Actuele vangstberichten tot dinsdag 22 maart 2016

... tot dinsdag 22 maart 2015


De Biesbosch (Foto Jan Althof).

Vangst IJmuiden 

Door Hans Hendriks

Niet op de pier geweest want werk gaat voor. Wel wat berichtgeving van mijn informanten. Rond de pieren van IJmuiden werd de laatste dagen schar gevangen en hier en daar een mooi gul.

Zaterdag heb ik meegevist in Katwijk met de Ahoy Brittenburgh cup 2016. Vroeg uit de veren om voor 7:00 uur in te schrijven/plaatsnummer op te halen. De weersomstandigheden waren goed met een lichte noordenwind.

Op dit evenement kwamen 135 deelnemers af waaronder veel vissers uit de buurt die met brommers en quads het strand op kwamen. De mensen zonder vervoer werden met trekkers met platte wagens naar de stek gebracht. Dat was wel fijn, ik had stek 22 in vak E geloot.



Vanaf 9:00 uur werd er gevist in vijf vakken. Binnen 10 minuten zag ik de eerste bot al binnenkomen. We visten van laag tij naar hoog tij. Dit zorgde voor de nodige stroming van noord naar zuid.



Om mijn stek heen werd en onder de kant bot gevangen, terwijl ik ze van ver moest halen over de bank heen. Naarmate het water stijgt word het moeilijker om de afstand te halen, en ook ik moet het dichterbij zoeken.

Mijn buurman Matthijs heeft er halverwege de wedstrijd al acht en ik pas vier. Toch is iedereen open over hoe hij vist.

Veel aas heeft vandaag met het troebele water een voorkeur. De vis ziet het niet, maar ruikt het.

Links en rechts van mijn werden er grote botten uitgehaald. Tot wel 45 centimeter aan toe.

Ook zag ik een meun en wijting vangen en zelf had ik nog een gulletje.

Om 13:00 uur klonk het eindsignaal. Wat was het snel gegaan die vier uur vissen.

Terug bij de  HSV Brittenburgh club was het goed verzorgd. Kevin Koppers van Ahoy Sassenheim had een prachtige prijzentafel neergezet.

De dames en heren van de club waren aan het rekenen tijdens een gezellige loterij. De uitslag bleef tot het einde spannend. Er waren slechts tien deelnemers zonder vis.


Eerste plaats voor Danny Goossen met 26 vissen, 722 centimeter, zijn grootste vis 38 centimeter.


Tweede plaats Maurits Keur: 26 vissen, 722 centimeter, zijn grootste vis 37 centimeter.


Derde werd Ruud van Noord met 21 vissen, 578 centimeter.

Mannen van de HSV Brittenburgh, wat een mooi evenement. Tot volgend jaar.

Hans

Johan, de vaste beroeps-visgids van Cordes Travel op Soroya, ving gisteren een monster-kabeljauw van maar liefst 41 kilo !! Let op dat is maar liefst 2 kilo zwaarder dan het Belgische/Nederlandse record, Europees en wereldrecord staat op 47 kilo.


Johan met zijn monsterkabeljauw van 41 kilo)


Johan ving deze vanuit hun Camp Sorvaer Gjestehus waar twee weken geleden nog het wereldrecord kabeljauw bij de dames werd gevangen van maar liefst 38 kilo, ook weer mede dankzij Johan. Johan is al vele jaren visgids op bijvoorbeeld Soroya en heeft dus goede kennis van technieken en stekken en hij werkt hard voor zijn gasten, om de sportvisser zijn droomvis te laten vangen. Johan is ook vaak visgids op de locaties A Rorbuer, Nappstraumen en Havoysund, waar hij ook gratis en dag mee het water op gaat.


30.3 kilo, gisteren 21-01-16 gevangen op Soroya.


Deze 41 kilo kabeljauw is gevangen op een Fancy Cola Big Bob, 40 centimeter lang kunstaas van 730gr. In Noord Noorwegen en ook IJsland telt hoe groter je (kunst)aas hoe groter de vis. Het is belangrijk om de juiste materialen en de juiste technieken te gebruiken. Bij Soroya krijgt men via Cordes Travel de visgids gratis mee voor een dag, op de snelle grote 23.5ft visboot met 150pk, ideaal om van de expert iets te mogen leren.


30.5 kilo kabeljauw, ook gisteren gevangen.

Veel vissers kennen Johan al van de Cordes Traveldag, afgelopen 11 februari was hij daar aanwezig samen met de visgidsen Erik, Thomas en Jonathan om alle groepen te voorzien van tips, trucs, technieken en materialen. Prachtig om direkt informatie vd visgids ter plaatse te krijgen en meteen alvast eens kennis te maken.


28.5 kilo Kabeljauw.

Het was gisteren (21-03-16) een topdag, op één boot ving men 28, 28.5, 30.3, 30.5 en 41 kilo kabeljauw, in de afgelopen drie weken zijn er bij Sorvaer met visgids Johan al 21 kabeljauwen gevangen van boven de 30 kilo. Deze Skreivisserij staat al jaren bekend rond Soroya en de Lofoten. Nu was het goed weer, maar het kan er ook de hele week waaien en sneeuwen. 

Soroya ligt in Noord Noorwegen, dus best een heel eind rijden, dus 99% van de groepen gaat vliegen, via Cordes Travel mogen de gasten 2x 23 kilo bagage meenemen, dus een hengelkoker of vis mee terug nemen is geen probleem. Mail gerust eens met Cordes om meer informatie hierover te krijgen. Raffie Cordes.


Hallo beste Total Fishing, vandaag 15 maart ben ik met mijn vader wezen vissen op het Noordzeekanaal. Het was een rustige visdag met aan het begin een wereldvangst.
Voor de derde keer wisten wij een zeeforel te vangen. Deze was 55 centimeter en kogelrond…

…Na een spectaculaire dril waarin de vis meerdere malen volledig uit het water sprong hebben we hem toch kunnen landen en fotograferen. Daarna is hij natuurlijk weer terug gezet in het NZK. Groet, Rob Bijlsma.


Hoi, heerlijk weer dit weekend, gevsit met m'n vismaat Robin.  Het was een zware dag maar heerlijk gevangen. Hij wist me met moeite bij te houden, maar op het eind van de dag was het toch 20 tegen 5 voor mij. Volgende keer beter robin. Met vriendelijke groet, Michel Brasser





Freek en Niels vangen snoek van 90 centimeter!

Deze keer geen nominaties.

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -