Actuele vangstberichten tot dinsdag 20 mei 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 20 mei  2008

Met een klein dipje in de temperaturen ziet het er de komende dagen weer super uit qua weer. Hopelijk blijft de watertemperatuur een beetje stabiel want een doorstijging zou niet erg wenselijk zijn voor de roofvisvissers. Verder ziet het er allemaal geweldig mooi uit buiten en overal zie je het jonge grut tevoorschijn komen 

Tijdens het struinen op karper met de pen struikelde Rob Kraaijeveld bijna over deze jonge kievit die mede dankzij zijn schutkleur uit handen van heel wat mogelijke rovers weet te blijven…



Zout door Arthur van Tienen

Voor ons korpsen Zout gaat het nu eindelijk beginnen, het Greys / Fishtales en het Spro Team gaan woensdag en donderdag afreizen naar Frankrijk om daar het W.K.Korpsen Kust te gaan vervissen.

E.e.a. vanaf vrijdag op de sites van WK Korpsen 2008 
en op de site van Sportvisserij Nederland tabje Sportvissers, wedstrijduitslagen Zout
 
Kantvisserij:
 
In een woord prima, de geep en de zeebaars laat zich geweldig goed vangen en het lekkere weer van de afgelopen week heeft daar veel goeds aan gedaan, Zeeland toppie wat geep aangaat, Zuid-Holland komt ook al aardig in trek terwijl de zeebaars visserij steeds beter word.

Vlissingen tot Westkapelle, tong laat zich steeds beter vangen, wintervis gaat eindelijk (of helaas)  een beetje weg en de geep laat zich goed vangen aan de Zeedijk bij Westkapelle, avondvisserij op tong word steeds beter.
Domburg in de gaten houden voor de tongvisserij in de avonden en s’nachts. Oosterschelde zeedijken en strekdammen goed voor de geep, makreel is er ook al gevangen, bot op de bekende plekken als Noordbout en Casemboot (Kaas en Brood)
 
Brouwersdam Spui, haringvisserij goed, voor de rest wil ik hier niet over praten, afzetten met hekken en een superverbod om hier te vissen is een uitstekend plan.
 
Europoort gewoon goed, Slufter weer zeebaars en geep, Stenen Glooiing na een tumultueuze week weer rustig, Caland, Beer kanaal goed, Dintel en Amazone haven goed ( zeebaars en platvis) nog wat klein geneuzel.
Pier Hoek van Holland, vreselijk druk met zeebaars vissers.

Waterweg, paling haast niet gevangen, veel zeebaars, bij de competitiewedstrijd van de Eurovissers zaterdagavond jl. tussen de strekdammen na de Stormvloedkering werden er heel veel zeebaarsjes gevangen, de winnaar had er naast wat bot en een enkel tong(etje) 30 stuks in 4 uur tijd.
 
Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduin, mijden, veel schuim geweest afgelopen week, vis zit er nog niet veel.
 
Bootvisserij
 
Ankervisserij grandioos!, zeer veel vis, wel veel ondermaatse wijting maar ook zeer mooi scharren en gul, af en toe wat tong, zeker de moeite waard, afgelopen vrijdag met het M.S. Sirius voor de Maasvlakte gelegen en het was werkelijk bal. Wachten nu op de makreelvisserij met al haar pro’s en contra’s
 
Wrakvisserij
Goed, wel ver varen maar dan ook goede visserij! 
Maandag meld ik de vangstberichten door vanuit Frankrijk!  Groet,Arthur 


Geankerde visserij zeer goed voor de Nederlandse kust! 
 

Witvis door Willem Stolk
We mogen niet klagen de afgelopen weken. Het weer is in orde en de vangsten zijn redelijk – hoewel er ook vissers zijn die steen en been klagen. Maar er is meer op komst… In Altforst is HSV de Duikelaar een samenwerking aangegaan met Shimano en Witvis Totaal. Hun water is voorzien van karper en er zijn materialen beschikbaar gesteld door Shimano. Leden kunnen hiervan mee profiteren, want ze krijgen les.
De eerste karpers zijn al gevangen – en het bestuur is erg positief. Binnenkort meer hierover op de site en in Witvis Totaal…

Jaap van Dijk
“Zaterdag heb ik een wedstrijdje gevist aan het NH Kanaal bij Spijkerboor. De omstandigheden waren niet best, de hele ochtend regen en een noord-oosten wind op kop. De vangsten vielen dan ook erg tegen. Hier en daar werd een visje gevangen, maar niemand kreeg ze echt aan de praat. De winnaar van vandaag had ruim 3 kilo. Ik had zelf 9 visjes met een gewicht van ruim 2 kilo. Een dag om snel te vergeten”. Aldus Jaap…

Witvissen op karper?!
Witvissen is meestal gericht op brasem en voorn. Langzaam maar zeker komt er ook in ons land vraag naar andere manieren van vissen –en ook op karper. In Altforst is men van start gegaan. HSV de Duikelaar is er druk mee, want ze krijgen veel belangstelling. Zo viste Kay als nieuw jeugdlid met de vaste hengel en matchhengel op karper. Voeren en vissen met pellets en drillen maar… “wat zijn die karpers sterk zeg, niet te vergelijken met een brasem” Aldus Kay.

Rivieren: Barbel Match…
Op 1 juni zal er een barbeel-wedstrijd worden gevist op de Waal. Menig barbeelvisser is erg benieuwd, want het is natuurlijk afwachten wat er wordt gevangen. Gezien de vangsten de afgelopen jaren is iedereen erg geïnteresseerd; zal er een 90tiger bij zitten. Meer informatie over dit speciale initiatief: volg Sportvisserij Nederland en Witvis Totaal…


 Moeder natuur is en blijft grillig. Toen we zondagochtend met onze scooters de pier van Hoek van Holland op reden,werden we geconfronteerd met het jaarlijks terug kerende “algen-bal”. 

Mede door de sterke noord-noord oosten wind had zich zolals gebruikelijk een vieze stinkende algenlaag van circa 60 cm. hoog en ruim 40 meter lang meester gemaakt van het wandel gedeelte van de pier…“.


 “…..Toen het water op zijn hoogst was kon je geen kant meer op en moesten vissers “geevacueerd"worden uit hun “benarde"positie.De politie had besloten om de laatste vissers met een sjovel van de pier te halen zoals op deze foto van Leon Hagen is te zien.Tja, verzin het maar! Gelukkig liep alles goed af dus kon er maandagochtend gewoon weer worden gevist!


 “Etienne maakte van dit fenomeen deze unieke platen vanuit zijn boot.”


 ” Jacob van der Ende  ving vanmiddag (19 mei) een mooie zeebaars aan een salt & pepper shadje bevist met een 18 grams kop. Na een misser meldde zich deze fraaie zeebaars van circa 5 pond en rond de 65 cm. Een heerlijke sportvis ter afsluiting van een moeilijke visdag.

De baars leek van de aardbodem verdwenen! Uren lang hebben we samen staan gooien met als resultaat slechts een enkele aanbeet. Maar zo’n mooie vis maakt je visdag zondermeer goed! Groet, Joop


 “Leon ving deze dunlipharder aan een twister tijden het zeebaarzen.”


“Beste, TF.
Een fantastische week op Zeeforel Funen achter de rug , “mei” ( Live is bubbleling. )
Bij het krieken van de dag je wiegie uit, om een kans te maken op Zeeforel…..”


 “…Met het opkomen van de zon is het Geep,..Geep,.... en nog eens Geep (137. st.) en toch nog, 5 x Zeeforel geland en hierbij een hele mooie van 67 cm.!  Echt, genieten daar.!!!
 Groetjes, Harry van Gaans.


 Hallo TF,
Afgelopen week wezen vissen op Langeland, prachtig weer uiteraard. De gul wilde niet zo meewerken, waarvan deze wel de mooiste en de grootste was. Vervolgens wezen trollen op geep, met een klein lepetje 20 meter achter de boot. Fantastische aanbeten en heel veel plezier beleefd aan deze super sportvis….“


“…..Iedereen die de komende weken naar Denemarken gaat, neem je lichte spinhengel met dito molen mee, een 16 grams lepeltje en je hebt heerlijke visserij want ze zitten er massaal. Vriendelijke groet,Wouter Holtkamp“


 “Met tien doorgedraaide vliegvissers een week via Flyfever.com doorbrengen op de Funen in Denemarken… Inderdaad… dat werd een oergezellige week! De organisatie had de volledige catering van ochtend tot en met avond geregeld zodat de deelnemers zich maximaal onder begeleiding van de gidsen konden storten op het beoogde doel: het vangen van de eerste zeeforel!....”


” ......Binnen enkele dagen hadden de meeste deelnemers wel hun eerste vis gevangen of een aanbeet gevoeld. De gehele week is er meer dan gemiddeld zeeforel gevangen. Iedere dag wel een leuk aantal met een paar uitschieters ertussen.

We hadden, dankzij onze Deense gids Jesper, vrijwel ieder dagdeel een update van het hoe, wat, waar en wanneer. Een uiterst handig voordeel om zo snel op de omstandigheden in te kunnen springen om iedereen zo snel mogelijk aan de vis te helpen!.....”


”......Mede daardoor heeft  iedereen gedurende de visweek kunnen leren en zien hoe dat nu allemaal in zijn werk gaat. Hoe bepaal je op welke stek je gaat vissen? Welke vliegen gebruik je in welk jaargetijde? Wat voor een zoutgehalte kan je bevissen in welke tijd van het jaar? Maximaal het water in lopen of slechts tot de knietjes, zodat je tevens verder kunt werpen?....”


”......Kortom een schat aan praktische informatie  Voor de ‘nieuwelingen’ dus een vliegensvlugge leerschool die zeer goed uitgepakt heeft. Aan het einde van de week stond iedereen strak in de ban van de zeeforel.

Een machtig mooi gezicht! De kennis was op gretige wijze opgezogen en we denken dat we weer een stel vliegvissers aangestoken hebben met de zeeforelkoorts! Groeten Jelle Westerhuis”


“Beste redactie,
 Op een zonnige Arubaanse maandagochtend maar weer eens besloten om met de boot ‘Melina’ mee te gaan.
Na een paar uur zonder aanbeten gezeten te hebben, ineens uit het niets een enorme dreun, gierende reel en hangen.

Na een goed gevecht kon deze mooie Wahoo geland worden. De vis woog in de 20 pond en had een lengte van ongeveer 1.20 meter.
Groeten William”


“Pril geluk vastgelegd door Rob Kraaijeveld..”


 “In Duitsland is het roofvisseizoen inmiddels weer open en was er een groot sportvisfestijn aan de Mohnesee. Voor Nederland gaven behalve Piet Driessen ook Bertus en Moniek Rozemeijer acte de presence”

 
“Luc en Marc zijn zojuist terug gekeerd uit Zweden. Waarschijnlijk door het mooie weer moest er harder als anders gewerkt worden voor mooie vissen.

Ze wisten er uiteindelijk toch weer heel wat te vangen, niet alleen op de zelfgemaakte superjerks van Luc, maar ook andere originele technieken brachten opvallend veel vis in de boot. Binnenkort een artikel van hun ervaringen op Total Fishing. ”


  “Een dagje vissen bij de Vlietlanden, leuke brasem van 60 cm en 4kg
Met de vaste hengel. Een leuke visdag.
Vriendelijke groeten, Jacob Gerringa.”


“Beste TF
 Ik heb de afgelopen week weer mooie windes gevangen. met als uitschieters twee van 56 cm en van 57 cm…..”


  “...En deze kroeskarper ving ik tussen het zeelten door.
gr René Trommel ”


 “Begin van de week ving ik deze bak van een zeelt van 53 cm. Extra mooi omdat ie voor een nimfje op de vliegenhengel viel!
Groet Ruud ”


 “Ramona was de afgelopen weken lekker bezig… ”


 “….En ving niet alleen mooie zeelten…”


 “…Maar maakte ook verschillende spectaculaire drils mee…”


“....Van prachtige karpers“


“Beste visvrienden,
begin dit jaar samen met mijn maat B.van G wezen vissen op een mooi polderwatertje bij ons in de buurt
tigerpeanut bolie er aan en gaan, en hij ging. een mooie 24 ponds spiegel was mijn binnenkomer voor dit jaar.
Wij hopen er nog heel wat te mogen fotograferen.
Vr. visgroeten Roberto Peverelli”


 “Geachte Totalfishing
van de week wezen vissen met mijn goede vriend Ron. De zijn eerste twintig
pond vis wist te vangen. deze mooi rivier karper van 28 pond. M
vgr”


 “Mads Grosell  van savage-gear.com  stuurde ons deze foto van Jason met een gigavisvan ruim 70 lb”


 ” Na een week hard werken in die veels te hete horecakeuken kon ik maandag 19 mei even twee uurtjes vrij maken voor mij zelf even lekker drijvend vissen op karper met een korst ....”


 “…En gewoon een ouderwets aardappeltje los aan de haak en op gevoel vissen heerlijk en zie hier het resultaat. Met vr gr uit Twente, Arjan Schepers”


“Hoi  T.F
Een  dikke grasmaaier op de pen…..”


 “……Zorgt ook voor de nodige sport.
Gr Wesley van Toledo”


 “Hoi Tf,
 Na de vis van vorig week, deze week weer een aantal prachtige graskarpers, waaronder weer een 90+er. ....”


“…..Ook nog een plaatje van een vis 2 dagen later, met 89cm wederom een prachtige vis. liet me alle hoeken van de sloot zien. Samen met nog een vis van 75cm was het graskarperfeest weer compleet deze week.
Groeten, Michiel Wateler”

Nominaties deze week voor de geep van Harry, de zeelt van Ruud en de winde van René. Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -