Actuele Vangstberichten tot dinsdag 23 november 2010


... tot dinsdag 23 november 2010

Koning winter is er vroeg bij dit jaar. Het aankomend weekend al redelijke nachtvorst en ook overdag lichte vorst. Voor comfort kan extra warme kleding dus geen kwaad! Aan de kust zijn de vangsten goed te noemen met mooie vangsten van wijting en gul. De zeebaarzen lijken vertokken.


Momenteel is het weer genieten van de vele, verschillend gekleurde buizerds die hier komen overwinteren. Foto: Henk.

Mooie vangsten maken vanaf de kust? Nu gaan!!

Weer een voortreffelijke week geweest aan de kust en met de geankerde visserij op de Noordzee, de Ooster- en Westerschelde en natuurlijk de Grevelingen.

Bootvisserij
Vandaag (zondag 21-11) de laatste dag geweest van de topcompetitie boot. Wie vist er in het WK team volgend jaar? Nog geen bericht op de site van Sportvisserij Nederland, maar kijk vandaag zelf even. Wrakvisserij een armoe, niet doen! Ga maar gerust ankervissen. Vis zat in de vorm van dikke schar, wijting en bot. Af en toe een gulletje op het vlakke, meer kans op gulletjes bij steenstortingen en obstakels als pieren en blokkendammen.

Grevelingen gewoon weer goed. Wijting de hoofdmoot. Oosterschelde van alles wat, hoofdmoot schar en wijting. Let wel, einde van de week sneeuw, meestal slecht voor de wijtingvisserij op de Oosterschelde. Hoe het komt weet ik niet, maar het is mijn ervaring. Westerschelde wijting en schar, iets meer gul hier. Zondag de 6e wedstrijd met de EFSA vervist vanuit Scheveningen. Mindere vangsten dan 3 weken geleden, maar toch mooie visserij, voornamelijk wijting en schar.


De EFSA wedstrijd op het M.S. Trip Junior afgelopen zondag.

Kustvisserij
Zaterdag bij de eerste dag van de Topcompetitie Kust wezen kijken, gehouden in het Europoortgebied waar de vangsten gewoon goed waren, zowel in het Calandkanaal, de Dintelhaven als de Amazonehaven. Calandkanaal bracht voornamelijk steenbolk, wijting - jawel, ze worden al groter - een enkele zeebaars en wat platvis. Ik zag Ruud van Noord nog een mooie schol vangen.

Dintelhaven bracht hoofdzakelijk wijting en vooral spiering, mooie grote spieringen, en wat dikke botten en grondels. Amazonehaven wijting en steenbolk. Na de eerste dag leidt Arjan Rijnberg en 10 december de 2de dag in Zeeland. Voor uitslag, zie www.sportvisserijnederland.nl.


Rob Punselie (2de na de 1ste dag topcompetitie) geconcentreerd bezig aan de Dintelhaven.

Normale visserij vanaf de stranden top. Met name in de ondiepe kustwateren in de avond het beste. Vooral wijting en schar. De diepere stekken aan de zuidkust van Walcheren zijn ook overdag goed voor en leuk maaltje vis.

Waterweg bij Hoek van Holland van de week leuke visserij geweest. Vooral in de diepe stukken leuke gulletjes en wijting, af en toe een dikke schar en nog een mooie tong te vangen. Verder de Waterweg mindere vangsten, wel dikke bot. Zaterdag vanaf de stranden van Westenschouwen de Krabbe-troffee, vissen vanaf 09.30 tot 13.30 uur.

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week

Het weer was in ieder geval een stuk beter dan een week geleden beneden de rivieren. Maar waren de vangsten dan ook beter?
 
Snoek - Nagenoeg in het hele land moeizaam. Snoeken lagen behoorlijk vast aan de bodem en je moest vaak alles uit de kast halen om ze te vangen. Opvallend weer voor deze tijd: als je een snoek ving, kon je op dezelfde plaats vaak meerdere vissen vangen. Dus ze lagen wel vaak met meerdere vissen bij elkaar en dan moest je daar ook van profiteren. Dood aas duidelijk nummer 1 op dit moment.
 
Snoekbaars - Zakkend water op vele plaatsen en volle maan waren hoofdzakelijk de redenen van de slechte vangsten afgelopen weekend. Op veel plaatsen nagenoeg geen aanbeten. Dit was wel anders op plaatsen waar het water niet zo veel invloed heeft gehad. Dit vooral in het begin van de week daar er toen nog veel water op een redelijk peil bleef en nog niet al te snel aan het zakken was.

Op deze eerste dagen van afgelopen week op veel plaatsen mooie aantallen van 10 tot 40 vissen per boot en daarbij vele 60-plussers te melden. Opvallend dat door de vangers werd gemeld over de keiharde aanbeten van deze rovers, en dat maakt een dag natuurlijk weer helemaal goed. Paars en oranje leverden veel vissen op en de shads moesten wel langwerpig zijn afgelopen week.


Dropshotten was de sleutel tot succes afgelopen zaterdag op de baarzen.

 
Baars - Weinig meldingen en dus ook moeizaam, maar wel enkele 40-plussers gemeld en nog een baars van 51 cm, dus dat zijn wederom kasten van baarzen natuurlijk. Ook hier shads, maar ook klein dood aas succesvol op deze stekelrover.


Speling der natuur… of een ongelukje? Wie het weet mag het zeggen!

Overige roofvissen weinig meldingen. De verwachtingen aankomende week zijn dat de vorst haar intrede doet, dus moeten we wel onze visserij wat aanpassen. Op trailerhellingen niet het zout vergeten natuurlijk, en denk ook aan de inwendige mens met koffie en soep. Veel succes en blijf nu zeker gaan, daar er in dit begin van de vorstperiode wel eens veel activiteit kon zijn. En vergeet geen paars kunstaas mee te nemen.

Veel succes aankomende week, Piet.

De afgelopen dagen was het moeilijk vissen op de grote en kleine rivieren. Net voor het weekend zakte op sommige plaatsen het waterpeil en dat maakte het mogelijk dat er op de Roer gevist kon worden. Zaterdag was het er echt goed toeven met een middagtemperatuur van dik 13°C. Net na het middaguur kregen we een niet te missen aanbeet, die een mooie barbeel opleverde van ruim 60 cm. Tot bijna 15.30 bleef het heel aangenaam waarna het snel afkoelde. Tegen de schemer vertrokken we, nadat we enkele handen pellets en smac hadden gevoerd.


Frank Pullens met 60+ barbeel.

Zondagmorgen was het totaal anders. Het had flink gevroren en het verschil was 15°C toen we weer op de stek aankwamen. Het gras was helemaal wit en de kleine plasjes waren bevroren. Het bleef die dag ook koud en de toppen stonden tot het inpakken roerloos naar boven gericht. 


Op zaterdag erg veel ganzen die naar het zuiden vlogen.

Komende week wordt het nog kouder. De watertemperatuur is nu gezakt tot 8°C. Komende tijd wordt het taaier om barbeel te vangen. Van de overige wateren heb ik geen vangstmeldingen gehad.

Groeten en tot volgende week, Frans


Gevangen in de IJzer. Een mooie brasem boven de 1.5 kg gevangen met 2 meelwormen een pier. Het was bewolkt en het regende, maar de vissen bleven actief. Het was een superdag om nooit meer te vergeten. Groet, Lennert.


Deze brasem vergiste zich met het terugtrekken na het hoge water van de Maas. Groetjes, Pol.


Hoi Total Fishing, ondanks winter toch nog wat vis weten te vangen waaronder deze 54-er kopvoorn…


… De grootste was letterlijk en figuurlijk om 5 voor 12 dan toch nog een 60-er barbeel! Groeten, Jos Raaijmakers.


De natuur maakt zich op voor de winter. Foto: Jelle


Hallo beste Total Fishing, mijn maatje Sander ter Koele wist deze oude en door de jaren getekende baars van 46,5 cm te vangen op het NZK.


Dit oude exemplaar Perca Perca is mooi van lelijkheid. Met vriendelijke groet, Rob Bijlsma.


Een prachtige baars van 43 cm, gevangen op de shad door mijn zoontje Sander.


Zaterdag vanuit de bellyboat een mooie 45+ Haringvlietbaars gevangen op een Caper Shad van River2Sea. Groet, Johan Van den Bergh.


Een aantal mooie baarzen op het Haringvliet. Gr. Joop.


Atle Håkansson met een dikke baars.


Er werden mooie zeer mooie baarzen gevangen…


...waarvan 3 baarzen tussen de 47 en 50 cm. Groet, Bart en Frank Mylle.


In vogelvlucht. Foto: Jelle


Mooie snoekbaars gevangen door mijn zoontje Sander.


Tijdens een van onze laatste visdagen deed vismaat Henk Broers een wel zeer uitzonderlijke vangst! Een compleet met mosselen begroeide portemonnee kwam naar boven. Nadere inspectie leverde een gulden, een paar kwartjes en wat stuivers op, dus hij moet er al minstens 9 jaar hebben gelegen. De oude bankpas met museumkaart die erbij zat, zal waarschijnlijk verlopen zijn…


Hallo TF, zondag een fijne maar frisse en mistige dag gehad met Arno op het water. Het was moeite doen voor elke aanbeet…


...maar met een 15-tal vissen kunnen we niet ontevreden zijn. De kleuren bruin en oranje staken erboven uit. Hoe minder actie de shad vertoonde, hoe gretiger de glasogen waren. Groeten, Kim en Arno.


Het enorme, toch eigenlijk altijd onberekenbare Haringvliet, is en blijft een fantastisch stuk viswater! Oké, ik geef toe dat het op bepaalde momenten moeilijk is om een snoekbaarsje te vangen, maar juist omdat je weet dat er altijd weer een aantal stekken zijn die “soms” de nodige aanbeten op kunnen leveren, blijf je gewoon lekker actief bezig. Zo ook afgelopen vrijdag…


…Aanbeten genoeg, maar hangen ho maar! Had dit misschien te maken met het “dikke” afvoerwater van de rivieren, of hadden onze vrienden gewoon geen lust om te azen? Zelf ga ik voor de laatste optie! Aanbeten hadden we volop, maar zelfs ondanks de staartdreg misten we gewoon meer dan 80% van de vis!! Voor mij een raadsel

Toch konden we deze heerlijke sessie afsluiten met 7 leuke snoekbaarzen en een aantal gewone baarzen! O ja, verreweg de beste shad deze dag was de Culprit Fire Tiger! Groet, Joop.


Afgelopen zondagmiddag met de Hobie kayak weer eens het zoete water opgezocht! Door de regenval van vorige week was het water niet echt helder te noemen. Na wat proberen zonder een enkele beet, toch maar een ander kleurtje genomen….


.... De Lunkercite Shaker in de kleur Chartreuse (fel geel) bleek veruit favoriet. Gevangen op een Erie jighead van 21 gram met een stingertje voor de staartbijters. Bram Hullekes.


Dit weekend was het voor ons nog niet mogelijk om in België te vissen door de hoge waterstanden en het zeer troebele water….


...Maar een dagje Nederland heeft daar veel goed gemaakt….


....De meeste vissen werden gevangen tussen 5 en 8 m…


...met redelijk groot rubber…


...Groet, Bart en Frank Mylle.


Hallo TF, mijn nonkel heeft deze prachtsnoekbaars gevangen op anker.


De beste shads van deze week waren voor mij spro ring worm 13.5cm strawberry…

 
....fox rage: 115cm lemon tiger, FIN-S shad kleur roze. Groet, Björn Janssen.


Weer een visdag met oostenwind… Na uren zonder aanbeet gezeten te hebben, toch nog een reeks harde rammels op het ondiepe met de fireball weten uit te lokken. Groeten van Wilfred van Nunen.


Hallo TF, deze dikke dame kon de spiering niet zomaar voorbij laten gaan en wou dus wel met mij op de foto. En zie hier, ze is over de 90 cm en 9.1 kilo zwaar. Groet, Ronald.


Een mooie 104 cm snoekbaars verticaal gevangen door mijn vismaat Jos op de Waal.


Zomaar een mooi en speels tafereel langs de waterkant. Foto: Jelle.


Beste Total Fishing, afgelopen periode meerdere malen van huis (Den Haag) gegaan zonder ook maar één aanbeet van roofvis. Echter dit weekend weer vol goede moed de waterkant gaan opzoeken en dit keer meer succes met een vangst van 2 mooie snoeken!....


...De snoeken op beide foto’s zijn gevangen met een kleine spinner (oranje genuanceerd) van 3 á 4 cm! Met vriendelijke groet, Sven.


Zaterdag met Peter te Moller diverse Achterhoekse beekjes afgevist met kunstaas. Het is weer een normale waterstand en een goede helderheid….


We moesten wel vele worpen maken voor een paar aanbeten, maar toch een paar snoeken weten te vangen met jerkbaits. Groet, Eddy te Mebel.


Na hard werken voor een visje zondag toch nog 3 weten te vangen. Ze waren het laatste uurtje van de dag nog ff goed los. Groet, Piet.


Beste TF, echt wild was het niet zondag. ‘s Morgens een 85-er onder een brug vandaan kunnen rammelen en tegen de schemer een 88-er op een ondieplopende plug via een loodlijn op 5 meter diepte kunnen verleiden…


....Tussendoor nog een voor snoek spelende brasem die de SD niet voorbij liet gaan. Vangze, Joost.


Hans pakte nog een mooie 80-er op de jerkbait.


Moeizaam vandaag, maar toch 7 snoeken. De grootste draaide zich los voor we het schepnet eronder kregen, maar was zeker een meter….


...Deze was 94 cm. Mooie, sterke vis gevangen op de triple pikefighter, in de firetiger kleur. Groet, Willem.


Phil Blakey met een snoek gevangen op de SG Alien Eel.


Mooie snoek gevangen met een zacht kunstaas. Groeten aan iedereen, Vic.


Hier nog een mooie Belgische snoek van 103 cm die net voor donker niet van mijn Fatso kon afblijven. Groet, Frank Mylle.


Kévin Hernandez met een snoek op de SG 4Play1. Groet, Rasmus.


Luc pakte deze mooie vis op groot water op een grote shad.


Vismaat Rob Zwanenberg ving deze prachtige dame van 1,10 meter in de ringvaart. De vis was mooi gehaakt en zwemt weer vrolijk verder om groter te groeien. Groet van Lucky Luc Mom.


‘Klein’ snoekje gevangen van 123 cm. Groet, John.

Deze week de nominaties voor de brasem van Lennert, de baars van Bart, de snoekbaarzen van Jos en Ronald en de snoeken van Ronald en John. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -