaas een stuk in de bek verdwijnt.
 
De baarzen beginnen ook fel te worden, en ook weer diverse meldingen van 40+ baarzen. Ook hier de shads die vaak het meeste tussen te kaken kwamen, en verder ook nog vaak grote shads bedoeld voor de snoekbaars. Hier ook weer opvallend veel vissen op de kleur wit.


Een van de laatste snoeken van dit seizoen die zich vergiste in een klein shadje…

Ons rest ons nog een week voordat het roofvisseizoen gesloten word, dus geniet nog even van onze sport op de roofvissen. Ga gewoon ondiep vissen, en vis vooral de oevers goed uit, daar hier de meeste successen behaald kunnen worden op de roofvissen.
 
Succes, en ook vooral nu veel variëren met je snelheid, en hoog in de oppervlakte is ook vaak goed te scoren op dit moment, succes.

 
Hallo Total Fishing , Hier een foto van langs de Waal in Dodewaard. Groet Bjorn


 Barbeel van 76cm  gevangen in de grensmaas, s’avonds 8 uur. Groeten Jos Raaijmakers


Hallo T.F. Geef mij maar een hengel,wat stromend water een lente zonnetje en ik ben “Blei”. Afgelopen zondag de 15e rook ik dat het wel weer eens mogelijk zou zijn en ving mijn eerste “rakker” weer…...


.........Wat zijn het toch schitterende vissen, moet je die roverskop en die bek eens zien. Groeten André.


De grutto is er weer en een teken van het voorjaar


Beste T.F. Een mooie baars van 46 cm Groeten Krauthi van PikePoint


Hallo Beste TF lezers, van de week enkele daagjes gaan verticalen op de Merwede en het Haringvliet, op allebei de water wist ik deze twee megabaarzen van 48 en 47cm te strikken….....


......Allebei gevangen op groene culprit shads. Grt Stephanie


Hoi Totalfishing, Afgelopen week heb ik me goed vermaakt met mijn favoriete visserij. Dikke voorjaarsbaarzen bestoken op het ondiepe, met allerlei kunstaas…....


.......zowel werpend als trollend. Groetjes, Jelle Van Opstal


Hierbij een schitterende baars van 49cm uit een polderwater. Gevangen aan een Storm Suspending Swimshad. Gr,Niki


Hallo T.F.Wat een heerlijk weer afgelopen dinsdag, de snoeken zijn al begonnen met ‘t barbecuen!   Grt Thijs


Een roek die zich tegoed doet aan een voorjaars bad. Foto: Rob Kraaijeveld


Na een moeilijke dag van weinig vis , toch nog een van 80 cm om de dag mee af te sluiten .Gr Eric


Hallo T.F.Een mooie snoek voor Kristof op de busterjerk .


Beste T.F. We hebben er net een 2 daagse vistrip opzitten. Was geen meevaller,slechte tijd gekozen denk ik.
Water op de IJssel was modderstroom en ook op de plassen was het zeer troebel…......


..........Drie snoekbaarsjes was de buit, zijn daarna ander water geweest waar we tegen een paar snoeken aanliepen. Waren toch 2 leuke dagen. Groeten Marc en Luc


Hey TF, mocht dit weekend een nieuw bouwsel van Evert Sluijk testen wat wel goed uitpakte met 17 snoekjes waar deze vis van net geen meter bij zat. Groet, Jasper Woudsma


Hallo T.F. Toen ik afgelopen zondag de Rapala DT10 die ik bij de inhuldieging van Baron Marine had gekregen voor de eerste keer gebruikte was het binnen de minuut raak met een ruime 90ger snoek als beloning. Groet Franky Bries


Hallo Totalfishing  Deze mooie snoek  werd gevangen in Noord Holland, hij was 95 cm, en gaf een fantastische dril.

Deze dag bracht uiteindelijk 5 snoeken en 1 snoekbaars in de boot, en zoals jullie op mn pet al zien , ben ik een fan van de Screaming Devil, en deze mooie snoek blijkbaar ook. Gr. Dennis Lem


Geachte T.F. Afgelopen weekend zijn we een dag wezen vissen op groot water.Het was genieten op het water. De hele dag in de zon met een lekker windje erbij.Ook hebben we een paar leuke vissen gevangen, waaronder deze lange afgepaaide dame. Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma


Beste Totalfishing-redactie,Van de 4 dagen dat we zijn gaan verticalen in de afgelopen tijd, was geen van de dagen zo succesvol als afgelopen zondag, en dat allemaal door maar 1vis.

Mijn vismaat Jeroen mocht op 1 ,2 meter water aan de rand van een talud een snoek haken die waarschijnlijk lag te genieten van de ochtendzon.

De snoek werd gevangen op een bruin-kleurig culprit-shadje van 7 cm en de lengte van de vis was 125,5 cm Wat een geweldige ervaring!  Groet,Roy Konijn


Er is weer voedsel langs de waterkant Foto: Rob Kraaijeveld


Hoi T.F. Na de vele verhalen gehoord te hebben van snoeiharde aanbeten en mooie  vissen had mijn oude schoolvriend besloten om een vispas te nemen in Nederland. Dit was dan na vijf minuten het resultaat, je zou van minder wegdromen. En dat mijn maat verkocht is moet ik waarschijnlijk niet vermelden  Proficiat maat. Groet Eddy


 De snoekbaarzen waren weer lekker los Groet Erwin.


Hier nog 2  foto’s van Frank Mylle die zondag 19 snoekbaarzen ving per bellyboot tussen 1,5 en 3,5 meter water met vrijwel stilhangende shads. Een snoekbaars van 45 cm had een palinkje van 15 cm in zijn keel. Gr Berend

 
De natuur mag dan dit jaar wel laat zijn, maar langzaam maar zeker beginnen de oevers van de Achterhoekse beken weer te begroeien met hoefblad. Gr.  Eddy.


De afgelopen week een paar keer wezen vissen. Vooral op mijn thuiswater. Dat begint er weer op te lijken. Mooie vissen weten te vangen en je ziet dat de snoekbaarzen weer de paaiplekken beginnen in te nemen. Plekken langs het kantje tussen 3 en 4 meter zijn de hotspots.

Gewoon een paar keer het zelfde stukje afvissen en dan vang je gewoon elke keer weer vis. Dikke vrouwtjes en slanke mannetjes. De vangende kleuren verschilde per visdag!


Was het zaterdag de kleur gif groen en zondag de bruine powerbait en witte ripple shad die vis vingen. Zondag op een hotspot de test meerdere malen gedaan. De witte ripple shad met rode staart ving alles terwijl we zeker 10 x dezelfde spot met andere kleuren en en type shads geen aanbeet konden krijgen.

Echt snoekbaars, je kan er niks van zeggen. En er werden weer eens aantallen gevangen. En de aanbeten waren weer snoeihard. Mooie vissen tussen 55 en 80cm. En daar doen we het voor. Watertemperatuur rond de 9,5 graden hier aan de kust.

Het heeft even geduurd maar ik hoop nog een leuke laatste week mee te pakken op ons thuiswater. Met vriendelijke groet,Frank en Hans


 Wederom  wezen vissen op snoekbaars was moeilijk vissen vanaf de kant en het zag er ook naar uit dat we die avond een blank zouden maken.

Bij het binnen draaien toch een aanbeet en het bleek een vis te zijn van 86cm en 4.7kg. Na het maken van foto’s zwom deze vis weer weg. Gr. Johan de Jong


Beste T.F. De laatste 5 min van de dag maakte deze 96 de dag goed. Groet Gilbert Gouwkens


Beste Totalfishing, Hierbij een foto van mijn vismaat Jesse met een mooie snoekbaars gevangen op een Piketime Perch afgelopen zondag. Groetjes Roel


Beste T.F. Deze schitterende snoekbaars ving ik op de shad! Groet Ferrie van Ingen


Beste Tota lFishing, Afgelopen week op pad geweest met oud collega Maarten, hij wist een mooie snoekbaars van 80cm te vangen (verslag en filmpje:www.harmnuis.nl) Groeten Wesley


Weer een paar mooie vissen ......


.......op het thuiswater heerlijke sport Gr Piet


Hoi T.F. Eindelijk mooie dikke vissen vandaag. De meeste vissen vingen we aan de Cotcha Shad. Groetjes Joop,Marcel&Peter.

 
Hallo T.F. Op 2 verschillende dagen afgelopen weekend een snoekbaars van 97 en 93 cm gevangen.. Een weekend om niet snel te vergeten .. Groeten Frank Doetsch


Ron List met een prachtige vis die hij ving tijdens een visdag met Piet Driessen


Beste TF lezers, deze prachtige snoekbaars van net geen 80cm wist ik samen met vriendin Stephanie te vangen op de Merwede. Deze prachtvis kon de Salty-shaker niet weerstaan, na enkele foto’s werd deze vis uiteraard voorzichtig terug in zijn element gezet! Grt Mario


Hallo Total Fishing Mijn dag kon al niet meer stuk na een snoekbaars van 82 cm… De kers op de taart kwam echter een uurtje later -tijdelijk- boven water in de vorm van deze grootmoe van 95 cm… Met dank aan vismaat Dirk voor het (meermaals..) uitlenen van de perfecte hengel !   Mvg, Erik – België


Hallo T.F. Wegens geen NKS afgelopen zondag toch ergens anders gaan vissen. 2 snoekbaarzen en 1 snoek op een half uurtje , voor de rest van de dag geen stoot gehad.De eerste snoekbaars was 85cm direct gevold door een 73cm snoekbaars. Groet Franky Bries


Beste Total Fishing  Deze kneiter van een snoekbaars 94 cm ving ik afgelopen vrijdag op de rivier.Gevangen op een ondiep lopende zwarte Rapala. Groet Jaap van der Vliet

Deze week nominaties voor de winde van Sander, de baarzen  van Stephanie , Nikki en Jelle, de snoek van Roy en de snoekbaarzen van Jaap en Marcel.  Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -