Actuele vangstberichten tot dinsdag 23 juni 2015

... tot dinsdag 23 juni 2015

De zomer is nog steeds aan de frisse kant, maar er kan 'zomers' worden gevist. Aan en op zee zijn er leuke vangsten te boeken op bijvoorbeeld gul en tong, en ook de schar nog steeds aanwezig. In zoet water zijn de rovers goed los. Ook de jeugd heeft afgelopen week weer wat geleerd.


Patrijzen zijn niet elke dag zo in beeld. (Foto Piet Driessen)

Vangsten IJmuiden


Er zit nog steeds veel schar.


De tong doet het nog goed in het Noordzeekanaal.


Deze familie is nog behoorlijk compleet.

Tot volgende week,
Hans Hendriks.

 


Vrijdagavond 19 juni hebben wij gevist op de zuidpier van IJmuiden..


...Het aantal vissen dat we vingen viel tegen, maar de vissen die we vingen waren van mooi formaat...


...Zo ving ik samen met m'n vader vier prachtige dikke tongen van 43, 42, 40 en 39 cm...


...Daarnaast nog een aantal gulletjes en wat botten. Gijsbert Bunk.


Hallo, afgelopen zondag ben ik wezen vissen op de pier van Wijk aan Zee. Ik hoopte op mooie zeebaars, maar tot mijn verbazing haalde ik deze mooie vis naar boven...


...Deze lipvis schijnt zeldzaam te zijn voor onze kust, maar ik heb op internet onlangs gezien dat deze vis dit jaar al regelmatig werd gevangen. Ik heb de vis na het maken van deze foto's netjes weer teruggezet, zoals het hoort wink. Vriendelijke groeten, Glenn.


Na een eerdere teleurstelling nu klaar voor de herkansing. De golven lieten in de ochtend nog even zien wie de baas is op zee maar namen in de loop van de dag toch heerlijk af. In de ochtend was de gul goed aanwezig, maar in de middag was het even zoeken. Een mooie volle dreun en een bonkende hengel van een ouderwets mooie gul gevangen in ons aller noordzee. Gul, rode poon, makreel en een krab die maar net in de emmer paste maakten er weer een mooie dag van. Dat er maar vele zullen volgen. Marcel van Wijhe.


Beste Totalfishing, de seizoensopening heb ik moeten missen, maar dit keer om een goede reden. Een week vissen in Middelfart samen met mijn vader, die mij het vissen met de paplepel heeft ingegoten...


...We hebben daar een fantastische week gehad, wat de foto's ook wel laten zien! De verslagen zijn terug te vinden op de website www.rozemeijer.com. Groet, Sander Paans.


Indische ganzenfamilie. (Foto Piet Driessen)


Een mooie schub aan het pennetje en...


...hier een andere mooie, rond de 30 pond, die een broodkorst niet kon weerstaan. Onno de Bie, Nieuwegein.


Purperreiger (Foto Jan Althof).


De eerste meerval in je leven is natuurlijk super!


Baltsende visdiefjes. (Foto Jan Althof)


Zo'n grote winde is niet zo maar een visje en helemaal zelf gevangen!


Jeroen wordt verteld over de baars, visles in de praktijk dus.


Die tandjes stemmen Jeroen tot nadenken.


Visdiefjes vechten om een voorntje.(Foto Jan Althof)


Beste Total Fishing, dit zijn de eerste snoekjes...


...zelf gevangen door mijn kleinkinderen Nick en Robin. Groet, Peter.


En de winnaar is...(Foto Jan Althof)


Beste Total Fishing, afgelopen week wat uurtjes geweest vissen met de Doiyo Ikasama Spinnerbait...


...Dit bleek een goede keuze, want zowel op de Maas als op afgesloten water heb ik baars en snoek gevangen....


...De kers op de taart was een puntgave baars van 49 centimeter. Met vriendelijke groet, Rik Schouwenberg.


Niet alleen onder water valt iets beleven. Af toe loont het ook omhoog te kijken.


Vier soorten op een namiddag en avond, daarvoor heb je wel een paar uren reizen over toch?


Kleurrijke combi voor Luus.


Luus heeft het weer geflikt!


Voor het eerst in je leven zo'n baars in handen!


Bruin blauwtje (Foto Jan Althof)


Keihard gegrepen, deze kreeft. Het vastzitten aan een tak bleek een verkeerde interpretatie toen die tak ging zwemmen.


Hiervoor kwamen we en de droom werd werkelijkheid.


Behalve baars, snoek en meerval ook nog een mooie snoekbaars.


Een stevige dril en een schitterende vis maken het slechte weer een stuk dragelijker. Visgids Johan.


De snoekbaarzen zitten strak in de planten. (Foto: Piet Driessen)


Goedemorgen, hierbij een mooie snoekbaars, aan de vlieghengel gevangen. Het talud loopt af, snel zitten we weer op de tien meter. Voldoende aasvis gepaard met dikkere echo’s. Het talud loopt hier net iets verder door, maar precies op de rand van die negen meter loopt er toch een streep door het scherm. Al meerdere keren is het ons overkomen.

Afstand bepalen, lijn af laten zakken en die streamer binnen rossen. Ook vandaag klopt het, de juiste diepte wordt bereikt en daar waar we de echo erop kregen klapt de hengel van Marc dubbel, maar dan ook echt dubbel. Door het bonken op de hengel kan dit niet anders dan een snoekbaars zijn, maar gelet op de echo moet die 104 centimeter zijn zeg ik lacherig. Wat heet, een droomvis flankt voor de boot. Met de eerste de beste mogelijkheid wordt de vis geland. Het meetlint gaat er naast en passeert met enkele millimeters de meter. Een kasteel onder de kastelen, en ik weet zeker dat ze er nog groter zwemmen ook! Groeten, Marc Zitvast.


Kleurrijke luchten, in combinatie met harde wind. Dus constant veranderingen.


Beste Total Fishing, ik ben in Ierland wezen vissen en het is goed bevallen. We waren ook op Watermill Fishing Lodge. Wat een super goed verzorgde vislocatie!..


...Een hartelijke eigenaar (Pascal), vismateriaal waar je u tegen zegt en uitstekende vangsten en bovenal een uitstekend restaurant waar een Michelinster niet zou misstaan. Lees hier het hele verslag. Groeten, Klaas Hoogduin, Team Vinnig.


Steenuil (Foto Jan Althof).


De eerste snoek van het nieuwe seizoen kwam dit jaar vanuit het oppervlak. Samen met vismaten Robert-Paul en Thijs hebben we wat kunstaas uit Amerika laten komen en daar zat ook de Spro BBZ-rat bij...


...Wat een schitterend kunstaasje is dat geworden, daar gaan we nog een hoop plezier aan beleven!
 
Groeten, Sander Paans.


Hey Total Fishing, hier een Vlaamse metersnoek gevangen...


...al werpend vanuit de belly. Groeten uit België, JP Maton.


Met deze dame van 106 was ik eventjes tien minuten zoet, vooral omdat ie maar met één dregpunt vals gehaakt was. Johan Puype.

Deze keer de nominaties voor de snoebaars van Marc, de snoek van Johan en de winde van Jeroen. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -