Actuele Vangstberichten tot dinsdag 22 juni 2010


... tot dinsdag 22 juni 2010

Het was een relatief koude week met niet echt zomers weer. Het weekend zelfs met een magere 16 graden! Voor aankomende week ziet het er vooralsnog stukken beter uit met dagelijks temperaturen van boven de 20 graden. Dat gaat dus weer de goede kant op!


Vele tientallen op een paar vierkante meters. Groet, Jelle.

Roofvis - door Piet Driessen

Hier en daar een regenbui, maar laten we eerlijk zijn, het was ook weer zo opgedroogd door de wind die we de laatste dagen hebben gehad. Weinig stroming op de rivieren en dat hebben de roofvissen echt niet graag hoor, maar ja, we moeten het er mee doen natuurlijk. Wederom er vroeg bij zijn in de ochtend was de sleutel tot succes.
 
Snoek - Donderdag mogen we gericht vissen op snoek, maar natuurlijk worden ze nu door de kromme regels die we in Nederland hebben ook al gevangen. Grote aantallen werden er zeker niet gevangen, maar wel best een aantal mooie maten die er weer tussendoor werden gevangen, en dan bedoelen we dus inderdaad wat meterplussers.

Opvallend dat ook groot kunstaas al wat meer scoorde, en dat is normaal iets later in het seizoen. Paars en rood opvallend vaak bij de kleuren die vooral op snoek goed scoorde. Slepend ook vrij goed in tegenstelling tot vorige week, toen we nog vaak werpend de PIKE moesten proberen te verschalken.


Deze snoek ondernam nog een laatste poging. Foto: Piet Driessen.
 
Snoekbaars - Een stuk minder vissen volgens de meldingen die binnen kwamen, en ook de maten een stuk kleiner tegenover de laatste weken op die enkele uitzonderingen na natuurlijk. Diegene die wat aantallen vingen, zaten al vaak op ruim 8 meter diepte, daar ze ondieper gewoon niet werden gevangen en dat was duidelijk een landelijk beeld op deze stekelrover. Geel en wit de toppers wat kleur betrof en de shads nummer 1 wat het kunstaas betrof. Langzaam slepend was ook vaak heel succesvol.
 
Baars - Opvallend veel grotere vissen en dan bedoel ik 25 cm plussers. Normaal kun je in deze periode vaak goed scoren op de rivieren wat aantallen betreft, maar dat is nu absoluut niet het geval. Dus mooie maten, echt geen aantallen, maar met licht materiaal is dat natuurlijk een aanrader. Vis nu wel zeker met stalen onderlijnen daar er vaak snoek tussendoor wordt gevangen. Spinner duidelijk bovenaan op de vangstlijst, dus hou daar even rekening mee.
 
Roofblei en Winde - Diverse meldingen van mooie roofblei, en nu opvallend dat ze weer wat meer in de oppervlakte worden gevangen met snel gevoerde pluggen en Asp spinners. Winde zeer weinig meldingen, en dat is dus duidelijk later dan afgelopen jaren. Het water zal wat warmer worden en dan is deze rover ook wel weer snel aanwezig.


De temperaturen zullen snel weer naar boven gaan.
 
De temperaturen zullen weer snel naar boven gaan, en dat betekent vaak dat we er toch vroeg bij moeten zijn. Zonnebrand mee natuurlijk, en blijf duidelijk wisselen met snelheid. Als het Nederlands elftal weer wint deze week gaan we allemaal met oranje kunstaas vissen, en laat dan maar eens horen of er ook op is gevangen.

Veel succes op de rovers, Piet.


Barbeel - door Frans Vogels

Afgelopen week waren de barbeelvangsten erg minimaal. De weersomstandigheden gooide een succesvolle vaderdag in het water…. Het weekend was zelfs koud te noemen met op sommige plaatsen een harde wind en veel regen.


Afgelopen week erg minimaal.

Zowel op de IJssel als de Waal werden weinig barbelen gemeld. Door de week, toen het weer redelijk aangenaam was, werden er wel vlot 5 tot 7 barbelen gevangen. Ook op kleine rivieren werden met regelmaat mooie vangsten geboekt.


Op kleinere rivieren beter.

Vanaf donderdag steeg het water van de Waal en IJssel en zakte de temperatuur. Deze twee elementen gaan niet samen als je de barbeel wilt belagen. Na zondag stijgt de temperatuur wel mee met het waterpeil. Deze komende drie dagen kan er maximaal geprofiteerd worden van de gunstige omstandigheden.

De kribben van de Waal blijven nog net voldoende bevisbaar. Na vrijdag zal het water weer zakken. Komende week is ideaal voor de barbeel, er kunnen mooie vangsten geboekt worden.

Succes, Frans.


Overige vangstmeldingen:


Afgelopen week een mooi setje tongen gevangen…


... Waaronder ook enkele gepigmenteerde exemplaren. Groetjes, Lucky Luc Mom.


Van 10 tot en met 18 juni verbleven wij op Sørøya te Noorwegen. Hier heeft de sympathieke Belg en uitstekend visser Marc van Roie zijn domein. Helaas voor ons kwam de wind de gehele week uit de verkeerde richting (Noord) en dat is funest voor de vangst. In combinatie met weinig tot geen stroming werd het zoeken naar de grote vis….


.... Uiteindelijk werden er door ons nog een aantal metervissen gevangen, waaronder een heilbot van 104cm en een kabeljauw van 127cm bij 16,33kg. Voor het overige konden wij iedere dag uitvaren en dat is in dit gebied ook al heel wat. Een prachtige week in een prachtige omgeving, maakte voor ons de 3e trip naar Noorwegen wederom tot een groot succes. Groet, Jacob Brouwer vanuit Akkrum/ Gorredijk.


Johan Mikkelsen - Anglerfish 11.4 kilos on the SG Herring Cutbait3….


.... truebluefishing.co.uk - Seabass - SG Sandeel1….


Truebluefishing.co.uk - Cod - SG Sandeel1. Best Regards, Mads Grosell.


Begin deze maand een vistrip gemaakt op de Ebro. Was supergezellig en we hebben met z’n allen 88 vissen weten te strikken in 6 dagen….


... Ik wil bij deze iedereen nog ff bedanken voor deze leuke week en met name Bas omdat ie het iedereen naar z’n zin heeft gemaakt!...


.... Een leuke foto als reminder. Groet, Sander.


Ochtendzon op weg naar de trailerhelling. Foto: Björn Janssen.


16 Juni 2010: Stijgend water, stijgende watertemperatuur, een perfecte combinatie om de barbeel achter de schubben aan te zitten. Zo zijn er 2 avondsessies gepland en sta ik om 18:00u aan de waterkant met mijn zoon Joeri.

Voordat ik mijn spullen op ga zetten wordt er eerst 2 liter geweekte hennep achter de krib in de stroming gegooid en gaan we de spullen in orde maken. Om 18:30u liggen de 2 lijnen beaasd met madenclip en kaas in de 2e en 3e nering. Binnen 10 minuten is het raak en de aanbeten blijven maar komen, zelfs op 2 hengels tegelijk.

De barbelen zijn allemaal rond de 40cm en worden in het net onthaakt, even op de meetplank voor de vangstregistratie en daarna meteen weer teruggezet. Veel tijd om bij te komen hebben ze niet nodig door de snelle drill, onthaking, meting en terug het water in gebeurt binnen een paar minuten en zwemmen ze meteen de diepte in. Om 20:45u besluiten we te stoppen omdat zoonlief de volgende dag weer naar school moet en kunnen we aan het einde van de sessie 11 barbelen aftellen. De grootste van de avond is 48cm….


.... De volgende avond, 17 Juni, wederom op dezelfde stek, dezelfde tijd en dezelfde montages verdwijnen in de Waal, dit keer duurde het wat langer voor de eerste aanbeet kwam en wisselde de statische montages om voor rollende montages en viste ik ook verder vanaf de krib, dit keer in de 4e en 5e nering.

De aanbeten kwamen weer vlak achter elkaar en stond steeds met 2 hengels tegelijk te drillen. Joeri schepte de barbeel, ik onthaakte deze en Joeri hield de barbeel op de meetplank en zette de barbeel weer terug en ondertussen drilde ik de 2e barbeel naar binnen. Dit keer ving ik ook steeds weer dezelfde maat barbeel tussen de 40 en 50cm en trof een aantal barbelen met hom en kuit. De onthaakmat was na een tijdje net een omelet van witte hom en geelachtige kuit….


..... Om 20:45u wordt er weer een einde gemaakt aan de sessie en kunnen we 7 barbelen op de lijst bijschrijven. De grootste barbeel van deze avond was 50cm. Dan besluit ik deze stek verder met rust te laten. De barbelen zijn druk aan het paaien en daar gun ik ze de rust voor.

In 2 avonden en totaal 5 uur tijd 18 barbelen gevangen, voorlopig is mijn barbeelverslaving weer even onder bedwang. Greetz, Ronald van Leeuwen - http://www.barbeel.eu/


Beste redactie, na bijna 25 jaar ben ik weer eens op een vijver wezen vissen hier in ons dorp. Ik heb de brasem gevangen met de matchhengel, zwaar op de bodem vissend met een maïskorrel. De brasem, 53 cm lang en wel 4 pond, pakte de maïs gretig. Met vriendelijke groet, Robert van den Hogen.


Beste Total Fishing, vorige week nog even gaan vissen met m’n jongste dochter. Na het vangen van enkele voorntjes ving ze deze prachtige karper. Groet, D. v. Egeraat.


Een schub van 98 cm met de korst gevangen in een obstakelwater met  veel wier. Gr. Frank uit Nijmegen.


Vorige week gevangen op de Maas: 44 pond. Groet, Arthur Bruns – Groesbeek.


Fox’ Matthias Wachholz ving afgelopen zaterdag in een klein Duits watertje deze 27 kilo zware spiegel. Matthias gebruikte een Fox Zig Rig, een 120cm lange monofiele onderlijn en een Arma Point XSC haakmaat 2. Als hoofdlijn werd een 0.37mm Illusion Fluorocarbon ingezet. Gr. Dietmar.


Jens Dobbinga deed onlangs een nachtje aan het kanaal met zijn vismaat. De karpers waren goed los, want beiden vingen 4 vissen. In de ochtend kreeg hij er een topper aan van 18,5 kg. De vis was afgepaaid, ‘zwanger’ had de vis aardig richting de 40 pond kunnen zijn, maar dat telt helaas niet…


Een paar dagen daarna kreeg Jens er tijdens een avondsessie met vismaat Michiel opnieuw een mooie vis aan. Na 2 uur vissen kwam er een run van wat een dikke Drentse schub van 17 kg bleek te zijn.


Een mooie vis van Pris. Groetjes, Priscilla.


De meerkoet druk in de weer. Foto: Piet Driessen.


Even pauze op de visdag langs de Maas.


Foto’s van een dag vissen van PML Pro staffers Hans & Henkjan. Groet, Evert Oostdam.


Hallo TF, hierbij een mooie baars 47,5 van één van mijn vismaten en zoon Tom. Groeten, Hildo de Lange.


Bij de opening van het seizoen wordt er gestart met het jerken op de ondiepe platen op zoek naar snoekbaars….


.... En niet alleen kom je snoekbaars tegen maar ook mooie baarzen van formaat en natuurlijk snoek. Groeten, Evert.


Hier zijn enkele foto’s van een visreis met Belly boat….


... Niet erg grote vis…


... maar schitterende snoek in de handpalmen….


.... Goede herinneringen! Zacht aas en alle pluggen werkte prima! Oprechte groeten en veel geluk! Vic.


Sam is trots op deze mooi getekende snoek van een plas.


Luc had op een jerkbait een mooi getekende snoek.


Nico zet deze dappere snoek weer terug in zijn element.


Bij de opening van het seizoen wordt er gestart met het jerken op de ondiepe platen op zoek naar snoekbaars….


... En niet alleen kom je snoekbaars tegen maar ook mooie baarzen van formaat en natuurlijk snoek. Prostaffers Kris en Koen uit België wisten tevens deze 113 cm te pakken op de jerkbait. Groeten, Evert.


Afgelopen zaterdag enkele mooie vangsten geboekt met de jerkbait tussen de opkomende waterplanten. Het regenpak hoefde je maar één keer aan te trekken…. Een paar mooie vissen maar ook vele losschieters. Groet, Gertjan Smits.


De 6 inch swimbait, een schitterend stukje kunstaas dat met veel mogelijkheden terug te vissen is. Met name door de felheid die je kan geven hier in….


.... Zoals hier het resultaat. Deze kwam hem net voor de boot halen. Een geweldig moment en vanuit het niets ineens uit het plantenveld. M.v.g. Björn.


Christophe Depouille met een dikke dame gevangen op de SG 4Play 25cm. Groet, Mads Grosell.


Het regenpak hoefde je maar één keer aan te trekken…. Een paar mooie vissen maar ook vele losschieters. Groet, Gertjan Smits.


Tycho met een mooie snoekbaars als afsluiter.


2 Snoekbaarzen van dit formaat binnen enkele minuten op de grote maat aruku shad die ik langzaam, diagonalend binnen viste. M.v.g. Björn.


Foto’s van een dag vissen van….


... PML Pro staffers Hans & Henkjan….


... Ze hadden 30 snoekbaarzen. Vriendelijke groet, Evert.


Hallo TF, de afgelopen week een aantal keer naar de Waal gaan gooien vanaf de kant met shads. Het was opboksen tegen een felle noordenwind, maar deze mooie zeventiger gaf voldoening.

Een dikke proficiat aan Johan en Koen met hun 1ste en 2de plek op de Streetfishing in Antwerpen vanwege het hele DeKock Team!!! Groeten, Kim.


Hoi Total Fishing, zaterdag ondanks het slechte weer toch de rivier opgeweest. Mijn eerste vis was meteen een nieuw record van 94cm op de fox shad. Gr. Wimpi.


Beste TF, vorig weekend met vismaat Marco op stap geweest en samen weer een leuke dag beleefd. In de morgen leek de vis het een beetje af te laten weten, maar in de middag wisten we toch allebei mooie snoekbaarzen te vangen. Deze met een lengte van 84cm mocht mijn topper van die middag worden…..


Vismaat Marco mocht met deze prachtige snoekbaars van 79cm zijn persoonlijk record aanscherpen. De vissen vingen we werpend vanuit de boot met shads op een 17 grams loodkopje die we rustig, tikkend binnenvisten. Prachtige aanbeten gehad. Ook een verslag van deze visdag met nog veel meer verhalen zijn natuurlijk weer te lezen op
http://www.snoeken.net/ Groet, Pieter Nederlof.


Hierbij foto’s van een kneiter van een snoekbaars (85cm) uit de rivier gevangen op een witte persuader van Art-Baits….


Dit kleine en fijne stukje kunstaas werkt prima! Gaan vissen is alleszins beter dan de haag te scheren. Groet, Tom.


Mooie snoekbaars, verticalend gevangen. Groet, team Deconinck


Hallo TF, hier een snoekbaars van 95cm van vorig weekend. Groetjes, Gregor.


De grootste 96 cm, een PR voor Henkjan. Vriendelijke groet, Evert.


Steen Lyngsø met een zware snoekbaars, gevangen op de SG Soft Flex Wire1. Groet, Mads.

Deze week de nominaties voor de meerval van Sander, de karper van D. v. Egeraat (jeugd), de schubkarper van Jens en de roofblei van Priscilla. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -