Actuele Vangstberichten tot dinsdag 21 september 2010


... tot dinsdag 21 september 2010

Een goede start van de herfst met mooie nazomerdagen in het vooruitzicht. Het weekend zal het wat minder zijn maar begin volgende week weer heerlijk nazomers weer! De vangsten voor het zoete zijn zeker nog goed te noemen terwijl het zoute op de wintervis zit te wachten.


De reigers doen zich in de Peel tegoed aan de vele vissen. Groet, Piet Driessen.

Zout - door Arthur van Tienen

Beetje afwachten, de vangsten worden al ietsje beter, maar houden nog niet over. Wat twijfelende bot en natuurlijk zeebaars vormen het palet. Diepere havens in Europoort al wat beter, bot in opkomst, nog veel miniwijtingen en steenbolken en soms komen er toch al leuke scharren erbij. Voor de rest niet veel te melden. Havens vanaf Hoek van Holland tot aan Rotterdam wat dikke tongen en bot.


Brian Ahlers winnaar van het Deense kampioenschap.

Zaterdag het Open Noord-Holland Kampioenschap te Noordwijk, een interessante wedstrijd die verleden jaar uitstekend werd ontvangen en nu ook al volgeboekt is. Nieuw voor 2011 is de competitie voor korpsen, een serie van 4 strandwedstrijden alleen voor korpsen, info op
www.korpsvissen.nl. Verdere info binnen twee weken op Total Fishing. Penn Team Competition 2011 is een samenwerkingsverband van DZV “De Eurovissers” en HSV “De Edelkarper” met als hoofdsponsor Pure Fishing Benelux en als subsponosrs Zeehengelsport en Total Fishing.


Beste kunstaas momenteel de gebonden (bucktail) jigkop voorzien van een Gator. Stekelze, Joop.

Bootvangsten:
Oosterschelde wordt zachtjes aan beter, mooie vangsten van niet al te grote vis, maar er wordt tenminste vis gevangen, vooral vanaf de huurkotters die de juiste plekken weten een aanrader. Grevelingen komt ook goed in vorm, wijting en platvis met enkele leuke gulletjes erbij. Wrakvisserij langzamerhand ook beter. Veel wind bracht echter niet de gewenste visdagen. Ankervisserij beter, schar en wintervis komt langzamerhand eraan. Vrijdag met het MS Sirius mee, ben benieuwd naar de vangsten, u hoort ervan!

Tot volgende week, Arthur


Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

 
Een tweedeling in het land; in het noorden behoorlijk wat neerslag en in het zuiden kon je na het vissen nog even op het terras zitten. Waren er ook grote verschillen met het vangen van vis? Nee, landelijk redelijk gelijk wat de vangsten betreft, dus maar eens kijken wat er zoal te vangen was.
 
Snoek - Er werd behoorlijk wat snoek gevangen en vooral in beken, kanalen en polders waren ze met tijden vaak goed los. Op veel plaatsen al dubbele cijfers wat de aantallen betreft. Ook op deze plaatsen tussendoor mooie dames bij de vangsten. Plassen en rivieren scoorde weer redelijk veel grote snoeken, en nu was opvallend dat de jerkbaits en grote spinnerbaits het prima deden. Hier de meeste vissen kort in de oever boven de vele waterplanten die nu beginnen af te sterven. Hoe feller de kleur, hoe beter ze toehapte op het aas. Laten we hopen dat dit even zal doorzetten op onze vriend ESOX.


Van de week leuk gevangen met de shad in de buurt van Warmenhuizen. Groeten, Jeroen Eijssens.
 
Snoekbaars - Ook al weer veel meer vissen die in grotere groepen beginnen te komen, maar in doorsnee nog veel kleine vissen die gevangen konden worden. Ook hier opvallend dat de grote snoekbaarzen 70+ op veel plaatsen heel kort in de oever stonden, en dat was zowel op de rivieren als op grote plassen het geval.

Wormachtige shads topaas op dit momet, en dan is de kleur geel en bruin een prima vangende kleur. Veel vissers vertelden dat als het aas wat hoger van de bodem was (tot een meter), er gewoon veel meer aanbeten waren afgelopen week, dus even onthouden.
 
Baars - Was iets moeizamer, maar had je ze gevonden dan kon je ze wel vangen. Hier duidelijk die vissers met dunne lijnen en klein kunstaas in het voordeel op vriend PERCA. Plugjes en shadjes tot een cm of 4 waren prima afgelopen week en dat zal zo nog wel even een paar weken blijven. Kleur was op de baars afgelopen week niet zo belangrijk, daar ik vele meldingen binnen kreeg van de gekste kleuren.


Toch wel weer het beste aas van deze dag op de roofvissen. Gr. Piet Driessen.
 
Winde en roofblei - Duidelijk minder meldingen, maar de reden is dan ook vaak dat roofvissers nu meer op snoek vissen en daardoor vaak groter aas gebruiken.

Meerval - Behoorlijk wat meldingen en ze rukken momenteel hard op naar het midden van het land, daar de meldingen zich telkens uitbreiden. Ook hier begint lokale kennis mee te spelen om ze wel of niet te vangen, maar één ding is zeker: als er maar de nodige obstakels zijn, staan ze kort in de buurt.
 
De temperaturen blijven redelijk, en dus zullen de mooie vangsten van dit moment wel aanhouden. Dus even lekker eropuit als het kan, en natuurlijk veel succes maar weer op onze roofvissen.

Tot volgende week, Piet Driessen.



Barbeel - door Frans Vogels

Het vrij stabiele weer en de watertemperatuur zorgde afgelopen week voor goede barbeelvangsten op de diverse rivieren. De barbelen die gevangen werden vertoonde allemaal voortekenen van de winter. Ze zagen er niet alleen goed gezond uit, ook waren de meeste goed dik.


Grensmaas-barbeel.

De felheid waarmee het aas gepakt werd zorgde voor flinke klappen op de top en gierende molens. Hopelijk beleven we nog een paar mooie laatste weken van het barbeelseizoen op de grote rivieren. Naast de klassieke manier met kaas en pellets, werd er op de Grensmaas ook trottend goed gevangen met de made.


De watertemperatuur zorgde afgelopen week voor goede barbeelvangsten.


Een mooie Roerbarbeel.

Succes, Frans


Overige vangstmeldingen van afgelopen week:


Deze wilde zalm gevangen tijdens mijn vakantie in de rivier Saldalslagen bij Sand in Noorwegen. Het was geen visvakantie, maar een werphengel gaat altijd mee. Aas was een oranje pilker van 29 gr. Hij was 1 meter lang en 10 kilo. Na de geweldige drill en wat foto’s is hij netjes teruggezet in zijn element. Een belevenis om nooit te vergeten. Groeten, G. Goelema.


Van de week leuk gevangen met de shad in de buurt van Warmenhuizen, waaronder deze aal! Stond wel even te kijken toen dat ding boven kwam. Uiteraard weer netjes terug gezet, want ze heeft nog een hele reis voor de boeg. Groeten, Jeroen Eijssens.


Afgelopen zaterdag met Hein met de boot gevist. De vis zat muurvast en we wisten de hele dag maar twee aanbeten uit te lokken en geen van beide kunnen vangen. Zondag in de namiddag een paar uurtjes met Robin vanaf de kant gevist en wel 15 aanbeten gehad, waarvan 8 vissen gevangen met de Spro Swimbait, Hellhound en ABU Fat Head Killer. Groet, Eddy.


Hallo TF, vorige week met mijn neven wezen vissen met de vaste stok. Thymen een mooie baars en Daan een beste brasem (allebei op een 3 meter lang vast stokkie). Groeten van Peetoom Ruud.


Hallo, hierbij stuur ik m’n grootste gevangen brasem in. Groet, Henk.


Naast deze Barbeel…

 
...ving ik ook nog een mooie Winde.
www.ijsselbarbelen.nl


Zondagmorgen stond de Peel in brand (kennen we dat liedje van Rowwen Heze?) Gr. Piet.


Beste Total Fishing, dit jaar ben ik voor het eerst mijn geluk in Frankrijk wezen beproeven op karper. Met 16 karpers in 6 dagen - met de zwaarste 40 pond - was het zeer geslaagd….


...Hierbij foto’s van een kleine spiegel met een fraaie buik waardoor hij toch nog 27 pond klokte. Tot slot een mooie, puntgave 30-ponder in het water. Groet, Joey.


Hoi Total Fishing! Vannacht weer 2 mooie vissen gevangen, een rijenkarper en een mooie grote schubkarper….


.... Alleen zat deze grote schub ‘s morgens niet meer in m’n bewaarzak..! Rits niet goed dicht…! Vriendelijke groet, Remond van Dijk.


De laatse mooie kleuren in de tuin. Gr. Piet.


Hallo TF, ik ben nu bijna een jaar aan ‘t (roof)vissen en na een moeizame start met veel beginnersfouten begint het nu toch beter te lopen met de vangsten. Op plaatsen waar ik eerst nagenoeg niets ving, pak ik nu toch af en toe m’n vissen. Donderdagochtend 16 september voor het werk in de avonddienst nog een paar uurtjes naar het kanaal geweest om op baars te vissen.

Verschillende kunstaasjes geprobeerd, maar de Salmo hornet red-crawdad 4SDR was de enige waar ze zin in hadden. Totaal 4 baarzen gevangen, die op de foto zijn ongeveer 27cm. Direct na vangst en foto zijn ze weer teruggezet in het kanaal. Groetjes, Jan Roos.


Hallo Total Fishing, tijdens het snoeken in een smalle poldersloot maakte ik een worp onder een brug met mijn Bass Assasin shad van 16cm. Ineens toch aardige weerstand en zette de haak. Na een korte drill zag ik tot mijn verbazing een kasteel van een baars bovenkomen. Na het landen snel opgemeten en foto genomen, het meetlint stopte op 48cm! Groetjes, Bram Veldhuis.


Hele mooie snoek gevangen op een salmo hornet. 3 Mooie baarzen, allen op de salmo hornet 4cm baarskleur. Die dag ben ik nog wezen snoekbaarzen met doodaas, resultaat: 63cm. Groet, Berat Altun.


Onder het eten hadden we nog even bezoek van eenden die ook wat brood kregen. Gr. Piet.


Hans ving deze mooie en strakke snoek in een helder kanaal tussen de waterplanten.


Hier nog even een vakantiefoto uit Zweden. Groet, Sicco.


Hallo TF, de snoeken waren goed te vangen afgelopen week….


....Zowel in vaartjes als trollend op de plassen. Wat groter kunstaas met de fellere kleuren waren favoriet. Groet, Dennis.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag nog even na mijn werk een paar worpjes gemaakt met een nieuw jerkje van Nick Kloosterman. Dit nieuwe type jerk van hem had ik een week ervoor van hem gekocht en in die week al 8 snoeken op gevangen. Na een aantal worpen had ik nog geen beet gehad en begon te denken dat de snoeken mogelijk geen zin hadden (je raakt soms heel snel verwend).....


...Toen bleek waarom de andere snoeken zich koest hielden. Vanuit de kant kwam er ineens een grote boeggolf aanzetten en kort erop een brute, doffe en harde dreun op mijn hengel. Direct brak de hel los onder water. Uiteindelijk kwam mevrouw tot bedaren en kon ik haar landen.

Na meting en een paar foto’s gelijk teruggezet. Na wat ondersteuning schoot ze krachtig weer de diepte in. Super! 105 cm op een “Nick Kloosterman Shot Junior Hybride” in de kleur “Tjielie Concary . Wil Nick nogmaals via deze weg ontzettend bedanken! Groet, Igmar van Duinen.


Na 2 drukke beurzen (Fair & SNB) kon ik eindelijk weer eens het water op. Lekker wezen vissen samen met PML Prostaffer Hans Ruigrok….


....Ondanks de harde wind en regen wisten we toch 5 vissen te vangen waaronder 2 hele mooie exemplaren. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


In drie uur vissen twee snoeken verspeeld en twee mooie vissen gevangen op een vaart in België op groot kunstaas… Groet, Frank Mylle.


De volgende visdag was het beduidend rustiger. Rustig gepresenteerd aas vlak boven de bodem kon deze beauty in puike conditie verleiden. Groeten van Wilfred van Nunen.


Ben nog even op het kanaal wezen smijten en ving 6 snoekbaarzen en onder andere deze kanaalsnoek die mijn shadje niet kon weerstaan. Het mooie was dat het pittig stroomde en daar maakte ze ook gebruik van. Mooie sport op een shadhengel tot 24 gram. De vis is 107 cm. Vang ze!  Groet, Jeroen Eijssens.


Beste TF, afgelopen weekend een korte, maar natte sessie gehad. Na 1 min. de eerste al in de boot en daarna viel het stil. Ik kreeg nog een mooie dikke beuk op mijn steunhengel en een mooie drill volgde…


...Een snoek van 1,03m zag wel wat in mijn shad van 25 cm. Geen mooie foto, maar als je alleen in de boot zit moet je wat, toch? Gr J. Iedema - Anjum.


Hier nog een mooie vangst van de PML Prostaffers. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Afgelopen week zijn er wederom mooie snoeken gevangen op Lough Derg in Ierland door visgids Ferdinand Heijerman en zijn gasten. Zoals bovenstaande snoek voor Frank Pollet….


.....Het weer was wisselvallig; dan weer zon, dan weer regen en wind. Ook dan kan het erg mooi zijn op het water…


.....Robert Didier, de vismaat van Frank, was spekkoper met 3 metersnoeken tijdens de trip, dit is er één van….


Ferdinand ving zelf onder andere deze snoek van 109 cm op de allereerste stek op het meer, 2 minuten varen van de haven.


De rivier gaf weer enkele mooie en hard vechtende snoeken prijs. Omdat er een stormachtige wind stond was werpen geen optie. Slepen met grote shads en pluggen is dan een doeltreffender manier van vissen. Deze esox kon een Strike Pro Giant niet weerstaan. Groeten van Wilfred van Nunen.


Afgelopen woensdagmiddag ondanks de harde wind toch gaan vissen. Subtiel jerken werd niets in een schommelende boot, dus lekker smijten met een 12 inch bulldawg. En we werden beloond met 4 vissen waaronder deze prachtige buffel van 116,5 cm! Groet, Walter.

Deze week de nominaties voor de zalm van G. Goelema, de brasem van Henk, de winde van Tim, de baars van Berat en tot slot de snoeken van Wilfred en Walter. Van harte gefeliciteerd!

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -