Actuele Vangstberichten tot dinsdag 22 januari 2013


...tot dinsdag 22 januari 2013

Deze week nog strenge vorst maar het bericht dat temperaturen het aankomend weekend weer boven nul komen, klinkt als muziek in de oren van vele. Wie er toch op uit gaat met dit barre weer kan toch mooie resultaten boeken.


Zware tijden voor het grote wild. Foto Jan althof.



Hallo wintervissers!

Kun je wel zeggen. Wat een witte wereld zag afgelopen week! Geen weer voor goede strandvangsten.

Met de kou wordt het ondiepe kustwater snel koud en dan trekt de vis naar dieper water. Veel zal er niet zijn gevist afgelopen week, ik tenminste niet. Na een werkbezoek aan Engeland waar het weer exact een kopie is van hier, heb ik geen tijd gehad om te gaan vissen

Na alle drukte van het Penn Grevelingen Tournament eerst eens een weekend lekker thuis, viskamer opgeruimd (wat kan een mens toch veel bewaren!) en mijn werpreels weer getuned voor de European Open Beach Championship over een maandje vanuit  de nieuwe locatie Tunstall in Yorkshire.


Jong geleerd,oud gedaan: mijn kleinzoon Liam leert de kneepjes van het tunen van een werpreel!

Bootvisserij
Gooi je onderlijn in het water vanuit een kotter of kleine boot, overal en nergens onder de kust, en gegarandeerd zit er binnen 5 minuten een schar aan. De bodem is werkelijk bezaaid met schar. Prima zaak, maar je wilt toch ook wel een keer iets anders vangen, toch?!

Wijting is bijna weg uit het kustwater wat geankerde visserij aangaat. Februari is per definitie altijd een goede kabeljauwmaand voor op de wrakken. Zelf heb ik al een uitnodiging lopen en die ga ik maar eens vervullen. Oosterschelde matig: schar en andere platvis, soms een school steenbolk. Westerscheldemonding prima: schar en gul/kabeljauw. Kleed je wel goed aan, verrekte koud zo op het open water!

Grevelingen hetzelfde als het Grevelingen Tournament, de wijting zwemt overal in scholen, dus niet persé in de diepe putten. Vaak is zoeken dus het credo, vooral voor de inlaatsluis in de Brouwersdam zijn er soms mooie scholen wijting. Ga wel op minimaal zo’n 15 tot 20 meter water vissen.

Kustvisserij
De bekende pieren van Scheveningen en IJmuiden zijn prima: veel schar. Stranden redelijk, maar zoals al eerder gezegd denk ik dat het afgelopen is de komende tijd. Op de diepwaterstekken na tussen Vlissingen en Westkapelle, daar is afgelopen week nog wel een redelijk visje gevangen, voornamelijk schar.


De bekende pieren van Scheveningen en IJmuiden zijn prima.

Europoortgebied nog steeds redelijk. De Waterweg is het domein van veel kleine gul. Harde stroming afgelopen week maakte het er niet makkelijker op. Calandkanaal prima: schar en wijting. Zaterdag a.s. weer de eerste competitiewedstrijd van de Eurovissers in dit kanaal, ben benieuwd!

Mississippiehaven ondanks verbod zijn er toch mensen gaan vissen. Pas wel op, een bekeuring heb je zo te pakken. De vangsten daar zijn prima, alleen veel ondermaatse vis.Dintelhaven het domein van veel krab maar ook redelijk veel dikke bot. Papegaaienbek en Yangtsehaven zowel noord- als zuidzijde leuke visserij, maar ook hier veel ondermaatse vis. Een leuke stek met de oostenwind is het Beerkanaal, ook wel meer kans op een gulletje.

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week.
 
Natuurlijk zijn de meeste mensen lekker thuis gebleven met het weer van afgelopen week of even met moeders of vaders en de kids aan het winkelen geweest, het was ook diverse dagen ijzig koud hoor.
 
Er werden toch nog diverse mooie snoeken 90+ en enkele mooie snoekbaarzen gevangen maar dat is echt wel de harde kern die er op uit zijn geweest. Soep mee. een kamp vuurtje en nooit alleen gaan langs de soms spekgladde oevers of in de boot. 90% van de binnen gekomen vangsten waren op dood aas, en lekker de dobber onder zien ploffen.


Lekker je dobber onder zien ploffen.

Nu hopen dat het weer toch wat om gaat slaan zo dat we weer mooi er een paar dagen op uit kunnen trekken. Verder geen berichten van afgelopen week maar wel mooi even de tijd om je spullen goed na te kijken zo dat we de laatste weken van het seizoen hier nog gebruik van kunnen maken.  Met roofvisgroet,  Piet.


Wachten op beter weer zodat we weer vlinders kunnen vangen.


Reigers en ijsvogels hebben het niet gemakkelijk met dit winterweer.

Succes op de roofvissen en ga er gewoon samen op uit. Groet, Piet.


Hallo Vissers, het regent soorten op de Calrei te Gran Canaria. Niet allemaal even groot, maar het is altijd leuk om een vis te vangen die je nog nooit gevangen hebt toch? De scharren aan de Nederlandse kust ken ik inmiddels bijna allemaal persoonlijk ha ha. Randy Das van www.calreicharters.com ving deze prachtige kogelvis van de week op de Calrei...

...Randy is inmiddels groot fan van de site van mijn vismaat Pieter Beelen: www.soortenjagers.nl. Daarop kun je je persoonlijke soorten prachtig bijhouden. Alle Latijnse namen zijn al voor u opgezocht door de mannen! Nu alleen nog de juiste foto bij de juiste naam zien te vinden. Maar als u het zelf niet weet, weet een andere "soortenjager" het wel! Verslavend karweitje, want je gaat echt terug in de tijd met je eigen vangsten. Ik had zelf nog haar! Nee heren, dames, dat hoeft niet in de krant! Visgroet van Lucky Luc Mom. 


...Hallo vissers, het is even slikken qua kou als je de deur uit gaat om te vissen, maar zolang de wind niet te sterk is, is het vissen aan zee nog goed te doen. En u komt zeker niet voor niets, want iedereen had vis van de week toen ik er was...

..Niet meer met twee drie grote scharren tegelijk (maar soms ook weer wel!), maar het liep gestaag door de hele dag zodat de verzameling platteriken aan het einde van de sessie van 5,5 uur zeer aanzienlijk was. Een enkele mooie wijting als bijvangst. Tegen de kant aan aardig gul maar je moet geluk hebben met het formaat... 


...De eerste 15 verdwijnen vandaag in de platte rookoven, want die passen er precies in. Wij ervaren deze tweede koude-inval deze winter als zeer koud, maar dat komt omdat lucht nu eenmaal sneller afkoelt dan water door zijn (lagere) dichtheid. Vissen reageren qua gestel nu eenmaal op watertemperatuur en zolang het maar rustig daalt, blijven ze naar eten zoeken...


...En deze winter is tot nu toe gewoon echt zacht verlopen zodat het water nog niet TE koud was geworden. Als het in december al een hele lange tijd lang erg koud zou zijn geweest, zou de vis al naar dieper water zijn verhuisd...


...Ik wens u een fijne dag aan de waterkant met inmiddels de benodigde 4-laagse kleding. Alles moet nu echt uit de kast! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Het waterpeil is hard gezakt met deze vorstperiode.


Prachtige baars van 52cm op 2m diepte met Keitech Fat 3.8”. Groetjes, Nick & Hanne.


Beste TF, voor het invallen van de vorst nog een leuke sessie gehad met..


...diverse mooie baarzen en snoekbaarzen. Groetjes, Jöran en Ann-Christin.


De doodaas heeft toch nog op verschillende plaatsen open water.


Vissen met vriestemperaturen… hoe gek moeten we zijn? Als er ook maar iets water op het dek van de boot valt is het meteen ijs!!! De vissen denken er net even anders over…


...Nadeel van het vissen in de winter: alles vriest dicht...


...de snoekbaars heeft er minder last van. Groeten, Koen.


Mooie winterse dagen.


Het afgelopen jaar heb ik me een tijdje toegelegd op het kunstaasvissen op meerval. Verschillende kunstaassoorten heb ik daarvoor gebruikt, maar vooral shads bevielen me erg goed...


...Ik viste vooral met de Fox Pro shads, gemonteerd op een loodkop van 25-50 gram. en niet zonder resultaat. Groet, Jo Mebis – www.roven.nl...


Als je er oog voor hebt kan het winterse weer prachtig zijn.


Hoi TF, an het begin van deze frustrerende vorstperiode nog enkele mooie vissen kunnen vangen. Vissen ging moeizaam met alles wat vast vroor, maar toch weer enkele ‘verwarmende’ momenten beleefd. Snoekgroet, Nico.


Beste TF, nog een van afgelopen weekend! Is ie mooi of niet? Prachtige snoek op mooie, erg koude winterdag, Verticaal met shadje gevangen. Groeten, Twan van Berkel.

Deze keer de nominaties voor en de snoeken van Nico en Twan. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

 

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

 

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -