Actuele Vangstberichten tot dinsdag 23 februari 2010


... tot dinsdag 23 februari 2010

Is de winter voorbij? Wie zal het weten, maar de komende week ziet het er al veel beter uit en met beloofde tempraturen tussen de 5 en 10 graden zal het zeker beter toeven zijn. De kustvisserij heeft nog wel last van de kou. Laat de lang verwachte lente nu eindelijk maar komen!


Bruinvissen (?) verschenen tijdens het wrakvissen. Foto: Guus Rosenboom.

Zout - door Arthur van Tienen

Kantvisserij
Watertemperatuur van 4 graden Celsius op de stranden resulteert in zeer slechte vangsten vanaf het strand afgelopen week. Vlissingen tot aan Westkapelle, waar de watertemperatuur door invloed van de Westerschelde nog enigszins de 5 tot 6 graden haalt, wordt nog en enkel scharretje gevangen maar verderop noordwaarts is het helemaal dood aan de stranden.


Dag wezen zeevissen op de Noordzee, leuk gevangen en mooie vissen en ook nog een bezoekje van een school bruinvissen (zie topplaat) waardoor we moesten verkassen want de andere vis was gelijk weg. Groet, Guus Rosenboom.

Met het oog op de voorselectie Midden op 20 maart zijn we met het Greys Korps en wat andere vissers van de Eurovissers gaan voorvissen afgelopen zaterdag op het parcours Ter Heijde. Met 7 man (14 hengels) op ruime afstand van elkaar staan vissen zowel op slag Molen als slag Viskeet kwam er in 4 uur tijd welgeteld 1 botje uit het water.


Hallo vissers. In drie uur tijd kwamen er slechts 6 grote wijtingen uit. Allemaal met aalscholverbeten. Bij gebrek aan aal moeten we deze gevederde vriend maar omdopen in wijtingscholver. Pakken wat je pakken kan dus onder water. Gelukkig scheen het zonnetje en vanonder mijn karpertentje niets te klagen hoor! Visgroet van Lucky Luc Mom.

Het aas bleef er net zo lang aanzitten als je wilde, geen garnalen, kleine krabben of visjes, er is totaal niets. De diepere stekken, waar de vis nog enigszins kan azen op klein spul, waren wel goed. Calandkanaal, Amazone haven waren prima.

Waterweg wordt stukken minder, vooral door het vele smeltwater en de regen dat nu komt afzakken. Vangsten Pieren Scheveningen, Hoek van Holland en IJmuiden zijn stilgevallen, daarentegen zijn in het kanaal achter de sluizen van IJmuiden de nodige vangsten van dikke wijtingen gemaakt afgelopen week.

Voor de kantvissers is het te hopen dat de temperaturen drastisch omhoog gaan anders zie ik het voorseizoen dramatisch worden vanaf de stranden.


Af en toe mooie schol op de Grevelingen.

Bootvisserij
Wrakvisserij is prima geweest, de vangsten komen redelijk op gang en er zijn al hele mooie exemplaren gevangen. Geankerde visserij matig tot slecht op de Noordzee. Grevelingen veruit het toppertje. Afgelopen donderdag met de Hendrik 2 geweldige visserij gehad met massa’s kleine gul tot 35 cm. (de meeste werden teruggezet en dat ging prima). 3 Tegelijk was gewoon.


Leuke visserij op gulletjes en af en toe een schol op de Grevelingen

De wijting die echt wel aanwezig is, kreeg gewoon niet de kans. Afgelopen week werd er ook op de Theo een griet gevangen, de griet is in tegenstelling tot de tarbot langwerpiger en heeft geen hornen stekeltjes op zijn bovenlichaam. Het bekendste kenmerk is de kleine 5-stralige vin op het stukje boven de bekopening en het rechteroog, de tarbot heeft dit niet. Oosterschelde matig tot redelijk, schar, bot en wat steenbolk.

Tot volgende week, Arthur


Roofvis, door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week.
Het weer was gelukkig weer wat redelijker afgelopen dagen, en daarom zijn er best wat roofvissers op pad geweest afgelopen week. Zaterdag nog wel behoorlijk koud, en ook een aardig windje deze dag. Op zondagmorgen nog op veel plaatsen mist en ook nog een paar graden gevroren, maar dat weerhield toch diverse vissers niet om langs of op het water te vertoeven.
 
Hoe waren de vangsten dan? Nou daar kunnen we vrij kort in zijn. Landelijk van vrijdag tot zondagmiddag heel veel meldingen van roofvissers, en dan wel dat er zeer slecht tot niets werd gevangen. Hard werken voor een visje, en dan ook nog vaak kleinere roofvissen die het aas namen. Dan de omschakeling voor die vissers die de zondagmiddag erop uit zijn gegaan.


Mooie baars voor Markus

De oplopende temperaturen waren van dien aard dat er nog die middag vaak heel goed roofvis is gevangen, en dan vooral wat de snoek en snoekbaars betreft. Mooie dikke snoeken tussen de meldingen en diverse grote snoekbaarzen tot enkele 80-plussers. Dit is al vaker het geval geweest na een vorstperiode dat ze er weer in één keer zijn. De meeste vissen op jerkbaits waaronder ook diverse mooie snoekbaarzen dus. Dit betekende ook dat er best veel vissen ondiep stonden op deze zondagmiddag. Kleur geel en wit de duidelijke toppers.

Baars weinig meldingen maar die zullen snel volgen. De weersverwachting is wat temperatuur betreft dat het een stuk warmer wordt, en dan zullen er zeker weer de nodige vissen gevangen worden. Dus heb je even tijd of mag je er even op uit, doe dit dan zeker aankomend weekend. Bruggen stuwen en kruisingen niet overslaan, en op stromend water de scheiding tussen stroming en stilstaand water goed afvissen.
 
Succes, en laat even weten hoe de vangsten waren.

Groet, Piet Driessen


Witvis door Willem Stolk

Eindelijk, het ijs verdwijnt en de temperaturen stijgen! Er is weer volop gevist… Zowel op de rivieren als in de havens is er veel gevist en aardig gevangen.

IJssel, Waal en Rijn
Op bovenstaande rivieren is redelijk tot zeer goed gevangen. Wél erg plaatselijk, maar zat je goed, dan was het ook raak. Bert Keulen viste op de Waal tussen Deest en Ewijk en ving samen met zijn maar ruim 40 brasems. Allemaal dikke jongens en er zaten er alweer bij met paaiuitslag.


Mooie wintervisserij.

Ook op de Rijn voor de stuw bij Maurik is aardig gevangen. Ook hier met de feeder en zowel brasem, voorns als af en toe een winde. De IJssel was plaatselijk erg goed. Veel windes en wat kleinere brasem, maar dat maakt niet uit; vis is vis.

In de havens van Rotterdam is ook aardig gevangen. Zowel met de stok als met de lichte feeder. Die paar graden temperatuurverschil doet de vis goed azen. Hierbij een reactie van Tom Sintobin: “Ik ging zaterdag naar het Haringvliet, vangst was zeer slecht, maar ik had het geluk een baars van 44 cm te vangen en was daar dolblij mee natuurlijk.”

“Een vismaat van me, Bart Debaes, ging in West-Vlaanderen vissen met zijn kinderen. Hij wilde voorns vangen met de vlieg, maar dat lukte niet - zijn kinderen daarentegen vingen héél goed met de vaste hengel. Ze vingen in een twee uur een 70 à 80 vissen van allerlei grootte en niettegenstaande kou hadden ze het goed naar hun zin.”

Al met al gaan we de goede kant op. Dat mag ook wel na zo’n lange winterslaap…


Overige vangstberichten:


De lucht warmt al redelijk op. Foto: Danny Tahey.


Zondagmiddag nadat Piet Driessen en Marjan op de koffie waren geweest ook nog een paar uurtjes gevist met Robin. Nu waren de snoeken wel goed los. 4 Aanbeten waarvan 3 gezonde dikke vissen gevangen en dus niks
geleden van de koude winter…..


......Voor de “ondiep water jerkbaiters” is de ABU fat head killer een onmisbare jerkbait en mag niet ontbreken in de uitrusting. Een superratel en lekker ondiep te vissen. Blijkbaar afgelopen jaar aantrekkelijk voor grote snoek bij mij en Robin net als de Busterjerk!!!.......


.......De snoeken hebben de gure winter goed overleefd en zijn in goede conditie in de stromende beken. Gr. Eddy.


Hallo T.F. Ook dit jaar werd tijdens onze jaarlijkse Ierland-trip naar Lough Dergh weer de metergrens overschreden, hoewel het niet makkelijk was omdat ze veel dieper lagen dan vorige jaren. Een week met mooie dikke vissen en veel plezier gehad. Met vriendelijke groeten, Johan Hillen en Bas.


Mooie winteravondzon. Foto: Danny Tahey. Gr. Bram


Marc & Henk-Jan (PML team) zijn samen op het Haringvliet geweest. Ze hebben de hele dag met Flu-Go slugs gevist en zeer mooie resultaten geboekt…....


........De vissen waren zeer gretig op deze 15 cm slugs. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam


Het was echt geen polderweer dus op naar het grote water  Hier kregen onze handen net hetzelfde kleur als de nieuwe roze shads van Spro, maar ze vingen wel. Gr. Bart Debaes


Alles leek erop dat het afgelopen donderdag een mooie visdag zou gaan worden. De wind zou afnemen tot zwak en naar het zuidwesten draaien. Ook zou er zo nu en dan een zonnetje te zien zijn?! Dat het weerbericht er weer eens volledig naast zat kun je wel van me aannemen.

Ondanks de aardige voorspellingen hadden we ons gelukkig toch lekker warm aangekleed maar zelfs ons warmtepak en thermo-ondergoed konden de kou amper van je lijf houden. Mijn hemel wat was het gemeen koud met dat dunne windje over dat uitgestrekte Haringvliet…...


........Gelukkig trok mister glasoog zich nauwelijks iets aan van de temperatuur en beet er lustig op los. Vooral de sleephengel had het zo nu en dan “zwaar” te verduren! Evenals de laatste sessies bleken ook nu de donkere kleuren (vooral cola-kleur en donkerbruin) verreweg favoriet!.......


......De ultralichte verticaalhengeltjes van zowel Spro als Shimano zorgden weer voor dikke pret! Keer op keer werden onze toppen vol door het oppervlaktewater getrokken. Vlak voor het scheiden van de markt werd de sleephengel van Marcel getrakteerd op een doorbuiger gevolgd door een snelle run…....


.......Het leek wel een zeebaars zo ging de vis er vandoor. Na een mooie dril verscheen er een fantastische mooie snoekbaars (86,5 cm.) aan de oppervlakte. Groetjes, Joop & Marcel.


Hallo T.F.  Vorige week een prachtvis van 90 cm. Afgelopen zaterdag  was ik de gelukkige om dit kasteel (97cm) in de boot te mogen begroeten. Het maakte mijn dag alsnog goed want voor de rest was het hard werken met veel wind. Met weinig aanbeten bleef de teller op 2 staan. Ik ving de vissen wederom met salt &pepper shad van 5 cm. Met vriendelijke groet, Theo van Dongen.


Na een hele taaie zaterdag toch nog een hele mooie afsluiting. En een nieuw pr snoekbaars van 99 cm. Vis is gevangen met een fin-s schadje. Gr. Pierre.

Deze week de nominaties de snoekbaarzen van Theo en Pierre ! Van harte gefeliciteerd!


Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -