Actuele Vangstberichten tot dinsdag 22 december 2009


... tot dinsdag 22 december 2009

Afgelopen week weer eens ouderwetse wintertaferelen. Prachtig winterweer dat er helaas wel voor zorgde dat kleiner water dichtvroor. 

Aankomende twee dinsdagen zullen er in verband met de Kerstvakantie geen vangstberichten geplaatst worden. Alle inzendingen zullen worden doorgeschoven naar dinsdag 5 januari. Iedereen alvast hele fijne dagen toegewenst!


Het is momenteel afzien en zie dan maar eens wat te eten te vinden. Fotografie: Don van Rijswijk

Zout - door Atrhur van Tienen

Lekkere week geweest met eindelijk weer eens een wintergevoel!

Bootvangsten

Is best redelijk geweest en vooral het ankervissen pakte goed uit afgelopen week. Zelf vrijdag jl. met het M.S.Theo op de Grevelingen geweest waar het lekker koud was door het windje uit het noordoosten. Leuke visserij met hoofdzakelijk wijting en steenbolk, de grootste wijting was 43 cm. Een enkele schar en wat mooie schollen maakten de dag compleet. Vangsten op de Grevelingen kunnen grimmig zijn en van dag tot dag verschillen.

De ene dag vang je je klem terwijl een dag later de vangsten beduidend minder zijn. Ook de dieptes waarop de vis zich ophoudt wisselt erg en het is soms even zoeken voordat je de juiste manier hebt gevonden. Penn Grevelingen Tournament van 9 januari is bijna vol, slecht een paar plekken resten nog om de 195 plaatsen vol te krijgen.

Wrakvisserij matig, valt eigenlijk een beetje tegen als je weet dat de kotters op een paar mijl uit de kust bakken vol kabeljauw vangen, maar ja, blijven proberen maar en de maanden februari en maart zijn eigenlijk de topmaanden voor echt grote gul op de wrakken. Oosterschelde uitstekend, veel vis en mooie vis ook, schar, soms grove, en wijting vormen de hoofdmoot.

Ankervisserij op de Noordzee perfect, vooral rondom het opspuiten van de nieuwe 2e Maasvlakte en de kust voor Hoek van Holland barst het van de wijting en schar. De winnaar van de competitiewedstrijd van de Zeenaald die eens in de 2 weken met de Sirius op stap gaan, had afgelopen dinsdag 95 maatse scharren en wijtingen!


Dag Total Fishing, d
insdag 22 dec. 2009 zijn we gaan vissen op de Noorzee vanuit Scheveningen met de eigen boot S135. Met mijn vismaat Jim Meere mooie maatse vis gevangen: wijtijng, schar (3 op een rij zie foto), bot 38 cm en een gul, op een diepte van 9 meter met platvisonderlijnen en een dwarellijn. Was een leuke dag. Met vriendelijke groeten, Rene Hoogenraad uit Den Haag.

Kantvisserij Ja, erg goed!!!!

Zeeuwse stranden, Hoek van Holland tot aan Kijkduijn, Pieren van Hoek van Holland. Scheveningen en IJmuiden perfect, overdag schar en wat wijting en boten in de avond aangevuld met grote aantallen wijting en wat gul.

Europoortgebied, Dintelhaven viel wat tegen afgelopen week. Calandkanaal loopt langzamerhand vol met slip, misschien zijn de werkzaamheden van de 2e Maasvlakte hieraan debet maar een feit is dat je je lood uit de bagger moet trekken en dat was vroeger niet zo. Het lijkt wel of er een meter dikke, zachte laag ligt. Ook je onderlijn gaat hierin zitten en je vangt minder vis

Dus je haken hoog monteren en je lood na het inwerpen uit de bagger trekken en je hengel hoog zetten en maar hopen dat er wat baggerschepen gaan bewegen om e.e.a. weer weg te halen. Amazone haven is vanaf midden volgend jaar taboe voor de vissers, er komt hier een LNG (vloeibaar aardgas) terminal dus over en sluiten voor de vissers, weer een goede stek weg, balen! Beerkanaal goed met gul, zeebaars, schar en wijting.

Afgelopen zaterdag was de ter Heijde Cup die individueel werd gewonnen door Frank Dekker van het Penn team met ruim 30 vissen, hoofdzakelijk schar. Bij de korpsen ging de overwinning naar het Hengelhuis Maassluis team, voor het Penn team en het JARAS team.

Mooie visserij op wijting, schar, bot en een enkele gul, wel frappant was dat de vangsten per 10 meter verschilden. Edwin van Tienen stond op A7 en kon slechts 1 visje vangen. Jan Hennekam stond op A8 en ving 12 vissen. Pim Troost die op A6 stond ving niet een vis en deze vreemde zaken speelden over het hele parcours, zoiets eigenlijk nog zelden meegemaakt.

Rest mij nog iedereen een goede Kerst, een mooi uiteinde en een tof 2010 met goede gezondheid en veel vis toe te wensen! Iedereen die er aan mee heeft gewerkt aan dit geweldige afgelopen jaar wilde ik hiermede tevens bedanken!

Groet Arthur

 
Roofvis - door Piet Driessen
 
Natuurlijk weinig meldingen van de roofvissers daar de sneeuw en harde wind veel vissers aan de kachel heeft gehouden, en daardoor ook een keer de kerstboodschappen mee hebben kunnen doen met moeder de vrouw.
 
Snoek: Niet veel meldingen, wel enkele mooie vissen gevangen in havens waar men op baars aan het vissen was. Veel polders en sloten en vaarten dichtgevroren natuurlijk, en ik denk dat we daar voorlopig nog niet van af zijn. Op groot water hier en daar nog een mooie snoek, maar deze nagenoeg allemaal op doodaas gevangen.


Foto: Piet Driessen
 
Snoekbaars: Redelijke vangsten weer, en de meeste meldingen tussen 7 en 12 meter. Langwerpige shads duidelijk in het voordeel, en de kleur groen en bruin hoog op de vangstlijsten. Ook diverse meldingen van vissen boven de 70 cm, en kegelharde aanbeten waren het vaak volgens de vangers.


Foto: Piet 

Baars: Superbaarzen tussen de meldingen, en vele vissen boven de 40 cm tot 48 cm, en dat zijn echt bakken van baarzen hoor. Is nu ook een mooie periode om deze vissen in de havens, maar ook tussen het snoekbaarzen te vangen met verticalen. Hier ook wederom diverse grote baarzen met bladpilkers, en dat gaat al een paar weken heel goed met dat blik. Rood en lichtgroen scoorden prima op onze stekelrovers.


Foto: Piet

Nu even afwachten wat het weer gaat doen, maar pas op als je met de boot op pad gaat dat je een bezem en zout bij je hebt, dit voor de trailerhelling in orde te maken. En ga natuurlijk niet alleen langs de oever. Als er wat gebeurt is er nog altijd iemand die actie kan ondernemen.
 
Verder wens ik een ieder geweldige Kerstdagen, en geniet ervan natuurlijk.

Groet Piet.


Overige vangstmeldingen:


Hallo Vissers, Op de weg naar de visplek natuurlijk het prachtige Noordhollandse landschap in haar winterkledij niet kunnen weerstaan en af en toe even uit de auto gesprongen met de nieuwe camera!


Dat was al genieten en dan had ik nog geen visje gevangen!! Ik hoop u komend jaar weer te verrassen met creatieve foto’s op visgebied!!


Het was even zoeken naar de vis vandaag. Vier verschillende plekken aangedaan en opeens had ik ze weer gevonden. Prachtige dikke wijtingen! 


Visgroet van Lucky Luc Mom.


Hallo Total Fishing. Ik verblijf op dit moment in Patagonie. Het hele seizoen hier de mogelijkheden ontdekken om op forellen en af en toe zalmen te vissen.  


Helaas van wat mindere kwaliteit maar dat mag wat mij betreft de pret niet drukken. Groet, Gerlof van den Berg


Hallo Total Fishing! Wezen vissen op het Oostvoornemeer. Geen vis gezien, wel mooie plaatjes geschoten! Groetjes Pim.


Ook de meerval doet het goed op zijn grote broertje, de Buster Jerk. Met vriendelijke groet, Evert.


Hallo T.F., Ben er even op uit geweest om foto’s te maken, en ja het vissen met dit weer in de polder wordt toch niks. Met vriendelijke groet, Raymon Louvet.


Beste Total Fishing. Vanmiddag met Johan gaan vissen aan het Haringvliet. Na diverse mooie snoekbaarzen te hebben gevangen, meldde deze dikke baars van 48cm zich. Wat een sport geven die baarzen aan licht materiaal. Mvrgr Dennis van Egeraat


Hallo Total Fishing. Vanmiddag met mijn vaste vismaat aan het dropshotten geweest. Het was koud en taai! Tot mijn verbazing en grote verrassing ving ik mijn PR baars vandaag op een (altijd mooie) Roze Gotscha Shad! De vis was helemaal puntgaaf.

Een Rivierbaars zonder afgesleten staart en geen verlopen kleuren. Een keurige baars met mooie rode vinnen en goudbruine kleur met mooie strepen. Zoals een baars hoort te zijn! Vriendelijke groeten, Renier Izeboud


Het is momenteel afzien voor ze. Foto: Don van Rijswijk.


Omdat het zaterdag veel te koud was om te vissen met -10 graden Celsius overdag in het oosten, zijn we maar naar Duitsland geweest om een aantal exclusieve jerkbaits aan te schaffen (zijn volgens mij niet te koop in Nederland) en wel de Hybrida J-1 en de Dorado Drunk.

Ondanks het koude, vriezende weer wilden Robin en ik deze jerkbaits even testen in de beek dichtbij huis. Bijna alles was dichtgevroren, alleen voor en achter een stuw konden we nog een paar worpen maken. Al na ongeveer 10 worpen was de lijn vastgevroren op de spoel en tegen de ogen van de hengel.


Toch zijn de jerkbaits al goedgekeurd en gaan binnenkort zeer zeker vis vangen!!!! De watertemperatuur is nu op zijn minimum, want er drijven al grote plakken ijs en sneeuw in het water. Groet, Eddy te Mebel.


Hallo redactie T.F. Van de week op 16 en 17 december nog even een paar uurtjes vrij gemaakt om te gaan snoeken. Weer verschillende snoeken kunnen vangen die in een zeer goede conditie waren….


.... en die net voor de echte winter, die afgelopen zaterdag toch wel begonnen is, een verleidelijke hap zagen in de shad! Groet Sjak Kroet.


Zomaar een paar plaatjes van een vissessie…


...... van een week geleden. Groet Van der Kraats.


De Baby Buster deed vorige week goede zaken in de polder…


.. ik krijg veel foto’s binnen van vangsten op dit nieuwe kunstaasje. Groet Evert Oostdam.


Beste Total Fishing, Hier een vangstmelding van afgelopen maandag de 21e op het Eiland van Maurik. Met Sander (10 jaar) voor het eerst wezen verticalen en dat met deze vrieskou…..


..... en kijk eens wat hij eruit sleepte! Groetjes, visgids Erik.
www.visgidserik.nl.


Beste Redactie T.F., Poosje geleden zijn Roland en ik vanaf de kant op jacht geweest naar snoekbaars. Het was een moeilijke visserij met harde wind en ook nodige regen…....


....... we hebben een paar plekken geprobeerd en gelukkig viel de 5 inch, groene fin-s goed in de smaak en samen hebben we 7 mooie snoekbaarzen gevangen….....


..... De grootste was een prachtig gebouwde vis van 76 cm, die voor een keiharde aanbeet en mooie dril zorgde. Groeten Chris en Roland.


Bellyboaten blijft mooi! De druppel op de lens van bijgaande foto weerspiegelt de omstandigheden waaronder ik vorig weekend samen met vismaat Pieter-Bas Broekcx op het water dobberde. Buitengewoon smerig weer met veel wind en lage temperaturen.

Ons doorzetten werd gelukkig beloond met deze mooie snoekbaars die op zeven meter diepte met een spijkerharde dreun mijn shad greep. Voor éven had ik het weer warm. Sportieve groeten, Bard.


Hallo T.F. Vandaag na een lange tijd weer eens met Roel Trum wezen vissen. We hebben geverticaald op een putje langs de Nederrijn, de naam weten we allebei niet, maar het was een geslaagde middag. We hebben deze dag een mooi aantal vissen kunnen vangen, waaronder nog een mooie 80+ snoek en 2 baarzen….....


....... 1 x doubble strike, en 2 70+ snoekbaarzen allebei op de steunhengel. Ze wilden alleen maar 1 shadje. Roel viste met 2 hengels en ik met 1 hengel. Normaal krijg je echt zelden beet op de steunhengel, maar vandaag werd er merendeels gevangen aan de steunhengel. Gr. Björn.


Lekker gevist, maar mijn hemel….


...... wat was het koud zeg! ....


..... Groetjes, Joop


Hallo T.F. we zijn zaterdag toch weer naar het Haringvliet geweest…...


..... Mijn hemel wat was het koud. We hebben van 9 tot 3 gevist en hadden een mooi aantal gevangen waaronder een paar mooie 70-ers…...


...... Beste kunstaas was weer de bruine Culprit shad…...


..... Er was niemand te zien, op het hele Haringvliet niet, gek hè met die kou!? Groetjes, Joop

Deze week de nominatie voor de baars van Renier! Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -