Actuele vangstberichten tot dinsdag 21 oktober 2008

 Actuele vangstberichten tot dinsdag 21 oktober 2008

We kruipen al weer naar de maand november. Veel vis is onderweg naar de winterstekken of zitten er al. Op plaatsen waar vorige week nog goed werd gevangen was het nu vaak muisstil ....en op plaatsen waar de vis zich aan het verzamelen was voor de trek naar de winterstekken werd soms verbazend goed gevangen. Op het juiste moment op de juiste plaats zijn geldt in deze periode meer dan ooit.

Snoek kan soms hevig jagen en de geweldig mooie foto die Maarten Vink ons stuurde geeft dat heel erg mooi weer. De vis maakte zoveel kabaal dat een ijsvogeltje verschrikt wegvloog precies voor de lens langs. Hoe krijg je  het voor elkaar…



Ik kijk vaak op jullie site en waardeer de mooie foto’s. Zelf snoek ik altijd en uiteraard worden daar ook foto’s bij gemaakt. Jammergenoeg heb ik de meegestuurde foto niet gemaakt, maar van een vriend gemaild gekregen. Omdat ie zo mooi is mail ik hem maar even, is overigens vorige week gemaakt in Norwich, Engeland.
Groet, Maarten Vink

 

Zout door Arthur van Tienen

Weer een enerverende week geweest met als hoogtepunt het N.K.Kustvissen op de stranden van Zouteland tot aan Westkapelle op Walcheren, Zeeland.

Eerst even de bootvisserij
Wrakvisserij uitstekend, mooie aantallen vis op de wrakken, gul tot 80 cm, steenbolk en af en toe een bijzondere vangsten als leng en pollak

Ankervisserij zeer goed, mooie aantallen wijting van mooi formaat, scharren van formaat en veel kleine gul van zo rond de 40 cm, dikke botten als toegift en ook de tong laat zich nog zien, veelal in Zeeland.

Grevelingen gaat alweer lekker lopen, de eerste tarbotten zijn alweer in aankomst, wijtingen gaan ook al weer lekker binnentrekken, Oosterschelde veel klein grut maar af en toe ook dikke jongens.


Vandaag 14 oktober, einde middag nog even mee kunnen vissen met een vriend. Misschien wel de laatste mooie dag in oktober. Rondom de blokkendammen op zeebaarsjacht geweest. Ze waren vollop te vangen, ook mooie exemplaren. Mvg Edwin Poldervaart


Zaterdag de aftrap van het W.K. Bootvissen vanuit Colijnsplaat, een prachtig evenement en tevens de Zeehengelsport Totaal beurs, een must voor elk zichzelf zelf respecterende zeevisser.
Het Nederlandse team bestaande uit Piet de Kramer, Wereldkampioen Eric Goossens, Arjan Rijnberg, Geert de Bruin en Marcel Waldschmit en coach Wil Franken wensen wij namens Total Fishing veel succes toe!
Kantvisserij

Juniorenploeg Kustvissen bestaande uit Maiko Jongenelen, Rico ‘t Mannetje, Arjan van Moort, Patrick van Sas en Edwin van Tienen, coaches Frank Peene en Henry Karremans gefeliciteerd met de bronzen W.K.medaille die in Spanje in Casteldefells is gehaald, Nederland blaast weer een toon mee in het internationale zeevissen, Spanje werd overtuigend 1e gevolgd door de verrassend sterke Engelse Junioren


v.l.n.r Jurgen van Rijswijk, Arjan Heyboer en Kees Westdorp
Visserij vanaf de kant goed te noemen, vooral aan de kusten is het de laatste weken enorm vooruit gegaan en worden vrijwel langs de hele kust mooie vangsten geboekt. De wijting zit alweer aan de stranden op jacht naar de rijkelijk aanwezige garnalen en zoek je geluk in de avond en nacht, ze azen dan vlak langs het strand, verder mooie botten, ook hier kleine gulletjes en nog dikke zeebaarzen.

Pieren ook goed, zeebaars nog goed aanwezig, vooral nu mooie dikke baarzen!
Waterweg goed, gul in de diepere gedeeltes, Calandkanaal, Amazonehaven, Stenen Glooiing, Dintelhaven aantrekkende vangsten

Renesse, Haamstede wat wijting onder de kant, Oosterschelde dijken en pieren zeebaars nog wel te vangen.
Westerschelde mooie visserij, op gul, bot, zeebaars en nog wat tong

N.K.Kust
Zeer veel vis werd er de dagen voorafgaande aan het N.K.Kust gevangen en vooral ter hoogte van Zoutelande waren de vangsten zeer goed.  

Hoe meer naar Westkapelle hoe minder de vangsten waren en het was vooraf al duidelijk dat van A de nieuwe Nederlands kampioen zou brengen en aldus geschiedde.

Arjan Heyboer van de Zeebaars uit Scherpenisse wist met 24 vissen en 538 cm Nederland Kampioen 2008 te worden, 2e werd kees Westdorp van HSV Vlissingen die in vak B  17 vissen met 429 cm.wist te vangen.

De bronzen plak ging naar Jurgen van Rijswijk van HSV s’Gravenzande  die in vak C 13 vissen met een lengte van 308 cm.uit het water wist te halen.

Kampioen bij de korpsen werd voor de 2e achtereenvolgende keer het 1e korps van HSV “de Edekarper” uit Bergen op Zoom met Jan Hennekam, Jan Stam, Remi Lindhout, Arjan Rijnberg en Eric Goossens.

2e korps werd het 1e korps van E.G.H.V uit Goes bestaande uit Michel Meijer, Collin Slabbekorn, Herman van Spankeren, Dies Slabbekorn  en Michel van Spankeren.

3e korps werd het 3e korps van DZV ” de Eurovissers” uit Schiedam bestaande uit Gilles Traas, Martin v/d Drift, Rob Punselie, Erik Remijn en Edwin van Tienen. Deze drie korpsen mogen deelnemen aan het W.K. voor korpsen volgend jaar november in Duitsland.


Nederland kampioen bij de korpsen, v.l.n.r. Jan Stam, remi Lindhout, Eric Goossens, Jan Hennekam en Arjan Rijnberg

Dit was het weer voor deze week,  Groet,  Arthur

 
Witvis door Willem Stolk

Nog steeds is het erg wisselend met de vangsten. Van zeer goed tot erg slecht of helemaal niets. Op de rivieren gaat het eigenlijk wel. Maar op ondiepe wateren en kanalen is het hard werken voor een visje. Ook de voorns lijken nog niet echt los, terwijl dit aanvankelijk wel zo leek te zijn. Maar wat niet is kan nog komen…

IJssel
Nico Breevaart ging afgelopen vrijdag met een collega naar de IJssel en ving naast barbeel ook mooie winde en brasem. Zijn collega had nog niet eerder barbeel gevangen en hij wist er die dag drie te vangen. Lucky bird!
“Ze bijten dus nog steeds…ben benieuwd hoe lang dat nog gaat duren aangezien het vorig jaar begin november begon af te nemen”. Aldus Nico.

Rinko Oosterveen
“Vrijdag en zaterdag avond 3 uurtjes op de IJssel een aantal barbelen weten te vangen op nieuwe 16mm kaas boilies, waaronder een dubbel slag. Een luxe probleem zal ik maar zeggen als je met twee hengels vist… Twee barbelen tegelijk drillen van 71 en 73cm is hard werken in het donker. Een vismoment maar om niet snel te vergeten.

Diepe plassen
Helaas nog geen berichten die ertoe doen. Nog steeds sterk plaatsgebonden. Jan Timmer ving 17 platten in een uur tijd en kreeg daarna nooit meer beet! Hij viste in Lith met de feeder op zo’n 8 meter diep. Diverse vissers melde net zoals voorgaande weken wel vis te zien aan de oppervlakte, maar weinig te kunnen vangen.


Rinko met zijn nachtelijke doublet

 Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

SEMI DOODAAS.
Daar er wat vragen zijn gekomen over SEMI DOODAAS even wat tekst en uitleg hierover. Semi doodaas is levendaas. Daar ik de vangstberichten doe voor wat betreft  roofvis op Total Fishing  kom ik dit natuurlijk heel vaak tegen bij de vangstmeldingen die naar mij toe opgestuurd worden..

 Nu kunnen we wel iedereen wijs maken dat er alleen met kunstaas vis gevangen is maar dat doen we dus niet, we blijven actueel en eerlijk informeren over de binnengekomen vangsten. Nu kun je ook zeggen, praat er niet over, maar dat is niet mijn stijl. Ik vergelijk Semi doodaas met het programma Wegmisbruikers of Blik op de weg. We mogen allemaal niet door rood rijden en we mogen niet drinken achter het stuur en we mogen niet bumper kleven, en noem zo nog maar op.

Dit is ook in ons roofviswereldje zo. Op sommige wateren mogen we niet vissen, er is een gesloten tijd en er is Semi doodaas. Er zijn 3 kleuren en wel de volgende van toepassing. Groen, we houden ons aan de regels. Oranje, we proberen de grens op te zoeken. En als laatste Rood, we overschrijden de grens. Sommigen willen eens een risico proberen te nemen om succesvol te zijn en dat kan de kleur Rood zijn natuurlijk, en dat is dan voor eigen risico. Ik wil het niet stimuleren of propaganderen want zelf vis ik alleen met kunstaas, maar een ieder heeft zijn eigen verantwoording  in, dus laten we een ieder in zijn eigen waarde hierover, zonder te oordelen.

Verder even voor de duidelijkheid;  in België mag men nagenoeg overal met levend aas vissen terwijl het in Duitsland al bijna 20 jaar een verboden is en  ook dat we in Nederland niet met levend aas mogen vissen. Dus zoek je kleur zelf uit,  maar ik blijf schrijven wat er echt gebeurd.

Hoe was het afgelopen week dan met de vangsten?
Negatief wat Semi doodaas betreft daar er veel vissers op pad waren maar de aanbeten helaas op de meeste plaatsen uitbleven, uitzonderingen daargelaten natuurlijk.  Met jerkbait nog de beste vangsten afgelopen week waaronder diverse grote vissen. Jerks met strepen duidelijk bovenaan op het menu van de snoek.

Snoekbaars al weer wat meer meldingen van meer snoekbaarzen op een stek al waren de maten duidelijk aan de kleine kant. Langwerpige shads scoorde goed en ook de spiering hoog op de lijst en dan vooral grote spiering. Wit en bruin vaak op de vangstlijsten wat snoekbaars betreft

Baars, veel kleine baarzen met enkele uitzonderingen een grote Perca en deze dan vaak nog heel ondiep. Shads en kleine plugjes vaak succesvol, en als er wat rood aan zat duidelijk in jou voordeel.

Roofblei aardig wat meldingen van deze rover al waren de maten alweer wat kleiner. Nagenoeg de meeste aanbeten als het aas afzakte of even stil hing. Natuurlijk de aanbeten weer snoeihard van deze rover.

De temperatuur gaat naar het weekend wat onderuit maar dat hebben de rovers graag, dus gewoon lekker gaan als je er de tijd voor hebt.  Succes op de rovers.


Een typische najaarsfoto van afstervende planten en vissen met een jerkbait. Machtig om te doen!


Het weekje Denemarken met vismaat Wilfred leverde naast mooie gullen ook een aantal mooie zeeforellen op. We visten met kleine lepeltjes met daarboven een vlieg (garnaal-imitatie) ongekend hoeveel volgers je hebt voordat er een dreun op je spinlat volgt!! Ze noemen het blijkbaar  niet voor niets de vis   van de “duizend worpen”. ....
 
Jeroen van Drie


Beste Totalfishing,
Afgelopen week ben ik samen met een kameraad 2 keer ‘s nachts wezen vissen op hoofdzakelijk barbeel en snoekbaars.In totaal hebben wij in 2 nachten tijd 8 Barbelen gevangen, 6 Snoekbaarzen en…..


.... als bijvangst nog 2 leuke windes. De grootste barbeel was 73 cm en de grootste Snoekbaars 68 cm.


Het roofbleiseizoen loopt op zijn einde. Wellicht dat er nog ergens een dikke megavis in winterconditie wordt gevangen maar de kansen daarop worden nu op de meeste hotspots snel minder.


Han pakte deze vis op een snel geviste spinner


Hoi TF,
Afgelopen zondag een zeer taaie visserij bij ons op de Maas totdat in het begin van de middag die snoeiharde aanbeet kwam. Een grote zilveren pijl had mijn jerkbait gepakt en was niet van plan om die zo maar op te geven.
Na een mooie dril kwam deze 83 cm lange schoonheid even aan boord om samen met mij op de foto te gaan.

Groeten uit het zuiden, Lambert

 
Herfstpracht vastgelegd door Martin


Beste Totalfishing,
Mijn zoon Pete en ik vissen sinds deze zomer. In de  herfstvakantie wilde hij bij oma logeren en het daar eens ‘op karper’ proberen. Volgens onze hengelsportwinkelier kon dat met twee korrels zoete maïs op de haak onder een klein dobbertje. Zoals jullie zien is dat goed gelukt.

Met vriendelijke groeten, Pieter Brandjes.


Christopher Paschmanns van Pro Logic had een verbluffend seizoen met deze prachtige spiegel van 20 kilo…


.... terwijl hij kort daarvoor er al een had gevangen van maarliefst 18,5 kilo…..

 
.....In dezelfde sessie ook nog eens de ultieme vis voor Christopher: een 24 kilo schub met een lengte van 112 cm. Zeer waarschijnlijk de topper van het seizoen 2008!

 
Voor wie het zien wil zijn er u prachtige kleuren te bewonderen


Marianne met een pracht van een echte polderbaars


Beste redactie van Totalfishing,
Hierbij een vangstbericht van een superdikke baars van maar liefst 47 cm gevangen die vol ging voor een zinkende Salmo Slider. Ik hoop dat deze vermeld kan worden op de site, het was een topvis en beresterk. Gevangen tijdens het snoeken. De vis was niet alleen enorm groot, maar ook ongelooflijk dik!
 

Met vriendelijke groet, Derrek Schoemaker

 
Stekken rond bruggen blijven altijd een van de betere plaatsen


Hallo Totalfishing lezers, 
Afgelopen zaterdag ving Ron Nieuwpoort zijn eerste Snoekbaars ooit, tijdens onze DF Belly Boat praktijkdag.

Mvrgr. Namens Dutchfishing.nl - Ron Mansveld


 Dit beeld zagen we zowel vorige zondag als afgelopen zondag. Een aalscholver die zijn meerdere moet erkennen in zijn prooi. Vorige week maten we een snoekbaars van 45cm, afgelopen zondag zelfs 50cm. Hoe ze in vredesnaam kunnen denken dat ze dat op krijgen?

Groet Volkmar


Op nauwelijks 2 meter diep pakte ik deze 70+ op een klein bruin V-staartje van SPRO

Groet: Rens v/d Linden.


Mooie strakke vis van groot water..

 
zondag het water op geweest, de vangst was niet wild , maar deze 80+ (82 cm) maakte de dag weer geslaagd.

groet, Peter van den Oever 


Zondagmiddag nog een paar uur wezen trollen ... in totaal 8 vissen weten te strikken. 1 Beresterke metersnoek voor mij, die na het onthaken niet op de foto wilde :( en deze prachtige snoekbaars, voor mijn vader, waren de grootste.

Gr Wouter


Geachte T.F.
Afgelopen week zijn we een dagje wezen trollen op onze mooie Friese kanalen. De vangsten waren goed….



..... De snoeken en snoekbaarzen waren behoorlijk los.

Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma


Bak van een snoekbaars voor Ronny

 
Een schitterend Hollands polderlandschap met dreigende luchten waar Piet dit ruige plaatje maakte.


Hallo Totalfishing,
Maurice wilde vandaag met ons gaan snoeken. In de laate middag zijn we wat watertjes af wezen struinen. Op het laatste moment ving hij dan eindelijk eens zijn super snoek van 82cm. Helemaal super voor hem en ja hij durfde hem vast te houden.


gr fam Huisman


Hallo lezers van Totalfishing,
Vorige week ben ik met mijn vader op visvakantie geweest in Ierland en daar hebben we weer volop genoten van de uitgestrekte meren, de rust en natuurlijk supersterke snoeken…!!! Wat zijn die Ierse snoeken toch echte krachtpatsers!

Groeten en vangze allemaal, Ruud Streekstra

 
Beste mensen van Totalfishing
Hier weer eens een mooie foto van een snoek van 90cm gevangen op maandag 13 oktober aan een strike pro jerkbait.

Met vriendelijke groetjes, Rinus Hertogh


Hallo mijn naam is Martijn deze snoek heb ik trollend met een salmo (oude) voornachtige plug gevangen, hij was 94 cm en ik heb hulp van mijn vismaat Arne nodig gehad om hem binnen te tillen (behoorlijk zwaar) en hij zwom na de foto weer zijn stekkie hopelijk voor een collega visser. 

 
Krachtpatsers van snoeken in het prachtige Ierland.


Ruud Streekstra met een van de snoeken die hij ving op zijn visvakantie in Ierland.

  
Beste Totalfishing, m’n laatste verlof opgenomen. Resultaat? Nieuw persoonlijk record! 1m11cm. Dank aan Jean-Luc en Tom om mij te overhalen om te snoeken en hun vele hulp en tips.  Steve T.


Beste Totalfishing,
zondag deze prachtige metersnoek van 102cm. gevangen. Onze eerste metersnoek!


groeten Anno en Johan.


Het water in de Achterhoek is nog steeds laag en kraakhelder.
Daarom vissen en vangen we het best met natuurlijke kleuren.
Het is nog steeds hard werken om roofvis te vangen, maar weten met deze kleuren toch telkens wat vissen te vangen. Groeten Eddy


Hoewel het gedurende de week geen slecht weer was waren er toch momenten dat de buien, hagel en onweer er een ruig (vis)feest van maakten…..


Zelf de laatste tijd goed gevangen door maar stug door te blijven zetten op die mooie rivier. Het zal snel afgelopen zijn nu het water steeds troebeler wordt, maar gelukkig al de nodige fraaie snoeken gevangen. Bijgevoegd nog een plaatje van een 102, afgelopen zaterdag.

Groet Volkmar


Beste Totalfishing
Deze snoek van 110cm heb ik zondag 19 oktober gevangen op een visje van 8cm

gr Ricardo


Een nieuw record voor Pascal op de rivier. Na een geweldige dril van zeker acht minuten mochten we een massieve bak van 114cm in de boot tillen…..


........Deze vis pakte een getrolde Super Shad Rap.

Met groet van Pascal en Frits, Driebergen..


De snoeken waren ook los op de Friese kanalen!

Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma


Ronny met een vis waar alles aan klopt. Prachtig!


Prachtige snoek, afgelopen weekend gevangen op één van de Friese wateren.


Deze snoek is gevangen met een dood voorntje van 6 cm. Ik was op snoekbaars aan het vissen met lijndikte 18/100ste en een enkele haak met mijn Traverse spinhengel in Emmen - Drenthe.

M vr groet JHJ van de Wetering


Marc met een 124 cm vis die geweldige sport gaf.

 Deze week nominaties voor de snoeken van Ronny en Pascal, de snoekbaars van Jaïr,  alsmede de schubkarper van Christopher.  Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -