Actuele vangstberichten tot dinsdag 22 september

... tot dinsdag 22 september 2015

Gevarieerde vangsten in zoet en zout afgelopen week met onder andere een paar prachtige 50plus baarzen en opnieuw een mooie meerval.


Startende meeuw (Foto Piet Driessen)

Vangsten IJmuiden zeer divers 

Door Hans Hendriks

Vangsten zijn zeer divers op de Zuidpier.

De eerste mooie gulletjes worden gevangen aan de buitenkant. Ruud met een van zijn gulletjes.



Ook zit er veel steenbolk die je regelmatig vangt tijden het zeebaarsvissen met de zager.

Verder wordt er op de bodem weer schar en bot gevangen en nog redelijke exemplaren ook.

Bij een wedstrijd van NW9 ving John Beun een tarbotje van 21 centimeter, wat altijd leuk is.



Groetjes Hans


Graag wil ik melding maken van de vangst van een Heilbot van 180 centimeter op 23-08-2015. Geschat gewicht tussen de 80 en 90 kilo. Wij visten vanaf het eiland Leka en vissen daar al 6 jaar vanaf Leka Motell og camping. Ik ving hem nadat hij in totaal 14 keer vanaf half water (65 meter diep) naar de bodem ging. Het gevecht duurde ongeveer een uur! Ik ving deze gigant alleen, dus niet de hengel overgeven aan mijn collega vissers. Zij hebben hem wel vakkundig gegaft voor mij, zodat wij, na hem gemeten te hebben, gezamenlijk dit prachtige dier weer konden vrijlaten...

 
Ik/wij vinden het maar niets al die 'mooie foto’s' van dode heilbotten! Wij zijn allen (vier man) fervente aanhangers van 'Catch and Release' zoals wij dit altijd doen met de gevangen heilbotten! In totaal vingen wij zes heilbotten en verspeelde er twee. Met vriendelijke groet. Henk Steenhuis.


Afgelopen week een dag met mijn jongste zoon zeebaarzen. Soms ging het zo maar even los en dan weer een poosje niets. Op de plug weinig actie. Wil je ook eens een dag mee achter de zeebaarzen aan kijk dan eens op mijn site voor meer info. Groeten Jac. roofvisgids4you.nl.


Witte buizerd op doortocht. (Piet Driessen)


Roofblei 71,5 centimeter @ haringvliet 3 sept '15 Robbert v/d Sluis.


Roofblei 72 centimeter @ Haringvliet, Robbert v/d Sluis.


Karper 23 mei '15. 11.5 kilo 78 centimeter @Zuiderdiep. Robbert v/d Sluis.


Een groepje mooi in het zonnetje.


Beste TF, Afgelopen zaterdag weer een sessie aan de rivier gevist met een onderwaterdobber voorzien van een gevulde dreg met pieren. Het stijgende water deed me vermoeden dat de rovers wat actiever zouden zijn als anders. Vervolgens moest ik nog vrij lang wachten op de verlossende aanbeet en na een leuke dril kon ik deze 148centimeter lange meerval landen...


...Aangezien ik deze sessie alleen viste, zag ik dat de camera nog even aan het klikken was. Dus de gebalde vuist kon ik niet nalaten om na de release deze nog even te vereeuwigen. Met vriendelijke groet en Tight Lines voor een ieder, Roy Noom.


Spetteren maar...


Beste Total Fishing, yesss het is gelukt met de 'magische'!! Het volledige verslag volgt snel in de rubriek kayakjagers. Groetjes Daniel van der Post.


Ineens uit het niets is er dan weer zo'n kloenker.


Frontale ontmoeting met een baars van 50 centimeter.


Altijd goedlachs en blij met iedere vangst, Yvo dus!


Een mooi slag baars voor Reinier.


Sperwer met duif. (foto Jan Althof)


Niet echt los, maar toch weer gelukt.


Tijdens het vissen met kleine shads op snoekbaars haakte ik een leuke Snoekbaars maar tijdens de dril voelde ik een doffe dreun op de hengel. Niet veel later kwam deze snoek boven met mijn gehaakte Snoekbaars in de bek. Met vriendelijke groet, Jochem.


De paddestoelen schieten alweer de grond uit.


Weer schitterende sport op een lichte hengel.


Snoek 70 centimeter gevangen op een dubbele spinner van Albatros. Gevangen op 't haringvliet 21 september 2015. Robbert v/d Sluis.


Beste Totalfishing, bij het trollen is de stuurman enorm belangrijk. Daarom wil ik mijn broer Hans Schols nog hartelijk danken voor de goede koers die hij afgelopen weekend heeft gevaren. Een schitterende snoek van 125 centimeter gevangen aan een gepimpte fatso was het resultaat. MVG, Gerard Schols.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Gerard, de meerval van Roy en de baars van Daniel. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -