image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 23 januari 2018

Actuele vangstberichten tot dinsdag 23 januari 2018  

De maand is nog niet voorbij of we hebben al twee stormen achter de kiezen. Maar als er te vissen valt, is er wel degelijk wat te vangen. Er zit bijvoorbeeld veel schar onder de kust en de (roof)vis in het zoete water wordt opgeschud door de hoge waterstanden, altijd goed voor (toevals)treffers.


De harde kern die nu op het water zit. (Piet Driessen)

Vangst IJmuiden  

Door Hans Hendriks

Helaas zelf maar één dag aan de waterkant geweest. De berichten waren niet best, maar de zon scheen, dus ga je er voor. 

Even na het middaguur aas gehaald en door naar de pier. Er visten een paar bekenden vlak bij de bocht. Gezellig ben ik bij de mannen gaan staan. Ze vingen niet veel. 

Bij het optuigen van de tweede hengel was er al beet op mijn eerste te zien. Er zat schar, en ze waren met veel. 

Alle draaien had ik schar van redelijk formaat en/of mini-wijtingen. 

Het verschil met de buren was dat ik 70 tot 80 meter verder gooide.

Maar ze hadden geen klagen want alle dikke scharren zijn door de mannen verdeeld en meegenomen. 

Verder werd er nog een gulletje gevangen, maar het is op dit moment ook een beetje mazel hebben dat het onder de kant zit.

Groetjes, 
Hans Hendriks  

Overige vangsten  

Hallo T F, deze mooie vis gevangen op de Maas in Maastricht. Een bijzondere vangst. Groet, Jan Salden.
 

Beste TF, afgelopen week ben ik met de spinhengel  (werphengel) en speciale streamers op pad geweest om snoek te vangen.  Dit is prima gelukt en ik heb er een video van gemaakt.  Veel kijkplezier!

Deze week ben ik ook nog een middag met de kajak er op uit geweest.

... Drie leuke snoekbaarzen op de dropshot. Vriendelijke groet, Gijs Schalij.

Veel kleine roofblei in de havens. (Piet Driessen)

Nu uitdrillen. (Piet Driessen)

Bijvangst, deze Kesslers grondel...

...Een enkele baars tussendoor...

...Niet erg veel, maar wel gretige aanbeten op de Wob...

...Ook mooie formaten. 

Groeten, Visgids Johan.

Hallo redactie, wat een leuke rubriek is dat. Kwam het tegen op facebook. Als beginnend roofvisser wil ik ook wel een fotootje delen. Met vriendelijke groet, Stefan Nederpel.

Beste Total Fishing, mijn dochter ving deze prachtige dikke poldersnoek van 84 centimetermet dood aas onder de dobber. Vrijwel zonder hulp van papa. Hartstikke trots ben ik natuurlijk. Dennis de Rooy.

De winnaar van de 'Vis van de Week' is geworden Jan Salden met zijn zeeforel (of is het toch een zalm?). Gefeliciteerd!

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Struinend polderkarperen met Bente Morsch
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 97
Willem Moorman -
image description
Alesund gaat door!
Willem Moorman -