Actuele Vangstberichten tot dinsdag 20 november 2012


...tot dinsdag 20 november 2012

Het stabiele najaarsweer geeft echt topvangsten wat betreft de roofvisserij. Aan zee zijn de laatste zeebaarzen aan het wegtrekken maar er wordt wel volop wijting en schar gevangen.


Nog even tegoed doen aan de overvloed van bessen. Foto: Jan Althof.

Fris weekje geweest!

Het begin teen beetje herfstig te worden en in de aanloop naar de decembermaand kun je al goed merken dat de kou op de loer ligt!

Kustvisserij
Vooral Zeeuwse wateren prima, tenminste Vlissingen tot Banjaardstrand, aan de overkant bij Westenschouwen tot de Brouwersdam, is het schrapen voor een visje. Waar ik dacht dat bij Renesse wel een stevig wijtinkje zou kunnen worden gevangen, zat ik toch effe mis.

Bij een wedstrijdje om het Schouwen Duivelands kampioenschap was het armoe; slechts een paar visjes werden er gevangen. Vlissingen tot aan Domburg leuke visserij, vooral schar en wijting. Het opgespoten zand gaat redelijk snel verdwijnen en die lastige kleiranden komen weer vrij, dus per definitie materiaalverlies, hou hier rekening mee. Domburgse stranden ver weg goed vis, vooral schar.

Afgelopen zaterdag werden op de stranden van Domburg en Westduin de eerste wedstrijden van de topcompetitie van Dames en Junioren vervist. Linda v/d Velden leidt bij de dames de de dans voor Susan Stuijts en Christel Verhage, bij de Junioren is het Lennard Noordhoek de de beste papieren had voor Joeri Minderhoud en wereldkampioen Corne Westerlaken. Zaterdag wordt op de stranden van Cadzand de eerste dag van de topcompetitie vervist, allemaal veel succes daar.


Dikke schar van 35 cm. voor Nederlands kampioen Arjan Geelhoed tijdens een competitiewed-strijd van de Eurovissers op Vlugtenburg.

Europoortgebied uitstekend, reken wel op veel kleine vis. De dikke zeebaars gaat nu echt wegtrekken en maakt ruimschoots plaats voor wijting, steenbolk en schar en die is er in ruime mate te vangen. Calandkanaal ver weg goed.

Waterweg prima, wel wat meer waterafvoer van boven dus de wintervis zal zich vanuit Rotterdam iets terugtrekken richting Hoek van Holland. Op de Pier van Hoek van Holland redelijk tot goede visserij op wijting en schar, soms een leuke gul ertussen door.

Zondag de nationale van de Zeenaald, individueel en Trio vissen in de Dintelhaven van 10:00 tot 14:00 uur, verzamelen tot 09:15 uur in de Stormvogel aan het Oostvoornse meer (noordzijde). Stranden Hoek van Holland tot aan Katwijk redelijke visserij.

Bij de koppelwedstrijd op Katwijk/ Noordwijkse stranden werd redelijk vis gevangen, tijdens een competitiewedstrijd van de Eurovissers op het strand van Vlugtenburg bij Hoek van Holland dacht ik, toen ik wat later op de avond ging kijken (had een Opadag dus kon niet meevissen), dat de wijtingen de kant op vlogen. Helaas was dit niet zo, eigenlijk tegenvallende vangsten Natuurlijk werd er wel een visje gevangen maar echt wild was het niet met wat bot, schar en nog een late zeebaars.


Niet veel "wijting scoren" aan de Hoekse stranden afgelopen week, wel veel wachten!!!

Bootvisserij
Prima wanneer je het over geankerde kustvisserij hebt, al is het op de Westerschelde, Oosterschelde, Grevelingen of gewoon voor de kust het grote aantal ondermaatse vis wat wordt gevangen wel opvallend. En hoe noordelijker je gaat hoe groter de aantallen ondermaatse vis worden, tenminste zo lijkt het!

Wrakvisserij op een laag pitje, ik denk persoonlijk dat de visserij op kabeljauw haar beste tijd heeft gehad maar hopelijk heb ik het mis. Na jaren van geloof in de terugkeer constateer ik nu toch dat het niet goed meer komt, helaas!

Tot volgende week, Artrhur.



Op veel plaatsen de watertemperatuur al onder de 10 graden. Is gewoon normaal voor deze tijd van het jaar hoor, dus geen zorgen. Betekent wel dat we voorzichtig moeten zijn langs de oever en in de boot en alles veilig in orde moeten hebben: goed profiel onder schoenen en laarzen, reddingsvesten vanwege deze watertemperatuur en eigenlijk nooit alleen gaan.

Is er ook nog vis gevangen? Ja hoor. Op ondiep water redelijke meldingen van snoekvangsten maar op veel diep water een heel stuk moeizamer. Pluggen konden nog redelijk wat snoeken vangen maar rubber opvallend minder afgelopen week, hoe gek kan het soms gaan?! Kleuren gewoon geen peil op te trekken.


Mooi baarzen voor Piet.

Snoekbaars al vaak mooie aantallen, maar toch weer vaak de lokale kennis die heel belangrijk is in deze periode. Ook afgelopen week diverse 80 cm-plussers bij de meldingen. Langwerpige shads prima vangers op dit moment, kleuren blijven ook heel divers tussen de meldingen. Ook doodaas op enkele dagen heel succesvol.

Ook wederom heel mooie baarzen waar onder enkele 50-plussers tussen de meldingen. Pluggen blijven het hier ook goed doen op de stekelridders. Ook doodaas tot een cm of 10 kon nog diverse baarzen vangen, hebben ze geen moeite mee.


Op de vlucht voor ....

Roofblei ook nog enkele meldingen waaronder enkele 70 plus-vissen. Deze vissen wel vaak onder het slepen op baars of snoekbaars maar een prima aanvulling natuurlijk daar de aanbeten vaak snoeihard zijn. Meerval en winde enkele meldingen maar dat staat op dit moment op een laag pitje.

De vooruitzichten zijn nog heel goed te noemen wat het weer betreft, dus gewoon blijven gaan daar je op dit moment vaak hele mooie vissen kunt vangen en dat gebeurt niet als je achter de kachel blijft zitten.

Groet, Piet

Als je er tijd en moeite insteekt maak je best nog kans op een zeebaarsje (watertemperatuur is circa 10 graden). Zowel gisteren (zie morgen in ‘Zicht op Zeebaars 80’!) als vandaag ving ik enkele zeebaarzen aan de salt&pepper shad van Culprit.

Verre worpen zijn overbodig, verreweg de meeste baarzen verblijven momenteel rond de eerste stenen rand. Je maakt de beste kans van 4 uur na hoog tot 2 uur voor het hoge water.

Stekel ze, Joop


Hallo vissers, gelukkig hielden de wijtingen zich wat rustiger dan vorige week toen het voor de schar praktisch ondoenlijk was om het aas te bemachtigen. Deze felle rovers met hun messcherpe tandjes laten geen spaan heel van je aas....


...Als ze groot genoeg zijn om mee te nemen zijn, is het een ware lekkernij en in mijn ogen door velen nog altijd behoorlijk miskend. Probeer het maar eens. Kop eraf halen, vinnen eraf knippen, buikholte goed schoon maken en dan droog maken en inwrijven met viskruiden (eventueel wat paneermeel) en dan hup de plaatselijke jacuzzi in met een mengsel van zonnebloemolie en roomboter. Lekker badderen (Badr Schari) met z'n allen!...


...De schar had dus veruit de overhand op mijn visdag maar de grote scholen wijtingen bewegen natuurlijk en die kunt u op uw visdag wel aantreffen. Mooi formaat schar hoor, ook al moesten er ook weer genoeg retour. Wederom een aantal groene scharren daartussen die hoewel de maat soms behoorlijk groot was van deze ‘hulkscharren’, waren ze flinterdun en dus niet eetbaar. Ik krijg er ook geen honger van want ze zien er niet uit. Stel dat je haar ervan uitvalt! Het zal je gebeuren!...


...Ik had een prachtige zonnige dag aan de waterkant en de jassen konden uit. Er kwamen zelfs twee meiden in bikini langs paraderen om de vissers te bewonderen, maar dat zou ook een hal(LUC)inatie geweest kunnen zijn. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Beste TF, de baarzen zijn er nog en ze laten zich nog vanaf de kant vangen met kunstaas. Afgelopen weekend een mooie visserij gehad met verschillende dikke vissen...


...Als afsluiter werden we getrakteerd op een mooie zeeforel die het voor de zeebaars bedoelde kunstaas niet kon weerstaan... Cheers! Jelmer -
http://www.labraxsquad.com/.


En wat zal hij denken? Foto: Piet Driessen.


Zondag 18 november een dag achter de karpers aan geweest met de nieuwe boilies van Dynamite ''The Crave''. Gewoon instant gevist op een water waar de vangsten afgelopen weken niet erg best waren. Toch wist ik een aanbeet te forceren en mocht deze mooie schubkarper verwelkomen in mijn net. Met vriendelijke groet, Peter Urscheler.


Een sprookjesachtige omgeving met al die kleuren.


Beste TF, Het wordt moeilijker; maar op de juiste stek en toereikende omstandigheden, zoals waterstand en watertemperatuur, zijn ze nog steeds te vangen...

 
...Afgelopen week wisten Henk en ik nog een paar fraaie barbelen in het net te krijgen. Groet, Henk & Frank.


Al weer bijna aan zijn einde. Foto: Jan Althof.


Een kleine roofblei. Groeten, Peter van der Heijdt.


Ze zijn er nog steeds, zo weet ook Lambert...


De strijd van een roofblei.


...Vlak voor de boot sloeg de hengel dubbel. De Komodo was de pineut en ik verheugd...


...Je hebt van die mensen die hebben aan één roofblei nooit genoeg. Groet, Visgids Johan.


De najaarszon geeft dit schitterende avondlicht. Foto: Jan Althof.


Eindelijk weer eens ouderwets een dagje struinen in de veenpolder met maat Kees. Groet, Vincent.


Andreas met een prachtbaars van...

 
...51cm die voor de Diving Prey ging.


Topbaarzen worden er gevangen in dit jaargetijde.


Deze mooie baars viel wel voor patrick zijn hm-shadje dat al diagonalend werd aangeboden. Deze baars betekende dan ook direct een nieuw pr voor hem.


Afgelopen vrijdag gaan vissen met enkele mooie vissen als resultaat zoals deze mooie baars die niet van mijn wob shad kon afblijven. Groet van Levin.


 Zaterdag redelijk goed gevist, mijn pr verbeterd met een baars van 54 cm. Had ook nog baars 50, 49, 47en 45 een snoekbaars en snoekje. Ben wel helemaal verkleumd en toegetakeld, heb veel met vliegenhengel gevist en heb de lijn door mijn vingers gesneden zonder ik dat voelde, handen waren zo koud van de natte vliegenlijn.

...Was samen met Nico gaan vissen. De opzet was dat hij met groot aas op snoek viste, en ik met de vliegenlat op baars. Aangezien er te veel wind was en het ongemak van de koude, ben ik na een paar uur overgeschakeld op de spinhengel. De snoeken gaven helaas niet thuis! Meer weten over baarsvissen met de plug? kijk hier. Groetjes, Marc Hoeben.


De kraanvogels zijn op doortrek. Foto: Jan Althof.


Beste TF, het was een hele taaie dag, maar toch nog 14 stekels in de boot, met dank aan de Wob! M'n maatje in taaie dagen! Groeten,Twan van Berkel.


Hoi TF, we zijn een weekendje Vinkeveen geweest, met dank aan Marco van hotel "het Meertje" voor het goede advies. Groet, Mathy.


Hoi TF, dit weekend was het niet simpel om een snoekbaarsje te vangen, al was er een groot verschil in weersomstandigen...


...Zaterdag en zondag uiteindelijk redelijk wat vis weten te vangen, al waren de vissen van zondag aanmerkelijk groter....


...Op de persuader en rumbel van @rt-baits die vrij snel gevist werd,...


...kregen we het meest reactie...


...op een diepte tussen de 8 en 10 m. Groeten, Bart en Frank Mylle.


Dikke 80-er Groetjes, Jan Versteeg.


Soms zijn ze te groot om te fotograferen ! wink Groeten, Roy ter Avest.


‘s Morgensvroeg deze snoekbaars gevangen op de spro komodo-shads van bij Stany. Zeker een aanrader. Groet van Levin.


Rustig weer en af en toe een tik op de dropshothengel, meer moet dat niet zijn. Groeten, Ivan Vanpraet.


De zondag startte best aardig met redelijk wat beet en vissen. Wel allemaal kleinere exemplaren maar we hadden actie. Op een gegeven moment valt de beet stil en krijgen we nauwelijks respons meer. Op dat moment hang ik een 9” limetreuse Slug-Go aan de steunhengel, omdat die nog wel eens gepakt wordt in een taaie periode als ze eigenlijk niet willen.

Kort daarop een harde beet en een mooie 65-er die ‘m goed gevat had. Altijd goed voor het vertrouwen in een taaie periode. Paar kribben verder weer een harde beet op de steun. Ik sla vast op een mooi gewicht. Een tiental seconden later besef ik dat ik een goeie vis aan de lijn heb en weer een halve minuut verder verandert deze gedachte in een wel hele mooie vis!

De blank van de 2,70 meter lange St. Croix staat maximaal krom, de helft is onder water verdwenen en er wordt ook nog lijn genomen. Op dat moment weet ik vrij zeker dat ik in gevecht ben met een hele grote snoekbaars. De spanning stijgt terwijl de vis rustig omhoog komt.

Roel is al even aan het filmen als het oppervlak doorbroken wordt door gigantische snoekbaars. Het enige dat we uit kunnen brengen is: ‘WHHOOOOOWWWW, WHHHOOOOWW!!!’ gevolgd door: ‘Die is een meter!!’ Die laatste uitspraak is gewaagd maar deze vis is duidelijk van een andere categorie dan de 90-ers die we de laatste jaren al wisten te vangen.

Roel schept de vis in één keer en op het moment dat ik het net in kijk weet ik niet wat ik zie. Wat een lengte, omvang en enorme kop! Na wat foto’s, het spannende moment van de meting. Ik leg haar op de meetplank, schuif de bek tegen de opstaande rand en Roel meldt dat de staart eindigt op ruim 102 cm…. Goeiendag wat een ontzettende bak van zeldzame lengte!

Ze hoeft het water maar te raken om met veel kracht de diepte weer op te zoeken. Pffffff, wat een vis. De stemming in de boot is euforisch maar het duurt toch wel even voordat ik weer in staat ben normaal te vissen. Als deze unieke vangst goed tot me doorgedrongen is, lukt het wel weer. We sluiten de dag af met 33 stuks waaronder ook nog een hoge snoekbaars van 77 cm, in het laatste schemerige bijtuurtje van de dag. Groet, roze wolk-bewoner Jesse Hebing.


De avondzon zakt langzaam. Foto Jan Althof.


Gevangen in Limburg: 79,5 cm. Tevens mijn pr. Groet, Patrick.


Eindelijk weer eens ouderwets een dagje...

 
...struinen in de veenpolder met maat Kees...


...Wat een prachtige kleur hebben die veensnoeken en -baarzen toch! Groet,Vincent.


Maarten heeft in zijn hele leven nog geen handvol snoeken gevangen, en dan is dit dus een geweldige belevenis...


...Maarten wilde graag mijn beleving bij het vissen ervaren. Zo dus!


‘Zie mij hier nu zitten met nota bene een snoek in  mijn handen, voor het eerst in mijn leven,’ denkt Annelotte...


...De vrienden van Annelotte zullen vreemd opkijken wanneer ze haar zo zien. Groet, Visgids Johan.


Hoi TF, we zijn een weekendje Vinkeveen geweest, met dank aan Marco van hotel "het Meertje" voor het goede advies. Groet, Mathy.


Vorige week nog op zeelt gevist, 2 mooie exemplaren gevangen. Daarna toch op snoek met dood aas. Een sessie in het midden van de week leverde een mooie vis van 87 cm en een mislukte foto op...


...Daarom zondag opnieuw geprobeerd. Eerst een kleine roofblei en toen een 80-er voor mijn maat. Ik sloot de dag af met een mooie poldersnoek van 91 cm. Groeten, Peter van der Heijdt.


Geachte Total Fishing, afgelopen weekend is dan eindelijk de dag aangebroken waarop ik mijn eerste metervis mocht vangen. Een dobber met daaronder een dode voorn schoot werkelijk als een raket het diepe in en enkele seconden later stond ik een dikke dame te drillen. Zal het dan toch? Mijn eerste meter? Er volgde een dril van 10 minuten waarna ik de snoek kon scheppen en mocht verwelkomen op mijn onthaakmat....


...Het meetlint stopte bij 1.03m! Als een kind zo blij ben ik met mijn eerste meter!! Een paar dagen eerder mocht ik op nagenoeg dezelfde stek al een prachtig getekende 80-er landen.  Heren, veel succes nog met de website! Vriendelijke groeten, Martijn van Delden.


Beste TF, dikke poldersnoek van 90cm gevangen met de Rapala jointed. Groeten, Marcel.


Een mooie poldersnoek die juist 90 cm was. Gevangen op en shad die ik weedless heb aangeboden, juist onder het wateroppervlak. Groetjes Jamie.


Gisteravond nog maar een keer op pad gegaan, eerst met de dropshot in een haven. Dat werd niks, dus toen maar een kanaal opgezocht midden in de stad. Met in twee uur 3 snoeken op de Real Eel weer een zeer geslaagde avond!...


...Dit was de grootste die een halve meter voor de kant er vol op dook. Wat hebben we toch een prachtige hobby!! Mvg Rob - Roven.nl.


Vallend blad, gele bladeren: EP-Fireman-tijd!...


...De snoek in de Vinexwijk is lekker los hoor! Groet,Vincent - Leystad.


Piet met een mooie najaarssnoek.


Deze grote mond spreekt voor zich...


...Soms levert stekkenkennis direct voordeel op zoals deze snoek bevestigde...


...Opmerkelijk deze brede kop. Ik zou deze vis graag nog eens terug zien als ze zo'n 30 cm is gegroeid. Groet, Visgids Johan.


Samen met vismaat Frankie het water op geweest, werpend met jerkbaits. Hadden er vier waaronder deze vis die Frank op een tien jaar oude torob ving. Het blijven geweldige vangers, zeker in deze tijd van het jaar. Groeten, Rob Kraaijeveld.


Beste TF, ik schijn een abonnement op 90-ers te hebben de laatste weken. Waar mijn vismaat alle formaten door elkaar vangt, vang ik alleen snoeken van 90 tot 99 cm vreemd genoeg....


...geen reden tot klagen in ieder geval!! Groeten, Joost.


Hans de meteropnemer met een mooie herfstsnoek.


Beste TF, donderdagochtend even op pad geweest in de polder en een dikke snoek was het resultaat... Een andere snoekvisser die daar bezig was wou de foto wel maken. Bij deze bedankt voor de mooi genomen foto, toppertje! Groeten, Dennis.


Beste redactie, prachtig weer de afgelopen dagen...


...dus het water op!...


...Dit leverde weer mooie vissen op tot 111 cm die allemaal in perfecte conditie waren. Groet, Jan Gerrit Hof.


Ze staan nu er op hun mooist bij. Foto: Jan Althof.


En nog een keer Frank, die wel erg uithaalde deze dag....


...Om de vissen te herkennen op de foto deed hij petje op petje af...


...Groet, Dutchfishingadventures.


Kristian Stam met een snoekdame van 113cm en..


...hier met een prachtige 127cm snoek.


Het was toch weer raak gisteren. Na net het aas te water gelaten te hebben was deze dame de zoute lijkjes al aan het kraken...


...Maar niet voor lang, want toen mijn pieper ging was het BANG... Bingo! 112cm mooi op de dijk. Groet, Jefke Distra.


Zoals mijn vriend Kris al zei zit ik op roze wolken!!! Deze lady was al lekker vol gegeten en toch grabbelde ze nog snel mijn Jerk mee door. Groet, Jefke Distra.


Mijn maatje Bas meldde mij een flinke tik op zijn kunstaas te krijgen. Samen visten we de stek secuur uit en ondergetekende had het geluk deze prachtige dame te kunnen vangen. Ze was 118 cm en woog tussen de 12 en 15 kilo. Met vriendelijke groeten, Frans den Ouden.

Deze week de nominaties voor de zeebaars van Jelmer, de karper van Peter, de roofblei van Johan, de baars van Marc, de snoekbaars van Jesse en de snoeken van Frank, Jefke en Frans. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

 

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -