Actuele vangstberichten tot dinsdag 22 september 2009

..... tot  dinsdag 22 september 2009.

We worden op prachtig najaarsweer getrakteerd en dat maakt het verblijf op en langs het water zeer aangenaam. Voor de goede vangsten mag de watertemperatuur nog wel wat doorzakken, maar dat zal waarschijnlijk nog even op zich laten wachten.


De bijen vliegen hier nog driftig op en neer. Foto: Jelle Westerhuis.


Zout door Arthur van Tienen

Trend zet zich voort en de wintervisserij begint voeten aan wal te krijgen terwijl zomervis nog dik te vangen is.

Kant- en strandvisserij

Het verrassende van afgelopen week zijn wel de tongvangsten diep landinwaarts van de Waterweg waar bij Vlaardingen mooie tongen werden gevangen vanaf het havenhoofd, bij Sanders Meubelstad etc. exemplaren van 40cm en groter waren geen uitzondering en dit terwijl ook de gul al behoorlijk te vangen is in de Waterweg.

Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduin goed, pak de avonden. Calandkanaal en Amazone haven veel vis, klein van stuk, verwacht steenbolk en wijting, soms nog een mooie zeebaars wanneer op de bodem wordt gevist.


Een gestroomlijnde tope (ruwe haai) op 100 meter water aan een getakelde makreel.

Geankerd met een lange lijn en voorzien van een dikke mesheft brengt kans op een mooie zeebaars in het Beerkanaal. Stenen Glooiing ook goed, ook zijn hier de avonden veruit het beste. Waterweg nog steeds veel wolhandkrab op de ondiepe stukken, vis met dyneema zodat je de typische “krabbenbeet” voor kan zijn, anders gegarandeerd haken weg.

Renesse strand wat wijtingkjes, Banjaard tot Domburg niet veel te zoeken, een enkele gul, tong en gladde haai. Vanaf Westkapelle wordt het langzamerhand beter, regelmatig al schar, nog geen grote aantallen, maar ze zitten er al wel.

Zeebaarsvisserij overal in Zeeland goed te noemen, ook de geep en de makreel evenals de fint laat zich nog vangen. Oosterschelde dijken wat bot (grondvisserij). Westerschelde hetzelfde beeld, bot, wat zeebaars en een enkele tong.

Zondag op Groote Keeten het Open Noord-Hollands Federatief Kampioenschap en zaterdag en zondag de niet te missen beurs Zeehengelsport Totaal en Lure & Fly op de Marina Stellendam, Binnenhaven.


Jaap Noordemer met een enorme skate.

Bootvisserij

Mooie aantrekkende vangsten op de Oosterschelde, wel een hoop klein spul, maar er tussendoor toch ook grovere vis als schol en schar en natuurlijk bot. Grevelingen mooie visserij op grove wijting, ze zitten er al of moeten we zeggen dat ze er gewoon het hele jaar door zitten! Wrakvisserij goed, makreelvisserij ook nog aardig, geankerde visserij zal waarschijnlijk over een week of wat rondom Scheveningen - Hoek van Holland weer goed gaan worden.


15 September gingen we voor zeebaars in het Courtmac gebied vissen. We vingen een stel mooi exemplaren waaronder deze van 10,3lbs gevangen door Damien Sheridan. Groet Marc Gannon.

Wereldkampioenschap Boot vanuit het Franse Pornichet is een prooi geworden voor Italië wat oppermachtig was samen met Frankrijk. Frankrijk had de pech de eerste dag 4e te worden en dat kostte ze de eindoverwinning met slechts 1 punt verschil. Wereldkampioen 2008 Nederland werd 12e. Piet Buijk werd individueel 21ste en hiermee de beste Nederlander, Marco Volpi pakte de wereldtitel individueel dus Italië ging er met alle prijzen vandoor.

Tot volgende week.

Arthur van Tienen


De werkzaamheden aan de zuidpier zijn bijna afgerond.


Roofvis door Piet Driessen - Vangstberichten afgelopen week
 
De vangsten waren duidelijk minder dan een week terug. De reden zijn vermoedelijk de constant wisselende windrichtingen, en ook de dagen met nagenoeg geen wind. Op veel water nog een watertemperatuur van een graad of 17 en dat is dus ook nog behoorlijk warm.
 
Snoek: Dus een stuk minder, en ook minder grote dames afgelopen week. Wel opvallend dat er best wat vissen bij waren die met poppers of hooglopende jerkbaits werden gevangen. Lichte kleuren duidelijk in het voordeel.
 
Snoekbaars: Veel minder meldingen. Werden ze wel gevangen, duidelijk heel kort aan de bodem en ook veel vissen onder de 12 meter lijn. Korte shads brachten de meeste aanbeten, en de kleur lichtgroen het meeste bij de meldingen.
 
Baars: Veel meldingen van grote vissen, en dan bedoelen we natuurlijk 40+ baarzen in een superconditie (door het vele jongbroed wat nog aanwezig is).Ook hier opvallend veel vissen op poppers en op ondieplopende plugjes. Kleur maakte weinig uit zagen we bij de meldingen.


Rob met zijn zoon succesvol in de baars. Foto: Piet Driessen.
 
Roofblei en Winde: Hier veel meldingen van veel controles van politie bij sluizen en bruggen waar men viste, en dat betekende ook vaak dat er een verbaal werd opgemaakt daar men er te kort bij aanwezig was (en het blijven wel de beste stekken) dus hou hier even rekening mee.
 
Het weer blijft nagenoeg hetzelfde, en dan maar op de eerste plaats daarvan genieten en de vangsten zijn dan meegenomen.


Genieten op het water. Foto: Piet Driessen.
 
Laatste tip, wissel heel veel met je snelheid van het kunstaas, en dat kan nog hele mooie rovers opleveren. Succes op de roofvissen.

Piet Driessen

Overige vangstmeldingen:


Met z’n drieën even naar Noord-Ierland. Een dagje forel, één op snoek en één dagje zeevissen, en dan weer de grote Easyjet ‘taxi’ in naar Schiphol. Frank, Bart en Berend deden het in vier dagen. Niet duur, niet te lang, en toch vol avontuur. Bijvoorbeeld vanaf de rotsen langs de prachtige Noord-Ierse Coast road; je kunt er pollak, makreel of gul vangen…


Of meevaren op de Predator II vanuit Cushendall met schipper Hamish Currie, de Ierse ‘specimen hunter’. Hier de prachtige tekening van een hondshaai… Groet Berend.


Frank Mylle die het niet kon laten om zaterdag wat zeebaarzen te vangen in België.


Gister nog eens met de MS Jurgen een eerste poging gedaan om wintervis te verschalken voor de kust van Oostende - België.We keerden huiswaarts met een dikke bot van 43cm!!, een gul en heel wat mooie maatse wijtingen, dus we kunnen stellen dat ze er weer aankomen. Gr. Jurgensteam


Ook langs de Waal prachtig, zomers weer in het weekend. Foto: Luc Mom.


Hallo Total Fishing. Afgelopen zaterdag ving ik in de IJssel bij Zutphen een vreemde snuiter…..


Het bleek bij nader onderzoek een blauwneus (vimba vimba) te zijn. Gr. Frits Roerdinkholder


Een sneep door Frank Mylle, gevangen op een nimf tijdens het vliegvissen in de Ourthe.

 
Beste Total Fishing, Een dikke mist gaf de uiterwaarden van de Waal bij zonsopkomst een sprookjesachtige aanblik. Een aantal fraaie windes was te verleiden aan de vlok, op kniediep water. Met vriendelijke groet, Sander Arendsen.


Eerste keer op de Waal gevist. Meteen deze dikke brasem gevangen. Gr. Jurrit van Roosmalen.


Samen met mijn kameraad hadden we weer een barbeelsessie op de IJssel geplanned. Aankomend bij ‘de mooiste rivier’ van Nederland bleek de waterstand extreem laag. Zijn dit wel goede omstandigheden vroegen we ons af? Nadat beide heavy feeders waren opgetuigd en voorzien van een homp kaas, liet het antwoord niet snel op zich wachten. Al snel werden er enkele barbelen gehaakt, waarvan de grootste 75 cm…..


.... en 82 cm. Groetjes Robert Pluimers.


Rob ving afgelopen weekend weer een van zijn favorieten.


Bjorn Janssen met een puntgave roofblei.


Vanavond met schepnetten nog even 12 snoeken (grootste 80cm) onder een duiker vandaan gehaald in een kleine beek. Ook  nog zo´n 500 blank-/rietvoorns en baarzen van ongeveer 10/20cm.  Alle vis een eind verderop in veilig, dieper water weer losgelaten. De droogte in het oosten houdt maar niet op, want er komen steeds meer beken bijna- of helemaal droog te staan. Van mij mag het weer eens een tijdje flink regenen!!! Gr. Eddy te Mebel.


Hallo Total Fishing, Laatst weer eens een leuke spiegel gevangen op de IJssel…..


.... Vriendelijke groet, Remond van Dijk


Mooie vissen….


..... gevangen in de afgelopen 2 sessies!!........


.... ronduit prachtige vissen….


.... waaronder ook deze puntgave schubkarper….


.... Groet van Peter en Martin.


Afgelopen zaterdag was het haast windstil. Foto: Jelle Westerhuis.


Hallo Total Fishing, Bij deze foto van een prachtige meerval die ik even mocht lenen van de Maas. Groet William Ploemen.


Bas en Peter zijn momenteel op visvakantie in Ierland op Lough Derg. Ze visten maandag, de eerste wedstrijd dag van de European Pike Challenge (buiten mededinging aan de wedstrijd) met visgids Ferdinand Heijerman. Samen met Ferdinand, zelf drievoudig winnaar van de Pike Challenge, beleefden ze goede vangsten, waaronder een aantal prachtige vissen.


Zaterdag op het Haringvliet mooie baarzen gevangen waaronder deze. Groeten Ivan.


Zaterdagochtend vroeg op de rivier, heerlijk! En dan ook nog zo’n mooie baars in handen mogen houden, top!


Hallo Total Fishing, Afgelopen dagen een keer in de morgen- èn de avondschemer gevist op de rivier met vismaat André. Dit leverde naast enkele snoekbaarzen ook nog deze fraaie baarzen van 47 en 46 cm op, voor mij nog steeds de mooiste rover. Met vriendelijke groet,Koen van der Jagt


Danny met een gestreepte gigant.


Ook Marc met een superexemplaar.


Ook in Zweden was het afgelopen week goed toeven.


PML Pro-staffers Kris en Koen hebben de eerste testfase van de nieuwe Strike pro Crawfish achter de rug….


.... Meerdere snoekbaarzen smulden van dit nieuw model kunstaas… Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Afgelopen donderdag met vismaat Arnoud nog even de rivier opgeweest. Helaas was er door het lage water bijna niet te vissen. De Pirato Shad van Cormoran was veruit favoriet. Met veel peuteren toch nog 13 snoekbaarzen kunnen landen waaronder deze knappe 87-er. Groeten, Maurits Fishing-Dire.


Een heerlijk visdag met veel aanbeten, veel lossers maar deze niet. Gr. Roel


Aad liet de hengel even liggen om deze oer-Hollandse foto te schieten.


Hallo Total Fishing. Zaterdag gaan snoeken op groot water en ze waren los, allen op groot kunstaas. De eerste was voor mijn zoontje Jordi 79cm…..


..... nog eentje van 81cm…. 


....mijn vriend nog een van 110cm…


De tweede was 111cm! Het was een prachtige dag! Wel alles voor de middag gevangen. Gr. Wimpi.


Bij de door Bas gevangen vissen zaten o.a. een negentig-plus en…


..... een metersnoek. Bas had spijt dat hij zich niet had ingeschreven voor de Pike Challenge, want met zijn totaalgewicht deze dag zou hij zich naar de top van het klassement gevist hebben!


Peter ving o.a. deze hard vechtende snoek van 93 cm.


Geachte redactie, Een foto van mijn 1ste metersnoek die na een keihard gevecht toch in de boot kwam! Gr. Har Boeren.


Mooie snoek (103 cm) zondag in Noord-Hollandse polder aan een screaming devil firetiger. Met vriendelijke groet, Paul Heizenberg.

Deze week nominaties voor de ‘Skate’ van Jaap, de schubkarper van Peter en Martin en de snoek van Paul. Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord .
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -