Actuele Vangstberichten tot dinsdag 22 februari 2011


... tot dinsdag 22 februari 2011

Nog een maandje en dan begint de lente alweer! Met de mooiere dagen zie je de natuur weer opleven. De temperaturen lopen richting het weekend tot 12 graden en voorlopig lijkt het erop dat we mooi en stabiel weer houden. De zeevisvangsten stagneren een beetje, maar deze zullen ook weer aantrekken als de watertempraturen wat doorstijgen.


Verscholen in het riet houden ze alles in de gaten. Foto: Jelle.

Effe doorbijten, de kou is bijna weg!

Na een lekkere, wat warmere periode, sloeg koning winter nog even zijn deken over ons heen en werden we geconfronteerd met een koudeaanvalletje. Zelf merkte ik dit adgelopen vrijdag toen ik aan het voorvissen was met een paar maten op de stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn. Koude handen en een smerige noordoosten wind maakten het er niet lekkerder op!

Bootvisserij
In de zuidhoek wordt en nog wel schar gevangen en ook de bot gaat daar weer aan haar jaarlijkse voorjaarsoffensief beginnen. Leuke visserij vind ik zelf altijd op de bot vanaf de boot, niet voor de consumptie, maar om de strijd die en dikke bot levert wanneer deze onder de boot omhoog komt!

Geankerde visserij in het midden van het land is helemaal weggevallen, een paar scharren zijn nog je deel. Het is snel gegaan in een week tijd; de vangsten vielen flink terug. Wrakvisserij vanaf de kotters nog in mineur, de Valkery van Eef Hoek was verleden week er nog een keer uit en Eef wist met zijn ploeg toch redelijk wat torren van de wrakken te peuteren, er is dus hoop!

Grevelingen zeer wisselvallig, toch niet echt goed. Oosterschelde zelfde laken en pak, laten we hopen op betere tijden over een maand of zo. Laat de lente maar komen!

Kantvisserij
Wordt eentonig, maar er zijn toch tekenen van de naderende lente. In het Beerkanaal worden al regelmatig zeebaarzen gevangen (aan aas) op de bodem. Maatje Sven ving er afgelopen weekeinde eentje van 50 cm. en dit was niet de enige afgelopen week die hij ving.

Voor de rest in het Beerkanaal op de bekende stekken zoals Tennesseehaven, ver werpen en dan mooie vissen vangen. Grote schar, niet echt veel, maar degene die je vangt zijn flink aan de maat. Ook worden er hier mooie gullen gevangen al zijn ze lastig over de stenen heen te krijgen.


Jos Mels met een botje vanaf het strand van ter Heijde.

Amazonehaven wederom leuke visserij, maar wel zijn daar de vissen aan de kleine kant. Calandkanaal matig. Wel wat vis, maar niet om over naar huis te schrijven. Zelfde geldt voor de Stenen Glooiing.

Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduijn vooral bot, haast geen andere vissoort wordt hier op dit ogenblik gevangen. Pieren Scheveningen en IJmuiden ook slecht, wel leuk vissen in Noordzeekanaal (zie bericht van Luc Mom). Stranden Walcheren (Vlissingen tot aan Westkapelle) blijven goed schar leveren.

Woensdag reis ik af naar Engeland om daar samen met mijn maatje Sjaak deel te nemen aan het European Open Beach Championship te Bridlington, drie dagen lekker vissen op de grootste vis per soort en het totaalgewicht aan maatse vis. Ik hoop velen van jullie daar te ontmoeten!

Mijn vangstberichten zullen pas dinsdagavond 1 maart bij TF zijn, ik kom pas dinsdagmiddag terug uit Engeland.

Groet en tot volgende week, Arthur


 
Als de wind er een beetje bij kwam was het nog best koud op het water, maar gewoon goed aangekleed was het toch nog wel te doen op de roofvissen. Waren de vissen een beetje los?
 
Snoek - Wederom bij de vangstmeldingen dat je ze vaak in een korte bijttijd moest vangen, en ook weer vaak dicht bij elkaar. Felle kleuren waren vaak goed op de snoek. Dit zien we wel vaker op koud water. Dat het water op diverse plaatsen nog behoorlijk koud was, blijkt uit meldingen van diverse wateren (Noorden van het land) van maar net 5 graden. Ook opvallend dat er diverse snoeken op klein aas werden gevangen, dus hou dat even in de gaten aankomende week.


Achtergebleven na het hoge water in een greppel.

Snoekbaars - Al wat meer meldingen van snoekbaarzen op de rivieren, en ook op de plassen al wat meer succes op deze rover. Rijn een graad of 6, maar de Maas al op 9 graden, en dat maakt het wel dat ze al een stuk ondieper in de oever komen.

Shads met werpen en ratelpluggen vaak goed met slepend vissen. Er moest nu toch weer op het kunstaas wat beweging inzitten, dan kon je ze nog wel actief maken. Opvallend veel meldingen van vissen die maar even het kunstaas aanraakte of meteen wisten te lossen. Oranje en geel vaak bij de meldingen.
 
Baars - Ook hier weer diverse 40-plussers, maar duidelijk veel minder dan afgelopen week. Je moest ze echt van de schuilplaatsen weglokken en dat heeft op veel plaatsen ook te maken met de aalscholver die behoorlijk actief was, en dan zie je duidelijk op deze plaatsen dat het niet gemakkelijk is om de baars dan aan de schubben te komen. Echte imitatievisjes waren duidelijk in het voordeel op Perca.
 
Even kijken wat het wisselende weer brengt aankomende week, maar de snoekbaarzen zullen zeker hoger komen te liggen en dan kun je op de plassen ook weer wat mooiere aantallen gaan vangen. Gewoon lekker gaan.

Succes op onze roofvissen, Piet

De paar nachtvorsten die we eind vorige week kregen, gooiden roet in het barbeeleten in Nederland… er werd maar liefst 3°C watertemperatuur verloren in een paar dagen, dan weet je meteen dat het een taaie visserij wordt, ook als je net als wij gaan vissen in de Ardennense rivieren.


Zorgvuldig omgaan met de barbeel is een must voor ons!

Maar net als de weken voorheen zijn we weer niet voor niets gereden en hebben we de omstandigheden goed uitgebuit en enkele mooie dikke barbelen weten te vangen.


Frans met een winterbabeel.

Donderdag a.s. zal Leon Haenen in zijn nieuwe rubriek ‘Witvisperikelen’ hier verder op ingaan. Volgend weekend is de laatste kans om in België te vissen, op de meeste stromende rivieren geldt dan een gesloten tijd. Voor ons een teken dat de winter voorbij is, hopelijk denkt de natuur er ook zo over……


Aanstaande donderdag zal Leon Haenen starten met de nieuwe ruriek witvisperiklen.

Groet, Frans Vogels


20 Februari, - 2°C en een straffe oostenwind, en mooi 3 karpers in het zonnetje die dag! Groet, Tom Lenters.


Ze zijn op het ogenblik soms verbazingwekkend goed te benaderen. 


Afgelopen zaterdag met het kayakvisserforum een dag gevist op het Zijkanaal C bij Amsterdam…


...Ondanks de kou was het een erg gezellige visdag. Ook leuk om de vliegtuigen boven je langs te zien komen. Er zijn enkele mooie dikke baarzen vanuit de kayak gevangen…


...De vissen werden allen rondom de boten gevangen. Groet, Bram Hullekes.


Niet moeders mooiste, maar met afgesleten borst- en staartvinnnen toch nog 51.5 cm. Groet, Danny.


Aan de Sizmic Flu-Go shads werden weer…


...mooie grote baarzen gevangen door PML Prostaffers Kris & Jeroen.


Vandaag weer een leuke dag gehad. Véél mooie dikke baarzen en een aantal gave snoekbaarzen. Op de foto Peter met één van zijn kanjers. Gevangen aan een wit/groene Atractor. Greetz, Joop.


Enkele dagen achtereen was er een heerlijke avondzon te zien.


Zaterdag vertikaal gevist met HS Screamin Vertical met Spro Fin Shad Blody Tail snoekbaars van 57 cm. Groeten uit Oud Turnhout van Levin.


Sandor scoorde deze mooie snoekbaars op de ratelplug van SPRO. Groet, Piet Driessen.


Hallo TF, afgelopen zaterdag een topdag gehad met 43 vissen in de boot! De absolute topper van de dag was het kleine cullpritje. Deze 78cm was de grootste van de dag. Vissende groeten, Kim.


Afgelopen weekend met het voltallige Fox Rage team 2 dagen gevist op snoekbaars. In tegenstelling tot de afgelopen dagen hadden we nu te kampen met lastige condities: een harde, gure en koude oostenwind. Snoekbaars was zeer passief geworden, maar desondanks wisten we ze mondjesmaat te strikken op onze welriekende gummi’s.

Spijkerharde aanbeet op de Legend in firetiger welke in een kribvak werd aangeboden op 4 meter diepte… Mijn Duitse “weekendmaatje” Felix wist in 1 kribvak 5 aanbeten uit te lokken met een 5,5 inch Pro Shad van Fox Rage. Met vriendelijke groeten, Roel Trum.


Afgelopen week met vismaat Erik een heerlijke dag op de rivier gevist, het leek wel voorjaar met temperaturen van boven de 10 graden en heel veel zonneschijn…


...Met 17 snoekbaarzen een prima resultaat voor deze tijd van het jaar. Vissen werden gevangen tussen de 3 en 5 meter diep. Mijn nieuwe favoriet “de Fox Rage Legend” in appleseed viel erg goed in de smaak. Met vriendelijke groeten, Roel Trum.


Hallo TF, een foto met brasem, gevangen met shad in Nederland.


Bas met een strakke snoekbaars op de SPRO shad.


Toen de zon doorkwam werd het zowaar nog echt aangenaam. Het voorjaar is niet tegen te houden!..


...Na enkele visloze uurtjes een aantal zeer hartstochtelijke aanbeten gekregen van prachtige vissen op het stromende water. Groeten van Wilfred van Nunen.


Sebastiaan, deze keer met snoekbaars op de ‘Big Jim’ in Fire Tiger!


Prachtig om ze door het veld te zien ‘schieten’.


Met m’n twee dochters van 9 en 10 afgelopen week voor het eerst met de Hobie Adventure Island kayak aan het proefvissen geweest, in het Kardingepark bij Groningen. Tegen de harde wind met het mirage trapsysteem inploegen in het ondiepe polderwater met de twee passagiers die om beurten een hengeltje met een tandemspinner mochten vasthouden. De oudste dochter ving zo binnen enkele minuten een mooie snoek, haar eerste! Big smiles! Hartelijke groet, Theo Boiten - Groningen.


Goedendag Total Fishing, ik ben zeer gelukkig om u mijn eerste mooie snoek voor dit jaar 2011 te presenteren. Groet, Anne - La passion du brochet.


Toch op m’n vrije dag nog even gaan genieten van het mooie weer. Natuurlijk hengeltje mee….... (En een vismaat die nooit iets vangt wink ) Deze mooie snoek (80 cm) is gevangen op een Buster Jerk. Volgens mij niet gek voor een klein slootje midden in een woonwijk. Groetjes Marcel, Hoorn.


Zondag er weer opuit geweest met doodaas (voorn en baars)....


...Deze keer wisten we 6 snoeken te vangen. De grootste was 87cm, de rest allemaal in de 70 cm. Ook nog meerdere dikke snoeken verspeeld helaas….  


...Het was een geslaagde visdag! Groeten, Anno en Johan.


Nico wist na een moeizame dag nog deze snoek te vangen.


Hallo TF, afgelopen zondag nog even met Johan weggeweest. Was stervenskoud met een strakke oostenwind, gevoelstemperatuur ver onder nul. Was zeer taai, maar toch nog 3 vissen kunnen pakken. Groet, Jelte Bouma - Anjum.


Ondanks de kou kan er nog steeds gevist worden. De Baby Buster van Strike Pro doet het ook in de donkere uren verrassend goed. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Beste T.F. afgelopen zaterdag gaan vissen op het Haringvliet en een snoek van 100 cm gevanen met mijn HS Screamin Troller, Wob shad Ghost Perch, draad Spro Dynafil van 0.18 mm. Groeten uit Oud Turnhout van Levin.


Zondag deze mooie dame weten te verschalken. 105 cm Mooi aan de haak. Het was niet erg warm, maar na deze vis was dat snel vergeten. Met dank aan Pedro voor de mooie foto. Greetz, Bert.


Hallo TF, vrieskou, veel wind en mooie golven geven mooie plaatjes… maar met 2 snoeken op een ochtend bleven de vangsten helaas wat achter. Groet, HM.


Hans ‘de meteropnemer’ kon er weer een aan zijn lijst toevoegen.


Meindert Kap met een van zijn mooie snoeken van dit weekend op de vlieghengel. Uit de toch troebele poldersloten wist hij er toch een mooi aantal te vangen.


Grote verzamelplaatsen voor de ganzen.


Beste TF, zaterdag een paar uurtjes op pad geweest met mijn vismaat. Op het eind van de koude dag klapte er een bak van een snoek op mijn plugje! Een giga dikke snoek van 1.05m. Voor mij een nieuw PR!


Hallo Total Fishing, het duurt niet lang meer en dan is het weer voorjaar. Heerlijk! Als de temperaturen weer stijgen ga ik me weer voornamelijk bezighouden met het ‘statisch’ vissen op karper. Nu het nog kouder is vermaak ik mij aan de waterkant d.m.v. het doodaasvissen op snoek.


 De eerste snoek is 96 cm en de tweede 104 cm. Voor de complete visverslagen zie:
http://koenverweij.blogspot.com/. Groeten, Koen.


Hallo TF, afgelopen zaterdag een dagje gevist. Het was kouder dan gedacht, maar onder andere deze vis maakte alles goed. Vol over de Spro Screaming Devil geschoven. Het zal niet lang meer duren voordat de vissen hier gaan paaien. Met vriendelijke groet, Robert Noorland.


Als je ‘s morgens al snel met een dikke wintersnoek in je handen mag zitten, dan mag je niet klagen! Vismaat Martien pakte deze dikkerd op een klein shadje op ondiep water! En als dan even later zich een schitterend hoge baars van meer dan vijftig centimeter zich op een vanuit de oever geviste spinnerbait stort, kan de dag eigenlijk al niet meer stuk. Groet, Roger Grinwis.

Deze week de nominaties voor de karper van Tom, de baars van Peter, de snoekbaars van Wilfred, de snoek  van Theo en Levin (Jeugd) en de snoek van Roger. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -