Actuele Vangstberichten tot dinsdag 24 januari 2012


... tot dinsdag 24 januari 2012

Eind 2011 werd er nog over gesproken dat we een zeer strenge winter voor de kiezen zouden krijgen… En zo zie je maar weer dat de natuur niet of nauwelijks te voorspellen is. Er komen zelfs al meldingen binnen van planten en bomen die al in knop staan!


De natuur staat op zijn kop. Met vriendelijke groet, Harm.



Weer zo’n week geweest waarvan je moet denken: “Doet ie ‘t of doet ie ’t niet?!”

Facebook gaat ook in onze sport grotere vormen aannemen en is een social medium wat niet meer weg te denken is in deze tijd. Echter hou het wel netjes en toon respect voor elkaar, ook al ben je het niet altijd met iedereen eens. In Nederland is het helaas mode je kop eraf te slaan als je deze boven het maaiveld uitsteekt.

Ik wilde even een lans breken voor Luc Mom die veel voor onze sport over heeft en met een ongekend enthousiasme iedere  week weer hartstikke leuke verhalen schrijft over onze visserij. Geef het je maar te doen om zoveel inzet te tonen en toch een redelijk deel van je tijd hieraan te spenderen. Graag dus wat respect voor deze man tonen, een grapje kan en moet, maar niet iemand persoonlijk aanvallen. Dus hou het leuk!

Bootvisserij
Westerschelde regelmatige visserij, soms is de vangst de ene dag beter dan de andere. Toch geven de Pirate, Wiesje en de Nautilus vanuit Vlissingen het op de Westerschelde - vooral met ruw weer kan hier behoorlijk comfortabel worden gevist - beslist mooie vangsten van schar, gul en wijting, dus hou het in de gaten.

Oosterschelde redelijk bot, wat schar en steenbolk. Grevelingen overdag slecht tot matig, avonden uitstekend. De wijting komt dan echt los, vangsten van meer dan 40 stuks per persoon niet ondenkbaar. Noordzee prima geankerde visserij met schar, wijting en wat gul. Wrakken blijven onvoorspelbaar, je moet mazzel hebben een goed wrak te treffen en dan is het bingo, mooie kabeljauwen en gullen.

Kantvisserij
Vanaf de westelijke stranden best redelijke visserij van vooral bot, wat schar en ‘s avonds en paar wijtingen. Pieren van IJmuiden waren redelijk: schar en wat gulletjes. Zelfde geldt voor de Pier van Hoek van Holland: gul, wijting en steenbolk met soms een mooie schar ertussendoor.


Geen emmers vol met wijting zaterdagavond!

Stenen Glooiing in de avond best leuke visserij op bot en wat wijting en soms een gulletje. Papegaaienbek beter voor rondvis en schar. Yangtsehaven op de bereikbare plekken megagoed: steenbolk en wat kleinere wijting. Beerkanaal wijting en schar, verre worpen het beste. Dintelhaven leuke visserij, spiering zat nog daar. Voor de rest steenbolk, wijting en bot.


Maatje Arjan van Drunen wist
toch 4 maatse wijtingen te scoren (verse makreel als aas).

Calandkanaal was goed afgelopen week, mooie grote wijtingen en wat steenbolk. Met de Eurovissers hadden we een strandwedstrijd gepland, maar die werd vanwege de wind verschoven naar het Calandkanaal. De verwachte noordwestenwind bleef echter zuidwest en moesten we verkassen naar de zuidzijde op de plek achter de windschermen naast de Calandbrug. ‘s Middags daar gaan kijken en toen werden er mooie wijtingen gevangen.

Erik Remijn had hier vrijdagavond gevist en had goed vis, het merendeel dikke wijtingen van ver over de maat. Goede moed dus en 60 leden gingen zaterdagavond op pad om wijtingen te vangen. Helaas, het werd hem niet en wat dit nu is, zeg het maar, de winnaar had 6 wijtingen. De meeste vingen maar 1 of 2 vissen in 4 uur tijd, schiet mij maar lek!

Vlissingen tot aan Wetkapelle het geeikte plaatje van de afgelopen maand: schar en wijting, vastlopen op sommige plekken en ook hier, soms vis, soms veel vis en soms niets! Banjaardstrand met laag water de geul bereikbaar: bot, wat gulletjes en schar. 

Tot volgende week! Arthur

Vangstberichten afgelopen week
 
Er zaten weer een aantal dagen bij met bakken regen die we over ons heen kregen, maar gelukkig ook af en toe een gaatje voor de zon, al waren die momenten niet talrijk aanwezig.

Snoek - op veel plaatsen nog behoorlijk troebel water en dat betekende dat je nog vaak wat kabaal moest maken om de snoek actief te maken. Grote shads met een beweeglijke staart waren gewoon goed en was er een hardere bodem, dan scoorden pluggen die je daar tegenaan liet stuiteren ook diverse mooie vissen. Opvallend dat we wel kort aan de bodem moesten vissen en dat ze al weer iets dieper lagen. Meerkleurige stukken kunstaas wel duidelijk nog in het voordeel bij de doorgegeven vangsten afgelopen week. Ook doodaas vaak een prima vervanger (sardine en voorn) voor de uitschieters.


Over de bodem harken.
 
Snoekbaars - redelijke aantallen te vangen, al waren de rivieren nog wat moeilijker, maar hier wel vaak mooi 70+ vissen die aan het aas gingen hangen. Op plassen doodaas in het voordeel maar op de rivieren grote shads die kort tegen de bodem gevist moesten worden die beter scoorden, maar hier ook pluggen die je tegen de bodem liet stuiteren. Ook hier meerkleurig kunstaas gewoon beter dan eenkleurig aas.


Langs het het diepe kantje.
 
Baars - ja er worden al weer hier en daar mooie baarzen gevangen en natuurlijk ook weer vele vissen onder het snoekbaarzen op vooral doodaas. Dit vaak onder het naar boven halen van het aas waar ze de achtervolging inzetten tot vaak aan de oppervlakte. Ook wederom op bladpilkers aardig wat meldingen van baars. Rood en geel blijven het op Perca gewoon goed doen.


Niet alleen op pad gaan met kou.
 
Krijgen we nu toch nog wat vorst? We wachten het even af, maar laat je dan niet verrassen met een dicht gevroren polder (dus informeer even) of een gladde trailerhelling (neem zout mee) en ga er met koud weer ook niet alleen op uit. Gezelligheid en veiligheid boven aan op je lijst en dan komen de roofvissen wel!

Veel succes en laat even weten hoe het is geweest!  Piet.


Ongelofelijk taaie visserij. Dagen lang niks vangen (op een onderbroek na dan, wat je al niet aan je shads omhoog haalt). Toch nog een mooie baars weten te vangen. Met 37cm niet geweldig groot maar wel welkom! Groeten, Rolf de Jong.


Dag TF, vorige week ving ik tijdens het baarzen in de haven een nieuw p.r. 49cm baarspower! Helaas brak mijn hengel doormidden tijdens de release, maar met een halve hengel ving ik een half uurtje later nog een prachtige baars van 42cm. Groeten, Willem.


Luc met een mooie baars van 52 cm. Hij hield de baars zo stevig vast alsof het een Godsgeschenk was. Groeten, Chris en Annick.


Op weg naar het zuiden? Of gewoon een rondje om de toren?


Beste TF, woensdag met de plug gevist op snoekbaars met mijn vismaat Patrick. Eerst ving ik een knappe snoekbaars van 78cm met de rapala-plug….

 
...Later was het patrick met een prachtige snoekbaars…


....van 80cm op de savagear 4play herring, wat een tanden! Groeten, Marcel en Patrick.


Henk met een mooie snoekbaars van de rivier. De good old culprit did it again….


...Had je wat?...


...Puntgave vissen, waarvan er al de nodige strak staan van het kuit… Groeten van Wilfred van Nunen.


Hoi TF, deze week hebben we een topweek gehad. Het weer, de wind en temperatuur zaten wat tegen, maar dit kon de pret niet bederven….


...Veel vissen zijn er niet gevangen, maar wel een mooie verzameling van soorten. Frank had zaterdag vanuit de bbellyboat succes met onder meer een mooie dikke snoekbaars.Groet, Bart en Frank Mylle.


Goedemorgen TF, prachtige snoekbaars! Met vriendelijke groet, Pim Busker
www.dutchfishingadventures.com


De avondzon prikt even tussen de regenwolken door.


Hallo vissend Nederland, hierbij een klein verslag en opmerkelijk denk ik, want zondag 23 januari ben ik gaan snoekvissen in de Grachten van Zierikzee, de hoofdstad van Schouwen en Duiveland, want dat is het echt. Gevist samen met Maat Piet en beiden visten we met blingers van Abu en de nieuwe hardbaits van Sebille.

Als hengel viste ik met de ABU Rocksweeper gewapend met een Penn Atlantis 4000 een top set. Een geweldige dag, want nooit verwacht ving ik dan toch twee snoekjes. Het ging bij mij niet op de grootte, maar niet vele mensen hebben een orgine Zeeuwse snoek gevangen en ik hoor nu wel in dat lijstje. Groet, Leo Stoutjesdijk.


Ziet hij wat ik zie?


Complexe prooi.


Kromgetrokken bomen…


Dubbele trek. Groet,
www.visgidsjohan.nl


Mooi getekend snoekje op de Dropshot. Groeten, Rolf de Jong.


Hier de foto’s van afgelopen zaterdag. Na een aantal uren zonder vis vingen we op de triple devil en de bulldawg twee snoeken van 70 en 74 cm…


...Op de binnenwateren was het goed te doen, terug naar de trailerhelling over de rivier was afzien! Groet, Rob Hoeks
http://www.roven.nl/


Hallo TF, vandaag gaan snoekvissen een paar leuke snoekjes gevangen op de BBZ swimbait van spro en op een shadje. Groeten van Levin.


Gisteren tijdens het vliegvissen deze prachtige bak van een snoek. Gevangen op een#6/7 vliegenlat met een zelfgebonden zonkerstreamer van 18cm. De vis was 104cm en een kilo of 15(?). In elk geval is mijn p.r. snoek op de vlieg bijgesteld van 65 naar 104 cm! Groeten, Willem.


Hierbij een foto van de snoek die ik heb gevangen met het vissen met doodaas. De eerste van 2012 is binnen! Het aas dat ik heb gebruikt was een voorn van ongeveer 10cm en de snoek was 99 cm en lekker dik. Groeten, Erik.


Beste Total Fishing, afgelopen weekend met het mooie weer even een paar uurtjes erop uit gegaan om te kijken of er nog een snoek te verleiden was. Het water lag er behoorlijk vlak bij en dus niet al teveel aanbeten gehad. Maar binnen 3 minuten wel een mooie 90+ snoek aan een dode aasvis. Al met al heerlijk gevist. Groetjes, Marcel de Ruyter.


Afgelopen weekend zijn we er nog eens met de bellyboat opuit getrokken. Een behoorlijk koude bedoeling met een lek in je waadpak. Een aantal 90-ers en nog enkele knallende aanbeten die ik miste, deden de kou snel vergeten. Hier een vette snoek van 93 cm. Ze had trouwens nog een half verteerde brasem van ruim 40cm in de bek! Steve ving nog een graskarper van 93 cm op een dikke plug. Waarschijnlijk een ‘kunstgraskarper’ dus. Groeten, Tom.


Hey TF, vrijdag nog snel even tweeëneenhalf uur gevist met Gerben Zwart. Al snel pakte Germ deze 90-er. Verder geen aanbeet gehad, maar toch even uitgewaaid. Groet, Jelte Bouma - Anjum.


Het winteralternatief van een barbeelvisser bestaat in mijn geval uit het vissen op roofvis. Deze snoek was afgelopen vrijdag niet de grootste maar wel de mooiste. Met vriendelijke groet, Rinko Oosterveen (kort verslag is te lezen op Barbeel.com:
http://barbeel.com/Korum_Deadbait.html)


Deze mooie snoek van 92cm kon het kunstaas niet weerstaan. De vis is door mijn zoon Bram Lamers gevangen van 12 jaar. Groet, Werner


Hallo TF’ers, ondanks het mindere weer, toch mijn eerste meter voor 2012. Groet, HM.


Hij houdt je in de gaten…


Hoi TF, deze week hebben we een topweek gehad. Het weer, de wind en temperatuur zaten wat tegen, maar dit kon de pret niet bederven. Veel vissen zijn er niet gevangen, maar wel een mooie verzameling van soorten…. 


...Een paar mooie snoekbaarzen en kopvoorns werden gevangen op de shad…


...Maar ook 4 mooie roofbleien…


....exemplaren van 80, 79 en twee van 76 cm gevangen op de shad. Groet, Bart en Frank Mylle.

Deze week de nominaties voor de roofbleien van Bart en de snoekbaars van Pim. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2009-2010 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -