Actuele Vangstberichten tot dinsdag 20 september 2011


... tot dinsdag 20 september 2011

Eindelijk lijkt er nog een nazomer aan te komen! De komende dagen ziet het ernaar uit dat het allemaal stabieler wordt en dat we misschien nog kunnen nagenieten van een stel heerlijke (vis)dagen! Her en der zijn al duidelijk tekenen van de aankomende herfst te zien. Op zich natuurlijk helemaal geen straf, want ook de herfst heeft prachtige momenten voor ons in petto.  


De herfst zal ons landje binnen niet al te lange tijd in een kleurenpracht zetten.

Zo, d’r komt weer leven in de brouwerij!

Strand- en kantvangsten
Zaterdag was de ‘openingsklassieker’ van het najaar: de grote wedstrijd van Westkapelle op de stranden van Walcheren. De berichten van de afgelopen weken waren prima en er zou mooie vis worden gevangen. Dat klopte dus, maar het enige nadeel van het parcours waar we visten is dat ongeveer de helft van de deelnemers te maken heeft met vastlopen van lijnen in de kleiranden en/of de mesheftbanken, dus wanneer je een stek trof waar dat het geval was, had je pech.


De gladde haai van…

Zoals gezegd mooie visserij voor degene die eruit kon komen. Zowel winter- als zomervis werd er gevangen: gulletjes, wijting, zeebaars, bot, schar en zelfs drie gladde haaien. John Soederhuisen van het Shimano-team ving er een van 88 cm! Winnaar werd Frank Peene die in 435 cm bij elkaar wist te vissen, tweede werd Arjan Heyboer met 345 cm en derde werd Marien Flipse met 329 cm. Bij de korpsen deden de mannen van het Penn-team goede zaken en wonnen deze wedstrijd voor de tweede achtereenvolgende keer. Allemaal van harte gefeliciteerd!


...John Soederhuijsen tijdens dezelfde wedstrijd.

Controleurs
Even stilstaan bij de mensen achter de schermen en nu even speciale aandacht voor de controleurs. Deze mensen zetten zich in om ons vissers te kunnen laten vissen en ik denk dat deze vrijwilligers wel eens wat respect tekort komen, daarom van mijn kant uit een lans breken voor de controleurs, bedank ze even na de wedstrijd en laat eens extra blijken dat je hun inzet waardeert!


Controleurs, bedank ze eens!

Stranden zullen nu gauw de wintervis gaan geven. Tijdens een wedstrijd van Eef Hoek Hengelsport op het strand van Ouddorp werden mooie zeebaarzen gevangen in het donker. De rest van de stranden in Nederland eigenlijk hetzelfde beeld, mooie botten en zeebaarzen en op de Zeeuwse stranden al wat wintervis.

Waterweg langzamerhand een uittocht van tong. Je vangt ze nog wel, maar de hoos van 1 tot 2 maand geleden is wel over. Ook hier is het wachten op de gul. Ze zijn al gevangen in de diepere stukken van Maassluis West tot aan de Stena line in Hoek van Holland.


Christiaan Minderhoud met een mooie bot tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag op Westkapelle.

Dintelhaven redelijk met bot en spiering, al wat kleine steenbolkjes en wijtinkjes. Hartelkanaal bij de windmolens vooral bot. Beerkanaal al wat wintervis en mooie zeebaarzen op groot aas (mesheften en kleine wijtinkjes).

Zondag a.s. op de stranden van Wijk aan Zee de Open Federatieve Kampioenschappen, een prima  georganiseerde wedstrijd met kans op mooie visserij op bot en zeebaars. Zie de site van Sportvisserij Noordwest Nederland voor de flyer en dan gaat het hele circus naar Zeeland waar op de stranden van Vlissingen, Nollestrand tot aan Westduijn het NK Kust wordt gehouden op 1 oktober.


Mooie vrouw met een lelijke zeedonderpad, eveneens op de Oosterschelde.

Bootvangsten
Makreelvissen vanaf de boot is nog wel te doen, maar echt levendig is het net meer. Wrakvisserij redelijk. Geankerde visserij wordt nu echt beter. Wintervis zit er al een beetje en de komende weken zal het net als de strandvisserij alleen maar beter worden. Oosterschelde, zoals ik al schreef, soms best wel aardige visserij. Van Maatje Stipo kreeg ik een telefoontje van alweer een mooie gladde haai op de Oosterschelde en een groot aantal ‘kikkers’, zoals ik de zeedonderpadden noem.


De gladde haai van een collega van maatje Stipo Jovic op de Oosterschelde.

Grevelingen nog wat slapjes, ook hier zal de wijting binnen enkele weken weer voor een prima dagje uit gaan zorgen. Inschrijvingen voor het Penn Grevelingen Tournament van 7 januari loopt als een spoortrein; in 2 weken week tijd al 80 inschrijvingen!

Tot volgende week! Arthur.  



Vangstberichten afgelopen week
Een beetje constant weer en niet te hoge temperaturen, maakte de roofvis al weer wat meer los. Laten we eens even kijken hoe het afgelopen week verliep.

Snoek - Redelijk wat meldingen en dan ook vaak van klein tot groot. Afgelopen week ook weer wat meer meldingen van snoeken op jerkbaits, en ook al vaak vissen die van 3 tot 4 meter diepte de jerkbaits kwamen halen. In kleur niet veel opvallends daar er op heel veel verschillende kleuren werd gevangen. Wel moest er vaak heel langzaam gevist worden om ze te verleiden.


Mooie visdagen komen er aan.

Snoekbaars - Ook hier weer wat meer activiteit afgelopen week en ook al wat meer aantallen. Verticaal en diagonaal de beste berichten en ook doodaas komt al wat meer in beeld. Langwerpige shads ook vaak goed, en hier wel vaak de voorkeur op groen en opvallend wat vissen op zwarte shads. Gemiddelde vangdiepte 4 tot 8 meter.


De kleine rovers op felle kleuren.

Baars - Prima vangsten nog altijd en zeker als je eens wat vaker kleiner kunstaas gebruikte. Kleine spinners en met weinig wind ook prima resultaten met poppers. Ga dit eens gewoon wat meer proberen, dan zie je hoe sensationeel dit kan zijn. Veel baarzen nog ondiep dus die zijn voorlopig nog wel te vangen, ook vanaf de oevers.

Winde, meerval en roofblei - Ook diverse meldingen, vooral winde is nog vaak heel actief en dan vooral in de ochtenduren. Hier werd snel gevoerd kunstaas vaker tussen de kaken genomen, dus lekker blijven wisselen met snelheid om meer soorten roofvis te vangen.


Piet met een puntgave baars.

Het wordt prima weer om eropuit te trekken, dus ga er zeker opuit in het weekend met dit weer wat constant lijkt te blijven.

Veel succes aankomende week,
Piet.

Ondanks de soms herfstachtige dagen werden de barbelen afgelopen week met regelmaat gevangen. Voor de tijd van het jaar zijn het bijna allemaal mooie dikke barbelen. Het is duidelijk dat ze zich al aan het opmaken zijn voor de komende koude periode.


Prachtige barbelen.


Harold Zeebregts met een…

De watertemperatuur zakt nu elke dag een beetje in. Het waterpeil blijft ook nu weer vrij laag, de niet verlaagde kribben van de Waal zijn dit jaar na de hoge waterstand van januari niet meer onder geweest. Ook deze week geen grote aantallen, maar het beeld wat zich al heel het jaar laat zien: slechts enkele barbelen per sessie.


...80 cm Waalbarbeel.

De vangsten deze week op de Waal waren vergelijkbaar met de IJssel, zo ook het gebruikte aas, kaas en pellets. Met de voorspelde nazomerse weken in het vooruitzicht kan het toch nog een mooi slot van het barbeelseizoen worden in Nederland. Er zijn nog geen tekenen dat de barbeel zich al aan het terugtrekken is.

Groeten en tot volgende week! Frans Vogels.


Alexander habeck met een gigant van een koolvis die voor de cutbait herring ging.


Prachtige heilbotten…


...voor Johan en Peter.


Vakantiefoto aan boord van de Seahunter in Fecamp Frankrijk: een rode poon van 51 cm. Groet, Levin.


Mooie scharren voor Danny…


...Wat een uitzicht om zo de haven uit te varen.


Afgelopen zaterdag even weer gericht een paar uurtjes op harders gevist langs het Noordzeekanaal. Halfje wit mee, hengel opgetuigd met een pennetje en mijn dochter van 4 mee (die heeft ook de foto gemaakt). Wist er 3 te vangen waaronder deze torpedo. Maat en gewicht onbekend, de vis is gauw weer gaan zwemmen na een lange drill. Groeten van Ivo Lute uit Velsen Noord.


De heerlijk warme avondzon via het spiegelgladde water door het riet heen.


Hallo Total Fishing, we hebben deze vis gevangen met een plug in de IJssel, maar weten niet wat voor soort vis het is. Iemand die weet wat voor een soort vis dit is? Met vriendelijke groet, Peter en Jarno Boskamp.


Hoi TF, de eerste vis van m’n najaarsstek is gevangen. Na een week voeren zonder te vissen, is dit het resultaat. Omdat het altijd afwachten is of de stek de juiste is, ben ik rustig aan begonnen met de Fish & Squid 25 mm boilie uit de Big Fish range van Sanders’ Hangelsport. Het wordt tijd om de hoeveelheid iets op te voeren. Er komt een mooi najaar aan! Groet, Dave.


Van de week naar een Nederlands dressuurwater geweest, een moeilijk water met veel wier en veel obstakels, een water met veel uitdaging dus. Er wordt veel gevoerd met boilies en pellets dus besloot ik het instant te proberen met een zelfgemaakte ananas-stickmix en met m’n eigen 619 rig….


... Daarmee moest het wel lukken. Na 42 uur eindelijk de eerste piepen en een spannende drill volgde waarin ik 3 keer heb vastgezeten in de obstakels! Na het wegen bleek het te gaan om een Nederlandse vijftiger. 25,7 In mijn handen… een droom die uitkomt. Groet, Johan van Liere.


Giftig voor ons, maar een prachtige en op het ogenblik rijkelijk aanwezige voedselbron voor de vogels.


Op een privévijver in Oud Turnhout een mooie roofblei van 71 cm op de BBZ 1 Roach, gevangen door Mark.


De avond valt in. Foto: Piet Driessen.


Beste Total Fishing, tijdens een vissessie op Het Twiske nabij Oostzaan kwam ik deze visser tegen die vol verwondering naar zijn kunstaasje en de daarbij behorende vangst (een klein baarsje) zat te kijken. Omdat ik altijd mijn camera bij mij heb, heb ik er een foto van gemaakt. Ik ken de beste man niet. Misschien ziet hij de foto als hij de rubriek Actuele Vangstberichten ook leest en reageert hij. Misschien ook niet. Wel een leuke foto dacht ik. Met vriendelijke groet, Cor Juffermans.


Een prachtige baars van droomformaat: 53 centimeter! Groet, Jöran.


Bijzondere vruchten.


André met een fraaie snoekbaars die in de oppervlakte de X-Buster kwam pakken.


Vissen met papa en nonkel Mark. Mooie snoekbaars op de dull shad Lime Chartreuse en op de Passion Kiwi enkele snoeken.


Oogjes dicht… oogjes open.


Zaterdagmiddag en -avond nog een paar uurtjes met Robin gevist vanuit de boot. De snoeken beginnen gelukkig weer wat meer bijtlust te krijgen en we vingen 5 snoeken en kregen vele missers/lossers. Gek genoeg diverse aanbeten slepend met de airbelly shad, mooie zwemactie op een 14-grams loodkopje. Dit loodkopje is plat van voren, zodat deze de shad wat meer kantelactie geeft. Wel raar dat er werpend met jerkbaits totaal geen reactie op kwam. Groet, Eddy.


Beste Total Fishing en Visvrienden, deze mooi getekende snoek ving ik op een getakelde dode voorn van 25 cm. De snoek is 95 cm en 7,2 kg.


Afgelopen weekend ving ik deze snoek van 106 cm in een vijver. Groet, Ronald Blaauw.


Mooie visdag op de Maas…


...met een snoek van 99 cm…


... gevangen op de Sicabait Natural Perch. Groet, Levin.


Nico scoorde weer op rubber.


De nieuwe Triple Screamin Devil was nummer 1 afgelopen weekend bij het struinen in de polder. Groet, Nick.


Kristof met een echte herfstsnoek.


Hallo TF’ers, ‘Fries goud’ op shadclone. Groet, HM.


Beste TF, afgelopen donderdag gevist vanuit de boot. Binnen 10 minuten lag de eerste metersnoek in de boot. De vis was lekker dik en een paar mooie runs lieten de Signature in een hoepel staan….


...Hierna werd het rustig met zo nu en dan een vis, maar geen monsters. Kijk maar even goed Mark hoe een metervis eruit ziet, volgende keer mag jij ermee op de foto!!!!!! Groet, Johan Iedema – Anjum.


Schitterende vis voor Hans ‘De Meteropnemer’.


Gerard, Justin en Peter hebben afgelopen week 3 dagen gevist op Lough Derg in Ierland bij visgids Ferdinand Heijerman. Helaas kon er vanwege slecht weer 1 dag niet gevist worden…


...Op de overige dagen kwamen er een aantal mooie vissen in de boot, waaronder 5 negentig-plus snoeken en 5 van boven de meter…Ferdinand met een mooie meter-plus snoek.


Deze mooie snoek viel voor een zelfbouwspinner. Altijd leuk om met eigen creaties succes te hebben! Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste Total Fishing, afgelopen vrijdag even een paar uurtjes met de bellyboot weggeweest. Dit werd beloond met mijn eerste metervis!!! 111cm. Groet, Lub Kapitein.

Deze week de nominaties voor de rode poon van Levin , de baars van Jöran , de karper van Johan, en de snoeken van Wilfred en Lub. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -