Actuele vangstberichten tot dinsdag 23 september 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 23 september 2008

Gelukkig nog een serie zonnige en droge dagen. Er valt wel weer wat regen maar niet meer van die hoosbuien als de laatste weken. Voor de boeren is het prettig nu de oogst van het land moet. Veel vogels, waaronder het merendeel van de zwaluwen, zijn al weg getrokken naar warmere oorden en de vogels uit het Noorden nemen hun plaats al weer in om hier de winter door te brengen .  


Tim Puts uit Wageningen maakte deze unieke foto tijdens een studiereis naar Rusland van een ringslang die bezig is een voorntje weg te werken. Ook in Nederland kan je dit tegenkomen langs de waterkant
 

Zout door Arthur van Tienen

Superweek geweest op en aan het zoute met natuurlijk prachtig weer dus veel plezier op en aan het water.

Kantvisserij

Eindelijk weer eens een grote wedstrijd, na een zomer lang droog gestaan te hebben, en wat voor een wedstrijd!
Afgelopen zaterdag verzamelden zo’n 200 wedstrijdvissers zich in het heerlijke plaatsje Westkapelle om deel te nemen aan de jaarlijkse grote wedstrijd georganiseerd door door HSV Westkapelle. Prachtig weer en zeer veel vis waren een kenmerk van deze wedstrijd waar eigenlijk met alle soorten onderlijnen mocht worden gevist en niet volgens de regels van Sportvisserij Nederland.

Hier zijn juist de inventieve deelnemers en korpsen vaak het beste en omdat er veel fint zat paste het Shakespeare /Zeehengelsport team zich het beste aan en scoorden met drie 1e vakplaatsen een klinkende overwinning.

Rob Joosse van HSV Vlissingen had het kunstje afgekeken en ving 22 vissen op deze manier, ook hier weer uitstekend geanticipeerd door Rob op de gegeven omstandigheden. Sasha van der Drift van DZV de Eurovissers scoorde goed met een paar finten en een zeebaars en won de wedstrijd bij de jeugd.

Veel vis dus, zeebaars, makreel, fint, geep, schol, steenbolk, tong, schar, bot, gul  en zelfs een gladde haai voor Bert Heukels en  Arjan van Drunen ving een lipvis tussen de stenen die langs de palenrijen liggen.

 
V.l.n.r:  Sasha v/d Drift,winnares bij de jeugd, Rob Joosse, winnaar individueel en het korps van Shakespeare/Zeehengelsport Team bestaande uit Frank Dekker, Ed Kroes, Lies Wijnhorst, Erwin Vlot en Michael Lubbers.

Prachtige dag, prima prijzentafel en veel gezelligheid op de terrassen na de wedstrijd, zet maar vast in je agenda voor volgend jaar!

Zeebaars de te vangen vis op dit moment en de dikke dames en heren zij  nu volop aan het volvreten dus goed te vangen.

Waterweg gebied komt langzamer hand ook weer tot leven met leuke gulvangsten (torren tot 60 cm.)  op de diepere stukken, een enkele tong en veel scholenbaars

In het Calandkanaal , Amazonehaven en Beerkanaal zullen met de komende weken weer de nodige wijtingen en steenbolkenscholen gaan binnentrekken en met een beetje geluk zullen ze eind oktober al weer volop te vangen zijn, Pieren van Hoek van Holland en IJmuiden leuke visserij op zowel winter als zomervis.

De W.K. ploegen dames en heren vissen deze week van dinsdag tot vrijdag om de wereldtitel en ik hoop dat we volgend weekend weer minimaal een wereldkampioen erbij hebben!
 

De lipvis van Arjan van Drunen

Bootvisserij

Oosterschelde dikke vangsten van hele scholen steenbolken, wat mooie schollen en tong, schar komt langzamerhand weer zachtjes binnentrekken, ook hier de dikke baarzen aan het eten, vooral langs de pijlers van de Zeelandbrug goede vangsten.

Grevelingen ook goed met mooie dikke wijtingen
Noordzee wrakken vol met gul, ook hier veel torren tot 60 cm.
Geankerde visserij begint ook hier weer te lopen, het Meerkerk gebied nog niet echt toppie maar in de Noord bij Scheveningen etc. komt de schar alweer los, ook hier zullen de wijtingen wel weer zeer binnenkort in grote aantallen te vangen zijn. 

Groet en tot volgende week, Arthur


Bert Heukels met zijn gladde haai

Witvis door Willem Stolk
Stabiel weer is meestal goed voor de vangsten en de berichten logen er niet om…

Voorn
Frans Luyckx ging zondagmorgen 4 uurtjes (van 09.00 tot 13.00 uur) vissen in Eastermar (Friesland) in De Lits.
Dit keer met de Polarisdobber (zie Witvis Totaal 39) en met een leuk resultaat van 36 mooie blankvoorns, goed voor 4 kg vis. Brasem liet zich dit keer niet zien. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Onbekende plas!
Nico Cox ging naar een plas waarvan hij wist dat er vis zat…
“Ben vandaag gaan matchen op een water waar ik nog nooit ben geweest , maar waarvan ik weet dat er veel vis zit. Er wordt nauwelijks gevist  en ik moet zeggen het was een superdag .
Ik heb gevist van 11.00 tot 15.00 uur en ik had 15 karpers ( de lichtste woog 4.1 kg en de zwaarste 7.6 kg ) en 1 zeelt . Heb gevist met een 4.2 meter match
een slider van 12 gr en onderlijn 75 cm . Op mijn Stradic 4000 molen 16/00 hoofdlijn (Technium) en onderlijn 14/00 met haak 14 zonder weerhaak .
Als aas was blijkbaar alles goed; maden, casters, pieren, pellets en mais”.

Amerfoortse Eemhaven
“Omdat de voorns rond deze tijd weer massaal de jachthavens opzoeken, heb ik gisteren mijn hengel uitgegooid in de Amersfoortse Eemhaven. En inderdaad ook daar was de voorn gearriveerd. Met een topsetje van 4 deeltjes, een dobbertje van 0,7 gram en 1 of 2 maden op een haakje 18 ving ik de ene na de andere voorn. De meesten waren tussen de 15 en 25 cm lang. Door het mooie weer en de vangst van zo’n 75 voorns was het een lekkere visdag”. Aldus Jaap van Dijk.
 
 Barbeel
“Ik ging gisterenavond weer een paar uurtjes vissen en ving onder andere deze leuke barbeel… Vangstaantallen lopen nu snel terug, moet ik zeggen - allicht door de koude of doordat het water nu zo snel stijgt?”. Aldus Thomas Sintobin

 

Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

Het word al weer wat kouder. Watertemperatuur vaak tussen de 15.5 en 17 graden kregen we als meldingen binnen, zijn de vissen dan ook actiever zou je zeggen? Ja hoor er werd overal redelijk gevangen, en opvallend dat er weer diverse grote snoek, snoekbaars en baars bij zat afgelopen week.

Snoek wilde de kaken al weer wat open doen afgelopen week, en nagenoeg 80% van de meldingen op doodaas en semi doodaas. Met doodaas ook vaak de sardien op het menu van ESOX. Veel vissen al een stuk dieper (tussen 3 en 5 meter)

Snoekbaars redelijke aantallen op veel plaatsen in Nederland, en hier ook duidelijk de meeste vissen op doodaas (spiering en ook voorn vaak op het menu) Ook hier al duidelijk dat ze zich weer wat dieper gaan ophouden, en dan bedoel ik tussen 5 en 8 meter de meeste meldingen. Ook op de rivieren al duidelijk de vis dieper, en de oevers vaak weinig vissen te vinden afgelopen week. Ook veel snoekbaarzen op grote wormen, maar dan waren dit vaak vissen tot een 35 cm, maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk.

Baars diverse meldingen van grote vissen, maar ook duidelijk veel na zwemmers op de meeste rivieren. Daar het water vaak helder is draaien ze zich nog graag net voor de oever bij het kunstaas om, dus veel zien maar moeilijk aan te komen. Veerpontjes en bruggen momenteel goed bezet door de baarzen, dus doe daar je voordeel mee. Kleine shads duidelijk productief op de baarzen, en ook onder het snoekbaarzen weer diverse grote baarzen kwam duidelijk uit de meldingen naar voren.

Roofblei en winde nagenoeg geen meldingen afgelopen week.

Het weer blijft redelijk stabiel dus ga er aankomende week op uit als je de kans krijgt (een extra bloemetje voor de vrouw maakt veel goed) succes op de rovers.

 


Geachte redactie van Total Fishing.
Size does NOT matter, dat zie je wel aan deze baars. De baars van 29 centimeter greep zonder gemak een Screaming Devil van 14 cm. Groet Remco

 
Frank benut zijn vrije tijd prima, zowel op zoet als op zout. Met Nico op zeebaars aan de Blokkendam vanuit de Porta Bote lukte het prima met de ondergewaardeerde Zara Spook. Deze vis pakte de zeer snel binnengeviste Spook op een paar meter van de boot spectaculair uit het oppervlak…


Hallo TF,
Op verzoek ingestuurd van 1  jullie grootste Fan, Peter H. uit Den Helder dit mooie Zeebaarsje. Elke dinsdag kijkt hij trouw en met veel plezier naar jullie Top-site.
Groetjes,Harry.

 
De vis aast momenteel slecht en is gewoon erg lui, dus moet je héél véél doen om ze te activeren…..


........Ik had vandaag weer een aantal mooie dikke vissen. Deze zeebaars woog zo’n 10 pond. Ik deze beauty aan een salt&pepper shadje voorzien van een rode jigkop(21 gram). Groeten Joop Folkers


Prachtige avondvis


Ha,
Samen met de vismaten na lange tijd weer ‘s wezen zeebaarzen van de week…...

 

 


........Het was fantastisch.
Heerlijk weer en meerdere mooie vissen gevonden!  Groeten Rai

 
Als uit het niets worden er opeens relatief veel goudbrasems van respectabele afmetingen gevangen


Hallo deze goudbrasem gevangen vanaf het strand van Zandvoort met een
cocktail van zagers en pieren. Aan de beuken op mijn hengel dacht ik een zeebaars te hebben tot mijn stomme
verbazing kwam deze gabber eruit na meting weer terug gezet.
Mvrgr Leo Haak. Zandvoort


Veel controle op de Maas


Hallo visvrienden, Lekker weertje om te vissen op de zondag middag.Samen met mijn vismaat Bart tussen de kribben wezen vissen.Slechts 1 vis binnen gehaald, ik was de gelukkige, maar wat een mooie Winde zeg.
Kon wel eens mijn mooiste Winde van dit seizoen zijn. Groeten van Henkie Wouda uit Beuningen.


Barbeelvissen : Op zaterdag 13 September 2008 besloten mijn vismaat en ik weer eens samen op de krib te gaan zitten aan de Waal.Om 15:00u kwamen we samen en de in de ochtend getroffen voorbereidingen zouden we nu gaan uittesten. Met een goed resultaat, binnen een half uur werd de 1e 70cm Barbeel geland en 20 minuten later een 71cm, in de uren daarna werden er nog een 75cm, 66cm, 71cm, 48,cm en 58cm barbeel gevangen…..

 


.......We hebben gevist tot 22:00u en mochten met 7 Barbelen en één losser in onze handen klappen met zo veel Barbelen in één sessie.Dit keer hebben we geen kaas gebruikt als haakaas, maar een compleet arsenaal aan haakaas is er het water in gegaan, waaronder luncheonmeat, mais, maden e.d. en heeft ons succes opgeleverd. GreetZ Ron, alias Barbeeljagerwww.barbeel.eu

 


Hierbij een foto die ik me leven niet meer zou vergeten. Zat met mijn vismaat aan de waterkant, en kregen bezoek uit onverwachte hoek…..Wij zaten bij een groot meer in Duitsland, waar zeer weinig wordt gevist.

Deze vos was dus niet aan mensen gewend. Wel heeft hij bij ons de gehele week meegegeten. Zou u deze foto willen plaatsen bij de volgende vangstmeldingen. Bijvoorbaat dank,
Erik-Jan Jonas en Wouter Born


Beste Total Fishing,
Laatst nog een nachtje gevist. na een half uurtje dat de hengels erin lagen kreeg ik de eerst run met als resultaat deze 21 ponds schub…..
 

.....Na vijf min kreeg ik de volgende run resultaat 26 ponds schub  beide gevangen op de hennep boilie
 mvg Roy Peeters

 
Pro Logic fieldtesters boekten weer mooie succesen op DD baits zoals deze plaat gevangen door Werner maar ook…


......Bastian Reetz ving werkelijk een schitterende vis…...


.......Hier nog eens in volle glorie

 

 
Ondanks dat het in bijna heel Nederland regelmatig regent, is hier in het oosten van het land de laatste 2 maanden bijna geen regen gevallen. Toevallig afgelopen weekend is er 8mm. gevallen, maar dat was dan ook de grootste hoeveelheid. Een paar ´´visrijke´´ beekjes staan al zo goed als helemaal droog.

Het enigste wat we kunnen doen is de vis onder de duikers vandaan te halen, en in een andere beek weer de vrijheid te geven. Misschien wel leuk om eens te zien wat voor verschillen er op kunnen treden met hier en de rest van Nederland. Gr. Eddy

 
Roland in actie op de Maas


Wat kunnen ze toch soms boos kijken!
Mvrg. Ron Mansveld


Piet met een supergezonde Maasvis


Jelke ving nog 3 snoeken en 3 snoekbaarzen waaronder deze.


Beste redactie.
Deze mooie snoekbaars van 89 cm kwam ik tegen op een diepte van 9 meter.
Ze kon het niet laten om zich te vergrijpen aan een roze shad.
Groetjes, Eric


Mike Stroosnijder pakt momenteel iedere week wel een 90-iger snoekbaars. Dit was er weer eentje van 93 cm

 
Altijd veel belangstelling vanuit de oeverzone zoals deze paarden vastgelegd door Piet Driessen


Beste redactie,
Dit lijkt mij een zeer bijzondere vangst. Volgens diverse sportvissers in de buurt is deze vis van dit formaat hier (omgeving IJssel bij Kampen) nog nooit gevangen.  Schatting van het gewicht is ca 20 kg. Daarnaast uiteraard een geweldige ervaring rijker.
Met vriendelijke groet, Arion Deutekom

 


Steeds meer meerval; deze knaap was voor Joris


 

 


Marian aan het genieten….

 

 


Afgelopen weekend tijdens trollen opeens heel wat herrie langs de oever.
Op baarsvissende jongeren staan er met een mooi gekromde hengel. “Wij hebben er een grote snoek aan!!” Door  gebrek aan schepnet en de combinatie van lichte hengel, voorndobbertje, nylon en enkele haak de jongens even ter hulp toegevaren. “Moet je opletten voor die tanden he meneer!”

Iets later stonden Patrick & co met het snoekie maar al te graag met de nodige fierheid voor de lens. Hopelijk hebben jullie het webadres van totalfishing goed onthouden.
Groeten Hans Wynant


Luc met een mooie vis

 


Pol met een strakke 90-iger


Strakke vis op de plug trollend tussen de 3 en 5 meter diepte

 

 


Frank ving deze vis in Vlaanderen vanaf de kant

 


Nico met een schilderij van een vis…

 


Hoi beste TF
Hier een mooie snoek van precies 1 meter verleden week Zaterdag gevangen op een groot water hier in de buurt.
Gr. John Beerens

 


Jean Pierre met een mooie geblokte vis die prachtige sport gaf.


Snoek van 112 cm trollend gevangen met een screaming devil floating blue

 


Opnieuw een metervis voor Wesley

 


Deze vis viel voor de nieuwe zinkende  “Deviator Belly Up” slider van Pro Logic


18 september werd een zonnige dag met een stevig oostenwindje. Niet mijn favoriete visweer…
Toch een paar mooie vissen kunnen vangen, o.a. deze sterke riviersnoek. Groeten van Wilfred van Nunen.


Hans Koopman met een dikke vis op de Salmo die momenteel erg goed scoort

 

Deze week nominaties voor de karper van Roy, de barbeel van Frans, meerval van Joris en zeebaars van Rai.  Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -