Actuele Vangstberichten tot dinsdag 21 juni 2011


... tot dinsdag 21 juni 2011

De zomer is vandaag officieel begonnen, maar daar is helaas nog niet veel van te merken. Wel hebben we al een hele mooie periode achter de rug en het aankomende weekend gaan de tempraturen ook gelukkig weer wat omhoog. De vangsten zijn goed te noemen, er is veel activiteit aan de kust van fint en ook de markrelen komen al langs.


Zelfs de lens vlak voor zijn grote ogen deerde hem niet. Foto: Jan Althof.



Winderig weekendje geweest zeg, leek wel herfst.

Zonde van de mooie dagen, want een hoop bootwedstrijden en natuurlijk de normale visserij met eigen boot of huurkotter, waren onmogelijk afgelopen dagen. Ook de kustvisserij aan de stranden was niet echt uitnodigend en degene die geluk hadden in de nabijheid van rivieren etc. te wonen, konden zaterdag en zondag nog wat “schuilplaatsen” uitzoeken om te vissen.

Bootvisserij
Sjaak Verburg is de nieuwe Nederlands Kampioen Bootvissen 2011. Deze sympathieke Westkapellenaar wist met slechts 6 vissen de nieuwe Nederlands Kampioen te worden. Zeer slechte weersomstandigheden en de pech dat er nog een boot uitviel, maakten het de organisatie lastig een lekkere plek te zoeken om te vissen. Op de Oosterschelde waaide het stormachtig, maar desondanks werd toch gevist op centimeters.


Van het weekend sneuvelden er aan het lichte materiaal  een paar mooie gullen op de Shad, wat een heerlijke visserij is dat dan toch. Groet, Etienne.

Zoals gezegd dus Sjaak Verburg Nederlands kampioen, Jan Schoonen werd tweede en het brons was voor Louis van Bommel. Allen komen uit voor HSV “De Edelkarper”. Voor volledige uitslag kijk op de site van Sportvisserij Nederland. Van Harte gefeliciteerd allemaal.

Wrakvisserij , makreel en geankerde visserij was voordat de wind kwam uitstekend, dus pak je kans wanneer het weer het toelaat. Oosterschelde niet best, het groen komt er ook al in dus vis als het kan zonder voorslag, dus door en door. Grevelingen in de avond leuke visserij, overdag haring.

Kantvisserij
Eigenlijk is op alle stranden wel leuk vis te vangen, voornamelijk bot en zeebaars, heerlijk weer om aan het strand op zeebaars te vissen bij ene flink windje, niet zoals afgelopen weekeinde, maar zo,n kracht 3 tot 4 uit westelijke richting is bijna altijd bingo, werp inde branding of er net overheen en laat ze dan maar komen!
Vlissingen tot Westkapelle magertjes.

De tong laat het, op een incidentele goede avond na, en dan praat ik over 4 tongen, vooralsnog afweten, geldt eigenlijk voor de hele Nederlandse kust. Nee, tong wordt het niet. Banjaard en Westenschouwen ook niet veel soeps met de bodemvisserij. Europoortgebied redelijk, Stenen Glooiing was niet super afgelopen week.


Blijf aan het smalle stuk van de Dintelhaven vissen, zolang de meeuwen broeden op het brede stuk en je vist daar, loop je kans op een bekeuring!

Amazonehaven kun je haast niet meer komen, parkeren aan de waterkant is er niet bij en ze zijn druk aan het bouwen voor silo’s, dus pas op. Beerkanaal en Calandkanaal goed voor zeebaars, het Beerkanaal is geankerd vissen prima, Calandkanaal beter met dobber en/of kunstaas. Dintelhaven is prima vissen, per definitie de beste stek op dit moment in het Europoortgebied.

Niet op het brede stuk komen trouwens, er broeden zwarte mantelmeeuwen en die zijn beschermd. Er loopt iemand van Flora- en Faunabeheer rond en je krijgt gegarandeerd een bekeuring. Pas halverwege juli mag je weer. Het smalle stuk biedt soelaas, het barst er op dit ogenblijk van de spiering en regelmatig worden er ook botten, wijtinkjes en scholletjes gevangen. Een mooie zeebaars is iets om rekening meet te houden, terwijl in het duisterde paling actief wordt.


Spiering, het barst er van in de Dintelhaven.

Hoek van Holland tot aan Vlaardingen in de Waterweg leuke visserij op bot, fint en tong. Zal wel enigszins minder worden nu er van boven weer grote hoeveelheden regenwater naar de kust stromen. Hoek van Holland strand tot aan Kijkduin goede visserij op de stranden, vooral bij de “zandmotor” tot aan Kijkduin prima visserij op bot en zeebaars. Paling en tong, zij het mondjesmaat, vullen het palet aan.

Goede berichten ook uit het Noord-Hollandse afgelopen week, de pieren bij IJmuiden waren prima visstekken met een grote verscheidenheid aan vissoorten.

Tot volgende week, Arthur



We kunnen vandaag volstaan met een algemeen vangstbericht daar er stukken minder meldingen binnen kwamen. Afgelopen weekend zijn er op de zaterdag nog behoorlijk wat vissers thuisgebleven door de harde wind en nog enkele stevige buien die over het land trokken, en zondag natuurlijk thuis bij moeder de vrouw om Vaderdag te vieren.

Maar hoe waren de vangsten? 
Voor alle roofvissoorten was het geval dat er vaak het een en ander uit de kast gehaald moest worden om ze te vangen. Net een metertje verder gooien naar de oever, constant de bodem aanraken met slepend vissen om ze te verleiden en de snelheid vaak opvoeren, waren de sleutel tot succes.

Er werden nog enkele mooie snoeken en snoekbaarzen gevangen en ook diverse meldingen van 40-plus baarzen. Opvallend afgelopen week dat het nagenoeg allemaal felle kleuren waren waarop gevangen werd en geel, oranje en lichtgroen het meeste op de lijsten.

Wederom enkele roofbleien en meervallen die vaak met een behoorlijk snelheid van het kunstaas werden gevangen (niet te geloven hoe ze het soms bij kunnen houden). Windes duidelijk minder meldingen, maar dat moet ook elk moment weer een stuk beter zijn op deze rover.
 
Het weer blijft wisselvallig maar het voordeel is dan vaak dat dit al wat meer dagen van toepassing is en dan zal de activiteit zeker toenemen op de roofvissen. Gewoon gaan en met extreem weer goed op jezelf passen en geen gekke dingen doen op of langs het water.

 Veel succes aankomende week, Piet.

Kreten die je normaliter alleen hoort bij elftallen of clubs in het betaald voetbal kan ik nu ook toepassen aangaande het barbeelvissen; de beerput moet kennelijk helemaal leeg… Het is dramatisch gesteld met de barbeel. Niet alleen de Waal en IJssel, ook de Roer en Grensmaas blijven achter met de vangsten.

Dacht ik een paar weken geleden nog dat extra water in de rivieren de barbeel weer zou  aanzetten tot azen, ook dat heeft de vis niet over de streep geholpen. De paai moet in principe achter de rug zijn, het waterniveau is weer redelijk op peil en de temperatuur is ook goed.

Afgelopen woensdag nog op pad geweest met sportvisacademie Alkmaar. 28 Leerlingen verdeeld over 14 kribben konden slechts 1 barbeel op het droge brengen. Er wordt nu volop gespeculeerd over de oorzaken. Barbeel is een vis die je normaal snel vangt in het stroomgebied. Dat ze niet achter elke krib liggen is bekend. Ook op de IJssel hebben ze bepaalde voorkeuren met gebieden. Ik kan nu niets anders zeggen dat waar geen vis is, je ze ook niet kunt vangen…


Gevangen in het buitenland….Sure in Luxemburg

Groet, Frans Vogels


Tijdens een wandeling langs het water zag ik zeelten paaien, snel mijn camera opgehaald en een paar foto’s gemaakt. Even verderop zag ik voor een duiker een zeelt en een snoek naast elkaar liggen. De twee vrienden van het heldere water hadden elkaar gevonden… 


...Elk jaar vang ik in dit kleine en ondiepe slootje wel een paar zeelten tot 50 cm. Deze keer heb ik ze met rust gelaten en deze foto’s geven eigenlijk nog meer voldoening dan het vangen. Groet, Geert-Jan v.d. Meer.


Martin Ejler Olsen pakte deze graskarper van 10.2kg.


Beste Total Fishing, afgelopen week slurpte er wel een heel aparte roofvis mijn shadje van de rivierbodem… Groetjes, Jelle van Opstal.


Na regen komt zoneschijn! Na een sessie van 3 weken afzien met veel regen en omweer, zie ik dan eindelijk de zon samen met deze mooie spiegel van 17.5 kg, gevangen op de nieuwe 10 mm tijgernoot popups van dc baits. Ik voerde 1kg hothennep van dc baits en 20 tijgernooten van 15 mm per stek en beviste 2 stekken.

De derde stek bevoerde ik aleen maar om eind van de sessie de vruchten e van te plukken. Viste met een snowman rig met daarop een 15 mm tijgernootje en een 10 mm tijgernoot popup. De snowman stond recht op m’n haak waardoor de haak perfect gecamoufleerd werd.


Een echte carpist tot in den kist, even terug naar het water waar het begon: de passie voor het karpervissen. Het was weer even thuiskomen en zocht m’n eigen stek weer op. Voerde om de dag 1 kg tijgernootboilies van dc baits en deed ik 1 week lang. Het moment van de waarheid was aangebroken. Het was vrijdag en om 12.00 uur eindelijk vissen!! Snel de bus inladen en vertrekken!

Naar de stek ik zag al een paar kleine karpers springen in de buurt van m’n stek en voerde 3 spods met hot hennep boiliekruim en gemaalde tijgernoten. Daarna 10 tijgernootboilies op de stek  en de karpers konden aanschuiven om te eten! Binnen 30 minuten lag de eerste vis al op de mat. De karpers waren de tijgernootboilies nog niet vergeten! Het ging als vanouds run na run.

Veel bekende karpers kwamen weer op de mat. Het was weer echt ouderwets genieten. In de nacht was het rustig, tijd om uit te rusten?! Maar om 6 uur ‘s morgens werd ik gewekt door mijn delkim. Een langzame, trage run. Dacht dat dit wel eens 1 van de grotere vissen kon zijn en na een tijdje kwam de vis onder de kant. Het was de grote lederkarper op een topgewicht van 27 pond, dit was pas echt genieten! Het leven is mooi met zo een mooie karper in je handen! Gr. johan van liere.


Bastian Reetz met een spiegelkarper.


Mathiu Faurisson met een machtige spiegelkarper van 21.5 kilo.


Ik ben naar Frankrijk geweest samen met JvL, een testvisser van fishmix/dc-baits. We hebben daar met z’n tweeën een goede 40 vissen kunnen vangen met voor mij een pr spiegel van 19.6kg….


... Wat een beetje jammer was, was dat de vissen net uit de paai kwamen waardoor veel vissen laag in gewicht waren. Alle vissen zijn gevangen op producten van fishmix/dc-baits….

 
....Naast de bollen maakten we ook gebruik van pva-vriendelijke hennep en dit was een succes. Naast de mooie vissen hebben we ook genoten van de natuur met als topper een mooie slang. Groet, Johan de Jong.


Soort van Koereiger?? Foto: Jan Althof.


Mooie roofblei voor Freek.


Beste TF, na diverse meervaltripjes in het buitenland heb ik tijdens de Pinksterdagen een poging gewaagd in ons eigen land. Na 2 meervalloze dagen, op dag 3 eindelijk succes met een onvervalste Limburgse meerval van 155 cm. Met vriendelijke groeten, Jan Heslinga.


Veel insecten. Foto: Jan Althof.


Dinand’s (mijn zoon) eerste vis! Gevangen met zijn nieuwe hengel. Groet, Jan-Pieter van Wijngaarden.


Mooie baarsvisserij. Groet, Piet.


Afgelopen weekend ondanks het barre weer toch maar gaan vissen in de buurt. Ik had wat ‘plankjesloodjes’ van Bas van Nuland van roven.nl gekregen en die wilde ik wel eens testen. Hoewel het wat vreemd en lomp aanvoelde in het begin - voor wie het subtiele verticalen gewend is - kregen mijn vismaat Bart (die deze plankjesloodjes al eerder met succes gebruikte) en ik al snel de nodige aanbeten van zowel baarzen als snoekbaarzen.Groet, Tom.


Ook deze baars mocht er zijn! Groeten van Henk Broers en Wilfred van Nunen.


Mooi formaat baars voor Piet.


Echte Koekoeksbloem. Foto: Jan althof.


Beste TF, laatst een rondje verticalen op de plas… Moet je eens zien (goed kijken!) wat een speldaas!!!...


...Groet, Vincent – Lelystad.


Dinsdagavond even gaan dropshotten op een kanaal. Na 19 baarzen ving ik deze 49,5 cm snoekbaars onder een brug vandaan. Het was weer puur genieten. Het kan dit seizoen niet op lijkt het wel. Groet, Rob
www.roven.nl.


Afgelopen weekend ondanks het barre weer toch maar gaan vissen in de buurt. Ik had wat ‘plankjesloodjes’ van Bas van Nuland van roven.nl gekregen en die wilde ik wel eens testen. Hoewel het wat vreemd en lomp aanvoelde in het begin - voor wie het subtiele verticalen gewend is - kregen mijn vismaat Bart (die deze plankjesloodjes al eerder met succes gebruikte) en ik al snel de nodige aanbeten van zowel baarzen als snoekbaarzen….


....Niets groots, maar wél erg leuk om goed te vangen met een voor mij volstrekt nieuw kunstaasje! Techniek is simpel: laten zakken naar de bodem en dan met korte, heftige tikken binnenvissen, zo dicht mogelijk boven de bodem. Het lijkt wel op jerken! Opvallend was dat deze plankjesloodjes op de tweede stek die we aandeden wel drie keer zoveel aanbeten opleverden als dropshotten… Groet, Tom.


Willem was even met de kids op pad, en niet zonder succes zo te zien.


Beste Total Fishing, afgelopen week een persoonlijk record weten neer te zetten met een snoekbaars van exact 70cm. Groet, Arjan Schouten.


Deze snoekbaars had wel trek in een trollend aangeboden wob shad van 15 cm in een groen baarzenjasje. Groeten van Levin. Maar ook de oude vertrouwde wob-kleuren vingen zich te pletter. Hierboven de wob shad ghost perch 15 cm gegrepen door een sterke vis. De slip van mijn red-arc ging nogal tekeer toen de vis als een pijl naar de boten zwom. Groeten van Levin.


Snoekbaars uit de Weser, gevangen met de…


....Dropshot aan de Quiver Shad. Groet, Pro Team Angler Udo Krzikawski.


Mooie snoekbaars voor Nico.


Christian Møller met een snoekbaars die toehapte op de Alien Eel.


Vorige week samen met m’n vrouwtje…


....nog enkele mooie vissen gevangen. Groeten, Johan van den Bergh.


Wat een kleurenpracht langs de waterkant. Foto: Jan Althof.


Hallo, dit is een foto van mijn kleinst gevangen snoekje tot op heden! Een snoekje van 40 cm. gevangen op ‘Het Schulensmeer’. Klein maar dapper! Groetjes, Marco Theunis.


Deze snoek van 65 cm klapte vlak voor m’n voeten op een swimbait van storm.


Door de extreem harde wind op zaterdag viel het niet mee om lekker rustig  te jerken vanuit de boot. Zelfs het plompenblad ging recht op staan in het water. Daarom moesten we wat kleiner water zoeken in de luwte, wat overigens geen verkeerde keuze was.


Robin en ik wisten met jerkbaits 2 baarzen en 6 snoeken te vangen die schitterend  getekend waren. Het was echt snoekweer met een watertemperatuur van 17,5 graden. Ondanks het ‘supersnoekweer’ moesten we toch flink moeite doen om ze te vangen. Groetjes, Eddy te Mebel.


Beste Total Fishing, vorige week ben ik met mijn vader en zwager wezen vissen vanuit de bellyboot. We hebben 9 snoeken gevangen in drie uurtjes tijd. Ik had de grootste en dikste snoek van dik in de 80 cm. Groeten, Pieter Kapitein.


Het is niet altijd groot wat de klok slaat, echter een dag vol met snoeken van dit formaat staat gelijk aan heel veel plezier en actie! Met vriendelijke groeten, Thijs van der Sanden.


Hierboven de wob shad ghost perch 15 cm gegrepen door een sterke vis. De slip van mijn red-arc ging nogal tekeer toen de vis als een pijl naar de boten zwom. Groeten van Levin.


Deze snoek is gevangen in een plaatselijk kanaal op een jerkbait plug. De afmeting is 98 cm, net geen metersnoek. Vriendelijke groet, Frank.


Alles werd op de “pike fighter” gevangen, het betrof met name stropdasjes behoudens deze lange dunne snoek. Groet, Klaas Hoogduin.


Mooie Close up. Foto Bjorn Janssen.


Beste TF, hier een foto van mijn eerste metersnoek, gevangen op “Snoekclub Heidemeren” te Runkelen (B). Een mooie dikke Snoek van 115 cm & 13.5 Kg! Groeten, Gerry Theunis.


Eindelijk was het dan zo ver: mijn eerste trip dit seizoen. De Maas, daar moest het gaan gebeuren. Nadat ik eerder op de dag 2 snoeken tot 80 cm had gevangen, kwam deze mooei rivierkannibaal langs. Ik ving deze vis trollend op een kick’n minnow 25cm van Storm. Groet, Frank Swarts.


Gevangen in de Knudso, Ry, Denemarken..


...Een snoek van 1.15 op een makreel. Prachtig. Groet, Derk Maatjes.


Hallo TF, deze dame gevangen op 4 meter water tijdens het verticalen. Groet, Pie uit Limburg.


Nico scoorde op kleurrijk kunstaas.


Mike en Leonard hebben vorige week gevist op het meer Lough Derg in Ierland. Mike viste daar al voor de twaalfde keer bij visgids Ferdinand Heijerman. Ze vingen mooie en bovendien supersterke snoeken. Daaronder zaten 5 metersnoeken en diverse negentig-plus vissen. Deze vis van 113 cm is een van de 3 meters die Leonard ving.


Mike is terecht blij met deze fraaie vis van 109 cm.


Voor Rene van der Mooren was het meteen raak op de eerste dag op Lough Derg met deze vis van 113 cm. Uitgebreide informatie over snoekvakanties op Lough Derg in Ierland is te vinden op
www.pike-ireland.net


Lars Rytter met een plaat van een snoek die voor de 4Play Lowrider viel.


Het was een taaie dag op de rivier. Deze vis had al een paar keer geaarzeld. Een door Henk snel geviste Screaming Devil trok ‘m over de streep! Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste TF, afgelopen zondagmorgen met Jan wezen vissen. Het was bar slecht weer met een stormachtige wind en bakken vol met hemelwater. Deze sterke snoek van 1.14 kon de traag geviste Wob Shad van Henk Simonsz niet voorbij laten gaan. Groet, Jelte Bouma - Anjum.


Terwijl we over het meer geblazen worden met een opstekende wind voor een buienrand, wordt mijn aasvis gegrepen door deze beauty van 125 cm, een nieuw PR! Groet, Roel.

Deze week de nominaties voor de paaiende zeelten van Geert-Jan, de karper van Johan, de meerval van Jan, de snoekbaars van Willem en de snoeken van Marco, Pieter, Jelte en Roel. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -