Actuele vangstberichten tot dinsdag 22 april 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 22 april 2008

Eindelijk lijkt de lente nu echt door te breken. Veel zon en ontluikende planten, struiken en bomen. De mooiste tijd van het jaar wellicht met veel bedrijvigheid van vogels, maar ook vissen die weer actief beginnen te worden.


Door het hoge water zocht deze eend haar heil maar hoger op om een nest uit te broeden. Foto:Synco

Zout door Arthur van Tienen
 
Bootvisserij
Grevelingen in het teken van de haringvisserij, er worden mooie aantallen haring gevangen op niet al te diep water. Wijting lijkt een beetje over, vrijdag met de zaak met het Ms. Theo eens kijken of er nog een tarbot te verschalken valt.

Oosterschelde droevig, Westerschelde veel gulletjes en al menig tong, geankerde visserij matig, ZBJ boei weer wat beter met leuke aantallen schar en veel ondermaatse wijting, ook komen de dikke voorjaarsbotten al lekker los.

Zondag is in de buurt van de ZBJ boei de 2e naselectie(Topcompetitie) boot gehouden met deelname van de Nationale selectie Bootvissen (10 man), de vangsten waren zogezegd al een stuk beter dan verleden week.
Arjan Rijnberg leidt de vorsing met 11 punten gevolgd door Marcel Waldschmit, Eric Goossens, Geerd de Bruijn en Toon van Bladel met allemaal 16 punten, volgende week zondag dus spannend want Eric Goossens is automatisch geplaatst als wereldkampioen!


Winnaars voorselectie Kust Midden v.l.n.r.: Gilles Traas , Jim Sonnenschein en Edwin van Tienen

Wrakvisserij matig, soms vrij goed maar niet constant. 
Afgelopen zaterdag tijdens de voorselectie Kust met verbazing staan kijken hoe men de hele kuststrook  van Hoek van Holland tot en met Kijkduijn afzet met kilometers warnet vlak onder de kust, vreemd hé dat je bijna geen vis meer vangt!
 
Kantvisserij
Het evenement van afgelopen weekend was de voorselectie Kust Midden op de stranden van s’-Gravenzande. Dagen van voorvissen leverde de informatie op dat er vooral op sommige plekken veel gulletjes zaten en wat dikke botten, onder de kant wat kleine botjes, zeebaars was en is er nog niet te bekennen. Zaterdag met een lekkere luchtige noordoosten windje onder een zonnehemel moest het dan gebeuren.

De vangsten waren vooral op sommige plekken best wel aardig en overal winnaar Jim Sonnenschein van HSV  ter Heide aan zee vond een putje en viste daar 19 gulletjes uit met een totale lengte van 580 cm. en kon het fraaie Delfts Blauwe bord in ontvangst nemen voor de algemene overwinning, Gilles Traas en Edwin van Tienen van DZV de Eurovissers werden respectievelijk 2e en 3e met 221 cm en 161 cm.


1e bij de korpsen; 3e korps Eurovissers ( Greys/Fishtales Team)  v.l.n.r. staand: Rob Punselie, Edwin van Tienen en Martin v/d Drift, gehurkt v.l.n.r, Gilles Traas en Erik Remijn  

Bij de korpsen pakten de mannen van het 3e korps van DZV de Eurovissers uit Schiedam, beter bekend als het Greys /Fishtales Team voor de 2e achtereen volgende keer de overwinning, Gilles Traas, Edwin van Tienen,Erik Remijn, Martin v/d Drift en Rob Punselie konden hun Delfts Blauwe bord in ontvangst nemen.

 De mannen van het 4e korps van HSV de Slufter uit Rotterdam bestaande uit Corné Danen, Chris van Schie, Leen van Marion, Ron van Galen en Ad Louwen pakten het zilver . Het 1e korps van HSV Ter Heijde aan Zee beter bekend als het Hengelhuis Maasluis Team bestaande uit Jim Sonnenschein, Jan Groenewegen, Ronald van Os, Bert Heukels en Ed van Zanten gingen met de bronzen plak om hun nek naar huis.
 
Kantvisserij aan de Westerschelde redelijk, stekken  Zimmerman en Waarde gaven wat gulletjes en bot, Oosterschelde dijken en dammen bot, nog geen geep en /of zeebaars


De 3 winnende korpsen, v.l.n.r. :  1e korps Ter Heijde aan Zee ( Hengelhuis Maasluis team) 3e korps Eurovissers ( Greys / Fishtales team) en het 4e korps van de Slufter

Stranden Westkapelle tot aan Vlissingen overdag matig, in de avond al een redelijk tongetje te vangen tussen de kleine gulletjes en de botten in.
Havens Europoort redelijk, Amazone haven slecht, Beerknaal redelijk en Dintelhaven begint wat beter te worden, Calandkanaal matig, Waterweg matig, nog wat gul en de bot begint langzamerhand te komen, paling nog geen berichten evenals de fint, zeebaars ook nog niet.
 
Pieren Hoek van Holland, Scheveningen en IJmuiden, nog wat gulletjes af en toe een zeebaars
Volgende week de selectie Noord vanaf de dijken van Roptazijl aan de Friese kant van de afsluitdijk, allemaal veel succes daar! Tot volgende week, Arthur 


Heel af en toe een zeebaars(je)
 
Witvis door Willem Stolk
Langzaam maar zeker wordt het warmer… Maar met de visserij gaat het niet super.
De rivieren staan hoog – er wordt erg veel water afgevoerd. Normaal gesproken kunnen we goed vissen tussen de kribvakken aan de Waal, maar dat is met deze waterstand onmogelijk.

Twente kanaal
“Zaterdag de 2e zomercompetitie vervist. De IJssel bij Wijhe stond op het
programma, en de berichten waren goed, maar helaas zeer hoog water was de
spelbreker en moesten wij uitwijken naar de zijtak van het Twente kanaal.
Voor velen een domper, en de vangsten ??? No. 3 had 100 gram, en was dus al
spekkoper. No: 1 had 1980 met 1 platte. Dit zegt genoeg lijkt mij. De
berichten uit het Twente kanaal zijn ook zeer mager. Aldus Martien Optendrees.

Strangen
Strangen zijn wateren die aan de rivierzijde van de dijken liggen. De visstand is meestal goed en vooral zomers wordt er regelmatig erg veel gevangen. Afgelopen weekend gingen Bert en marcel samen te veld – op pad dus. Ze besloten om met de vaste hengel te gaan vissen, maar dit leverde slechts enkele kleine visjes op. Het water was ook hoger, wat normaal is als de rivieren stijgen.
Na een hele dag vissen geen enkele brasem. We melde Bert ons, dat hij regelmatig brasem aan de oppervlakte zag, maar vangen ho maar…

Diepe plassen
Op de zandplassen bij Duiven, Lith en Kerkdriel was het niet druk. Enige berichten bereikten ons over leuke vangsten. Vooral voorns op een meter of 6 water. Allemaal gevangen met een lichte feeder. Vooral op de Rhederlaag waren het Sjaak en Nico v/d Velde die leuk vis vingen.
“Het duurde alleen maar 3 uur, toen was het gebeurd en kregen we geen beet meer!”.
In Lith werden nog wel wat brasems gevangen, maar dit keer relatief diep (10 meter).


Deze prachtige vis ving ik samen met mijn zoon en kleinzoon in een plaatselijk slootje smile
Groet, Onno 


 “Net terug van de Funen.Vangsten waren wisselend….”


 “.....Zowel aan vliegenhengel als sbirulinohengel (met garnaal of streamer, red tag of goudkopnimf) werd zeeforel gevangen in Funen (omgeving Hindsholm en Odense Fjord)....”


 “.....Bart en Frank Mylle vingen er samen 23 in een week tijd,...”


” ......Waarbij o.a. een double strike voor Bart, maar ook Nico van Dee pakte een mooie 50- er….”


” ...Echt vissen onder prachtige omstandigheden daar in Denemarken”


 “Onze voorjaarstrip naar het Deense Middelfart was weer geslaagd. De eerste dagen was het prachtig weer met weinig wind. Met licht spul verticaal op gul vissen is dan echt fantastisch! Groeten van Wilfred van Nunen.  ”


Vakantie in Brazilie
De  laatste aanbeet werd verzilverd met een blauwe marlijn van 250 Kilo.
Helaas geen foto van de vis deze was niet zichtbaar in het pikke donker maar de dril duurde 45 min en ik was na afloop totaal gesloopt, volgende keer vooraf trainen op het indraaien van de honderde meters lijn.
Dit was mijn eerste marlijn maar zal het avontuur nu vaker mee gaan maken.
In de maand november geven ze zelfs een Marlijn vangstgarantie af !......“


 “…..Verder ondermeer gevist op het Rif waar hele mooie gekleurde vissen naar boven kwamen…..”


“…..Tijdens onze vistrip kwamen we geheel onverwacht nog een hele vriendelijke vis tegen…...”


 “…..En als klap op de vuurpijl heb ik ook nog mogen zwemmen met deze grootste vis ter wereld.
Een Whale Shark van ruim 10 meter. Groeten
dennisdhoog@hotmail.com


 ”Jong talent aan de waterkant…”


 “De karper begint zich nu goed te roeren. Close ups zoals deze,  benadrukken nog eens de volmaakte schoonheid van de natuur. Foto Bram Bokkers’


“Bijgaand een serie foto’s van een sessie karpervissen in de polders van Zeeuws Vlaanderen. Struinen met de pen en de maïskorrel! ‘s Morgens hadden we vorst, echt nog ijskoud in april. Goed aankleden dus!…..”


 “….Weinig activiteit, maar hier en daar toch een visje weten te vangen…..”


 “….Zeker toen de zon doorkwam, begon de karper losser te komen en kwamen er meer aanbeten. Hier en daar een handje maïs bijvoeren….”


 “…..Soms pijlsnelle aanbeten, maar ook van die twijfelaars…”


 “….Blijft leuk dat penvissen! De grote jongens lieten zich niet zien helaas. De volgende keer lopen we er vast tegenaan. Groetjes, Bernd en Sanne”
 

 
 “Zondagmorgen lekker er op uit en met een goed gevoel weer thuis komen ,en bij deze moet ik mijn leermeester bedanken die mij heeft besmet met het karpervissen R.B ”


 “Mooie 20+ ponder op het pennetje. Gr wesley van Toledo ”


 “Hallo allemaal,
 Bij deze wat foto’‘s van mooie schubkarpers waarvan de laatste vandaag 20/4 is gevangen….”


 “……De mooie schub is gevangen bij ons voor de deur in het Noord-Hollands Kanaal….“


 “…..Met vriendelijke visgroet, Age Nielsen”


 “Mijn eerste karper van 2008 ter ere van mijn opa die helaas afgelopen
zaterdag overleden is. De man die ervoor gezorgd  heeft dat vissen een ware passie voor mij is geworden. Met vriendelijke groet, Tim ”


 “Goedenmiddag Totalfishing,
 Vanochtend wat stekken afgestruind met de pen en op de laatste stek was het binnen 10 minuten raak. Een dikkerd van 29 pond, zo kan je dag niet meer stuk natuurlijk.
 Gr Marcel Knetsch


“  Mads Grosell van prologicfishing stuurde ons nog wat fraaie resultaten van hun testvissers waaronder deze superspiegel  van Bastian Reetz….. “


“....Een prachtige plaat en vis voor Hauke Kleinen met zijn vriendin Lilli en ....”


 “…..Stefano Incerti  tenslotte pakte deze enorme riviervis van 17,8 kg”


“Weekje gevist bij Gert in Spanje catfish camp Caspe. 37 meervallen in totaal.
Groeten Nick”

Nominaties deze week voor de ruisvoorn van Onno, de karper van Hauke en de meerval van Nick  Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -