Actuele Vangstberichten tot dinsdag 22 maart 2011


... tot dinsdag 22 maart 2011

De lente is sinds gisteren officieel van start gegaan! En afgelopen weekend werden we dan ook op veel plaatsen getrakteerd op bijzonder lekker voorjaarsweer, maar of dat de visserij ten goede kwam? Ook voor aankomende week ziet het weer er aangenaam uit voor de tijd van het jaar, dus roofvissers, geniet met volle teugen van de laatste dagen van het seizoen!


Afgelopen weekend was de maan 14% groter dan normaal, een verschijnsel dat eens in de 20 jaar schijnt voor te komen. Groet, Jelle.

Prima weertje afgelopen week! De vangstberichten zijn weer bemoedigend en wanneer de temperatuur zich doorzet zoals ze beloofd hebben op het journaal, ziet het er goed uit de komende week. Ook de wind zal het rustig aan doen de komende week dus voor de bootvissers zal het een topweek worden.

Kantvisserij
Zo, de kop is er vanaf, voorselectie Kust Midden zit erop en weken van voorbereiding voor vele wedstrijdvissers uit deze regio heeft zich wel dan niet uitbetaald. De hele week waren vissers te zien op de stranden van Ter Heijde en je kon er werkelijk geen peil op trekken. Afgelopen donderdag met een koude noordenwind vielen de vangsten wel mee, maar echt denderend was het niet.


Dikke gul uit het nog koude hoge noorden. Groet, Mads.

Vrijdag ging het met een westen windje en bijna geen zon een stuk beter en werden er met 2 hengels de man toch zo’n 15 tot 20 vissen gevangen in 4 uur, hoofdzakelijk bot en een enkele rondvis, gulletjes en waarachtig al wat zeebaars.

De dag zelf. Afgelopen zaterdag was een prachtige zonovergoten dag, en heel weinig wind. De vangsten waren in vak A en B slecht, vanaf vak C werden de vangsten beter en de klapper kwam zoals verwacht uit vak E. Arjan van Drunen van de Eurovissers ving daar 18 vissen met een totale lengte van 2,69 mtr.

Ruud van Noord, eveneens van de Eurovissers, werd in vak D winnaar voor Edwin van Tienen, ook al van de Eurovissers, die in vak C 11 vissen wist te vangen en daarmee de bronzen plak mee naar huis nam. Bij de korpsen was het bekende 2e korps van de Zeenaald, bestaande uit Rico ‘t Mannetje, Fred van Toledo, Marco d’Agnano, Kees Steyl en Peter Robert, dat wederom met de eer gingen strijken voor het 1e korps van DZV de Eurovissers, bestaande uit Ruud van Noort, Rob Slingerland, Arvy Schonherr, Arnold Talmon en Wilfred Wanders.


Prachtige zeeforel van het zoute. Groeten, Mads.

De derde plaats bij de korpsen ging naar  het 1e korps van de Zeenaald, bestaande uit Piet de
Kramer, John Muis, Stephan Koen, Ruud Roskam en Ton Herlaar. Organisatie in handen van Sportvisserij Nederland was prima en vooral de uitslag was lekker op tijd.

Vlissingen tot aan Westkapelle redelijk, toch weer wat schar en de bot komt lekker los. Geldt trouwens voor de hele kustlijn en de Oosterschelde en rivieren. De zon gaat haar werk doen en de bot komt de
ondieptes op, dus richt je op de visserij op bot, ze komen vlak onder je voeten!

Westerschelde ook al in de ban van de bot. Op de Oosterschelde slikken was het begin vorige week nog niet alles, maar afgelopen weekeinde kwamen er al betere vangstberichten. Europoortgebied wisselend. Waterweg verleden week nog in de ban van de gul, er werden leuke gullen gevangen, soms nog wat wijtingen. Ga de komende weken, voor je het weet is alles weer voorbij.

Hengelsport Eef Hoek hield zijn wedstrijd afgelopen weekeinde in de Waterweg. De winnaar had 18 vissen, best aardig. Amazonehaven redelijk, Calandkanaal ietsje beter en op de ondieptes van de Stenen Glooiing komt de bot ook al lekker los! Hoek van Holland tot aan Kijkduijn zoals gezegd leuke visserij op bot. Hoe verder naar Kijduijn, hoe beter de vangsten.

Bootvisserij
Afgelopen zondag 13 maart werd de 1e wedstrijd van de EFSA gevist bij de Indus Noordboei. Het was sprokkelen en vooral werd er gevangen. Winnaar Hans de Vries had er 17. Visserij in de zuidhoek stukken beter, schar en dikke bot op de bekende plekken zoals ZBJ en het Meerkerkgebied.


Grote exemplaren in het noorden.

Oosterschelde ook wat opleving. Grevelingen weer goed geweest, ’s avonds wijtingen van formaat, tot 50 cm!!! Overdag ietsjes minder, maar toch wordt er een lekker visje gevangen. Wrakvisserij uit het dal, mooie gullen met de snelle kleine boten, dus pak je kans en trek eropuit van de week!

Tot volgende week, Arthur.

Dit keer een algemeen overzicht op de roofvissen, daar er weer rare dagen bij zaten afgelopen week.
 
Een ding wat opvallend was, was dat de vrijdag en zaterdag best moeizaam waren met vaak maar een enkele roofvis of zelfs nog geen enkele aanbeet. Die vissen die werden gevangen moesten nagenoeg allemaal van de bodem geplukt worden en dan had je er al vaak vele worpen op gemaakt. Op deze dagen wel enkele vissen, maar een groot contrast tegenover de zondag, toen er op vele plaatsen mooie vissen uit het water werden getoverd.

Vooral op kunstaas werd er heel goed gevangen en wat ook opvallend was (wel normaal), dat de meeste vissen maar tot 2 meter diepte werden gevangen. Kleinere pluggen scoorden vaak het beste (dus denk hier nog even de laatste week aan). Ook waren er natuurlijk al weer diverse snoeken afgepaaid, en het weer speelt daar ook natuurlijk een rol in. Ook een mooi aantal meldingen van grote baarzen die het ondiepe al hadden opgezocht.


Franske Oomen scoorde samen met Nico nog enkele grote baarzen.

Nu gaan we naar de laatste week toe op de roofvissen, dus geniet er nog even van. Blijf daarna wel je water goed in de gaten houden, daar vele stropers/beroepsvissers gewoon hun netten uitzetten op vooral de paaiplaatsen van snoekbaars.

Neem foto’s, maak stukken film als je zaken ziet die niet door de beugel kunnen, dan kunnen wij daar ook iets mee. Wij betalen er trouwens ook genoeg aan als sportvisser. Nu zo snel mogelijk de gesloten tijd opzeggen, dan kunnen we ook in de 2 aankomende maanden het water veel beter in de gaten houden.

Dus blijf lekker ondiep, neem eens vaker wat kleiner kunstaas en stuur de foto’s volgende week gewoon op om in de fotogalarie te staan met de door jou gevangen rover.

Veel succes natuurlijk en met roofvisgroet, Piet.



Het weer van afgelopen week had al een gunstige uitwerking op de barbeel. Helaas nog niet op alle rivieren, maar het begin is gemaakt zo lijkt het. Aan de Roer en IJssel werden op sommige plaatsen al barbelen gevangen. Dit is een jaarlijks terugkerend fenomeen dat er op de IJssel een paar weken eerder barbeel wordt gevangen dan op de Waal. 


Gé Herlfterkamp met een IJsselbarbeel.

Langzaam maar zeker wordt het nu beter. De verwachtingen zijn elk jaar te hoog in het begin, als de temperaturen omhoog gaan. Velen staan dan alweer in de startblokken om weer barbeel te vangen. Ga je nu naar de IJssel, dan kun je al barbeel verwachten, maar of het op de Waal ook al zo ver is??


64 cm Gevangen door Dick Gentry aan de Roer.

De watertemperatuur blijft nu al een paar dagen op 9°C steken. Zodra die de 10 passeert, komen ze op de Waal ook los…

Groeten en tot volgende week, Frans Vogels.


Langzaam maar zeker begint het landschap meer en meer kleuren te krijgen.


Hoi Total Fishing, op de eerste lentedag heb ik een heel mooie namiddag gehad. 2 Windes en…


.... 3 barbelen, waarvan de grootste 72 centimeter was. Groeten, Jos Raaijmakers.


En de padden ontbreken op dit moment ook niet. Groet, Piet.


Hallo Total Fishing, hier een mooie schubkarper die ik samen met mijn vader wist te vangen. Ik heb deze gevangen met 1 kleine boilie en plastic maïs van MAD. Groetjes, Noel Kloos.


De fazantenhanen maken de vrouwtjes weer het hof. Foto: Piet Driessen.


Hallo TF! Deze 81 cm lange roofblei wist ik in de Vechte te vangen. Even later nog eentje van 80cm! Groet, Timo – Duitsland.


Ze vormen een steevast onderdeel van het ochtendkoor.


Beste Total Fishing, afgelopen week tijdens de krokusvakantie ben ik bijna alle dagen gaan vissen in de putten van Oud Turnhout. Verschillende mooie snoeken gevangen aan de wobs. Groeten van Levin uit Oud Turnhout.


Goedendag Total Fishing, wij komen net terug van een moeilijke zitting in Ierland. Wij hebben in stormen en kou gevist…..


.... Niettemin hebben wij in vijf dagen 66 snoeken verwezenlijkt waarvan vijf boven 90 cm.Groet, Anne.


Prostaffers Kris & Koen benutten de laatste dagen van het roofvisseizoen en troffen nog enkele verrassingen. Groet, Evert Oostdam.


Afgelopen zaterdag liet vriend glasoog het afweten, maar dat maakte deze dame meer dan goed! Gevangen aan een xlayer. Vang ze! Groet, Steve.


Deze buffel viel voor een langzaam getrolde saltshaker en was bij een lengte van 105 cm ruim 12 kilo zwaar. Groet, Tom Feringa.


112 cm Voor Morten Guzek. Groet, Mads.


Overal knallen de knoppen weer open.


Nu de vis naar de ondieptes trekt, zijn ze goed te vangen. Groet, Evert.


Hallo Vissers, omdat ik op het zoute op dit moment geen geluk heb, ben ik vandaag met vismaat Leon van de Veen eropuit getrokken om de snoekbaarzen te belagen. Nu kan het nog, want binnenkort  is het seizoen gesloten omdat de vissen voor nageslacht moeten gaan zorgen, zodat onze toekomst voor de visserij veiliggesteld kan worden.

Om de snoekbaarzen te belagen heb ik vandaag de porta-bote weer eens op het dak geladen van de Berlingo. Wat een uitvinding is dat toch. Het eet geen brood als je niet vist, want je kunt hem gewoon in mijn geval aan de zijkant van je huis hangen. Geweldig!! Vismaat Leon is veel beter thuis op het zoete en zeker wat roofvis betreft, dus daar heb ik een prima maat aan om mijn zoete technieken wat bij te schaven….


.... Leon begon met shads en ik begon met de dropshotmethode te vissen. Een hele leuke manier van vissen die je betrekkelijk snel onder de knie hebt. Ook al draait het hierbij om de finesses, wat zich meestal uit in de wat betere vangsten van Leon op het zoete. Het weer was helaas veel minder mooi dan we gedacht hadden en de zon bleef zich verschuilen achter de wolken, maar vistechnisch is dit natuurlijk helemaal niet zo slecht!....


.... Ik had mijn stille Tohatsu buitenboordmotor thuisgelaten en we konden prachtig alle kanten afvissen met de nog stillere Minn-Kota elektromotor van Leon. Wat een rust en wat een weelde op het water. Maar toch fris, want we moesten de warmtepakken aan!!.....


....... We hebben allebei prachtig gevangen vandaag, ook al deed Leon het wederom beter. Maar de snoekbaarzen die we vingen hadden prachtige afmetingen!! Mooie zestigers en de grootste was wel van mij met 65 cm! Daar was ik heel blij mee, want die trekken de boel toch prachtig krom aan mijn 14 grams hengeltje.

Alle vissen zwemmen weer, want ondanks de slechte vangsten aan zee, lig ik nog afgeladen met vis van de afgelopen herfst. Het zou dus echt een beetje overkill zijn om nog meer vissen door mijn ingewanden te gaan sturen terwijl er nog een voorraad ligt…..


..... Leon, bedankt voor alle tips en je vismaatschap, maar ik blijf een zoute smaak in mijn mond hebben vanwege mijn zoute inslag qua visserij. Het begint weer te kriebelen, maar dit zoete avontuur was weer prachtig om mee te maken. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Zondag was het prachtig weer! Niet echt ideaal om te vissen, want het water was op vele plaatsen helder. Maar we wisten toch paar mooie visjes te vangen. Groet, Jamie.


Hallo TF! Deze week heb ik samen met Marc, Ward en Georges een tweetal schitterende dagen meegemaakt. Hele dagen werpen met shads op de dikke baarzen was het devies. Dat ging ons niet verkeerd af. Met Marc in de boot kwamen wel 3 (!) 50+ baarzen binnen de boot, vergezeld door de nodige veertigers en overige rovers.

De volgende dag ging de vis helemaal los op een knalgeel Bass Assassin shadje. Weer een reeks mooie vissen met een ronde vijftiger als kroon op de vistweedaagse. Dit gaat nooit meer mijn geheugen uit! Cheers, Thijs.


Hallo TF, moeilijk dagje met slechts 3 vissen. Deze snoekbaars viel voor de Fox pro shad. Groet, HM.


Betse TF, was vorige week de Maas aan de beurt , nu was het de beurt aan de Lek. Ze waren niet echt groot, maar wat is het leuk om veel verschillende wateren te vissen!! Succes en groeten, Twan van Berkel.


Mooie snoekbaars van 82cm, gevangen op de randmeren met een Storm Vertical Shad. De vis gaf mooie sport op mijn Yasei Vertical jigging MH hengel. Groet, Niki.


Beste Total Fishing, mede door het heerlijke voorjaarsweer en het inzetten van de nieuwe storm Yasei Pro vertical Minnow Shad, heb ik een schitterend weekend aan het Hollands Diep beleefd met diverse mooie vissen, waaronder een echte oma van een snoekbaars van 96 cm. Met vriendelijke groet, Etienne.


Volop met de liefdesrituelen bezig.


Prostaffers Kris & Koen benutten de laatste dagen van het roofvisseizoen…


.... Nu de vis naar de ondieptes trekt, zijn ze goed te vangen aan Jerk Baits met mooie verrassingen er tussen. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam


Beste Total Fishing, het was een schitterend weekend. Met vriendelijke groet, Etienne


Hallo TF! Deze week heb ik samen met Marc, Ward en Georges een tweetal schitterende dagen meegemaakt. Hele dagen werpen met shads op de dikke baarzen was het devies….


.... Dat ging ons niet verkeerd af. Met Marc in de boot kwamen wel 3 (!) 50+ baarzen binnen de boot, vergezeld door de nodige veertigers en overige rovers…..


.... De volgende dag ging de vis helemaal los op een knalgeel Bass Assassin shadje….


..... Weer een reeks mooie vissen….


...... met een ronde vijftiger als kroon op de vistweedaagse. Dit gaat nooit meer mijn geheugen uit! Cheers, Thijs.


Afgelopen zondag een dagje op de Maas geweest, het was erg taai. Maar toch ving ik deze prachtige baars van wel 52,5 centimeter! Groetjes, Rens Liebrand.

Deze week de nominaties voor de winde van Jos, de roofblei van Timo, de karper van Noel, de snoek van Tom, de snoekenbaar van Niki en tot slot de baarzen van Marc, Thijs en Rens. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -