Actuele vangstberichten tot dinsdag 24 juni 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 24 juni 2008

Onderstaande foto van Pol toont hoe mooi het langs de rivieroevers kan zijn. Waar 25 jaar geleden nog open riolen waren, zijn er nu op veel plaatsen stukken rivier uitgegroeid tot ware pareltjes der natuur. We mogen er trots en zuinig op zijn wat we hier hebben .

Dat politiek en praktijk twee heel verschillende zaken zijn bewijst het in werking treden van het verbod op C & R in Zwitserland. Dit verbod gaat nu officieel per 1 september 2008 in, hetgeen betekent dat je een gevangen vis per direct met een krachtige klap met een stomp voorwerp dient te doden. Vis mag niet meer met de intentie gevangen worden om terug te zetten. Dus wees zeer voorzichtig als je de overheid gaat vragen regels aan te passen aan de praktijk, zoals sommige steeds weer vragen mbt  het gesloten seizoen voor snoek e.d. We weten nu wat we hebben maar niet wat je krijgt als de politiek zich ermee gaat bemoeien….


Zout door Arthur van Tienen
Matige week geweest.
Bootvisserij

Wrakkenvisserij nog steeds goed, wel de verre wrakken, de kabeljauw en gul is supersterk, pollak en mul zijn de goede bijvangsten, “wrakratten”, de steenbolken zijn minder gewenst.
Ankervisserij op schar wordt langzamerhand minder, op de kleiranden voor Westkapelle wel aardig tong, soms nog wat gul en een enkele paling, wat bot en zelfs een enkele rog.
Makreelvisserij goed tot uitstekend
Oosterschelde afwisselend met toch aardige vangsten van schol, paling, makreel en zeebaars


Eenzame zeebaarsvisser op de pier van Hoek van Holland

Kantvisserij
Vanaf de kant een matige week geweest, alle stranden konden niet enigszins overtuigen, Zeeuwse riviera zeer matig, ook s’nachts, een enkele tong en gul, soms een paling.
Vanaf de Oosterscheldekering worden er steeds meer lipvissen gevangen, niet van die echt grote maar misschien is dat over een paar jaar wel anders, vissen tot 5 pond zijn heel gewoon dan.


Een mooie zeebaars die ik ving aan een bruin-witte Culpritt shad. opvallend was dat de vis ontzettend fanatiek reageerde op rood-oranje koppen

Europoortgebied niet echt denderend, wel voor zeebaars en fint, leuke visserij maar je moet ze wel zoeken, overal in dit gebied met stenen en diep water vlak onder de kant is het raak, gebruik kunstaas, steurgarnalen of zagers, als het op de ene plek niet lukt ga dan wandelen en blijf proberen, ook het tij kan veel schelen, zoek uit waar en wanneer dit invloed heeft.

Waterweg de interessantste stek om te vissen ,,alles is er te vangen” Pier van Hoek van Holland fint en zeebaars. Afgelopen zondag was ik er met mijn vrouw en kleinzoon en wat mooie foto’s van een paar zilvermeeuwen die een fint hadden ontdekt, ook een wat verder landinwaarts op de stenen aangespoelde snoekbaars kon niet aan de aandacht ontsnappen van deze “opruimers”


Zilvermeeuw op strooptocht

Ik hoop dat ik volgende week wat meer hoopvolle informatie/vangstberichten heb

Niet vergeten 18 juli van vrijdag op zaterdag de Nacht van s’Gravenzande, koppelwedstrijd van vrijdagavond 10 tot zaterdagmorgen 5 uur, 2 man/vrouw, allebei met 1 hengel samen op 1 steun, een aanrader en prima verzorgd, kosten 40 euro per koppel. GR. Arthur


Witvis door Willem Stolk

Buiten die plaatselijke enorme hagel –en onweersbuien was het een fraai weekend.
De heftige wind gooide op sommige wateren overigens wel roet in het eten.
De Shimano Masters zijn afgelopen weekend gevist op het ARK, Gooimeer en Lage Vaart.
Het was hier plaatselijk goed, maar het ARK was eigenlijk matig.  Winnaar werd overigen Arnout van der Stadt – gefeliciteerd namens TF…

Noord Hollands Kanaal
Op zaterdag was het hier redelijk – er werd veel, vooral kleinere vis, gevangen met de vaste lat. Met de feeder was het zeer moeizaam.

Strangen
Strangen liggen aan de buitenkant van een rivier. Aan de rivier de Waal liggen tientallen van dit soort wateren. Afgelopen dagen is hier goed gevangen. Dhr. Paans uit Nijmegen ving met de vaste hengel de ene na de andere brasem. Allemaal met de ‘ouderwetse’ 9.50 meter stok.

Rivieren
Op de rivieren is het erg wisselvallig. Op de IJssel wordt redelijk tot goed gevangen; Hoofdzakelijk veel kolblei. Jan Willem Nijkamp en Patrick Princen viste hier samen een sessie voor een artikel wat het komend nummer in Witvis Totaal zal worden gepubliceerd.
Jan Willem staat immers aan kop in het klassement ‘visser van het jaar’ – en daar willen we natuurlijk alles over weten.

Op de Maas en Waal was het redelijk. Diverse berichten van vissers die goed hebben gevangen. Enkele feederaars vingen echter zeer slecht, maar dat hou je altijd.
Gemiddeld was het een redelijk visweekend.

Barbeel
Ook hier sterk wisselende berichten. Op de Waal en IJssel worden ze wel gevangen, maar erg plaatselijk. Zo vangt de een er 11 op een stek, terwijl de ander twee kribben verder geen beet krijgt. Nog steeds is kaas een favoriet aas, maar er worden er ook steeds meer met pellets gevangen. Het gerucht gaat dat er op de waal een is gevangen van bijna 90 centimeter! Ik ben op dit moment bezig om de feiten hieromtrent te achterhalen – en natuurlijk hou ik jullie op de hoogte.


 
“Een mooie grensmaasbarbeel van 67 cm gevangen driftend ,met de KST spezi centrepin reel door Bert Geelen uit Maastricht  ”

Roofvis door Piet Driessen

Tropisch warm, en een volgende keer weer een stevige regen of onweersbui, en hagelstenen zo groot als snoekdobbers. Ja hoor we leven in Nederland en daar kan dat gewoon, en dat zijn dan ook vaak de nodige verschillen in Nederland wat de vangsten betreft, en dat heeft dus ook nog vaak met het weer te maken.

Soms hoor je dat er slecht word gevangen en dan heb je zelf goed gevangen. En dat zijn dan ook vaak de verschillen die er kunnen voorkomen maar de gegevens die jullie krijgen zijn natuurlijk gewoon het landelijk gemiddelde, en dan kan dit natuurlijk ook voorkomen.

Hoe was het dan gemiddeld afgelopen week?
De snoeken waren voorzichtig afgelopen week en slepend was het zeker niet gemakkelijk ze te pakken, en werpend wisten er ook nog aardig wat vissen zich wederom vakkundig te lossen. Rubber en jerkbait stonden het hoogste in het vaandel bij deze rovers en vaak de lichtere kleuren afgelopen week (wit was de uitschieter).

Snoekbaars ook wit, maar ook nog groen hoog op het menu en ook weer opvallend wat maatse vissen erbij. Diverse vissers bleven in het weekend maar van het grote water af daar het wel eens kon spoken met die wind op diverse plaatsen in Nederland. Shads met dikkere staarten hadden de voorkeur op de snoekbaarzen, en het maatje mocht ook nog best groot zijn.

Baars werd heel weinig gevangen op de meeste stekken, en diegene die met klein aas viste konden ze nog wel vangen, maar was het kunstaas net iets te groot hapte ze niet toe, blijft dus altijd zoeken naar het juiste aas op dat moment.

Roofblei en Winde ook wel wat meldingen maar duidelijk minder dan afgelopen week, wel wat meldingen van kegel harde aanbeten boven in de oppervlakte.  Water alweer op de meeste plaatsen boven de 20 graden en het weer blijft redelijk constant, en de langste dag zit er weer op dus gewoon lekker blijven gaan op de rovers, succes.”


Mooie roofblei van 81 op groot kunstaas. Foto Eddy te Mebel


 “ Bert met zijn prachtige barbeel”


 “Dinsdag 17 juni een heerlijke dag om te vissen, mooi in de bossen en vol in de zon….“.


“…..Deze dag vingen we 3 zeelten, wat zijn die vissen toch lekker sterk.
hieronder de foto’s. Met Vriendelijke groet,
 Richard Wijsbeek en Henk Wijsbeek


” Gisteren (22-06-2008) zijn mijn man en ik een middag en avond de polder ingedoken om op karper en witvis te gaan vissen. Mijn man had 1 hengel op de karper liggen en viste daarnaast met de matchhengel. Ikzelf had ook 1 hengel op de karper liggen en viste daarnaast met de vaste lat.
 
De karper liet het helemaal afweten op 1 run na die na een paar seconden loste. De witvis daarentegen liep erg lekker, zo af en toe een brasem er tussen door, maar het meest bestond de vangst uit klein grut variërend van 10 cm visjes tot mooie voorns van 25 cm…...“


 “….Het was begin van de avond toen mijn dobber trillend onderging, ik sla aan en merk meteen dat het geen brasem is. De vis weet keer op keer het elastiek tot het uiterste te trekken en heb ik moeite de vis bij obstakels vandaan te houden.

Na zo’n 3-4 minuten krijg ik de vis voor het eerst boven “een paling” roep ik blij, ik zie dat het om een serieuze paling gaat en zet meer kracht om de paling niet de ruimte te geven zich ergens aan vast te kringelen. Uiteindelijk weet ik de paling boven het karpernet te dirigeren: polsdik en ruim 70 cm.

Na het meten en fotograferen gaat de paling weer terug het water in. Als aas had ik made/caster en als lokvoer een kantenklaar witvis voer van, van den Eynde.
Groetjes Antoinette den Os


“Hallo vis vrienden ik heb een zaterdag nog een mooie paling gevangen in de Amazonehaven de paling was 70cm en hij of zij zwemt weer netjes. Groetjes Jack Feijtel
 

 “Bart ging een dagje met Eddy te Mebel mee, kreeg een Jenzi Coprrigator om te proberen en ving daarmee gelijk een schitterende roofblei van 81 cm”


 “Beste TF,
Afgelopen zaterdag wist ik deze graskarper te vangen in Doetinchem. Gevangen aan kattenbrokken. De dril duurde ongeveer 10 minuten, maar was wel héél vermoeiend, omdat ik eerder al een schubkarper van 22 pond had gevangen. Met vriendelijke groet,
Jaap Ronner”


“Tijdens het vissen op baars in een naburige zandafgraving trof ik dit nest van de Kleine Plevier aan.
Groeten Bertjaap Darwinkel Roden


Ja Wilfred dit krijg je dan als je vrij bent  en gaat vissen….. Gr. Bart van Asselt”
 


“Ha Totalfishing,
Na een paar aanbeten en volgers, wist ik deze mooie donkere snoek te haken op een Jerkbait. De vis greep hem vol overtuiging, en kon na een snel plaatje weer terug.
Groeten, Jesper Sanderink


“Een gloed nieuw aasje eraan en gaan.. Siep Tensen; deze is voor jou! Een Spro Viv40 mocht zijn werk verrichten, na de 2e worp was het raak. Op de foto is te zien dat de bekflap naar binnen staat, wanneer je deze bekflap niet terug naar buiten zet krijgt de snoek hier op den duur last van.

Dus; altijd goed opletten of die bekflap naar buiten staat! Overigens deze snoek is geholpen en zijn bekflap zit weer mooi aan de buitenkant zoals die hoort. Groetjes, Allard Colenbrander”


 “Wesley met een snoek die niet van een Robbait kon afblijven”


“Hoi T.F. Ton Daniels met een mooie dame van 90, tijdens het snoekbaarsvissen kwam ze hem geloof ik even gedag zeggen…..gr. Ger Smets


 “Hans met een strakke vis gevangen uit het kantje ”


“Frank  pakte een fraaie van 71 cm…”


 “….Ze waren behoorlijk gek op de aangeboden shads”


“ Luc en Marc wisten een groepje snoekbaarzen te traceren…”


  “ …Waarvan er verschillende de boot even van binnen mochten bekijken”


 “Hallo TF,
 Na die 2 reuzen van vorige week vergreep deze week dit fotomodel van 96 cm zich aan shad, je kan maar geluk hebben.  Gr  Gio ”


 “Met superkleine spinners was het direct baarsfeest, foto Piet Driessen ”


“ Hier nog 3 mooie baarzen…“


 “….Die ik  wadend op een baarsput wist te vangen….“


 “….40+, 46 en 48 cm (1 op de asp jigging spinner en 2 op de arukushad jr)


 “Martin pakte afgelopen week een serie mooie baarzen waarvan eentje op de SD-wit. de rest allemaal op klein spul  en..”


“….en oersterke meterplus op een sbirolino waaronder een streamer was gemonteerd”


” Voorgaande jaren viste ik in juni vooral op snoekbaars. Tot nu toe heb ik mijn hart vooral aan snoek verpand. Werpend vissen met hooglopend kunstaas zorgt voor knikkende knieën! Bijgaand een meter brute rivierpower met een muskie-achtig uiterlijk. Groeten van Wilfred van Nunen.


 “Beste redactie van TotalFishing,
 Enige weken geleden ben ik met mijn vriend en vismaat Frans den Ouden naar Ierland geweest. We waren daar te gast bij Fisherman Molenaar en hebben een week op het mooie Lough Dergh gevist. Als op de eerste dag ving Frans een prachtige snoek van 110 cm en niet veel later op diezelfde 1e dag nog een snoek van 102…..“


 
 “…..Ik kwam zelf wat trager op gang, maar na een aantal wat kleinere snoeken wist ik na een paar dagen ook enkele Ierse “buffels” te vangen….en wat zijn die snoeken ongelooflijk sterk daar zeg, drils om nooit te vergeten…..“


 “…..Op die zelfde middag nog een fraaie 98er . In totaal wisten we 25 snoeken te vangen en was het weer een voorrecht om in een dergelijke schitterende omgeving en prachtige meren een week te vissen. Groet, Gert-Jan Brinkman”


 “Deze vis pakte het kunstaas tussen de buien door ”


 “Ha Tf,
 Naast een aantal leuke snoekbaarzen, kwam er ook een mooie snoekverassing langs tijdens het verticalen. ‘Lompe’ vis voor deze tijd van het jaar. Gepakt op een minitoadje.
Groeten, Michiel Wateler ”


 “Beste redaktie,
 Midden in de week nog wel wat snoek kunnen vangen op de maas,waaronder deze 114 cm snoek…..”


 “….Op zondag maar een plas opgezocht vanwege de drukte op het water. Dit was zéér slecht en moest ik het met één snoekje doen. Grtzz Jack van de Mortel.”


 “Superfoto van Fons in zijn strijd-belly met een jumpende snoek aan de teugel  ”


 “Weer een lekker avondje vissen gehad met Evert! Voor mij was het al helemaal een top avond, we waren net 15 minuten bezig toen er een volgevroten dame mijn spinnerbait als toetje wou hebben!

Een prachtige vis voor mij van 111cm! Ik zit nog steeds op mijn roze wolkje..
Groeten, Sylvain, Esoxhunters.nl ”

Nominaties deze week o.a. voor de barbeelfoto van Bert Geelen, de baars (1) van Synco, en de snoeken van respectievelijk  Fons en Sylvain . Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -