Actuele vangstberichten tot dinsdag 24 februari 2009

Actuele vangstberichten tot dinsdag 24 februari 2009

Afgelopen week klom het kwik in de thermometer weer regelmatig boven de 5 graden, heerlijk! De vangsten worden al weer wat beter en de natuur lijkt er ook weer helemaal zin in te hebben. Het wordt na een bitter koude tijd weer aangenaam om op of aan het water door te brengen!


De boomklever hangt op zijn kenmerkende wijze aan de stam. Foto: Rob Kraaijeveld

Zout door Arthur van Tienen.

We beginnen gelijk maar bij de bootvisserij omdat die op het ogenblik veruit de meeste vis oplevert.

Oosterschelde begint weer een beetje tekenen van leven te vertonen en de bot zal wel weer gaan bijten zodra de temperatuur een beetje opleeft, voor de rest nog schar, wat gul en de onvermijdelijke steenbolken.

Grevelingen moeizaam maar wel wat vis te vangen en voornamelijk wijting, tarbot lijkt geheel weg te zijn en er gaan verhalen over stropers met longlines die het afgelopen jaar zouden hebben huisgehouden en een flink aantal grote tarbotten weg gestroopt  hebben, ja, het internet blijft een prima klankboord en informatie medium maar ook minder sociale lieden kijken op deze sites en halen daar informatie vandaan voor hun louche praktijken.


Vamiddag in de zon had deze zaagbek het alweer naar zijn zin. Foto Rob Kraaijeveld

Wanneer je onverhoopt dingen ziet die niet door de beugel kunnen neem dan contact op met de politie, maak foto,s en noteer zoveel mogelijk kenmerken van deze stropers, zoals registratie nummers boot, de naam van de boot en eventueel kentekenplaten van deze lieden. Doe het wel onopvallend want geweld is iets waar deze lieden eventueel niet voor terugdeinzen.

Westerschelde redelijk met aardig aantalen torretjes en meer in de monding van de Westerschelde wat schar en wijting.Noordzee ankervisserij matig, schar is een beetje minder en richt je vooral op de visserij in de buurt van wrakken en steenstortingen en havenhoofden waar gul nog rijkelijk aanwezig is.Wrakvisserij zoals gezegd super, soms moet je wat verder varen omdat er netten omheen staan maar wanneer je een niet afgenet wrak treft is het bingo!Probeer wel na te denken over de toekomst en zet de kleine gul terug alstublieft


De mensen die deze troep langs de kust achterlaten zijn helaas overduidelijk “sportvissers”......

Kantvisserij

Visserij vanaf de pieren van Hoek van Holland, Scheveningen en IJmuiden valt bijna helemaal stil, maar geen nood, als het goed is en de temperatuur blijft langzaam stijgen komen de gulletjes en de schar wel weer terug , even wachten dus.Avondvisserij vanaf de stranden levert nog het meeste op, voor de kanalen en rivieren geeft de dag normaliter juist weer de meeste kansen alhoewel er vooral in de Amazonehaven en Beerkanaal nu juist s’nachts de beste vangsten werden gemaakt, vooral gul aast toch s’nachts het beste.

Calandkanaal matig tot slecht, er zijn een paar plaatsen waar je leuk gul kunt vangen in de avond en die vindt je na de Stormvloedkering, vooral de pontons geven leukevisserij maar er kunnen maar een paar man op vissen dus je hebt geluk wanneer je erbij kunt.


...Een sportvriend ruimde de rotzooi op en had  op 1 stek maar zo een plastic tas met afval…..slechte reclame!

Waterweg Rozenburg zijde op de kop tegenover de Stena line is ook zo,n gul stek, wel raak je hier wat kwijt maar wanneer je met gevlochten lijn vist, een langzaam inhalende molen gebruikt (je kunt dan blijven draaien zonder dat je moe wordt!) en met een breeklijntje vist om eventueel je lood kwijt te raken (liever een oude bout  o.i.d.) dan lukt het wel. Er zijn echter ook stukken waar je niet vastloopt en dan is geankerd lood van 200 gram de uitkomst.

Zeeuwse wateren alleen tussen Westkapelle en Vlissingen redelijk vis te vangen, avonden scoren hier het beste en ook hier zullen de vangsten toenemen wanneer de temperatuur blijft stijgen.Over 2 weken wordt hier de Vorselectie Kust Zuid gehouden dus ik hoop dat de vis er dan weer een beetje beter zit.

Zaterdag met de Eurovissers een competitiewedstrijd in de Amazonehaven gehouden, de verwachtingen waren niet best maar gelukkig viel dat mee en werden er toch redelijk wat vissen gevangen met als vangst hoofdzakelijk wijting, steenbolk, bot,schar en een enkele gul.Winnaar Ruud van Noord ving 32 vissen in 4 uur tijd


Zelf ving ik nog een steenbolk van 33 cm. met een zeeprik op zijn kop

Tot volgende week! Arthur

Witvis door Willem Stolk

In de havens zijn de vangsten redelijk tot goed. In Rotterdam zelfs erg goed. Je moet wel exact weten waar –en dan is het genieten geblazen. Eric Verhiest ving het afgelopen weekend goed vis. Vooral mooie dikke brasem en voorns. Er is met de stok en vaste hengel gevist.

Rivieren
Op de rivieren is het moeilijk. Leo Wouters viste de afgelopen week dagelijks op de Waal. Telkens slechts enkele vissen. Soms ving hij een vis zonder een aanbeet te zien. Leo vist met de feeder tussen de kribben op ruim een meter water. Het water is nog steeds aan de hoge kant. De kleur van het water is erg donker –en er is veel drijfvuil.

Op de Maas was het beter. Gerard van Gelder ving ruim 12 kilo voorn bij Apeltern. Maar, ook onder de stuw bij Lith is aardig gevangen. Ook hier was de feeder succesvol. Niet te veel aas door het voer –schraal vissen. Het voer dat Gerard gebruikte was ook erg zwaar – veel leem!

Op de plassen, zoals in Kerkdriel, Megen en Lith, is plaatselijk weer een aardig visje gevangen. Diverse meldingen van 20 kg of meer. Gemiddelde diepte: tussen de 8 en 10 meter. Er is ook met de matchhengel gevist –en gevangen. Ook hier schraal voeren en weinig aas brengen.

Al met al stukken beter dan voorgaande weken.


Gerard van Gelder ving ruim 12 kilo voorn bij Apeltern.

Roofvis door Piet Driessen
 
Vangstberichten afgelopen week
Wisselende weersomstandigheden, maar zaterdag was een dag waar op veel plaatsen de zon zijn werk deed, en dat was ook weer meteen duidelijk aan de vangsten. Water nog overal behoorlijk koud tegenover afgelopen jaar in deze tijd toen het water ruim 3 a 4 graden hoger was.
 
Snoek, Was al soms behoorlijk agressief op veel plaatsen, en als ze de eerste of tweede keer het aas miste kwamen ze nog vaak een keer, en dat betekend dat er wel activiteit is. Snoek opvallend ondiep al op veel plaatsen, en in polders en kanalen stonden ze ook nagenoeg in de oevers. Geel en wit als kleur vaak op de vangstgegevens. Jerkbaits en grotere shads scoorde goed op snoek.
 
Snoekbaars was op veel plaatsen wat moeizamer, maar ook hier weer diverse meldingen dat ze ondieper stonden afgelopen dagen, en dan komen we alweer bij de 8 meter lijn. Langwerpige shads en spiering konden nog wat snoekbaarzen overlisten. Opvallend veel meldingen op rode en paarse shads. Ook enkele grote snoekbaarzen bij de meldingen, en deze vaak op nog geen 4 meter diepte.

 
Langwerpige shads en spiering konden nog wat snoekbaarzen verleiden.

Baars komt nog niet heel goed los maar werd er baars gevangen waren het wel vaak grote exemplaren. Kleine shads de absolute toppers op de baarzen. Bruin en rood hier duidelijk de voorkeur voor onze vriend de baars.
 
De temperatuur gaat weer iets omhoog deze week, en er zullen ook ongetwijfeld nog de nodige buien vallen. Verder ook aardig wat wind in het verschiet, maar we denken dat de vangsten zeker een stuk beter zullen worden, blijf lekker gaan en succes op de rovers.

Vangstmeldingen van de afgelopen week:


Ieder jaar weer worden er een aantal vroege zeebaarzen gevangen. Oké,ik geef toe het vraagt qua tijd om een dikke investering maar, als je die ene (onverwachte)aanbeet krijgt ga je werkelijk compleet uit je panty!......


.......Gezien de ervaring van de afgelopen jaren wordt het steeds duidelijker dat een behoorlijk aantal zeebaarzen en boven getoonde harder, hier in de havens van het uitgestrekte Europoort gebied blijft hangen en dus niet doortrekt naar het Kanaal of andere overwinteringsstekken…....


.....Het gaat vaak om prachtige vissen die zowel op kunst-als natuurlijk aas .....


...... (cocktail van schelpaas en pieren)te vangen zijn.  Joop Folkers.


Hallo T.F. Ze zijn er nog hoor die kneiters van gullen, in dit geval kabeljauw, waar we allemaal wel eens gillend van wakker geworden zijn. Wil van Wilgenburg en zijn vismaat John van de Woude vingen 20 mijl uit de kust van Egmond deze schitterende kabeljauw van 120 cm en 15,5 kg zwaar !! Dat is toch een waar monster voor Hollandse, en zelfs ook voor Noorse begrippen….....


.........Wil had er een heel gevecht aan om de zware vis richting de “sea hunter” te krijgen.Hij voelde al dat het iets gigantisch was, maar je denkt natuurlijk altijd dat zo’n vis misschien wel vals gehaakt zit, en dan heb je er ook een hele zware hijs aan.Dit keer niet dus !! De witte gigaschim kwam naar boven uit het knalheldere Visgroeten van Lucky Luc Mom


Beste T.F.   Hier is mijn vaste vismaat Riekie  de hele dag druk mee geweest. Groetjes Rene Molenvel


Vanmorgen met Piet nog even wat gevist en we konden nog 4 snoeken vangen….....


........werd weer een keer tijd en het was super weertje.


Beste T.F. Afgelopen woensdag wezen “kicken op cultuurwater”;even 5 uurtjes ertussen uit: licht materiaal, Salmo Frisky; 6 snoeken(jes) waaronder deze spetteraar Groet,Vincent ,Lelystad


Beste Total Fishing   Pascal pakte na een kleinere snoek een mooie tachtiger op z’n 
vertrouwde screeming devil. Vismaat Edgard, en papa hadden weer het  nakijken deze middag. Groetjes Frits, Driebergen..


Rood-wit was gewild afgelopen week


Beste Total Fishing, deze mooi getekende snoek van 95 cm heb ik gevangen aan een zwart/witte shad. Kort hiervoor had ik er ook al een van 89 cm, het hele verslag is te lezen op  vlaardingensnoek.blogspot.com Gr. Daan Mulder uit Vlaardingen.


Hallo T.F. Het is alweer even geleden dat we konden vissen.Afgelopen weekend even een kleine sessie gehad vanuit de boot.Na een paar kleinere vissen te haken bleef mijn Shallow raider hangen  in iets wat niet echt meewerkte. Ik haakte deze vis op nog geen 50 cm water 

En hij liet een modderspoor achter van de dril,weinig water en een grote vis aan de  haak is zekers een mooi spectakel!!! De vis was 88 cm en kogelrond,mischien al vol met kuit??In ieder geval een mooie vis erbij, ik weet het het is geen monster  maar ik vond hem(haar) mooi genoeg om even te plaatsen.Gr J.Iedema Anjum


Eindelijk komen ze weer een beetje los Foto:Piet Driessen


Shads met stevige staartactie deden het goed.


Goedendag T.F. Mijn vismaat Ruud en ik vissen al jaren op snoek in de polders van Noord Holland. We vangenregelmatig mooie snoeken, echter we hebben nog nooit een meter snoek gevangen.Wat een beest zeiden we. Snel meten en wat bleek 1 meter en 2 cm lang.

Eindelijk na zoveel jaar is die meter grens bereikt, tenminste voor Ruud.Al met al een topdag om niet snel te vergeten.  Met vriendelijke groet Serge van Limburg


Hans met een mooie dikke vis….


....De meeste snoek lag nog strak tegen de bodem. 



Beste Total Fishing Afgelopen zondag kozen Gerard en ik ervoor met streamers een aantal hotspots af te werpen, en trollend (eindelijk kon het weer!) de stukken tussen deze hotspots af te leggen…...


.......In tegenstelling tot onze verwachting wisten we werpend geen vissen tot aanbeten te verleiden, maar kregen we trollend drie aanbeten. Toch nog 2 wintervissen in de boot, waarmee we hartstikke tevreden waren. Geen kwantiteit, wel kwaliteit.Vriendelijke groet,Geert Fiolet.


Als de futen weer oog voor elkaar krijgen gaat het qua voorjaar de goede kant op….


Hallo T.F. Lekker gevist op snoekbaars 8 stuks allemaal onder de maat,dus weer teruggezet om verder te groeien Groet Dj.Allo Stellendam


Beste TF,Oude tijden herleven, onze “oude” stek doet het weer de laatste tijd…...


........Ik vond het al zo druk.We vingen aardig met lange groene en witte shads. Met vriendelijke groet,Peter Dorlijn

e
Duizenden ganzen in de Peel. Foto Piet Driessen.


Beste Total Fishing . Hier een foto van een van onze mooie vangsten op het haringvliet zaterdag Groetjes Dennis en Robbie


De Gebroeders Janssen waren ook verticalend acief en pakten…..


....Een serie mooie snoekbaarzen op de bruine Finshad


Beste Total Fishing Een dagje met de pen op snoekbaars vissen mooie vangst snoekbaars van 81 cm Grtz…Patrick


Ron met een stevige vis.


Hallo  T.F. Afgelopen weekend voor het eerst dit jaar weer lekker gevangen, door het zachtere weer leek de vis een stuk losser dan de afgelopen weken. O.a. deze stoere snoekbaars knalde vol overgave op het kunstaas, in dit geval de Little Ernie. Gr, Michiel Wateler


Beste T.F. Weer een beste van formaat Gr. Synco


Beste Total Fishing   Een snoekbaars van 96 cm ...   Beresterke vis zorgde voor een superdril Groet Luiz van  pikepoint.de


Beste T.F. Weer even gevist met Tim in de schemering nog een mooie stekel gevangen  en zaterdag met Frank wezen vissen in het kanaal  wisten verschilende soorten  vissen te vangen op een shadje ......... 


 .......snoekbaars en snoek Groet Hans de jerker.

Deze week nominaties voor de snoek van Geert en de snoekbaars van Hans. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -