Actuele vangstberichten tot dinsdag 23 juni 2009

.... Tot dinsdag 23 juni 2009

De natuur is bezig het gemiddelde weer bij te werken, dat we nu even moeten inleveren voor veel wind en regen. Maar de vooruitzichten zien er goed uit en het ziet er naar uit dat de zomer los komt  De vangsten zijn weer aan het aantrekken en er worden mooie resultaten geboekt…


Foto: Rob Kraaijeveld

Zout door Arthur van Tienen

Mooie week geweest met aantrekkende zeebaarsvangsten en Andre zomervis.
 
Pier Hoek van Holland was het tafereel van goede en mooie zeebaarsvangsten afgelopen week, Stenen Glooiing en waar ook weer goede vangsten werden gedaan. Palingvisserij matig tot slecht, Waterweg bijna palingloos, zelfde geldt voor het Calandkanaal waar vroeger toch echt dikke monsters werden gevangen van over de 80 cm.

Bodemvisserij op tong wil nog niet vlotten, beter is het je te richten op makreel, geep en zeebaars of wat andere exotische soorten als lipvis die je langs de Stenen glooiingen en stenen kustwerken aan de Stormvloedkering van de Oosterschelde kunt vangen aan een hengel met een dobber en een zager eraan, vis op diepte tegen de stenen aan.
 
Afgelopen zaterdag 19 juni was er weer een heel peloton zeevissers aanwezig bij de grote Hartwedstrijd van de Zeenaald en aan de Dintelhaven gehouden. Het parcours was in 2 delen, het A vak was uitgezet in het brede stuk van de Dintelhaven en het B vak was uitgezet in het smalle stuk.


Janet Verlinde als 1e dame.

Leuke visserij met wat verrassingen wat vangsten aangaat, wat finten, die niet meetelden!, een paar dikke palingen waarvan Roelof Jipping de dikste ving (77cm.) en voor de rest veel grondels, minigulletjes, steenbolkjes  en bot. Edwin van Tienen van het Greys/Eurovissers team wist met 19 vissen en dik 270 cm.


Edwin van Tienen met de felbegeerde Zilveren haak en de super wisselbeker

De felbegeerde zilveren haak geschonken door Zeehengelsport binnen te halen, gevolgd door Jan Stam van het Edelkarper/Spro/Gamakatsu team die de 2e plaats pakte met 15 vissen. Roelof Jipping scoorde dankzij die dikke paling de 3e plek. Bij de dames ging de eer naar Janet Verlinde van de Eurovissers en bij de koppels pakten gelegenheidskoppel Jan Stam en Remco.

Geuze de overwinning voor Edwin van Tienen en Rico ’t Mannetje. Er werd ruim 2800 Euro ingezameld voor de Hartstichting en een prachtige prijzentafel dankzij talloze sponsoren gaf de dag een extra dimensie, prima georganiseerd door de Zeenaald!


Piet de Kramer  met een vertegenwoordiger van de Hartstichting die de opbrengst in ontvangst neemt.
 
Op vrijdag op zaterdag 17 op 18 juli organiseert WSV s’Gravenzande de 5e Nacht van s’Gravenzande en er wordt gevist van 21.30 tot 05.00, een Engels ontbijt na afloop en een prachtige prijzentafel, wel opschieten want vol is vol, 75 koppels die beide met één hengel op een gezamenlijke steun mogen vissen.


Jan Stam en Remco Geuze als winnaars bij de koppels.
 
Bootvisserij prima, geankerd vissen nog steeds erg goed, wrakvisserij goed te noemen, makreelvisserij was wisselend, veel uiteen geslagen scholen door het onstabiele weer, met de goede vooruitzichten voor de komende week zal het wel beter gaan.

Oosterschelde matig en veel groen, Grevelingen alleen in de avond aantrekkelijk.
 
Tot volgende week,
 
Arthur



Witvis door Willem Stolk 


Jammer dat het de afgelopen week zo hard waaide. Vissen vanaf de kant biedt ons gelukkig wel de mogelijkheid om uit de wind te zitten. Zo is er dan ook toch nog volop gevist, maar vaak op andere plekken dan normaal.

Op de rivieren is het wisselvallig. Nog steeds hoge uitschieters boven de 30 kg. Zowel op de IJssel, Waal en getijden Maas. Bijna overal werd hier met de feeder gevist. Opvallend veel meldingen van windes die gevangen worden op bovenstaande rivieren –en dat is prettig om te horen.

Langs de rivieren liggen vaak strangen. Deze strangen hebben doorgaans een goed visbestand. Er is dan ook aardig gevangen. Meldingen van meer dan 40 brasem met de vaste stok is natuurlijk super. Op andere, relatief ondiepe wateren, is het vooral kleinere vis die gevangen worden. Lekker kleintjes tikken met de korte lat is natuurlijk ook leuk.


Meldingen van meer dan 40 brasem met de vaste stok is natuurlijk super.

Op de diepere plassen is het erg wisselend. Maar, er wordt hier en daar toch veel geklaagd. Vissen lijken op andere momenten van de dag te azen volgens velen. De vissen zijn natuurlijk niet van het ene op het andere moment weg. Ze passen hun aasgedrag misschien aan omdat het warmer is, waterstand hoger of lager en/of helder water. Wie zal het zeggen.

Vissen op barbeel is nog steeds populair. Vangsten per plek verschillend. Een bekend beeld, is dat je na 15 minuten 2 of 3 vissen kunt vangen en daarna geen beet meer krijgt. Kriphoppen, veranderen van krib dus, lijkt een goede oplossing. Maar, wanneer we gericht vissen op barbeel is de vangst van een paar vissen al voldoende. 50 kg barbeel vangen zit er natuurlijk niet in.

Op de carpfisheries zien we steeds meer specialisten. Vissers die door krijgen hoe het moet. Secuur vissen is de sleutel tot succes, dat blijkt. Geen zware voersessies, maar met beleid wat pinkies cuppen kan erg effectief zijn.

Al met al een winderig weekje… Maar voor de liefhebber is vissen vanuit een bootje altijd een leuke optie…



Roofvis door Piet Driessen -
Vangstberichten afgelopen week

De vangsten waren weer iets beter dan de vorige keer, maar wel veel wisselingen per traject dat bevist werd. Zo zien we dat er stukken rivier zijn waar men het water vrij snel door de sluizen laat gaan, en dat er stukken zijn waar men het wat langer vasthoud, en dan zitten daar ook snel de wisselingen van de vangsten natuurlijk. Een beetje regelmaat is vaak een stuk beter om onze rovers te verleiden.
 
Snoek redelijke vangsten, maar zoals ik al vertelde stukken visloos, en dan weer stukken waar enkele grote bakken met 3 a 5 bij elkaar stonden en ook gevangen konden worden. Diverse meldingen van metersnoeken, en ook nog snoeken tot 122 cm afgelopen week. Jerkbaits scoorde stukken beter dan shads, en grote pluggen ook nog redelijk wat meldingen van grote snoeken. Oranje en natuurlijke kleuren de uitschieters op snoek. Veel polders en vaarten slechte resultaten op snoek, en dus af en toe maar een snoekje. Werpend duidelijk meer activiteit op snoek dan slepend


Oranje en natuurlijke kleuren de uitschieters op snoek.
 
Snoekbaars op de plassen redelijk, en op de rivieren nog moeizaam. De meeste snoekbaarzen toch op spiering of ander doodaas en dit vooral diagonalen vissend vanuit de boot. Vanuit oevers heel moeilijk op snoekbaars daar ze vaak wat dieper stonden en net achter de eerste taluten, en dan is het echt niet gemakkelijk vanuit de oever. Geel, oranje en wit duidelijk de meeste meldingen als er kunstaas werd gebruikt, en dan ook de langwerpige shads in het voordeel.


Snoekbaars plassen redelijk, en op de rivieren nog moeizaam
 
Baars word al duidelijk actiever en ook al weer mooie maten. Vaak nog niet veel aantallen bij elkaar, maar daar zijn de maten dan ook weer na. Opvallend dat de baarzen nog veel op groter kunstaas aan het jagen waren, maar daar zal binnenkort door het vele jongbroed wel verandering in komen. Felle kleuren met kunstaas heel aantrekkelijk voor ze even uit de tent te lokken.
 
Roofblei ook wat meldingen, en dan vooral heel vroeg in de ochtend. Er moest wel actie in het water zitten anders hielde ze de kaken goed op elkaar de zilveren pijlen.
 
Het KNMI kondigt warm weer aan, en dan moeten we even afwachten hoe de roofvissen reageren. Ben nu wel voorzichtig met de vissen als het weer een stuk warmer word, snel een foto en even ondersteunen en terug in hun element.
 
Succes op de rovers.

Denemarken report – week 25 - door Jesper Havshoi

Het vissen langs de kust is op het ogenblik simpelweg top te noemen. Veel meldingen van gevangen vissen zijn binnengekomen deze week. Met name de vissers die vroeg in de ochtend en laat in de avond vissen blijken succesvol te zijn.

Ook de aantallen die gevangen worden zijn uitstekend. Het gebeurde afgelopen week meer dan regelmatig dat er 3 tot 4 zeeforellen per persoon gevangen werden en ze zijn in uitstekende conditie. Als je er dus op uit trekt, ga vroeg in de morgen of later in de avond!

Velen spreken over de grote hoeveelheid springende zeeforel. Niet alleen in de fjorden, de vis lijkt echt overal aanwezig te zijn, zo heeft Lillebaelt ook voor fantastische vangsten gezorgd.

De rivier, Vejle å, was afgelopen week niet geweldig. Weinig vangsten gemeld afgelopen week, maar een hoop vissen trokken de rivier op, zo hebben vissers gezien. Dat belooft dus wat voor aankomende weken en ik hoop dan ook dat ze goed naar de vlieg omhoog gaan komen!

Tot volgende week, Jesper Havshøi – info@fish-outdoor.dk  Evt. mail in Engles s.v.p.


Lillebaelt in de vroege morgen.

Noorwegen report – week 25 - door Paul Christiaan (natuur- en visgids op de Glomma en Atna)

Aan de Glomma komen regelmatig insecten in grote aantallen voor ,vooral bij wisselend licht. Eendagsvliegen in donkerbruin/ middelbruin, zandkleurig, groen in verschillende variaties, geel/ geelgroen.
Door een grote opmerkzaamheid moet je erachter zien te komen.  Nog belangrijker is het hoe de vissen de insecten nemen, onder water of net onder de oppervlakte,of er boven!! Aan de kring op het water kun je het zien.
Zijn het vliegen of kevers! Al deze dingen houden de vliegenvisser een lange tijd bezig.
  
Vanmorgen ben ik dan met de camera er op uit getrokken, de omstandigheden waren gunstig, wisselend licht! Het wemelde van de kokerjuffers en eendagsvliegen, de vissen sprongen hoog uit het water om er hun deel van mee te krijgen, het water kookte!! Op zulke momenten zie je hoeveel vis er in de Glomma en Atna zwemmen!!


En zie daar een kokerjuffer in middelbruine kleur, ze zaten hun vleugels op een grasspriet te drogen.


Eendagsvliegen bij de paringsdans.


Een eendagsvlieg kroop op een steen, ook om zijn vleugels te drogen.


Ook de groene kokerjuffer was er bij.

Nadat ik de foto’s had gemaakt kon ik het natuurlijk niet laten om mijn hengel op te tuigen en de vlieg te laten drijven. Het duurde dan ook niet lang dat de eerste forellen mijn vlieg namen.


Prchtige kleuren.

Tot volgende week, Paul Christiaan – paulc-n@online.no

Overige vangstberichten:


Hallo. Deze zeebaars heb ik gevangen aan de Mederlandse kust. 71 centimeter en een geweldige vechter. De plug was een Illex Arnaud in makreel. Groeten uit Duitsland. Catch and Release for ever Chris.


Marcel zag een plugje voorbijdrijven in de Waterweg, haalde die uit het water en gaf het aan de jongen op de foto. Hij ontzettend blij en toen hij na enkele worpen ving deze mooie zeebaars ving moest hij wel even gaan zitten!


Hoi mannen, het was weer dik raak. Heerlijke sport…...


..........Het was vanavond weer eens feest op de Sub-Walk van Rapala. Mijn God wat een aanbeten en wat een dikke vissen….....


........Aan de zeebaars die ik in mijn handen heb kun je goed zien dat hij vol zeeluis zit en dus net in de Waterweg is gearriveerd…....... 


........Zeeluis sterft namelijk af zodra ze in aanraking komen met zoet-brak water.De vis op afbeelding 171 woog


.......ruim 11 pond!! en werd gevangen aan een Sub-Walk XRSB09 GO.


Deze heeft er nog vier over van de hele nest Foto: Piet Driessen


Harder vissen blijft een super sport…....


En met een korst brood zijn ze wel te verleiden.


Echt super sport! Foto : Joop Folkers


Deze fuut zit nog op het nest maar de meeste hebben al jongen. Foto: Rob Kraaijeveld


Vroeg uit de veren,struinen met de pen….....


.........op karper met tijgernoten en hennep. Groetjes Wilco Drachten


Donderdag 18 juni, fraaie karper op de pen, wat een sport! Groet Dirk Jan


Hallo Total Fishing. Hierbij enkele fotos van een karper die rood van kleur is. (gevangen in Frankrijk ). Zijn er karpervissers die deze mutatie kennenj? Groeten. Anton Corton.


Nadat ik de hele dag heb stage gelopen bij de Provinciale Organisatie Sportvisserij mocht ik deze fantastische graskarper vangen van 105 cm. Groetjes Jeroen Evers


Tijdens het snoeken ook de vliegenhengel meegenomen en dit is het resultaat van even werpen. Grt Hugo


Heerlijke sport op de vliegenlat. Foto: Jelle Westerhuis


Gerard met 67 cm roofblei!


Afgelopen zondag met collega’s van hengelsport Harm Nuis wezen roofbleien…......


......de topvissen waren 72 en 76 cm. ... 


.......Allen gevangen op ASP….


.......spinner en spaspers. Het was hard werken maar de beloning was groot. Verslag staat op www.harmnuis.nl  Gr Wesley van den Herik


De natuur is in volle bloei.  Foto: Jelle Westerhuis


Hoi T.F., Bij deze 2 meervallen!! op een dag tijdens het verticalen.


Jorrit met  een meerval van 90cm en Ton met een meerval van 140!! Gr. Fam. Daniels. Voor het filmpje er van
kijk hier


Zondag deed ik de vangst van mijn leven, tot nu toe dan…We waren vissen op de IJssel nabij Zutphen. In een van de kribben haakte ik iets groots op een X-rap plug, zo’n weerstand had ik nog niet eerder gevoeld. Na een dril van ongeveer 20 minuten konden we een meerval van 1.20 m aanboord halen. Wat een bakbeest… Met vriendelijke groeten, Hans Holsbeek


Een dikke meerval tijdens onze karper sessie, op de boilie. Groeten. Gerrit


De komende tijd veel controle op het water zorg dat je alles goed in orde hebt . Foto: Frank van Vliet


Mooie vis voor Stephanie


Een snoekbaars van 96 cm ook op de storm wildeye seeker shad. Groeten,Rindert


Ook deze snoekbaars bij Pol in de boot had te Pikefighter plug van SPRO goed te pakken.


Vandaag lekker wezen vissen met, mede NKR member, Erik Stobbe. Veel aanbeten en veel vis op de dropshot. Wat is dat toch mooi. Mooi weer en wat een dag. Groetjes Bertino


Hier nog even wat plaatjes van ons roofvisnet forumdag op het Gooimeer.


Met 17 boten en 34 man hebben we een zeer geslaagde dag beleefd. De vangsten vielen wel wat tegen voor sommige boten maar er werden ook wat mooie vissen gevangen. 2 80 ers en een metersnoek…......


Iedereen was op tijd en er waren niet veel andere boten op het water buiten ons clubje. Wel zeer scherpe controle van de politie die met 3 boten op het water aanwezig waren om de boel te controleren op kloppers en de papieren. Ons is door de politie verteld dat ze dagelijks uitrukken op het Gooimeer! Dus zorg dat je alles in orde heb. Voor onze forumleden geen probleem, alles was in orde.


Na het vissen even heerlijk bijpraten en eten in 10bft waar we ook voor iedere deelnemer leuke prijzen konden weggeven. Een uitgebreid verslag is deze week te vinden op de vernieuwde website van
www.roofvisnet.nl


Natuurlijk wat plaatjes voor de vangstmeldingen. Met vriendelijke groet, Frank van Vliet


Een knappe vangst van Jos Wensink maar kan toch nog wat vislessen gebruiken van zijn vismaat Edo


Pol strikte deze snoek nog even afgelopen weekend


Deze week weer leuke vissen gevangen waaronder deze 90+ vis op de twinler! Gr René Trommel


Beste Total Fishing, We zijn wat aan het experimenteren met zelf geknutseld kunstaas voor op de jerkhengel en de “SemiFly” variant van John van www.viswereld.nl doet het erg goed de laatste tijd. Op een door mijzelf nagebouwde van het  origineel, had ik deze  snoek. Exact 1 meter. Vangze allemaal, Igmar


Afgelopen weekend nog even wezen trollen op de namiddag. Naast enkele snoekbaarzen was deze snoek de uitschieter, wat zijn ze sterk momenteel. Gr. uit het noorden Wouter


De meetlat gaf 113 cm aan een nieuw persoonlijk record.Na een snelle foto kon ze weer snel in haar element terug worden gezet.Hopelijk is de foto mooi genoeg voor plaatsing. Met vriendelijke visgroeten, Marcel Mertens.


Hallo Total Fishing, Deze week wezen snoeken maar het was niet veel, met uitzondering van een metersnoek voor mijn vismaat en een 91iger voor mij. Tijdens het snoeken ook de vliegenhengel meegenomen en dit is het resultaat van even werpen. Grt Hugo


Beste TF,afgelopen woensdag er met de bellyboat op uitgetrokken. niet veel gevangen maar deze snoek maakte dat meer dan goed. Gevangen aan een hotdick van hotconcept. Groeten,Steve


Mooi vangsten bij de roofvisnet forum dagen. Foto: Frank van Vliet


Een mooie snoek van formaat voor Hans


Hierbij een mooie snoek van 1.15 mtr gevangen op een storm wildeye seeker shad, en een snoekbaars van 96 cm ook op de storm wildeye seeker shad. Groeten Rindert


Bas viste afgelopen week met visgids Ferdinand Heijerman op Lough Derg in Ierland. Hij ving daarbij niet alleen zijn eerste snoek ooit, maar tevens zijn eerste metersnoek!........


.........Ook Gijs viste met Ferdinand en kwam vooral om lekker relaxed een weekje in Ierland te vissen, maar hij wilde stiekem ook wel graag die magische metergrens voor het eerst overschrijden.. Dat is hem op de eerste dag met Ferdinand al gelukt met deze mooie snoek van 103 cm!  Meer foto’s en informatie over het vissen bij Ferdinand in Ierland vind je op
www.pike-ireland.net


Een super vis van 129 cm aan een 19cm 4Play Liplure Baits voor Felix Bock . Gr Mads Grosell


Wat een prachtvis. Was voor Robin de eerste keer om eens een metersnoek van dichtbij te zien en zijn gemaakte foto´s zijn ook nog eens mooi gelukt. Al met al een mooi vaderdag kado, alleen een dagje te vroeg, haha !!!! Gr Eddy


Hallo  T.F. Weer een goed weekend achter de rug. Jammer van de wind maar toch van de 3 rovers soorten op “ons” meer een leuk aantal kunnen vangen met deze bonus vis! Dat is het leuke aan veel verschillende technieken toepassen op één dag. Groet Jasper Woudsma

Deze week nominaties voor: de winde van Hugo de meerval van Hans en Gerrit , de snoek van Jasper en de snoekbaars van Rindert Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -