Actuele Vangstberichten tot dinsdag 21 december 2010


... tot dinsdag 21 december 2010

Vanavond gaat de winter officieel van start en het is tevens de kortste dag. Dus de dagen gaan na morgen hoe dan ook langzamerhand weer langer worden! En verder maar hopen dat de winter zich dit keer van een iets mildere kant gaat laten zien.

Voor dit jaar zijn het de laatste vangstberichten. Dinsdag 4 januari zullen de eerstkomende vangstberichten weer geplaatst gaan worden. Je kunt tussentijds uiteraard gewoon je vangsten blijven insturen!


De prooi is moeilijk te vinden met deze pakken sneeuw. Foto: Wim.

 

Het jaar 2010 zit er bijna op.

De wedstrijden zijn met de laatste dag van de topcompetitie Junioren en Dames en de Ter Heijde Trofee weer voorbij en we gaan ons opmaken voor de Kerst en de Oude- en Nieuwjaarsdag. Van mijn zijde uit wilde ik iedereen bedanken die mij op wat voor manier dan ook geïnformeerd heeft over de vangsten afgelopen jaar. We houden onze site door jullie super actueel en ik hoop volgend jaar ook weer op jullie te kunnen rekenen.

Strandvisserij
Ondanks de kou is er toch wel een prima visje te vangen vanaf de kant. De wijting wordt echter met de dag minder vaak gevangen en trekt naar het diepere en minder koude water. In de plaats daarvan komt de schar wel dichter in het ondiepe water naar de kust. Prima vervanging en wel zo lekker. Ook de bot laat zich nog goed vangen, terwijl er een soort mini-invasie is van kleine gulletjes op de stranden tussen Hoek van Holland en Kijkduijn. 


Geankerde visserij op de Noordzee goed.

Pieren van Scheveningen en IJmuiden geven nog goed schar na een aanvankelijke lichte teruggang begin afgelopen week. Tussen Vlissingen en Westkapelle het gebruikelijke nieuws: hoofdzakelijk schar, nog wat wijting en bot. Stranden Banjaard, Westenschouwen en Renesse minder vis, maar wel schar en bot. Europoort goed, Amazonehaven, Beerkanaal, Dintelhaven en Calandkanaal goed, leuke visserij op alle wintervis. Geen echte uitschieters, maar geregeld leuke vis. Waterweg vooral aan het einde tussen Maasluis West en Hoek van Holland een goede kans op gul. Mooie wijtingen zijn hier ook nog te vangen.


Westerschelde ook mooie vangsten rondom de Spijkerplaat: schar, wijting en af en toe een mooie gul.

De traditionele Ter Heijde Trofee op de stranden van ter Heijde werd slecht bezocht, mede door de 2e dag topcompetitie Dames en Junioren en het feit dat de buurvereniging ook een wedstrijd had georganiseerd. Er kwamen slechts een 80-tal deelne(e)m(st)ers naar deze wedstrijd die het eerste uur gepaard ging met hevige sneeuwval.


Mooie vangstberichten op de Grevelingen afgelopen vrijdag.

Ondanks de slechte vooruitzichten werd er toch redelijk vis gevangen met een diversiteit aan vissoorten zoals wijting, schar, bot, gul en meun. Jim Sonnenschein van het Hengelhuis Maasluis team won met 12 vissen gevolgd door zijn maatje Hendrik Jan Polhuis en de winnaar van verleden jaar Frank Dekker van het Penn team. Bij de korpsen was het Penn team het sterkst gevolgd door het Rancar 1 team en het Greys Trabucco team.

De 2de dag topcompetitie voor Dames en Junioren werd vervist in de Amazonehaven en bij de junioren werd Adriaan Donkers van HSV Westkapelle de trotse winnaar gevolgd door Jerome van Houdt van de Zeebaars uit Scherpenissen, Corne Westerlaken van dezelfde vereniging werd 3e terwijl Jeroen den Engelsman van de Makreel uit St. Pilipsland en Niels Janse uit Breskens het “Zeeuwse” vijftal compleet maakte.


Met een mooi aantal schollen.

Bij de dames won Susan Stuijts van HSV Westkapelle voor Ilonka Rijnberg van de Oosterschelde vissers en Linda v/d Velde, eveneens van de Oosterscheldevissers. De 4de en 5de plaats werden ingenomen door Heidi Leeuwis van de Slufter en Wilma van Eekeren van de Edelkarper. Iedereen gefeliciteerd namens Total Fishing! Verdere uitslag op www.sportvisserijnederland.nl  

Bootvisserij

Wrakvisserij weer wat beter. Geankerde visserij op de Noordzee goed, hoofdzakelijk schar, wat wijting, gul en bot. Oosterschelde goed. wijting wordt ook hier minder. Wel leuk schar, bot en steenbolk. Grevelingen redelijk, soms vlagen van vis.


In de middag iets betere vangsten met mooie wijtingen.

Afgelopen vrijdag met het MS Theo geweest en ‘s morgens was het matigjes. ‘s Middags iets betere vangsten met mooie wijtingen een paar prachtige schollen. Wat hier geldt is standvastig weer en geen draaiende winden. Westerschelde ook mooie vangsten rondom de Spijkerplaat: schar, wijting en af en toe een mooie gul.

Allemaal een fijne Kerst en een goed 2011 met veel vis en mooie momenten!
Tot begin volgend jaar!

Arthur van Tienen


Hallo TF, vandaag even een rondje gelopen bij ons in het Leudal. Schitterend nu met het sneeuwlandschap. Hoop voor de vogels dat de sneeuw snel verdwijnt en dat ze weer op zoek kunnen gaan naar voedsel. Met vriendelijke groet, Björn Janssen.


Door de (stuif)sneeuw zijn de landschappen ingrijpend veranderd. Foto: Henk.


De reeën hadden mij vrij snel in de gaten vanmorgen….


... Dus na een minuut dachten ze: “Wegwezen!” Foto:
Piet Driessen.


De natuur zat de afgelopen week volledig in de vrieskist.


Onze specialist pakte net voor de grote sneeuwval nog een flinke snack. Dit mooie snoekje werd daarvan de dupe. Foto: Jan Althof.


Alles is weer voorzien van gezellige kerstverlichting en tal van versierselen.


Wannneer de zon zich een klein beetje laat zien komt de mist op de vlaktes massaal opzetten.


Nog even een foto vanuit Pol zijn huis, die deze groene specht vastlegde. Groet, Piet.


Het is knap lastig om met al die sneeuw nog iets kleurrijks te vinden.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag met Danny het Noordzeekanaal op geweest, de kou trotseren. Met -5.5 graden en een dik pak aan was het goed te doen…..


.... Diverse mooie baarzen gevangen aan de fin-s shads en snoekbaars liep lekker op de spiering. Groetjes, Marco.


Niet echt een vangstmelding, maar zo ligt mijn wintervoornstek er nu bij…


....Allemachtig mooi, maar wel afzien. Groet, Vincent – Lelystad.


Het is vechten voor je plekje met het weinige water dat nog open is.


Het nog weinig aanwezige voedsel waarvan de vogels kunnen peuzelen.


Beste Total Fishing, gezien de weersvoorspellingen voor het weekend (extreme sneeuwval), afgelopen vrijdag toch nog een aantal uurtjes vrij kunnen maken voor het vissen op snoek! Het was goed genieten vanuit de kant in een prachtig landschap dat al langzaam bedekt werd door de eerste sneeuwvlokken….

 
....De snoek was moeilijk te vinden, maar naar een uurtje struinend langs de waterkant waren daar plots 2 aalscholvers die voor mijn neus opdoken en wegvlogen. Deze aalscholvers zorgde ervoor dat ik nog tot twee keer toe met een kromme hengel stond en twee mooie kantvissen kon vangen. Beide snoeken zijn weer netjes terug gezet en bezorgde mij nog mooie sport voordat we compleet werden ingesneeuwd! Met vriendelijke groeten, Sjak kroet - Boxmeer.


Hallo Total Fishing, tijdens dit koude weer wilden we het toch maar proberen om roofvissen te vangen. We begonnen met kunstaas te vissen. Helaas geen enkele aanbeet.

Na een tijdje getrold te hebben gingen we op zoek naar een plek waar de fishfinder aangaf dat er veel witvis zat. Hier zouden we het proberen met doodaas (spiering). Na ongeveer 15 minuten meldde de eerste snoek zich op een spiering. Het was geen grote jongen, maar wel zeer mooi om te vangen. Groeten, Martin.


Door de zon trok het in de weilanden vrijwel direct helemaal dicht. Een mysterieus landschap is het gevolg.


Aan de fin-s shads en op de spiering liepen vangsten lekker . Groetjes, Marco.


Ogenschijnlijk vinden ze die kou niet zo heel erg.


Marc kon er toch weer enkele vangen met dit weer….


...Hier zijn de echte roofvissers klaar voor vertrek. Groet, Piet.


Maf of gewoon verslaafd aan die aanbeet!? Ik denk aan het laatste. Want laten we eerlijk zijn,het is en blijft altijd weer fantastisch als je zo helemaal uit het niets zo’n alles overtuigende dreun in ontvangst mag nemen!..


...Gezien de weersomstandigheden besloten we om de boot te laten voor wat hij was en zijn we op ons ‘gemakkie’ richting Haringvliet gereden….


...Zoals gewoonlijk zat het weerbericht er qua windvoorspelling weer eens behoorlijk naast dus was het echt afzien geblazen daar aan die enorme plas water….


....Maar we mochten niet klagen en vingen zo nu en dan toch een mooie vis. Op het moment dat de wind naar het zuidoosten draaide en wederom in kracht toenam, vonden we het welletjes en besloten we thuis effe aan de glühwein te gaan!! Groetjes, Joop.


Hallo TF, dit weekend hebben we toch nog het water kunnen bereiken in dit winterse weer. Het koude water en de snijdende wind kon ons toch niet tegen houden om er met de BB (bellyboat) opuit te trekken….


....Grote aantallen werden niet gescoord, maar het waren wel telkens flinke snoekbaarzen. Frank had enkele zeer mooie exemplaren en die werden allemaal gevangen op een witte slug van @rtbait die zeer traag gevist werd….


...Ikzelf mocht ook niet klagen, de grotere snoekbaarzen konden de oranje rode persuader van @rtbait, die ook zeer traag gevist werd, niet weerstaan. Groet, Bart en Frank Mylle.

Deze week de nominaties voor de snoek van Martin en de snoekbaars van Bart Mylle. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -