Actuele vangstberichten tot dinsdag 21 oktober 2014

... tot dinsdag  21 oktober 2014

De eerste herfstwinden en -regens zijn inmiddels over ons land getrokken. Ook de vis heeft goed door dat de koudere tijden naderen, er zijn afgelopen week in het zoete water veel grote (roof)vissen gevangen. De wintervis komt al dichter aan de kust en ook is er nog zomervis te vangen.


De pestvogel is in de herfst een invasiegast in Nederland.

Mooie vangsten 

Drukke week geweest met mooie meldingen van vangsten over de hele linie, zowel vanaf de kant als op de boot. Nu hebben we een winderige week voor de boeg naar aanloop van het NK Kust op 1 november. Bootvissen zal er op de Noordzee niet in zitten.

Zo langzamerhand komt de wintervis aan de kust in de vorm van fraaie scharren, wijting en gul(letjes) terwijl de zomervis ook nog gewoon goed te vangen is, met name zeebaars en tong, vooral in het Rotterdamse en in Europoort.

De stranden vanaf Vlissingen tot aan Westkapelle is het matig, echter vanaf Westkapelle richting Domburg prima. Afgelopen zaterdag werd hier het Federatief Kampioenschap Kust Zuidwest Nederland gehouden onder zeer mooie weersomstandigheden, een perfecte organisatie en met redelijke tot goede visserij met een paar echte uitschieters.

Bij de dames won Janine Pals van H.S.V. het Spanjooltje met 13 vissen en 212 centimeter. Linda v/d Velde van de Oosterscheldevissers met vier vissen en 90 centimeter. lengte. Derde werd Susan Stuijts van de Streijenvissers met zes vissen en 76 centimeter.

Bij de jeugd was Lars Rombouts van de Oosterscheldevissers te met 12 vissen en 160 centimeter. te sterk voor Mathieu Hirdes van de Streijenvissers met acht vissen en 123 centimeter en Coen Faasse van de Zeebaars met vijf vissen en 106 centimeter.


Rob Punselie met een dikke bot.

Bij de heren was Jim Sonnenschein oppermachtig met 18 vissen 424 centimeter, voor Maurits keur van de Oosterscheldevissers met 14 vissen en 281 centimeter en John Soederhuisen van De Edelkarper met 10 vissen en 219 centimeter.

Bij de verenigingen ging de hoofdprijs naar de Oosterscheldevissers voor het Spanjooltje en Westkapelle. Er werden mooie botten, scharren, zeebaars en zelfs een gladde haai gevangen, proficiat allemaal!

Vanaf Schouwen Duiveland geen vangstmeldingen gehad afgelopen week, graag wat laten horen wanneer mogelijk, normaal zou hier al wat wijting moeten worden gevangen.

Het Europoortgebied is prima met dikke baarzen en in de Waterweg komt de wintervisserij op gul, schar, steenbolk en dikke wijting al aardig op gang.

Het Calandkanaal begint zo zoetjes aan ook al weer een plaats te worden waar redelijk wijting en steenbolk zal worden gevangen. De Waterweg bij Rotterdam nog steeds goed voor tong.

De stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduin zullen zich hopelijk ontwikkelen tot echte wijtingstranden in de avond. Overdag is er leuke visserij op bot en nog wat zeebaars met spiering als bijvangst.

De Snertwedstrijd op Groote Keeten was afgelopen zondag een prooi voor Tom van de Pol die 13 dikke botten wist te vangen, dus mooie visserij op hoofdzakelijk bot op de noordelijke stranden.

Bootvisserij

De monding van de Westerschelde, Oosterschelde en Noordzee zijn top met dikke scharren, gul en wijting. De Grevelingen is ook weer redelijk na al de berichten over dat de Grevelingen dood zou zijn. Toch kwamen er weer positieve berichten over wijting-, haring- en zelfs nog makreelvangsten. De wrakvisserij is prima met mooie vangsten.

De interland in Belgie tegen Belgie en Engeland werd een mooie overwinning voor Belgie.


Mooie plaatjes van het strand van Wenduine tijdens de Interland Belgie, Engeland en Nederland.

De Nederlandse ploeg, prima voorbereid en een zeer sterk team, ontbrak het aan geluk om een paar bonusvissen te vangen en was ongelukkig in de loting.


Kees Rijnhout met één van de vele spieringen die werd gevangen tijdens de Interland.

Een welverdiende overwinning voor de Belgen met als tweede de Engelse ploeg en nipt daarachter de Nederlandse ploeg op een derde plaats.

Tot volgende week, Arthur

Veel grote vissen 

Aan het weer zal het niet gelegen hebben afgelopen week, daar dit gewoon redelijk goed was te noemen en de vissen waren ook redelijk actief. Op alle soorten roofvissen werden gewoon redelijke resultaten geboekt, al hoorde je ook wel van aardig wat vissen die het kunstaas op het laatste moment wisten te lossen.

Of het nu de snoek, snoekbaars, baars, winde, roofblei of meerval was, van overal kwamen meldingen van grote vissen. Snoek tot 120 centimeter, snoekbaars tot 96 centimeter, baars tot 51 centimeter, winde tot 57 centimeter, roofblei tot 83 centimeter en meerval tot 188 centimeter. Opvallend dat er zo veel mooie exemplaren zijn gevangen.


Onder de waterspiegel deze snoekbaars.

Ondiep water zoals polders, vaarten en kanalen gaven vaak mooie aantallen snoeken en het grote water en enkele polders ook grote vissen. Snoekbaarzen zijn al wat meer zoekend naar dieper water. Ook de meervallen al een stuk dieper te vinden.


Zwaaien met de handjes.

Windes en roofblei worden vaak gevangen tijdens het slepen op baars of snoekbaars. Veel soorten kunstaas waren succesvol, maar klein kunstaas gaf vaak grote vissen aan de lijn (dus doe dat eens wat vaker…).


Watertemperatuur nog altijd hoog.

Het weer gaat wat de temperatuur betreft een stuk naar beneden, maar het zou de eerste dagen nog redelijk droog kunnen blijven, dus ga er zeker even op uit dit weekend en probeer nog wat roofvissen te vangen.
Wissel nu ook nog altijd veel met snelheid en vis ook eens vaker op half water daar ze hier in deze periode ze nog wel eens willen toeslaan.

Succes en met roofvisgroet,

Piet.


Hallo Vissers, we hebben met het 'Team Totalfishing Int.' een heerlijke 'platte' week beleefd in Denemarken/Langeland. Morten Jans van www.hausundboot.dk had weer voor een prachtig onderkomen gezocht .Een boot hadden we zelf deze keer meegenomen.

Maar met de combinatie van een huis en een daarbij te huren boot is Morten Jans  uniek op Langeland. Leonard Muys is visgids/journalist in Denemarken en met zijn boot hebben Ron Smits en ik heerlijke uurtjes op het water beleefd.

We gingen vaak tot het uiterste en hebben via de superapparatuur van Leonard de beste plekken bezocht voor de platvis. De gul zit erg diep en verspreid deze periode (oktober) dus daar zijn we niet mee bezig geweest. Dat vereist bijvoorbeeld zwaardere stokken in verband met de stroming.

Maar vanaf de kant ging het in de ochtend en avonduren toch soms nog verrassend leuk met vissen van 40 centimeter plus. Lekker veel aanbeten dus genieten geblazen. Ron Smits, zeeforelspecialist en journalist in Belgie, ving de prachtige schollen en scharren aan ultra licht materiaal wat hem en ons veel plezier gaf.

We vulden elkaar prima aan met ieder onze eigen specialismen en het team is nog hechter geworden de afgelopen week. De "platte" humor in de avonduren zal ik nooit vergeten! De reportage over dit speciale team volgt snel op TotalFishing. Mannen en Morten bedankt! En zeker tot ziens. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Aangezien oktober een topmaand is voor de zeebaarsvisserij, besloten wij voor een lang weekend af te reizen naar...


...Belle-Île-en-Mer en later af te zakken naar La Rochelle (Frans-Atlantische kust) - een van de mooiste omgevingen...


...om achter de zeebaars aan te zitten. De resultaten logen er niet om...


...Nagenoeg alles werd gevangen op soft baits...


...of aan oppervlaktepluggen. Cheers Jelmer – www.labraxsquad.com


Beste Total Fishing, wij hebben afgelopen september een heerlijke visvakantie...


...in het plaatsje Havoysund in Noorwegen gehad...


...Waar mijn vader van 69 jaar, zijn persoonlijk record Heilbot behoorlijk scherp heeft gesteld...


...De glimlach was de rest van de vakantie niet meer van zijn gezicht te poetsen...


...Met vriendelijke groeten, Rob Verhagen.


Bruine rat onderweg naar de mosselpan.


Beste Total Fishing, ik ben net terug van een 10 daagse visvakantie bij Jacek "Jack" Gorny van fishingireland.pl


…De vangsten waren super en we vingen veel snoek, een aantal prachtige wilde forellen…


…en baars! Beste Groeten, Jeroen Teugels.


Beste Total Fishing, gisteren na een prachtig roofbleiseizoen eindelijk de kers op de taart gehad. Een nieuw PR van maar liefst 85 centimeter en al flink vol gevreten voor de winter, groet Hugo.


Een houtsculptuur door de natuur.


Altijd weer vreugde om deze indrukwekkende vissen aan de schubben te komen.


Dikke veertigers voor deze gasten.


Dubbelgevouwen die shad.


Een van de bruine libellen in Nederland.


Gisteren thuis gekomen na een weekje Denemarken, voor we waren vertrokken had ik nog een aantal nieuwe shads en een hengel 1-11 gram besteld, want dat lichte vissen bevalt me prima...


…Verkouden en niks niet fit toch maar even de nieuwe hengel en shads getest, vriendin en hond mooi even een paar uurtjes mee. Op de laatste stek was het bij de derde worp raak…


…Ik dacht dat een 3-14 grams hengel al leuk vissen was, dit is op een 1-11 gram nog veel beter. Hoepeltje krom stond de hengel...


...Na een mooie lange dril kwam er een mooie snorkel van net 85 centimeter naar boven…


…Snel wat plaatjes laten schieten door mijn vriendin en het water weer in. De hengel en shads zijn goedgekeurd. Met vriendelijke groet, Jochem W.


20 centimeter om 15 centimeter.


Zie hem genieten de Lureparts man.


Een mooie bijvangst aan groot rubber.


Ook de distels zijn weer uitgebloeid.


Er zijn afgelopen week weer mooie vissen gevangen op Lough Derg in Ierland. Frank viste een paar dagen met visgids Ferdinand en ving bijvoorbeeld deze mooie Ierse snoek...


...Ook vrouwelijke vissers staan hun mannetje, zoals hier Annick met een mooie snoek van Lough Derg...


…Ook Eva wist knappe snoeken te vangen. Voor meer informatie over een snoekvistrip op Lough Derg bij Ferdinand: www.pike-ireland.net.


De distelvlinder overwintert niet in Nederland.


Tijdens onze roofvisweb bootforumdag op 12 oktober deze prachtige snoek weten te vangen op mijn Buster jerk orriginal in fire tiger kleur!! 104 Centimeter groot was ze.
Derkbait, www.derkbait.com


Beste redactie, de temperaturen beginnen langzaam aan weer te dalen. Vandaag heb ik voor het eerst weer een sardine laten watertrappelen. Deze dikke dame van 104 centimeter zag er een lekker hapje in. Groetjes, William van Ommen.


Beste Total Fishing lezers, de laatste week ging het erg goed met de vangsten. Enkele dagen van meer dan 20 snoeken en totaal drie metersnoeken: 102, 102 en 109 centimeter. Over de laatste vier visdagen 62 snoeken. Dit was de allermooiste, 102 centimeter. Jelmer Elzinga.


Deze mooie snoek wist Eric tijdens het verticalen te vangen. Een nieuw PR voor hem, 105 centimeter. Groet Harjan Rumpf.


Meine Suierveld met een snoek van 89 centimeter op een dode voorn, gevangen op 19 oktober.


Na een uurtje snoeken met grote shads, pakte ik even een spinhengel met een baarsplugje ter hand. En ja hoor, uitgerekend dan klapt er een respectabele snoekdame op. Een spannende dril is dan verzekerd! Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste Total Fishing, ons avontuur van afgelopen zaterdag willen we de lezers niet onthouden. Met snode baars plannen zijn we een zeer groot water op gegaan. Dat het pittig zou gaan worden werd al snel duidelijk toen we met windkracht vijf de haven uit voeren.

Met zeer licht baars materiaal en kleine pluggen was mega-baars ons doel. Ton van Plateringen kreeg op 2.70 meter diepte een keiharde aanbeet van en vis waar van we eerst dachten dat het een meerval zou kunnen zijn. Zijn kleine Salmo Hornet H5S SWS werd gepakt.

In gevecht geraakt met de elementen, het ielle materiaal werden we na een dril van 40 minuten beloont met dit MONSTER...Een record vis die we nooit meer vergeten. De supersnoek in zeer goede conditie ging perfect terug en zwom sterk terug naar haar donkere diepte De film er van is tevens te zien op mijn kanaal op youtube  of op het kanaal van Ton. Met groet, Pim, Dutchfishingadventures.com.

Deze keer de nominaties voor de roofblei van Hugo en de snoek van Ton. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -