Actuele vangstberichten tot dinsdag 22 juli 2014

... tot dinsdag 22 juli 2014

Ondanks springtij bleven afgelopen week de vangsten vanaf de kust laag. Van op zee kwamen wel meldingen van mooie vangsten. Met de losgebarsten zomer kreeg het zoete water afgelopen week een flinke temperatuurstijging te verduren. Sommige vissen trekken zich daar niets van aan.


De oeverlibel, van mei tot september in Nederland te zien langs stilstaande of zwak stromende wateren.

Mondjesmaat

Na een nare anderhalve week (schoonvader plots overleden) staat alles weer redelijk op de rails. Afgelopen week was ondanks het springtij midden in de week geen bijzonder beste week te noemen. De kantvisserij was mondjesmaat, op de stranden van Petten na waar ze aan het opspuiten zijn. Wel zijn verassende vangsten vanuit de boot gemeld, maar daarover later meer.

De kustvisserij vanaf de Walcherense stranden was relatief rustig met een paar mooie uitschieters erbij. Vrij 'dik' water maakte dat de geep en de makreel niet echt actief waren. Wel was er wat zeebaars en bot en een paar mooie gladde haaien, zelfs een paar van over de meter.

In de avonden en (korte) nachten is er wat tong. Het meeste kans op tong maak je toch wel op Walcheren in de omgeving van Domburg.
Op de Banjaard is veel krab. Hier is er toch wat meer kans op gladde haai en wat gulletjes en tong, vooral tijdens de avonden.

De Oosterschelde geeft vanaf de piertjes en havenhoofden wat zeebaars, makreel en geep. De bodemvisserij is bijna niet te doen: weinig vis en veel krab.

Stranden van Haamstede en Renesse op Schouwen Duiveland bieden bij helder water wat kans op makreel en geep. Voor de rest heb je hier helaas niets te zoeken.

De Europoort betekent zoeken vanaf de kant voor een zeebaars. De Maasvlakte 2 was vanwege de aflandige wind afgelopen dagen niet best, veel krabben waren je deel. Toch zijn er wel een paar baarzen gevangen.

De Stenen Glooiing staat weer vol warnetten, wat een drama!. De Papegaaienbek is rustig, verwacht hier op dit ogenblik niet veel. Het strandde noordelijk van de Yangtsehaven en de Yangtsehaven zelf bieden soms leuke visserij met wat steenbolken, gulletjes en zeebaars.

Het Beerkanaal is afgelopen week slecht geweest wat zeebaars aangaat. Dit geldt trouwens voor heel de basalten kant richting het Calandkanaal. Het Calandkanaal zelf is redelijk. Ver weg biedt wat kleine rondvis. Makreel kun je hier ook wel redelijk vangen. Vooral het laatste stuk van de landtong is het proberen waard met verenpaternosters. Zorg wel dat je hier met opkomend water vist.

De Waterweg scoort redelijk. Tong komt vooral van de zuid zijden van de Waterweg: Rozenburg tot Rotterdam Zuid. Reken wel op materiaalverlies bij Rozenburg. Junior scoorde er afgelopen zaterdagavond met vrienden negen mooie tongen, wat paling, bot en een zeebaars.

De Oude maas valt in vergelijking met vorig jaar dik tegen, niet dat je er niets vangt maar het is op dit ogenblik gewoon stukken minder. De Boulevard van Vlaardingen is zeer wisselend: de ene dag prima, de andere dag enkel wat bot!
 
De Pier van Hoek van Holland geeft wat makreel aan de zeezijde en voor de kenners zeebaars aan de Waterwegzijde.


Horsmakreel, een mooie sportvis tussen de normale makrelen door.

Vanaf de stranden van Hoek van Holland tot aan Den Helder is wat zeebaars, bot en soms een enkele tong te vangen. De stranden van Petten zijn  prima door de opspuitwerkzaamheden hier: mooie aantallen bot, wat gulletjes, paling en tong.

Zaterdag aanstaande houden we met het WK team Heren Kust de laatste training sessie op de 2e Maasvlakte voordat we begin september naar Frankrijk afreizen.

Bootvisserij

De meeste van jullie weten het inmiddels wel maar topkustvisser Frank Dekker en zijn vriendin Marloes hebben de afgelopen zaterdagen twee mooie ruwe haaien (Engelse naam: tope) gevangen voor de Oosterscheldekering tussen de gladde haaien en roggen in, top!!

Ook de gladde haaien laten zich steeds meer vangen. De topmaand komt eraan dus wees verstandig en maak eens zo'n trip. Shark a Tag gaat ook weer van start dus boek een plaats op één van de deelnemende boten.

Afgelopen weekeinde organiseerden een aantal charterscheepjes die vanuit de monding van de Westerschelde en vanuit Roompotsluis opereren een Tongenfestival. Er werd redelijk tong gevangen door deze boten, alweer een prima initiatief welke voor herhaling vatbaar is.

De Oosterschelde en Grevelingen vergeten we maar even. De wrakvisserij is prima met mooie zomergullen en andere zomerse vissen. De makreelvisserij was afgelopen week 'zoekende'.

Tot volgende week, Arthur


Hallo vissers, ik wilde de zeebaars dit keer eens te lijf gaan met de dobber met zager aangeboden tegen de stenen. Normaal lukt dit wel maar helaas deze keer niet. Vroeg in de ochtend kwam vismaat Karim Yousfi al met een big smile naar me toe gelopen met een plastic zak waar een behoorlijk gewicht in zat.


Dan weet ik wel hoe laat het is. Karim is een echte zeebaarscrack. Hij vist vaak tezamen met zijn vismaat Paul Ruiter fanatiek op de zeebaars met shads. En niet zomaar shads want deze beide cracks laten niets aan het toeval over. Alleen het beste is goed genoeg. Maar de visser moet het verder doen want die is de bestuurder van het kunstaas dus ervaring is noodzakelijk. Hopelijk kan ik daar binnenkort wat meer over vertellen in een special.


Ik had dus het nakijken vandaag en moest het doen met het vangen van vis op de camera wat mij makkelijker afging. Karim had een paar mooie 60 plussers en dat zijn toch beste vissen hoor. Hoe groot zou u ze schatten vanaf de foto ? Veel groter toch? Meten is weten! Visserslatijn genoeg over vele zeebaarzen op een dag van 80 plus.

Dat is helaas gewoonweg onmogelijk. Waarom zou je zoveel onzin de wereld in strooien? Wees eerlijk en maak een foto met meetlint erbij (of vertel de gemeten(!) grootte) en stuur hem op naar TF. We zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe vangstmeldingen. Karim en Paul bedankt voor de gratis workshop.


De wel zeer speciale loodkoppen  en shads  van het merk Fiiisch /black minnow zijn verkrijgbaar bij bijvoorbeeld www.goedkopervissen.nl. Deze shads en loodkoppen zijn zeer gewild door de zeebaarscracks dus meestal gaat dit op voor inschrijving via de website. Visgroet van Lucky Luc Mom.


De wateraardbei komt algemeen voor in Nederland, maar neemt sterk af. Vroeger werd de wortelstok gebruikt bij het looien van leer en het roodkleuren van stoffen.


Kroatie is een land dat sterk in opkomst is wat betreft de visserij op bijvoorbeeld blauwvintonijn. Een van de meest ervaren schippers en pioniers in Kroatie is Alex Snoeijs die tezamen met zijn vrouw Wilma van Hoeven (bekend in de bladen door haar culinaire expertise) een prachtige lokatie beheren inclusief te huren appartementen.

Van de week kwamen er weer een aantal sterke blauwvintonijnen naast de boot. Het gemiddeld gewicht daarvan was geschat 65 kilo. Dat zijn zeer sterke vissen en omdat er 'standup' wordt gevist vanaf de boot van Alex heb je daar een beste kluif aan. Ga eens kijken op zijn site en vraag naar de mogelijkheden.

Velen gingen u voor. Ik ga het eind augustus zelf proberen om er een aan de haak te krijgen. Vangstgarantie krijg je nergens maar de kans om er daar een te vangen is wel erg groot. De blauwvintonijn is overigens beschermd. Deze vis mag wel gevangen worden maar dient weer losgelaten te worden. Beter een geschat gewicht dan een dode vis aan een touw bij de haven! Visgroeten, Lucky Luc Mom.


Gewone ereprijs onbreekt in Nederland op de Waddeneilanden en in poldergebieden.


Veel te warm om in bed te liggen daarom zondagmorgen om half 5 vissen...


…de zeelten trekken zich niks van de hitte aan…


…en een visvoertje met maden zorgen voor stevige vissen…


…Gewoon gezellig, even wat anders dat roofvissen met deze hitte. Groetjes, Eddy.


Wilde kamperfoelie wordt vanwege de diepliggende bloembodem vooral bestoven door hommels en vlinders.


Beste Total Fishing, de eerste dag bellyboaten: een mooie baars van 36 centimeter. De tweede dag dropshotten leverde een mooie snoekbaars van 63 centimeter op.Groeten, Geert en Ardjan.


De avondkoekoeksbloem lokt met een zoete geur in de avond vooral nachtvlinders.


Gelukkig is het water weer aan het stijgen. Het waren mooie dagen met goeie vangsten. De heer Windt en de heer Shepherd gingen voor 1 dag. De grootste Peacockbass was 51 centimeter.


De familie Ramphal liet hun keus vallen op twee dagen stuwmeer met overnachting in het 'luxe' resort Matu-Island. De peacockbass was los. De grootste in deze 2 dagen was...


...50 centimeter. Bijna alles gevangen op de Rapala Skitterpop. Het volledige verslag staat hier. Met vriendelijk groet, Raymond M Soekhan.


Bamabi weet ook niet waar-ie het zoeken moet met die hitte.


De voorbije week genoten we niet enkel van een leuke visserij, maar was het nog steeds topzomer op Sørøya. Temperaturen tot 28 graden en dat op 70 graden noord, niet normaal voor het hoge noorden. Niet de grootste maar wel...


..de leukste was de vangst van een kabeljauw van 14 kilo door de 10 jarige Ollivier. Deze drilde de vis van 110 centimeter uit een diepte van 80 meter terwijl de gelukkige vissers zelf slechts 1.40 meter groot is. Waarvoor een dikke proficiat.


Wim welke nog nooit op zee vist wist zo maar even zes mooie heilbotten te vangen. Wim ving de meeste en ook de grootste vissen. Dat is echt wat men beginnersgeluk noemt, toch?


Opvallend is dat alle heilbotten op een diepte van circa 80 meter werden gevangen en dat ze enkel oog hadden voor de Lunker City shads. Ook de mooiste kabeljauwen kwamen van dezelfde diepte.


Zijn maatje Mark ving er een paar leuke en miste een hele grote. Mark gaf even slappe lijn en weg was de heilbot.


Zo gaat dat steeds, de kleine blijven hangen terwijl het minste foutje afgestraft word wanneer er een grote aan de haak zit.


Zowel door onze gasten in het Bigfishadventure kamp als deze in het Havfiskesenter werden er leuke heilbotten gevangen.


Deze springen echt niet in de boot, maar geduld word beloont met mooie vissen. Groeten, Marc van Roie, Soroyafishing.com

Deze keer de nominaties voor de kabeljauw van Ollivier. Van harte gefeliciteerd!


Fish Inn stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -