Actuele Vangstberichten tot dinsdag 23 oktober 2012


... tot dinsdag 23 oktober 2012

We hebben nog even van heerlijk zomers weer mogen genieten en dat hebben ook velen gedaan. En, er werden nog mooie vangsten geboekt ook! Eind van deze week zal de temperatuur in een vrije val komen en zien we de ruigere herfst weer verschijnen.


Een dodaars zat vast in de waterplanten en ik heb het beestje losgemaakt. Groetjes, Eddy te Mebel.

If it is not Dutch, it is not much!!!!

Eindelijk 2 wereldtitels bij de ploegen: Heren- en Damesteams  kustvissen wereldkampioen!!! Alle superlatieven daargelaten, een perfecte prestatie die op het einde nog wel even spannend werd, maar ik geef je het maar te doen: de laatste dag toch nog rustig en kalm blijven. Het scheelde bij de heren een haartje maar dat maakt niet uit, de titels zijn binnen. Allemaal hartstikke gefeliciteerd namens Total Fishing en geniet ervan!!!

Half-Nederlandse Janet Verlinde, die voor Engeland vist en lid is van de Eurovissers, pakte geweldig uit met een 2e plaats, toch ook een beetje en Nederlandse plak. Meer informatie en verslagen op www.sportvisserijnederland.nl.

Kantvisserij
Op de Zeeuwse stranden van Walcheren mooie visserij; schar en mooie aantallen wijting en nog wat zomervis. Bot begint ook al aardig terug te komen, soms een enkele gul. Domburg zelfde laken een pak. Banjaard ook leuke visserij maar wel minder dan tussen Vlissingen en Westkapelle.

Stranden van Westenschouwen en Haamstede nog rustig. Verwacht hier de komende weken in de avonden weer de gebruikelijke wijtingen. Europoortgebied goed; veel vis in de diepe kanalen, alleen veel klein spul. Let wel op dat je ondermaatse vis terugzet, per vis een dikke boete.


Ook in de Yangtsehaven leuke visserij op steenbolk en wijting.

Calandkanaal ook prima. Eigenlijk maakt het op dit ogenblik niet uit waar je vist in het Europoortgebied, veel vis in ieder geval. De dikke baarzen gaan zich wat terugtrekken, aflatende vangsten zijn nu het credo. Afgelopen weken zijn er mooie vangsten gedaan van grote zeebaarzen.

Waterweg nog steeds prima. Bij Vlaardingen nog mooie tongen en bot. Verderop richting Hoek van Holland in de diepe stukken, prima grove wijting, gul, tong en bot. De Pier begint ook al aardig in de ban te komen van de wintervisserij.

Hoek van Holland tot Scheveningen: vorige week tot donderdag in de avond puike aantallen wijting en bot, scholenbaars en soms mooie baarzen ertussendoor. Vrijdag draaide de wind en was het afgelopen met de pret. Ook tijdens de Federatie Kampioenschappen Zuidwest Nederland Zout was het matigjes; scholenbaarsjes en bot vormden de vangsten.


Lekker druk aan de Papegaaienbek afgelopen week.

Martijn Westdorp van de Zeebaars Scherpenisse wist met 11 vissen het kampioenschap naar zich toe te trekken. De Zeebaars Scherpenisse  won ook het clubkampioenschap. Zaterdagavond met de Eurovissers een competitiewedstrijd vervist op Ter Heijde. Proefvissen op afgelopen donderdagavond door Tom van de Pol leverde grote aantallen wijting op, nu bleef het rustigjes; wat wijting, veel scholenbaars en wat bot.

Pieren van IJmuiden en Scheveningen redelijk wijting en schar, soms een leuke gul ertussendoor.

Bootvisserij
Westerschelde prima; zeer goede visserij in de monding. Op de 3 piraten (Wiesje, Nautilus of The Pirate 2): het is bal!! Schar, wijting, tong en gul. Oosterschelde ook prima. Grevelingen vooral in de avond puike visserij met grote aantallen wijting. Wrakvisserij matig, ankervissen beter; vooral schar, wijting en bot in overvloed.

Tot volgende week! Arthur

Aan het weer zal het niet gelegen hebben afgelopen week, daar dit gewoon redelijk goed was te noemen en de vissen waren ook redelijk actief. Gewoon op alle soorten roofvissen redelijke resultaten, al hoorde je wel van ook aardig wat vissen die het kunstaas op het laatste moment wisten te lossen.

Ook opvallend bij de meldingen dat de vissen behoorlijk sterk waren, en dat is vaker het geval als het water wat gaat afkoelen. Op veel plaatsen al meldingen van de watertemperatuur van 12.0 tot 13.5 graden.

Of het nu de snoek, snoekbaars, baars, winde, roofblei of meerval was, overal meldingen van grote vissen. Snoek tot 120 cm, snoekbaars tot 96 cm, baars tot 51 cm, winde tot 57 cm, roofblei tot 83 cm en meerval tot 188 cm, dus dit is wel opvallend dat er zo veel mooie exemplaren zijn gevangen.


Industrie en sportvisserij samen.

Ondiep water zoals polders, vaarten en kanalen vaak mooie aantallen snoeken en het grote water en enkele polders ook grote vissen. Snoekbaarzen al wat meer zoekend naar dieper water, windes en roofblei vaak onder het slepen op baars of snoekbaars en ook de meervallen al een stuk dieper te vinden. Kunstaas was heel divers, maar klein kunstaas ook weer vaak grote vissen aan de lijn (dus doe dat eens wat vaker).


Zeehond gespot aan de kust.

Het weer gaat wat de temperatuur betreft een stuk naar beneden, maar het zou de eerste dagen nog redelijk droog blijven, dus ga er zeker even opuit dit weekend en probeer nog wat roofvissen te vangen.

Wissel nu ook nog altijd veel met snelheid en vis ook eens vaker op half water daar ze hier in deze periode ze nog wel eens willen toeslaan.

Succes en met roofvisgroet,  Piet.



Hallo Vissers, wat een heerlijke visserij op dit moment vanaf onze beide pieren en, in mijn geval, de noordpier te Wijk aan Zee. Het begon nog met pittige regen dus het "deadliest catch"- pak maar aangetrokken. Lichtelijk opvallend ha ha maar het zit als een huis en kurkdroog. Daarna brak de zomer los in oktober en konden er steeds meer lagen kleding uitgedaan worden. Niet alles natuurlijk want dan wordt het wel heel erg druk rond mij heen....


....Wat een prima visserij op het afgaande water! Volop aanbeten en een mooi formaat schar, ook al kwamen er maar weinig tegen de 30 cm aan en moest ik er toch wel veel terugzetten. Maar de meeste waren prima handscharren dus mooi voor de pan. Heerlijk. Toen de stroom er wat uitging werd het wat minder en namen de wijting en krab het even over....


...De meeste wijting te klein helaas. Een paar joekels van botten zorgden voor leuke sport omdat ze tot onder de kant beneden blijven. En met het afgaande getij is het best even een truc om ze de blokken op te krijgen....


...Met een prachtige emmer vol, reeds panklaar gemaakte scharren naar huis om ze zo snel mogelijk te gaan verorberen. U moet proberen in de stroom te vissen op uw visdag want anders mist u het hoogtepunt van de visvangst. De vloedstroom bracht nog wat gul naar boven rond mij heen. Visgroet van Lucky Luc Mom...


Hallo Total Fishing, afgelopen weken toch doorgezet om nog wat zeebaarzen op de kant te krijgen. Het was niet altijd makkelijk, maar de aanhouder wint. Alle baarzen gingen voor roze pluggen in de schemering. Groet, Marcel de Ruyter.


Gevecht op leven of dood. Groet, Johan.


Beste Total Fishing, een mooie France karper. Groet, Wai.


Lekker weer voorspeld, dus komaan ertegenaan, de karper ligt te wachten, dacht ik maar niks was minder waar. Het weer trok eigenlijk nergens op  en de temperatuur was waren eigenlijk zeer warm. Al snel was mijn eerste run daar en ja hoor, een degelijke, dacht ik. Tot ik een harde plons hoorde en het prehistorisch monster uit het water zag springen...

...Onmiddellijk zag ik dat het een steur was, een van de oudste vissen die ons wereldje kent maar geen getreur, deze steur trok de unster toch netjes tot 21.800 kg, dus echt wel een beste vis en sport van de bovenste plank. Deze koos weer voor de lekkere Tuna Spice van Berkley, toch een betere bol. Goed werk jongens en tot de volgende van Jefke Distra... maar dan met een rover hoop ik, want de karperhengels maken plaats voor de jerkbait- en verticaalhengels! Groet, Jefke Distra.


De meerval is vrij te bevissen en dat zullen ze weten ook! Jo Mebis wist er wéér een te vangen na een moeizame trip. Op een aasvis, aangeboden bij een afgestorven plantenveld, was het binnen 10 minuten raak! Groet, Rob - roven.nl.


De meerkoet weer in actie.


PML Prostaffers Koen & Jeroen waren met succes op het water geweest. Ze voorspelden supergoed weer… tot ze ‘s morgens aankwamen… Er stond een stevige bries en het was bewolkt. De pret was er niet minder om: snoek, snoekbaars, roofblei en ook nog wat baars! De roofblei liet zich van zijn beste kant zien op de poppers (strike pop). Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


De roofblei, allang geen bijvangst meer. Groet, Johan.


Is er in oktober nog roofblei te vangen? Jawel, 13 stuks in 2,5 uur, 60-77 cm! Topdag, 19 oktober 2012 aan de Maas. Groet, Harrie van de Sande.


De herfstkleuren hangen nog eventjes.


Hallo Total Fishing, bij deze stuur ik jullie een foto van mijn vismaat die voor het eerst een snoekbaars heeft gevangen. Zondagmorgen zijn we samen op pad geweest en is het eindelijk gelukt: zijn eerste snoekbaars 58 cm. Zoals jullie op de foto kunnen zien is hij er erg trots op. Met vriendelijke groet, E. Koopman.


Hallo beste TF, nu eens niet verticalen maar diagonalen met zoals Wilfred het noemt "fast food"; lekker snel binnenvissen met een pikeXL-shadje, ze halen hem echt wel in! Groeten, Twan van Berkel.


PML Prostaffers Koen & Jeroen waren met succes op het water geweest. Ze voorspelden supergoed weer… tot ze ‘s morgens aankwamen… Er stond een stevige bries en het was bewolkt. De pret was er niet minder om: snoek, snoekbaars, roofblei en ook nog wat baars! Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Hallo Total Fishing, afgelopen zaterdag met Fred de Greef naar een mooi water in Nederland geweest. De vangsten waren zeer goed en we hadden alleen maar maatse vis. Ze hadden misschien iets groter mogen zijn maar de dag was zeer geslaagd. Bijna alles gevangen op rubber dat strak tegen de bodem aangeboden werd. Groeten, Arie.


Goedendag Total Fishing, bij deze nog een paar mooie foto's van afgelopen zondag met mijn maatje Theo. Vele snoekbaarzen waren moddervet en verschillende 80+ vissen erbij...


....Er was niet te zeggen wat ze nou liever hadden (een shad of een vis), ze deden het overal op en als tussendoortje een mooie snoek van 101cm. op de dropshot....


...Groeten, Arie van de Camp.


Hallo Total Fishing, weer een paar mooie vissen kunnen vangen deze week. De baars en de snoekbaars waren goed los. Groet, Frank Mylle.


Beste TF, na een jaar wachten weer een lang weekend naar de Bodden geweest in Duitsland. Helaas waren condities anders dan vorig jaar (water te warm) waardoor de grotere snoeken nog op zee zaten en we alleen kleinere vingen tot 85 cm bij windkracht 7. (Leuk om aantallen te vangen maar we kwamen voor de meters!)

Halverwege het weekend maar besloten om terug te rijden en laatste visdag op een Nederlands water te spenderen om toch een poging te wagen om ons PR te verbeteren. PR niet verbroken maar wel weer een mooie metersnoek gevangen en nog mooie snoekbaarzen van een meter water aan de Magnum Toad. Groeten, Arthur Hagenbeek.


Hallo Total Fishing, zaterdag ben ik op de rivier bij Dordrecht wezen snoekbaarzen en daar kwamen we wel een hele vreemde collegavisser tegen, namelijk een jonge zeehond! Hij lag lekker op een krib in de rivier uit te rusten. De snoekbaarzen waren moeilijker te vinden dan voorgaande weken en veel kleine snoekbaarzen gevangen. De snoekbaars op de foto is 63 cm en gevangen door mijn broer. Groet, Jan de Bruin.


Afgelopen zaterdag zijn we al vroeg op het water gegaan al snel vingen we een dikke paling op de shad direct daarna volgde deze snoekbaars. Groet, Levin.


Beste Total Fishing, afgelopen weken weer veel op pad geweest,de tijd van verticalen is weer begonnen voor ons met spijkerharde aanbeten en een paar PR vissen erbij! Een dag met Roel Trum leverde ook nog een joekel van een snoek op, gevangen op een 4" shadje. Voor alle foto's en verslagen kijk maar weer op de site. Freek en Bjorn Janssen team
www.roven.nl.


Nick van Hoof ging afgelopen zaterdag met z’n vader snoekbaarzen en hij ving ook nog de eerste! Knap hoor, zo jong en nu al een topverticaler! Groet, Rob.


Beste Total Fishing, afgelopen weken weer veel op pad geweest, de tijd van verticalen is weer begonnen voor ons met spijkerharde aanbeten. Groet, Freek en Bjorn Janssen.


Een kunstwerk van moeder natuur.


Zaterdagmiddag even de polder in geweest. En ja hoor, 2 mooie snoeken geland. Groet, Hendrik de Jong.


Pris gaat voor het eerst snoeken vangen en is er niet bang voor.


Een plaatje van een snoek, én... uit België! Snoekgroet, Nico.


Mooi hoe hij eroverheen schoof…


…genieten zo dat streameren met de vliegenlat. Groet, Pascal.


Ook nog een dagje met Wilfred van Asselt het water op geweest en een aantal mooie vissen gevangen maar…


…de grootste was voor Wilfred die nu veel vertrouwen heeft in alles met twisterstaarten. Groetjes, Eddy te Mebel.


Goedendag Total Fishing, bij deze nog een paar mooie foto's van afgelopen zondag met mijn maatje Theo. Vele snoekbaarzen waren moddervet en verschillende 80+ vissen erbij. Er was niet te zeggen wat ze nou liever hadden (een shad of een vis), ze deden het overal op en als tussendoortje een mooie snoek van 101cm. op de dropshot. Groeten, Arie van de Camp.


Hallo Total Fishing, hierbij een “‘s avonds meterpike” uit een klein polderwater. Groetjes, JMB.


Hallo Total Fishing, weer een paar mooie vissen kunnen vangen deze week. De baars en de snoekbaars waren goed los, maar voor de snoek moest ik deze week wel extra mijn best doen; veel volgers en een paar flauwe aanbeten. Groet, Frank Mylle.


Geachte redactie, afgelopen zaterdag op de valreep deze schitterende dame van 102 centimeters op een spinnerbait weten te vangen. Vismaat Wietze heeft ze prachtig op de foto gezet en dan ben je blij dat je eens met z’n tweeën bent. Vriendelijke groet, Sietze Dijkstra.


Na het werk werd een korte doodaas-sessie gehouden. Dit leverde een 90’er op...


...En na al het (doodaas)stilzitten kon ik de verleiding om lekker met de boot te trollen en te gooien niet weerstaan. In 2 uur tijd had ik er 2, waaronder deze metersnoek! Groet, Klaas Hoogduin.


Mijn dochter Mirella wilde wel eens mee, een ochtend snoeken, en dan ook een hengel natuurlijk. Allebei een dode voorn aan de haak. Ik ving er 2, maar zij ving de eerste snoek in haar leven, en direct 1.06m!! Het vasthouden was even wennen, maar ook daarvoor schrok ze niet terug. Groet van een trotse pa, Henk Wijsbeek.


Beste TF, na een jaar wachten weer een lang weekend naar de Bodden geweest in Duitsland. Helaas waren condities anders dan vorig jaar (water te warm) waardoor de grotere snoeken nog op zee zaten en we alleen kleinere vingen tot 85 cm bij windkracht 7. (Leuk om aantallen te vangen maar we kwamen voor de meters!) ...

...Halverwege het weekend maar besloten om terug te rijden en laatste visdag op een Nederlands water te spenderen om toch een poging te wagen om ons PR te verbeteren. PR niet verbroken maar wel weer een mooie metersnoek gevangen en nog mooie snoekbaarzen van een meter water aan de Magnum Toad. Groeten, Arthur Hagenbeek.


Een dag met Roel Trum leverde ook nog een joekel van een snoek op,gevangen op een 4" shadje. Groet, Freek en Bjorn Janssen team roven.nl.


Beste Total Fishing, tijdens het verticalen op snoekbaars kwam deze verrassing van 120 cm naar boven. Groetjes, Jöran.


Hallo Total Fishing, zaterdag ben ik op de rivier bij Dordrecht wezen snoekbaarzen en daar kwamen we wel een hele vreemde collegavisser tegen, namelijk een jonge zeehond! Hij lag lekker op een krib in de rivier uit te rusten. De snoekbaarzen waren moeilijker te vinden dan voorgaande weken en veel kleine snoekbaarzen gevangen. De snoekbaars op de foto is 63 cm en gevangen door mijn broer. Groet, Jan de Bruin.


Wat zijn die baarzen toch gulzig!


Herfst en zijn mooie baars! Met vriendelijke groet, Vic -
http://www.vic-fishing.net.


Mooi weer, mooie dikke baarzen vangen. Groetjes Robbe.


De baarzen waren verzot op de nieuwe Ikiru-plugjes van Spro...


...En we zijn ook nog in een school mooie baarzen beland. Groeten van Levin.


Hallo Total Fishing, weer een paar mooie vissen kunnen vangen deze week. De baars en de snoekbaars waren goed los, maar voor de snoek moest ik deze week wel extra mijn best doen; veel volgers en een paar flauwe aanbeten. Groet, Frank Mylle.


Hierbij een mooie baars op een Basstrix-shad gevangen. Knalharde aanbeet op de rivier afgelopen zaterdag. Groet, Dutch Fishing Adventures.


Beste Total Fishing, afgelopen weken weer veel op pad geweest, de tijd van verticalen is weer begonnen voor ons met spijkerharde aanbeten en...


...een paar PR vissen erbij! Freek en Bjorn Janssen team roven.nl

Deze week de nominaties voor de steur van Jeff, de meerval van Jo, de snoekbaars van Nick, de snoek van Jöran en Etienne en de baarzen van Freek en Bjorn. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -