Actuele Vangstberichten tot dinsdag 20 maart 2012


... tot dinsdag 20 maart 2012

De lente is begonnen en wel vanmorgen om 6.14 uur! En had je het nog niet gemerkt, dan ben je nog niet buiten geweest! Het is weer heerlijk om buiten te zijn! Heel de natuur heeft de kolder in de kop; bomen schieten weer uit de knop en vlinders, hommels en dergelijke zijn weer volop in de weer. Kortom: prachtig weer om de laatse anderhalve week van het seizoen door te komen. En voor degenen die wat anders willen, die kunnen naar de Visma van 22 tot 25 maart!

 
Even een hazeslaapje…



Hallo zoutwaterkanjers!

Heerlijke week geweest waarin het goed toeven was aan de dijken, stranden en op het water. De warmte zorgt er in ieder geval voor dat de ondiepe stranden weer wat op temperatuur komen en zodoende de vis weer voor wat leven in de brouwerij gaat zorgen.

Afgelopen week zijn de vangsten verder toegenomen, maar laten we eers maar eenkijken naar de bootvangstberichten.

Grevelingen wordt gaande weg beter overdag, verleden week zijn diverse clubs wezen vissen en de vangsten vielen niet tegen: mooie schollen, schar, knorhaan, wat wijting en haring waren de vangsten overdag. De vangsten in de avond vallen een beetje terug. maar nog steeds redelijke aantallen mooie wijtingen zijn te verwachten.

Oosterschelde iets minder, maar ik denk persoonlijk dat het niet echt meer lang kan duren of ook hier worden de vangsten beter. Reken nu op wat bot, schar en steenbolk. De schol begint langzamerhand ook al wat meer van zich te laten zien.

Noordzee geankerde visserij matigjes, ook hier zullen de vangsten toenemen de komende weken. Reken nu op wat schar, bot en gulletjes, soms mooie wijtingen nog. Wrakvisserij redelijk tot goed. Afgelopen week zijn er diverse trips geweest met mooie vissen, soms veel wijting, nog geen zeebaars van betekenis.

Kantvisserij
Zeeuwse stranden de minste visserij van allemaal! En dat heb je niet vaak. Van Vlissingen tot aan Westkapelle zo zo, wat scholletjes, botjes en wijting, hopelijk komt dit snel goed, want op 2e Paasdag staat de grote Edelkarper-wedstrijd op het programma!

Westenschouwen tot aan Renesse kun je vergeten, zonde van je tijd. Europoort gewoon goed, diepe havens rondom 1e Maasvlakte vol met (veel kleine) vis, soms mooie gullen ertussendoor en flinke scharren. Beerkanaal, Mississippiehaven, Amazonehaven en Papegaaienbek, Yangtsehaven zuidzijde (wanneer er geen boten liggen), hetzelfde verhaal. Dintelhaven wat spiering, bot en grondels. Calandkanaal redelijk, wijtingkjes en steenbolk, soms wat bot en een enkele schar.

In de Waterweg zijn de wolhandkrabben uit hun winterslaap, nu er niet meer op mag worden gevist, zal dit een pest worden voor ons vissers. Over het algemeen slechte visserij in de Waterweg, maar verrassend genoeg is mijn maatje Sjaak Nuijt op het hoofd in Vlaardingen wezen vissen en heeft samen met drie andere vissers redelijk vis gevangen waaronder ene paar mooie gullen. Voor de rest  wat bot en een enkele wijting. Hoek van Holland tot aan Kijkduijn best wel redelijk.

Groot Rotterdam had afgelopen Zaterdag een wedstrijd op s’-Gravenzande en daar werden maar een paar visjes gevangen. Wij zijn met de Eurovissers een competitiewedstrijd wezen vissen zaterdag avond op Vluchtenburg en daar hebben we best wel redelijk vis gevangen. Winnaar Tom v/d Pol wist er 11 uit te halen. Ook vaan het Katwijkse goede berichten over mooie botvangsten, er lopen ook al wat zeebaars(jes) tussendoor.

Zaterdag naar de Visma en zondag de 1e castingwedstrijd van de DSF op de Maasvlakte nabij het Falck Trainingcentrum, kom gerust is even kijken aan de Beerweg! We beginnen om 10.00 en dit duurt tot ongeveer 4 uur ‘s middags.

Tot volgende week, helaas geen foto’s deze week! Gr. Arthur.

Het weer speelt zeker mee de afgelopen dagen om lekker aan het water te vertoeven en nu de vissen nog wat beter gaan bijten, komen de laatste weken van het roofvis seizoen wel weer goed.
 
Snoekseizoen is gesloten. Maar door het vissen op snoekbaars en baars werden er toch nog tussen door enkele mooie snoeken gevangen (en weer meteen teruggezet natuurlijk). Vele snoeken nog helemaal niet af gepaaid door het nog op veel plaatsen te koude water.
 
Snoekbaars - Er waren op diverse wateren wel weer redelijk snoekbaarzen te vangen, maar op de wat moeilijkere stukken (grote stukken rivier) komt het vaak op bepaalde meters neer en ook het presenteren van het aas was heel belangrijk.


Visserijkundig onderzoek op de beken hier.

Vele snoekbaarzen op een hoopje, maar dat betekent dat er ook vaak honderden meters vis loos zijn, dus wederom kennis van het water gewenst met deze dagen. Doodaas blijft het goed doen maar vooral 8 a 12 cm shads ook redelijke vangsten te boeken. Ook vele snoekbaarzen nog niet af gepaaid en dus moddervet. Kleuren was eigenlijk geen pijl op te trekken afgelopen week.


Vele soorten vissen afgelopen dagen.

Baars - Moeizamer in ieder geval dan afgelopen jaren in deze tijd, maar hier ook weer de watertemperatuur wat daarmee te maken heeft en dat vertraagt dan vaak de bijtlust van vriend PERCA. Ook hier met klein doodaas vaak succesvol en kleine shadjes tot een cm of 8 waren ook vaak goed. Bij baars wel weer de kleur groen en rood meer op de lijst.


Ondiep op snoekbaars met ratelpluggen.

De aankomende week ziet er wat het weer betreft prima uit en ook de temperatuur gaat gelukkig weer omhoog en dat moet dit weekend toch duidelijk meer vis opleveren. Vergeet nu zeker niet de oevers goed uit te werpen daar hier wel eens vaak grote exemplaren konden staan.

Veel succes en stuur jullie foto’s gewoon even door. Gr. Piet.

Op de grote rivieren worden al sporadisch barbelen gevangen. De IJssel beet een week of drie geleden het spits af en ook deze week kwamen de eerste meldingen van de Waal binnen. Elk jaar zijn de verwachtingen in het begin van het jaar weer hooggespannen en zodra de eerste zonnestralen een beetje warm zijn wordt er vol overgave naar de grote rivieren getrokken.


En net als de vorige jaren wordt er dan massaal geblankt… slechts een enkeling heeft geluk.

Dit is een typisch verschijnsel onder de barbeelvissers: fanatiek, en eigenlijk goed weten dat het nog te vroeg is…  Toch voor één persoon begon het barbeelseizoen op de grote rivieren wel heel erg goed. Op het klassieke stukje kaas werd een barbeel gevangen van maar liefst 88 cm. Hiermee wordt ook weer een trend doorgezet, op de Waal wordt vroeg in het seizoen altijd wel ergens een grote barbeel gevangen.


Deze paar zwaluwen maken nog geen zomer.

Houd er rekening mee dat er de komende weken nog stevig geblankt kan worden. We zijn nog een paar weken te vroeg, al kan het toch zomaar raak zijn. Het blijft vissen, ook het barbelen…

Groet, Frans Vogels www.barbelen.nl


Hallo Vissers, regelmatig krijg ik grote vissen toegestuurd die mijn beeldscherm geheel vullen, maar nu kreeg ik weer een aantal grote, paairijpe kabeljauwen (Skrei in het Noors) toegestuurd die aan alle kanten buiten mijn beeldscherm hingen. Het was kletsnat op mijn bureau, maar ook op mijn rug. Dat moet ik toch ook gaan beleven en wel zo snel mogelijk! Mijn vismaten Eddy Mares van Havfiske, Leo Stoutjesdijk van Pure Fishing en Eric de keuster van
www.zeevissport.com hadden de uitnodiging van gastheer Marc Van Roie natuurlijk van harte aanvaard.

Ze zijn op 16 maart teruggekomen, dus dit bericht is zeer actueel. De eerste dagen konden ze vanwege de storm niet uitvaren, maar gelukkig voor hen klaarde het op. De visstekken liggen op 15 minuten vanaf de kant dus als het even mooi weer is kun je met de super Arvor van Marc snel op de stek zijn. De mannen konden echt met z’n allen meteen aan de bak. Er werd dit keer het meest gevist met grote shads van 170 gram en groter om de kleinere vissen tot 10 kilo een beetje te vermijden  (klein?)...


... Er was praktisch geen inworp zonder vis, maar er moest wel stroom staan om de vissen te doen ontwaken en dan is het een echt gekkenhuis. Alle persoonlijke records zijn weer gesneuveld en die van Eddy, die de grootse van de vakantie had, is naar 37,2 kg (!!!) getild. Ik zal maar niet zeggen dat ik die regelmatig in het Noordzeekanaal vang. Oh nee, dat is 37,2 gram haha.

Het persoonlijk record van Leo Stoutjesdijk is getild naar 36,15 kg. En dat va Eric de Keuster naar 35,2 kg . Marc heeft scherpe en geijkte weegschalen zoals u merkt! Voor een toplocatie kijkt u op de site van Marc Van Roie: www.soroya-fishing.com. Kijk en huiver. Niet normaal! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Hallo Vissers, voorlopig vis ik door omstandigheden even achter de computer, maar daar wordt ook een aardig visje gevangen hoor. Randy en Marin Das mogen inmiddels veel Nederlandse en Belgische sportvissers verwelkomen op  hun superboot de “Calrei”. De vangsten en het weer blijven daar maar bijzonder en dat maakt het een ware toplocatie. De Nederlander Renzo van Velden met zijn vlammende tatoeage, wist tussen de roggen door een prachtige ruwe haai te vangen. De ruwe haai is zo goed mogelijk behandeld, maar enig bloed vloeit er altijd wel.

Deze rovers/aaseters kunnen gelukkig wel wat hebben. Ook al gaat het overall eigenlijk helemaal niet zo goed met de haaienbestanden op onze wereld. Deze belangrijke vissoort verdwijnt nog steeds gedeeltelijk in de soep en daarvoor worden er te veel haaien verminkt en weer overboord gezet.  Jammer, want zonder deze belangrijke vissoort ziet de zeebodem en het totale ecosysteem er een stuk minder sterk uit daar beneden. Vis of soep eten: oké, maar er zijn grenzen. Het begint bij de consument! Deze haai zwemt na een korte fotosessie weer rond in de Canarische wateren. Kijk voor een supervakantie op een droomboot op www.calreicharters.com. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Nét mis! Met groeten, Harm Homan.


Ze genieten heerlijk van het lentezonnetje.


Beste TF, de 14de ben ik eropuit geweest met de matchhengel, een voerplekje aangelegd en wachten maar op de eerste brasems. De vissen op deze stek halen de 65 cm, dus met licht materiaal is dat een mooie sport, maar door de royale voorjaarstemperaturen was niet alleen de brasem los, maar ook de karper en zeelt…


… Naast 7 brasems ook nog 2 karpertjes op de kant en zelfs een zeelt. De karpers gaven langdurig partij op de match i.c.m. 14/00 mm nylon… De volgende keer wel de penhengel mee met het dubbele aan nylon trekkracht, aangezien er genoeg schubs zijn hier die ruim boven de 20 pond komen. Ze zijn vroeger los dan anders, natuurlijk door de lekker ruime temperaturen en zonneschijn. 1 Brasem had al paaiuitslag (zie foto) en vele zullen hem volgen de komende tijd… Groet, Dennis.


Beste TF, al vroeg in het seizoen heb in een mooie zeelt gevangen terwijl het zogenaamd een ‘zomervis’ is. Het verslag hoe dit gelukt is staat hier beschreven
. Groet, Fer.


Had de jager het verkeerde exemplaar in het vizier?


Hoi TF, afgelopen vrijdag een nachtje gevist, helaas geen bezoek van een karper gehad. De onderlijn deed wel wat hij moet doen; namelijk haken in de onderlip. Twee windes werden geprikt! Groet, Remond van Dijk.


Winde uit het Amstedam-Rijnkanaal gevangen aan een maiskorrel en ook een paar windes met de buik vol kuit gevangen. Het paaien kan niet lang meer duren… Groeten en vang ze!


Twee karpertjes op de kant. Groet, Dennis.


Na al vroeg in het jaar gestart te zijn zonder noemenswaardig resultaat, levert dan zowaar een middagje in de polder deze schub op. Wel leuk, want ik was een beetje aan het rommelen met de nieuwe MAD Softies en laat daar nou net deze vis mee gevangen zijn, leuk! Groetjes, Marcel.


Krakeendje.


Totaal 7 vissen kunnen vangen waarvan het merendeel de 60 cm amper haalde. Met vriendelijke snoekgroet,
Gosling Nicolai.


Dit weekend nog een keer op pad geweest met  2 boten. In totaal 7 snoeken tussen de 60-88 cm en een baars van 48 cm op de Fatso kunnen haken….


...De vangsten en het weer maakten het tot een geslaagde dag! Volledig verslag weer op de site. Groet, Rob team Fish-inn /
www.roven.nl


Een snoek welke ik afgelopen zaterdag 17 maart heb gevangen bij het trollen. Beide snoeken zijn op hetzelfde kunstaasje gevangen. namelijk de grote Krusher van +/- 23 cm. Grootste was 96 cm en kleinste amper 40 cm.
Kunstaas is dus niet gauw te groot. Totaal 7 vissen kunnen vangen waarvan het merendeel de 60 cm amper haalde. Met vriendelijke snoekgroet, Gosling Nicolai.


Hallo Total Fishing-lezers, tijdens het verticalen een prachtige getekende109cm snoek voor Bert. Groet, Mario van Engsbergen.


Mooie dikke rug…


.. en nog niet afgepaaid. Gr. Willem.


Dag Total Fishing, snel even na het werk een paar worpjes in de namiddag. Ik had geluk. Al vrij snel een succesvolle aanbeet van deze dikzak(in). Voor de rest van de sessie was het erg taai, geen volger laat staan een andere aanbeet. 104 cm. Marc Stoelinga.


De knoppe springen open met dit heerlijke voorjars weer.


Tot nu toe dit jaar mijn kleinste vangst. Mag ook wel eens getoond worden hè?! Deze kleine kerel was ferm met z’n stekels in de lucht van: ‘Wacht maar tot ik groot ben!’ Groeten, Jefke Distra.


Zaterdag terug op groot water gaan proberen en met succes 24 snoekbaarzen en 1 kanjer van een snoek gemist. Groeten, Jordi.


Vangsten op het Volkenrak vielen iets tegen qua hoeveelheid, maar de lengte maakte alles goed. Na de vorstperiode geregeld naar de grotere wateren op de grens van ZH en Zeeland. De combinatie van een grote spiering op de Vectra Vertical-takel van
www.pikemasterlures.nl. Deze 67-er wist er wel raad mee. Met vriendelijke groet, Leon Cramer.


Mooie gezonde snoekbaars gevangen door Nick v/d Ende op het Haringvliet. Gr. Joop.


Vandaag heb ik voor het eerst met de fireball gevist. Een hartverzakkende aanbeet met een nieuw PR tot gevolg: 87cm, op nog geen 2 meter water op het kanaal. Groet, Daan.


Beste TF, dikke snoekbaars van 87cm gevangen met de Rapala Jointed. Groeten, Marcel


Mijn pr scherper gesteld, hier op de foto met mijn Franse vriend José Leopardi. “Ivan, c’est une vach!” riep hij toen de snoekbaars kopschuddend boven kwam. Groeten, Ivan Vanpraet.


De katjes komen tevoorschijn.


Een baars van 48 cm op de Fatso kunnen haken…


...Volledig verslag weer op de site. Groet, Rob team Fish-inn /
www.roven.nl


Hallo beste Total Fishing, na lange tijd weer eens met m’n ouwe vader wezen vissen. Lekker gesleept met kunstaas op een watertje in de buurt van Amsterdam met als mooiste vangst van de dag deze oude, zeer dikke (vol met kuit), vale baars van 41 cm…


...Soms zijn ze nog heel mooi van kleur, maar soms zijn ze getekend door een hard bestaan daar onder de waterspiegel! Met vriendelijke groet, Rob Bijlsma.


Mijn Franse vriend José Leopardi met een mooie baars van 47 cm. Groeten, Ivan Vanpraet.


Afgelopen weekend enkele dagen doorgebracht aan het Lauwersmeer. Vangsten waren bijzonder droevig! Door de harde wind was het moelijk vissen. Met één enkele snoek en deze baars moesten we het stellen, toch genoten van ons verblijf op het Landal-park!


...Maandagmorgen vroeg uit de veren om nog eens een dagje te vissen op het Gooimeer… al gaauw stelden we vast dat enkele bootjes bij elkaar lagen op dieptes die ik niet durf uit te spreken! Blijkbaar lag de vis nog héél diep!? Op de ondiepere taluds geen vis te bespeuren… Het was al 13u toen we besloten om af te zakken naar het zuiden. En daar nog enkele uurtjes te proberen In een mum van tijd toch nog enkele snoekbaarzen en hele dikke baarzen, allen gevangen rond de vier meter…


... De laatste uurtjes van ons lang weekend toch nog enkele snoeiharde aanbeten van megasterke baarzen! Groet, Stèphanie en Mario.


Beste Total Fishing, dit weekend 2 dikke baarzen gevangen…


...waarbij een PR voor Ann-Christin. Groetjes, Jöran en Ann-Christin.

Deze week de nominatie voor de zeelt van Fer, de snoekbaars van Ivan en de baars van Ann-Christin. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2009-2010

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -