Actuele Vangstberichten tot dinsdag 22 november 2011


... tot dinsdag 22 november 2011

Het is/was maar een mistige bedoeling in het overgrote deel van Nederland! Op zich geheel normaal voor de tijd van het jaar, maar dagen achtereen zo’n kleine wereld, is toch best wel wennen. Ook het water opgaan is niet verstandig in verband met beroepsvaart en een mogelijke prent!


Op jacht in de mist…

Kleine wereld geweest afgelopen weekeinde!

Maar ja, zo eind november en begin december heb je dit wel vaker. Vervelend maar het is niet anders. De weersvooruitzichten voor komende week zijn redelijk, mooi weer in de laatste dagen van de  komende week, maar ook wel weer meer wind. Bootvissers kunnen het  beste hun trip in het eerste deel van de week plannen, want dan valt de wind nog mee, vanaf woensdag zal de wind toenemen.

Strandvisserij
Topcompetitite Dames en Junioren afgelopen zaterdag was matig qua visserij. Op de stranden van Walcheren was het niet eenvoudig de vis te vangen, slechts de verre werpers bij de jeugd konden op afstand een redelijk visje vangen. Bij de Dames ging het fraaie Topcompetitie bord naar Wilma van Eekeren van HSV De Edelkarper, de 2e plaats ging naar Sylvia Wesdorp van HSV de Oosterscheldevissers en Linda v/d Velde, eveneens van de Oosterscheldevissers, pakte het brons.


Gezelligheid kent geen tijd!

Bij de junioren was het wederom een lid van HSV Westkapelle (een vereniging met veel jeugdpotentieel) en wel Adriaan Dronkers die de Zilveren Topcompetitie schaal in ontvangst mocht nemen voor Jeromy van Houdt van HSV de Zeebaars en Niels Janse van HSV de Wielingen. Allemaal namens Total Fishing van harte gefeliciteerd!
Voor de heren is er over twee weken de afsluitende dag.

Op de stranden van Walcheren is er trouwens afgelopen week prima vis gevangen, voornamelijk schar en wijting. Vlissingen Boulevard, Zoutelande Westkapelle tot Domburg en afgelopen week ook het Banjaard strand.

Westenschouwen en Haamstede nog steeds slecht, hopen dat de wintervis er snel aankomt. Europoort prima visserij in de diepe havens, gul, schar en wijting in het Beerkanaal, wijting, steenbolk en wat gul in het Calandkanaal, spiering, bot en wijting in de Dintelhaven (brede stuk).

Waterweg ook weer goed geweest afgelopen week, voor gul, wijting en bot moet je in de diepe stukken zijn. Vlaardingse hoofd en andere stekken oude Maas en Waterweg, prima wintervisserij. Nu het regenwater er niet is dringt het zoute water lekker ver door en kan de wintervis zich prima verder landinwaarts begeven.

Hoek van Holland tot aan Kijkduijn wat minder geweest afgelopen week in de daguren. In de avond wat betere visserij en dan voornamelijk wijting, maar echt wild is het nog niet, misschien dat de naar zuid tot zuidwest draaiende wind de komende week wat verbetering geeft.

WSV ‘s-Gravenzande organiseerde de bekende BoloBolo wedstrijd op de standen van Hoek van Holland tot ‘s-Gravenzande t.b.v. het goede doel. Op een mistig parcours waren het 65 vissers die het erop waagden en er werd slecht gevangen. Jurgen van Rijswijk liet zijn klasse weer eens zien door toch 10 vissen met een lengte van 184 cm. uit het water te peuteren. Hij is voor een jaar de nieuwe BoloBolo-koning!!! Bij een NFB-wedstrijd te Noordwijk werd er wel Leuk vis gevangen, schar was daar goed aanwezig. Zaterdag aanstaande weer een mooie wedstrijd: de Ter Heijde Cup, verzamelen bij Geert in de viskeet te Ter Heijde, vissen van 10.00 tot 14.00 uur.


Jurgen van Rijswijk, winnaar BoloBolo-wedstrijd van afeglopen zaterdag en de nieuwe Koning Bolo Bolo.

Bootvisserij
Geankerde visserij Noordzee subliem, zowel qua vangsten als weer, schar en wijting de hoofdmoot. Nog een paar dagen dit weer, dus grijp je kans. Westerschelde en Oosterschelde de gebruikelijke wintervisserij op schar en wijting, wat steenbolk en af en toe wat gul.

Wrakvisserij matigjes, de gul ziet er wel, maar nog niet echt dik. Wel nog redelijk baars. Grevelingen onbekend wat er afgelopen week is gevangen, vrijdag a.s. ga ik het met M.S. Zeemeeuw maar weer eens proberen. Fijne visweek!

Tot volgende week! Arthur.

Het was me een week, met op veel plaatsen een kleine wereld door de vaak dichte mist. Daarom maar een klein berichtje daar er veel roofvissers het zekere voor het onzekere hebben genomen en niet hunzelf of anderen in gevaar wilde brengen op vooral het grote water. Het zuiden van het land is er bijna elke dag veel beter vanaf gekomen en daar was de zon al vaak vroeg op bezoek.


Het zuiden heeft nauwelijks last gehad van de mist. Foto: Piet.
 
Er werden nog wel wat mooie snoeken gevangen in de mist, maar dan vaak in polders of plassen of vanuit de oever op de rivier. Op dit moment veel vissers met doodaas op pad en dat levert toch duidelijk meer vis op.


Siv wist nog een strakke snoek te vangen.

Snoekbaars is al behoorlijk aan het afzakken krijgen we te horen, dus ze zullen dan ook vaak met grotere groepen komen te staan. Ook hier kleine voorn en spiering gewoon heel goed. Baars blijft het redelijk doen en natuurlijk weer diverse 40-plussers. Shads en dan langwerpig, werden beter gepakt dan korte shads afgelopen week.


Denk aan je veiligheid met deze mist. Foto: Piet.
 
De mist zal op korte termijn verdwijnen en dan krijgen we weer een wat hogere kans op neerslag. En dat is ook wel nodig met de lage waterstanden die vooral op de rivieren problemen veroorzaken voor de scheepsvaart.


Van hoog water nog geen sprake. Foto: Piet.

We zien wel wat aankomende week ons brengt. Gewoon gaan!

Veel succes aankomende week, Piet.



Deze week helemaal geen vangstberichten van eigen bodem binnengekregen. Dat wil niet automatisch zeggen dat het helemaal gedaan is met de barbeelvangsten op de Waal en IJssel. Op deze beide rivieren zal het wel in korte tijd stil worden.

De watertemperatuur is al gezakt naar 7,2°C en de komende koude nachten doen daar geen goed aan. Met die wetenschap in ons achterzak én het feit dat barbelen zich op smalle, ondiepe rivieren wel het hele jaar door laten vangen, zorgde ervoor dat Harold en ikzelf ons verplaatste naar het zuiden. De keuze van het water en de stek pakte goed uit, ondanks een stille periode van bijna 3 uur.

Het water zakte in die tijd naar een bedenkelijk niveau van 25 cm. We zagen ze wel, maar konden ze niet vangen. Nadat het water weer steeg namen de aanbeten ook weer meteen toe. Naast barbeel vingen we die dag ook een enkele dikke kopvoorns. Beide gaven een mooie strijd op de dunne onderlijnen en de meer dan losse slip zorgde voor het bijpassende gierende geluid.

De komende maanden zullen ons daar vaker naar toe leiden. De grote Nederlandse rivieren laten we voorlopig links liggen. De ervaring heeft geleerd dat de vele uren daar, met telkens een blanksessie tot gevolg, niet opwegen tegen het wel een keer vangen van een barbeel in december/ januari. De kans in dezelfde tijd barbeel te haken op de Roer of Grensmaas is vele malen hoger.

Daar richten we ons dan ook op de komende tijd, met af en toe een zijsprong naar één van de Ardense rivieren. Barbeel is geen seizoensvis, het vergt wel aanpassing van het te bevissen water. Dat heeft ons in ieder geval de laatste drie jaar geleerd. Daardoor kunnen we het hele jaar door genieten van deze prachtige krachtpatser.

Groeten en tot volgende week! Frans Vogels.


Goedemiddag!...


... hierbij enkele foto’s…


... Van een visweekend in Fecamp, Frankrijk…


... Groet, Stany Matheussen.


Hier een paar plaatjes van Noorwegen en de visserij die ik er beleefd heb…


... Knappe set tandjes…


... We hebben al een hoop soorten gevangen…


... Groet, Jon Velberg.


Afgelopen week prachtige zonsondergangen met laaghangende mist in de weilanden.


Lekker een dagje vissen op de karper!...


... Groet, Calvin en Martijn


Beste Total Fishing, deze bak van een Belgische schubkarper ving ik afgelopen weekend, net op het moment dat de laatste ochtendmist was verdwenen. Mijn gebruikte rig was een soepele gevlochten onderlijn, afgewerkt met een line aligner. En het aas wederom weer uit de stal van MTC Baits, de Pineapple gold in 15, 20, en 25 mm. Dus zoals jullie zien is het karperseizoen nog niet ten einde en hopelijk ook niet de laatste dikke bak van 2011. Tight Lines, Kees Boezer.


Beste TF, de laatste 7 jaar vis ik met name op snoek, de jaren ervoor viste ik enkel op karper (zo’n 20 jaar). Nu begon het vorige week weer een klein beetje te kriebelen. Ik besloot maar eens een middagje te gaan vissen, en niet geheel zonder resultaat. Eerst ving ik een schubkarper van 27pond en niet heel veel later deze prachtige spiegel van 43 pond. Groet, Ruud van der Velden.


Paddenstoelenpakket in de avondzon.


Beste TF, deze shad blijft me verbazen: snoek, snoekbaars, baars, roofblei en bot!! En nu een mooie winde op de Maas, wat een shad!! Groeten, Twan van Berkel.


Beste Total Fishing, vandaag (maandag 21-11) nog snel een uurtje naar de waterkant getogen. Ofschoon het eigenlijk al te laat in het jaar was, toch nog geprobeerd om een roofblei te verschalken. Na een aantal worpen, een tik en meteen daarna een zware dreun  op mijn top. Een flinke vis had de Spro Powercatcher red head van 11 cm  gegrepen en trok mijn 20 grams spinhengeltje behoorlijk krom.

Enkele minuten later kon ik verbaasd een hybride roofblei/winde scheppen van 59 cm. Prachtige en puntgave vis! Verder heb ik niets meer kunnen vangen en 3 kwartier later kon ik weer inpakken omdat de duisternis langzaam inviel. Weer een kort, maar plezierig sportvismoment mogen bijschrijven in mijn poeziealbum wink Met sportvissersgroet, Peter Gerits.


Zo’n struik biedt een perfect overzicht voor de buizerd.


Hoi TF, de laatste week konden er leuke vangsten geboekt worden indien het weer het toeliet. Mist was in vele gevallen een spelbreker, maar na de mist was het goed vertoeven op het water. Grotere shads deden het aanmerkelijk beter dan de kleinere modellen, waaronder de grote V-staarten van @rt-Baits die het zeer goed deden en vol genomen werden. Groet, Bart Mylle en Kris Brems.


Beste Total Fishing, dagje groot-water-vissen, 11 mooie vissen…


... Waaronder deze baars van 51 en een paar andere. Groetjes, Jordi.


Bevroren spinnenwebben sieren de koppen van het riet.


Sterke vissen vanop het grote water. Groet, Kris Deckx.


Hoi TF, de laatste week konden er leuke vangsten geboekt worden indien het weer het toeliet. Mist was in vele gevallen een spelbreker, maar na de mist was het goed vertoeven op het water. Grotere shads deden het aanmerkelijk beter dan de kleinere modellen…


... Waaronder de grote V-staarten van @rt-Baits die het zeer goed deden en vol genomen werden. Groet, Bart Mylle en Kris Brems.


Vissen waren hier niet erg los afgelopen week, maar af en toe kwam er dan toch een mooie vis kijken.


Hallo Total Fishing, bij deze een mooie foto van Albert die al lang had uitgekeken om eens een keer met mij mee te gaan snoekbaarzen. We hebben een mooie dag gehad in de dubbele cijfers en met de nodige dikke vissen waarbij nog een mooie snoek en een dikke brasem die vol op de shad ging, én voor Albert een nieuw record snoekbaars van 76 cm. Vandaag was het rubber veruit favoriet en dan voornamelijk de natuurlijke kleuren. Groeten, Arie van de Camp.


Denis Curot met een knappe glasoog die de 8 cm. Grub wel zag zitten. Groet, Rasmus.


Haast niemand heeft de mist gemist.


Beste Total Fishing, dagje groot-water-vissen, 11 mooie vissen. Groetjes, Jordi.


Deze mooie snoek pakte vlak voor een vlonder m’n dode aasvis. Groeten, Remco van Engelen - Haaksbergen.


Zaterdag 19 november wist ik tijdens de Snoeken.Net forumdag me eerste trolsnoek te vangen, en dat allemaal dankzij de Salmo Perch 12. Groet, Mitchell Boon.


Hallo TF, het was erg mistig, maar toch kon Diana deze mooie snoek van 70cm haken en kon Ann in haar kerstmannenpak met de snoek pronken aangezien Diana nog een beetje bang is om ze te onthaken!! Alvast prettige feestdagen! Groet, Ann en Diana!


Op sommige ondiepe plassen was er een dun laagje ijs op het water te vinden.


Zondagmiddag weer met Robin gevist in een beekje. In de meeste beken zijn de oevers inmiddels weer gemaaid en daardoor kun je weer lekker struinen…


... De snoeken zijn voor de tijd van het jaar al weer lekker dik…


... Zelfs zondagavond zat er nog wat ijs op vijvers en kikkerpoeltjes. Het water is in het oosten dan ook alweer steenkoud en er zitten ook al weer diverse bloedzuigers op de snoeken. Groet, Eddy te Mebel.


Sterke vissen vanop het grote water. Groet, Kris Deckx.


Emmanuel vist wekelijks met mij. Vandaag verbrak hij zijn PR. Deze snoek van 104 cm werd vanuit onze tuin gevangen tussen de woonarken waar de witvis overwintert. Groet, Feiko Abma (www.fishingonwheels.nl).


Hallo Total Fishing, hier een foto van mijn eerste metersnoek gevangen op dood aas: 1.06 meter lang. Heeft ontzettend lang geduurd voordat ik eindelijk mijn eerste metersnoek heb gevangen (zo’n 15 jaar, pfff…). Groetjes, Thomas Miljoen.


Deze mooie poldersnoek van 92 cm werd zondag gevangen. Met dank aan vismaat Rien voor het maken van deze mooie foto.


Hallo TF’ers, Niet de grootste, maar al wel “winterklaar” en met de jerk van de bodem gehaald. Groet, HM.


Schitterende vrijdagmiddag/avond.


Zaterdag met Hein een dagje vanuit de boot gevist met groot rubber en jerkbaits…


… Nog maar net begonnen en Hein ving al een dikke, sterke snoek van 98cm…


… Een busterjerk achter de boot aantikken leverde ook een mooie snoek op…


… Een mooie metervis gevangen met de exclusieve baarskleur busterjerk. Verder nog 3 kleinere vissen gevangen en een paar missers/lossers. Toch lekker gevangen ondanks het zonnige en windstille weer. Groet, Eddy.


Hallo Total Fishing! Afgelopen zomer heb ik stage gelopen in het prachtige Hedesunda in Zweden…


... In de herfstvakantie ben ik samen met 3 vismaten teruggeweest naar Hedesunda om daar 8 dagen lang te knallen op het water. Het werd een fantastische week met prachtige vissen, en de teller stond na 8 dagen op 148 snoeken met veel metersnoeken…


... De grootste hiervan was 112 cm! Vriendelijke groet, Jeroen Eijssens.


Prachtig uitzicht over de rivier…


... Antwoord vanuit de diepte…


... Prachtige riviervis. Groet, Visgids Johan.


Hallo TF, zaterdagmorgen ook weer even weggeweest met 2 boten. Jan Iedema zat bij mij in de boot en Gerben Zwart had Wilmer in de boot. Al zat er op sommige stukken wat ijs op het water, we hebben prachtig gevist onder schitterende omstandigheden. We konden 20 vissen (was mooi verdeeld: 10 per boot) pakken, waaronder al mooie in de winterpens. De grootste was 107 cm die ik op mijn verjaardag even in de boot mocht bekijken. Natuurlijk weer op de grootste dull shad in donkere kleur. Groet, Jelte Bouma uit Anjum.


Beste TF, afgelopen weekend niet het grote water op geweest, maar een kleine, afgesloten plas tussen de nieuwbouwhuizen bezocht. Ondanks de mist en oostenwind hadden we een goede dag met 10 vissen…


... We wisten twee schitterende snoeken te vangen, waaronder een 104cm snoek voor Robert-Paul Wolters.


Erg dikke snoek van 110cm en ruim 10 kg (!!) gevangen vlak na zonsopkomst op dood aas. Eén van de dikste die ik ooit gevangen heb! De rest van de dag bleef het op een mooie 90-er na stil, maar dat mocht de pret niet drukken!


Uiteraard beide vissen weer teruggezet zoals het hoort, zodat ze wellicht nog een keer gevangen kunnen worden. Met vriendelijke groet, Chris.


Hallo mensen van Total Fishing! Gisteren door de potdichte mist in het holst van de nacht naar de stek. Doodaassessie in plaats van bootvissen, beetje te link met die mist… Resultaat was een aantal mooie vissen met als toppers 90, 98 en deze mooie 113 cm! Met vriendelijke groet, Paul Heizenberg.

Deze week de nominaties voor de lipvis van Jon, de karper van Ruud, de baars van Jordi, de Zweedse snoek van Jeroen en de snoeken van Robert-Paul en Paul. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -