Actuele Vangstberichten tot dinsdag 21 augustus 2012


... tot dinsdag 21 augustus 2012

Het gewone leven is weer voor vele deze week weer begonnen. met een mooie nazomer van de laatse week een heerlijke afsluiten van deze vakantie periode.


Netje in de rij wachten. Gr. Pascal.


Pffff, lekker warm geweest zeg afgelopen week en weekeinde!

Vangsten op en aan het zoute zijn nu in een wat mindere periode beland, hoge zee watertemperaturen zorgen ervoor dat vooral in het ondiepe kustwater de garnalen en krabben hoogtij dagen vieren, veel voedsel in de vorm van allerlei klein gespuis is voorhanden en daaronder valt natuurlijk ook ons aangeboden zeeaas. In no time is je aas eraf dus per definitie minder kans voor een vis om dit aas te pakken.

Bootvisserij
Makreel visserij bij Scheveningen en Hoek van Holland  weer enigszins op peil, in zuidelijke helft blijft het lastig om ook maar een fatsoenlijke makreel dag te hebben, veel varen en weinig resultaat, Westerschelde ook al een beetje in mineur en op het vlakke  zand zijn eigenlijk alleen de gladde haaien redelijk te vangen geweest afgelopen week. 

Zelf met de Big Marlin van Dré Vriends erop uit gegaan afgelopen vrijdag  en daar was het inderdaad lastig om naast de (kleine) gladde haaitjes een ander soort vis te vangen, schar gaat weg bij zo’n 20 graden zeewater en op de diepte waar wij visten, zo’n 20 meter werden er nog wel een paar gevangen maar echt “vet”was het niet. Wel veel klein gespuis in de vorm van wijtinkjes en steenbolkjes, dus dat zit er ook weer aan te komen.
wrakvisserij slecht, veel varen voor weinig vis.

Oosterschelde in de ban van de ruwe haai, na de vangsten van divers exemplaren gaan nu steeds meer vissers proberen deze mooie sportvis te vangen, netjes terugzetten is het devies, voor de rest merendeel op de Oosterschelde weinig te beleven, zee sla, wier en nadere groenten van de zee maken het vissen niet echt plesant, in de avond wel wat tong en paling. Grevelingen redelijk, leuke vangsten van diverse vissoorten.


Hartelkanaal goed voor wat bot en een enkele zeebaars.

Kantvisserij
Zoals gezegd veel aas meenemen wanneer je gaat vissen en vaak je aas nazien, tongvangsten stabiel al is er een teruggang te bemerken, vooral in de Waterweg zijn de vangsten sterk verminderd, wel weer veel klein spul als wijtinkjes, nu ook al vanaf de kant dus.  Hartel kanaal wisselende vangsten, bot, wat zeebaars zijn hier  te vangen, Dintelhaven wat grondels, scholen baars en bot, zaterdagavond hier met de Eurovissers weer een competitie wedstrijd, we zullen zien.

Beerkanaal wat mooie paling en bot, soms mooie zeebaarzen, Papegaaienbek zeebaars, tong en bot, ook hier al wat kleine wijtingen en steenbolk, Calandkanaal wijtinkjes en steenbolkjes, zeebaars en makreel. Pier van Hoek van Holland, zeebaars, stranden van Hoek van Holland tot aan ter Heijde druk van de badgasten, slechts bevisbaar laat in de avond en nacht, wat tong en zeebaars , botjes en bot vrij algemeen.


Jonge gladde haaitjes veelvuldig voor onze kust.

Stranden Vlissingen tot aan Westkapelle zeebaars, bot, wat schol en makreel, tussen Westkapelle en Domburg in de avond de beste kansen voor tong en zeebaars. Maasvlakte 2 door de aflandige winden geen beste week geweest, ook al omdat het druk was met de badgasten, komende week met de westen winden en omdat de vakanties zijn geëindigd betere kansen voor ons als sportvissers. Noordzee kanaal veel kleine tongetjes.

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen weken.

Zo de vakantie zit er weer voor bijna iedereen op en er is zeker nog wel gevist natuurlijk maar ook veel vissers die er met de partner of, en kinderen op uit zijn geweest naar een andere bestemming dan vissen. De laatste dagen natuurlijk te gek van woorden met de extreem hoge temperaturen en dat doet de roofvis ook zeker niet goed. Hoe waren de vangsten in het algemeen de laatste weken?

Snoek - op vele wateren redelijke vangsten moet ik zeggen, en ook nog op zijn tijd grote vissen tot ruim 120 cm. Opvallend was het toch dat de meeste grote vissen ook wel op groot aas werden gevangen en grote shads en grote pluggen dan ook vaak succesvol. Ook opvallend dat er onder de meldingen vaak te horen was dat het met jerkbaits een stuk slechter was dan afgelopen jaar, maar ik denk in september en oktober kon daar nog wel eens goed mee gescoord gaan worden boven de afstervende platen. En dat krijg je wel vaak te horen dat er op veel water zeer veel planten aanwezig zijn, het heldere water helpt daar ook flink aan mee natuurlijk.

Snoekbaars - is ook weer aan het terugkomen, en de laatste weken worden er ook al wat meer gevangen. Wel op dit moment niet veel meer ondiep daar ze zich toch wel wat hebben laten afzakken. Doodaas hier nog ver uit het beste op dit moment op de snoekbaarzen, en dan vaak doodaas visjes tot een cm of 10. Langzaam slepend duidelijk beter dan recht onder de dobber, iets activiteit duidelijk in het voordeel. Ook niet al te veel grote vissen bij de vangsten maar dat komt straks ook wel weer.


Geachte redactie, Bijgaand een foto van mijn PR baars van 50 cm welke ik afgelopen zaterdag met het dropshotten heb gevangen op het gooimeer. Totaal hebben wij deze dag 3 baarzen en 2 snoekbaarzen weten te vangen. Allen in het eerste uur gevangen. Daarna geen beet meer gehad. Met vriendelijke groet, Gosling Nicolai Sneek.

Baars - op de meeste plaatsen heel gemakkelijk te vangen als je gemiddeld maar klein genoeg vist. Kleine spinners, mini spinnerbaitjes en imitatie wormen langzaam binnen vissen gewoon top, zeer veel verschil in lengte van de baars vangsten is opvallend. Goud en zilverkleur ook duidelijk in het voordeel.

Roofblei, winde en meerval, winde - al wat minder aan het worden maar roofblei word nog redelijk goed gevangen zowel ondiep met poppers of wat dieper en dan ook vooral met blik zoals de ASP spinners. Meerval nog aardig wat meldingen en dan tot 2 meter zowel op plassen als op rivieren, het worden er hoe langer hoe meer die gevangen worden.

Nu even hopen dat het water weer wat af gaat koelen, is voor de vissen ook beter.  Sluiten we af met een tip om toch als je wat vroeger op het water bent eens te beginnen met poppers. Je zult versteld staan hoe goed die dingen vangen vroeg in de ochtend, en zelf de snoeken laten ze echt niet lopen hoor.  Veel succes op de roofvissen snel een foto en weer voorzichtig terug in hun element. 

Met roofvisgroet,  Piet.

De barbeelvangsten waren de afgelopen week gemiddeld minder dan normaal voor de tijd van het jaar.

Slechts sporadisch een uitschieter deze keer. Over het algemeen was het veel uren maken voor één aanbeet, als je geluk had zelfs 2…  De omslag naar het extreem warme weer van de laatste dagen heeft daarbij ook zijn invloed gehad. De watertemperatuur was al vrij hoog waardoor de vis vaak inactief is en pas later op de avond soms wil bijten.


Harold Zeebregts met een groene zuiderbuur..

Datzelfde maakte we mee in de Ardenner rivieren op zaterdag. Ook daar lag de vis vaak loom te zonnen. Slechts een enkele keer zagen we ze even actief.De verlaagde kribben van de waal zijn momenteel goed bevisbaar, dus meer mogelijkheden deze week.


Al met al dezelfde situatie als vorige week, taai en loom….

Tot volgende week, Frans.

De"zeehonden creche"de Papegaaienbek is geboren.

Door de aanleg van de aardgasterminal net achter de oude Papegaaienbek is er een eilandje ontstaan met een behoorlijk uitgestrekt strandje.


De “zeehonden creche"de Papegaaienbek is geboren.

Binnen een krap jaar is dit strand uitgegroeid tot het domein van alles wat zeehond heet! Regelmatig kom je tijdens het voorbij varen  8 tot 12 (!!)zeehonden tegen het op hun “prive"strand uitermate naar hun zin hebben. Zo nu en dan even op pad voor een vissie om daarna weer terug te keren op hun vertrouwde strand. Kortom “zeehonden creche"de Papegaaienbek is geboren.
 
stekel ze,
Joop


A fishing trip Alexander will not forget,...


...he also had garfish, blonde ray…


...conger,and pollock… Greats Kevin.


Hallo redactie, deze mooie grootmoeder weten te vangen van 88 cm en 13 pond. Daarna weer de vrijheid gegeven. Leon Van Der Veen.


Hallo TF, Omdat het op zoet soms wat kwakkelen is in deze periode van het jaar dacht ik dat ik het maar eens op het zout moest gaan proberen. Maar dan wel met een uitdaging die uiteindelijk geslaagd is; Harder op de vlok/korst met licht materiaal. Deze harder van 72 cm kon ik na het nodige voerwerk uiteindelijk tot een aanbeet verleiden. Een super spannende visserij. Gr. Ton Fleur.


Hallo Vissers, Hopelijk bent u allen op een soort van visvakantie geweest of heeft u in ieder geval gevist in uw vakantie en wat bijzonders beleefd. Altijd leuk om vissen te vangen die je anders nooit vangt. Klein of groot maakt niet uit. Het is nog steeds een tongenfestival in het Noordzeekanaal. Je hebt een heerlijk avondje en zeer veel aanbeten dus  de vis houdt je goed bezig. U zult niet alleen zijn aan de waterkant maar met een beetje lopen vindt u altijd wel een plekje aan het lange Noordzeekanaal.

Helaas is het formaat over het algemeen echt aan de (te) kleine kant. Afgelopen avond/nacht toen deze foto’s zijn genomen had ik er b.v 18 waarvan er drie van achter in de twintig groot genoeg waren om mee te nemen. Als je een avond hebt waarop er niet gespuid wordt alleen bij LW buitenkant! En overtollig regenwater wat geloosd moet worden) heb je de meeste kans. Het formaat is echt een lucky shot, maar de aanhouder  heeft meestal wel wat leuks voor in de pan.

 In de maand augustus mag u officieel als laatste maand nog de nacht door vissen. Aangezien het besluit van het opheffen van het nachtverbod nog niet is bekrachtigd kunt u tegen een prent aan lopen.  Dit geldt vanaf  twee uur na zonsondergang. Dat u het maar even weet. Jammer dat we we weer een leuk naseizoen missen op deze manier door het trage en roerige Haagse gebeuren. Hoop op clementie en uitspraken van de dienstdoende Boa’s /KLPD dat ze een soort Van dispensatie kunnen verlenen dit jaar in afwachting van de wetgeving  laten we maar zeggen.
 
Tot ziens aan de waterkant!
 
Visgroet van Lucky Luc Mom


Beste Totalfishing, Tijdens een  avondje vissen aan de pier bij Oostende, ving ik deze mooie gul…


...Ook wist ik nog een tong te vangen. Volledig verslag op
www.roven.nl  Iedereen weer goede vangsten Mvg Thomas.


Wat een pracht en praal langs de waterkant. Foto Jan Althof.


Luca met een zware brasem.


Dit jaar op vakantie naar de Dordogne in Frankrijk. Vertikaal en dropshothengels in de kast en de Winckle Picker in de auto. Een paar voerkorfje, wat brasemvoer, maïs en belegen kaas moeten de klus klaren…. De missie is om elk een barbeel te vangen (Vader + beide zoons) Het werd een prachtvakantie met vele barbelen. Op de laatste avond wist zoon Gerben (10jr) de mooiste barbeel van deze vakantie vangen ! Volgend jaar weer vakantie aan een rivier !! Vriendelijke groet,  Sjoerd Hoekstra.


Hoi TF, Met deze tropische dagen en lagere waterstanden, wordt het op veel plaatsen moeilijker om de barbeel aan de haak te krijgen….


...Beste resultaten bereiken we in de late avonduren. De Grensmaas leverde ons deze mooie exemplaren voor Henk (74 cm en 4,4 kg) en mij (71cm en 4,1kg) op een mooie warme avond.  Groeten Henk Hendriksen & Frank Pulles.


Hallo TF, de Grensmaas blijft boeiend tijdens jullie vakantie. Wisten we de vorige sessie enkele mooie barbelen, en een uit de kluit gewassen sneep te vangen, vandaag was het niet minder, getuige deze 70’er barbeel met het mooie gewicht van 4,2 kg. Grt. Frank.


Deze 82er maakte mij de dag helemaal goed !   Heb nooit eerder zo een spannende en lange barbelendril gehad ! Gewoonweg fantastisch !! Jos Raaijmakers.


Hoi TF, Vorige week nog een mooie groot water schub weten te landen….


...Vangstverslag op:
http://realcarps.blogspot.nl/  Vr.grt, Remond van Dijk.


Hoi TF, Prachtige zonsopkomst zondagmorgen.

Tijdens het vissen vanuit mijn kano heb ik een visarend gefilmd die op nog geen 50 meter van mijn kano een brasem uit het water pakt!


...Echt een onvergetelijke ervaring! Op mijn blog staat een link naar het youtube filmpje hiervan. Vr.grt, Remond van Dijk
http://realcarps.blogspot.nl/


Even uitrusten op je hengeltop. Foto: Jan Althof.


Alweer zo’n snoeiharde aanbeet en enerverende dril op licht materiaal. Gr. Johan.


Het was volop genieten zo’n harde aanbeet en run.


Beste Total Fishing, Het roofblei seizoen verloopt dit jaar erg moeizaam, en er moet van alles uit de kast worden gehaald voor een paar vissen. Afgelopen week lag er dan eindelijk weer eens een dikke bak in het net, die de magische grens van 80cm net niet haalde. Groet, Hennie Smits.


Beste TF, samen met mijn vrouw een paar uurtjes toeren op een kleine rivier. Tuinen en huizen kijken en maar 1 hengeltje mee. Tussendoor vingen we twee roofbleien en een snoek. Hier de aanslag van een roofblei, en een closeup er van. Groeten Pim Busker.


Beste Totalfishing, Afgelopen week weer een keer vroeg op pad geweest,de rivier op. Met een50 cm winde en een nieuw PR baars voor Freek als resultaat.Volledig verslag met meerdere foto’s op
www.roven.nl Mvg Bjorn en Freek Janssen.


Prachtige volle zomer kleuren. Gr. Jan Althof.


Hallo Totalfishing, Afgelopen vrijdag heb ik verticalend met een firebal eindelijk mijn eerste meerval gevangen. Mijn vismaten hadden een paar maanden eerder al hun eerste meerval weten te vangen. de vis was 106 en gaf na een hele zachte aanbeet een erg mooi gevecht. Groeten Laurens.


Na een fikse onweersbui kon deze jongen de karper die aan de breeklijn hing niet weerstaan…


...die na een een half uurtje de pijp aan de Martin gaf zo dat ik deze jongen kon  strikken voor een leuk fototje. Groet jefke distra.


Kunnen we niet beter omkeren wat het weer betreft?


Hallo T.F. 2 weken aan het Gardameer vertoeft en af en toe een hengeltje uit kunnen gooien! Vele Blackbass gevangen waarvan deze de grootste was! Wat een gave vissen zijn dit! Groet Ann.


Een ochtendje verticalen uit de BB op het randje van het IJsselmeer: ... 2x een Bot (let op een links- en een rechts-bekkige!)...


...En voor de verandering ook maar weer eens…


...een geknobbelde Amerikaanse rivierkreeft erbij (750m uit de kant op 5m water)... enne: geen snoekbaars gezien… Gr, Vincent, Lelystad.


Hallo, Gisteren voor eerst dit seizoen op de rivier geweest, was een leuke dag met mooi weer en einde van de middag een enorme regenbui met onweer een echt avontuur om tussen de flitsen door te varen….


...De baarzen waren echt los een stuk of 15 met…


....mooie erbij 40+, snoekbaars was moeilijk te vinden maar…


...onder de bomen vandaan was er werpend wel een snoekbaarsje te vangen.Met vriendelijke groet, Martin.


Hierbij een vis die wel een vermelding waard is . Vismaatje Chris Vroon wist deze oude baars van 55cm te vangen…. Grt. Cornelis.


Vorige week kwam deze baars kwam op licht materiaal na een stevige dril omhoog. Met 48cm een echte oude baars van de rivier.  Gevangen op een Junior pikefighter jointed van Spro.Groeten Pim Busker.


Wat een rust !


Hallo, Gisteren voor eerst dit seizoen op de rivier geweest, was een leuke dag met mooi weer en einde van de middag een enorme regenbui met onweer een echt avontuur om tussen de flitsen door te varen. De baarzen waren echt los een stuk of 15 met mooie erbij 40+, snoekbaars was moeilijk te vinden.  

Maar onder de bomen vandaan was er werpend wel een snoekbaarsje te vangen met als mooie bijvangst een dikke snoek die met een enorme explosie op het kunstaas klapte en met een prachtige run ervan doorging naar de diepte. Zwaar kopschuddend en korte felle runs een super mooie dril voor mijn maatje John. Met vriendelijke groet, Martin.


Beste Totalfishing, Op een warme en moeizame visdag afgelopen week wist een Forktail shadje van Fox Rage deze gigant van 98,5 cm te verleiden. Mvg, Roel Trum.


Beste TF,  Ik lees al jaren de artikelen op jullie site en volg de vangstmeldingen. Nog nooit eerder heb ik zelf een foto ingestuurd. Met de vangst van deze prachtige snoekbaars van 93 cm vond ik het tijd worden. Het beloofde afgelopen vrijdag warm te worden. Om 6.30 uur zaten we op het water en hadden na een paar uurtjes trollen en werpen slechts 1 snoek gevangen.

Maar goed, we hadden het goed en gezellig samen. Een uur voor de tijd dat we weer bij de trailerhelling zouden zijn kreeg ik tijdens het trollen een enorme dreun op mijn Super Shad Rap (pearch) en dacht in eerste instantie aan een forse snoek.  Al gauw werd door het bonken duidelijk dat het hier ging om een massieve snoekbaars die door een “strakke dril” redelijk snel geland kon worden. Hier het resultaat. Na het vakkundig maken van een aantal foto’s door mijn zoon kon deze prachtvis snel terug in het water.  vr.gr., Ties de Vries.


De prachtige insecten wereld van dicht bij. Foto Jan Althof.


Hallo, Van de week met mijn vader op pad geweest naar de Maas en die heeft zijn  eerste roofblei (68cm) gevangen. Ikzelf had een snoek van 89cm. Groeten, Jan Willem.


Vandaag met mijn zoon Noah van bijna 2 jaar gaan vissen. We hebben samen een mooie snoek gevangen. Jong geleerd, oud gedaan…!! Lees meer op:
www.devisboot.nl Gr. Noah & Vincent Tobe.


Al doende leert men de kieuwgreep! Hierbij toegepast op deze negentiger. Gr,
Visgids Johan.


Mads Grosell met een 116 cm dame gevangen op de eel.


 Een met als mooie bijvangst een dikke snoek die met een enorme explosie op het kunstaas klapte en met een prachtige run ervan doorging naar de diepte. Zwaar kopschuddend en korte felle runs een super mooie dril voor mijn maatje John. Met vriendelijke groet, Martin.


Hoi TF, Dit toppertje fietste er van de week nog even tussendoor, en maakte mijn vakantie top!
snkgrt, Nico Molkens.


Deze snoek 121cm  kwam uit het volkerak en mocht mijn neefje De Nek vangen met een spinhengeltje van abu de fantastica azora, en deze kon deze dame helemaal aan. Goed gedaan nek. Gr. jefke distra.


Beste redactie,op 8 Augustus laatst leden ging ik met mijn vismaat Jimmy Gerards vissen op de maas, Jimmy is nog niet zo goed vertrouwd met het vissen met kunstaas, maar wist in de ochtend toch een knappe maassnoek van 124cm te strikken op de oude vertrouwde Rapala Shad Rap op een maasplas.Jimmy is voor de rest van zijn leven verkocht voor het kunstaasvissen. Mvg Johny Robijns.

Deze week de nominatie voor de roofblei van Pim, de meerval van Jefke, de snoekbaars van Ties en de snoek van Johny. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

               

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

             
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  •          
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
  •        

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -