Actuele Vangstberichten tot dinsdag 21 februari 2012


... tot dinsdag 21 februari 2012

De vorstperiode is voorbij en in het zuiden ontwaken ze onderhand ook alweer bijna uit hun carnavalsroes. Nog een paar mooie dagen voordat het snoekseizoen er weer op zit en bij temperaturen van de komende dagen zullen ze snel overgaan tot de paai. Voorzichtig dus met de zware dames!


Even naar beneden kijken of er visjes zitten.



Wegens omstandigheden geen vangstberichten van Arthur van Tienen.

Natuurlijk nog veel water dichtgevroren, maar op het wat stromende water kon men wel uit de voeten afgelopen week. Snoekbaars behoorlijk moeizaam, al werden er hier en daar nog wel wat vissen gevangen.

Maar zoals ik al vertelde waren er ook nog vele plassen dicht waar normaal in deze tijd op snoekbaars gevist wordt. Het water was op vele plaatsen nog steenkoud en zeker als die watertemperatuur dan rondom de 2.5 graden ligt, dan is het echt niet gemakkelijk.


Stromende beekjes zijn weer open.


Zo ook met de snoeken die op vele wateren niet veel activiteit vertoonde en op de rivieren maar af en toe zich lieten verleiden, en opvallend dan ook vaak op groot kunstaas of doodaas. Felle kleuren duidelijk in het voordeel op ESOX afgelopen week. Een ding wat wel opviel was dat er diverse meldingen binnen kwamen van gevangen roofbleien en dit vaak onder het vissen op snoek en snoekbaars, kort aan de bodem.


De reigers zijn blij dat de vorst gaat verdwijnen.

De temperaturen gaan naar boven aankomende week en met wat wind erbij krijgen we weer wat meer water terug om te bevissen en dan zullen de vangsten zeker een stuk beter worden.In ieder geval gewoon lekker gaan. Veel succes natuurlijk en volgende week hopend op wat betere berichten wat de vangsten betreft.

En laat even weten hoe het is geweest! Gr. 
Piet.

 
Courtmacsherry Angling Centre. Bradford Sea Angling Club members had a 3 day trip to Courtmacsherry on the 17th,18th and 19th February. We fished inshore due to the weather conditions on the Friday and Saturday but on the Sunday with good conditions we ventured offshore to the wrecks. We caught Ling to near Specimen weight at 23lbs, Specimen Pollack  to 12.5lbs and medium Coalfish, Cod, Haddock and whiting…


... We will have boats going out every Sat or Sunday from now on and there will be spaces available, if weather conditions allow wrecking will be an option. On the shore fishing side, good flounder from Courtmacsherry with the occasional Bass being caught mostly on crab. Regards, Mark.


Met een heerlijk voorjaarszonnetje is het goed vertoeven.


Beste TF, de eerste barbeel na de vorstperiode is er al weer, maar blijkbaar was hij het er niet mee eens dat hij op de plaat werd vastgelegd, gezien zijn blik richting fotograaf. Groetjes, Frank Pulles.


Beste TF, de extreme koude is gelukkig verleden tijd, ook in de Ardennen. De vooruitzichten waren goed vorige week. Oplopende temperaturen en oplopende waterstand zijn 2 positieven factoren om barbeel weer aan het azen te krijgen. Die theorie bleek te kloppen. Tijdens het bijtuurtje, dat nu vroeg in de ochtend viel, wisten we 3 mooie zestigers in het net te krijgen. Wederom was smack de favoriet….


Nu maar hopen dat deze ontwikkeling zich voort zet en dat we snel de meldingen krijgen van de vangsten op de IJssel, Waal, en Grensmaas. Groeten, Henk Hendriksen.


Prachtig winterweer op het water…


....Een slachtoffer die het zeker niet gaat overleven….


...Zo klein mogelijk maken om maar niet gezien te worden, maar de camera zag hem toch….


... Hoewel we geen vis aan de schubben konden komen en het water op tijd  verlieten, was het toch weer de moeite waard er te zijn. Op het water dus, gehuld in de herrie van het carnaval. Wellicht dat vissen daar niet van houden!? Groet, Visgids Johan.


Nico scoorde weer een echte winterroofblei…..


....Franske kon ook niet achter blijven en pakte ook nog een roofblei.


Zondag weer voor de eerste keer gaan vissen deze keer op snoekbaars vanaf de kant, met deze snoekbaars als resultaat. Groeten van Levin.


Voor deze watersnip breken ook weer betere tijden aan…


Na een korte maar stevige periode van strenge vorst, eindelijk terug de boot van stal kunnen halen! Het was eventjes zoeken geblazen, maar uiteindelijk toch nog enkele vissen kunnen verzilveren op de finshad met kleine spiering toegevoegd. Groet, Stèphanie.


Een ijskoude, dikke baars voor Henk.


Op carnavalsmaandag met Thomas de rivier opgeweest. Hij ving zijn grootste tot nu toe!


In de loop van de middag kwam er een bijtuurtje waarin diverse mooie vissen zich even kwamen melden. Dat voelde weer goed na drie visloze weken! Groeten van Wilfred van Nunen.


In mijn omgeving zijn alle beken gelukkig weer ijsvrij en kunnen we weer struinen…


… het ijs is er nog maar net af en het plompeblad komt al uit de bodem en begint het blad uit te rollen…


… ook  de snoeken hebben  het voorjaar in hun kop,  zo aan hun buikje te zien. Groetjes, Eddy te Mebel.


Vorige week was de finish op de Bonkevaart in Leeuwarden nog het centrum van internationale sportieve aandacht, binnen een week is het ijs al weer grotendeels verdwenen.


Meteen al de kolder in de kop met deze oplopende tempraturen.


Mooie metersnoek. Groet, Bennie van Opijnen.


Op 19-02-2012 wist ik eindelijk m’n eerste snoek van dit nieuwe jaar te vangen. Door m’n werk en het ijs wat er lag kon het helaas niet, maar had dit weekend weer lekker tijd. Mocht deze metersnoek op m’n lijstje plaatsen als eerste snoek van 2012. Vriendelijke groet, Mitchell Boon.


Beste TF, zondagmorgen eindelijk het ijs weer uit de vaarten, dus dat was weer vissen met Johan. De plannen waren er snel en ‘s morgens om 6 uur stond de wekker te brullen. Bak koffie en snel in de auto naar Johan. Germ Sonnema kwam later ook nog bij ons om te vissen. Was taai, maar kon toch nog een mooie snoek van 98 uit het water takelen. Groeten Jelte Bouma uit Anjum.


Hans kon weer een dikke metervis aan zijn lijst toevoegen.


Beste TF en lezers, bij  de laagst gemeten temperatuur sinds jaren (-23), hebben we toch het ijs getrotseerd. Veel fun gehad met z’n allen en niet te vergeten pike, waaronder één  van mijn mooiste metersnoeken ooit. Hiervan is ook een film gemaakt en te bekijken op
www.dutchanglers.nl. Groet, Sander Ossevoort.

Deze week de nominatie voor de snoek van Sander. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2009-2010 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -