Actuele vangstberichten tot dinsdag 20 januari 2015

 

... tot dinsdag 20 januari 2015

De roofvissen hebben inmiddels op vele plaatsen de diepte opgezicht en lawaai maken loonde. De winter lijkt deze week lichtjes aan de deur te kloppen, maar de voorspellingen neigen toch weer naar zachter wisselvallig weer. 


Dreigende luchten. (foto: Piet Driessen)

Dieper 

Er zaten weer een aantal dagen bij met bakken regen die we over ons heen kregen. Gelukkig was er ook af en toe een gaatje voor de zon, al waren die momenten niet talrijk aanwezig. De huidige temperatuur is samen met wat regen niet altijd fraai om op het water te vertoeven.



Op veel plaatsen nog behoorlijk troebel water en dat betekende dat je nog vaak wat kabaal moest maken om de snoek actief te maken. Grote shads met een bewegelijke staart waren gewoon goed. Was er een hardere bodem, dan scoorden pluggen die je daar tegenaan liet stuiteren ook diverse mooie vissen.

Opvallend dat we wel kort aan de bodem moesten vissen en dat ze al weer iets dieper lagen. Meerkleurige stukken kunstaas waren wel duidelijk nog in het voordeel bij de doorgegeven vangsten afgelopen week. Ook dood aas bleek vaak een prima vervanger, sardine en voorn scoorden goed.


Snel onthaken en weer terug.


Snoekbaars was in redelijke aantallen te vangen, al waren de rivieren nog wat moeilijker, maar hier wel vaak mooie 70+ vissen die aan het aas gingen hangen. Op plassen was dood aas in het voordeel maar op de rivieren scoorden de grote shads die kort tegen de bodem gevist moesten beter. Ook pluggen die je tegen de bodem liet stuiteren leverden vis op. Ook hier was meerkleurig kunstaas gewoon beter dan eenkleurig aas.
 



Diepduikende pluggen tegen de grond laten lopen.

Er zijn weer mooie baarzen gevangen en natuurlijk ook weer vele vissen tijdens het snoekbaarzen op vooral dood aas. Dit gebeurde vaak tijdens het naar boven halen van het aas dat een baars achtervolgde tot aan de oppervlakte. Ook wederom op bladpilkers weer aardig wat meldingen van baars. Rood en geel blijven het op Perca gewoon goed doen.

Krijgen we nu toch nog wat vorst? We wachten het even af, maar laat je dan niet verrassen met een dichtgevroren polder (dus informeer even) of een gladde trailerhelling (neem zout mee) en ga er met koud weer ook niet alleen op uit. Gezelligheid en veiligheid boven aan op je lijst en dan komen de roofvissen wel!

Laat even weten hoe het is geweest en kleed je warm aan met dit weer,

Veel succes,
Piet


Hoi Total Fishing, mijn zoontje Nolan is 4 en ving vorige week in een klein haventje 32 vissen in anderhalf uur…


…Inzetten, beet zien en aanslaan doet hij helemaal zelf. De rest doe ik (nog). Jong geleerd is oud gedaan. Groetjes, Leon van Asten.


Putter of distelvink. (foto Jan Althof)


Van elf tot vijf uur geen beet! Dan in een half uurtje toch nog 3 aanbeten! De aanhouder wint! Dit was de mooiste foto. Groeten Jos Raaijmakers.


Kramsvogel. (foto Jan Althof)


Zaterdag 15 januari...eindelijk een mooie dag met wat zon! Met het hoge, bruine water was het niet gemakkelijk, maar toen we de vis gelokaliseerd hadden, werden we getrakteerd op een reeks heerlijk vinnige aanbeten van grove snoekbaarzen. Vismaat Erik toont een van de mooiste vissen van de dag, die de Wob-shad helemaal naar binnen had gezogen...


...Zelf mocht ik ook even een kasteel in handen houden. Wat een mooie (winter)visserij is dit toch! Groeten van Wilfred van Nunen.


Grote bonte specht. (foto Jan Althof)


Ik heb me laten vertellen dat in het Van Sonsbeeckpark in Breda snoek zit. Niet zulke grote, maar toch leuk om te een keer te proberen. Ik heb van de zomer actie op het water gezien, maar vanwege de grote hoeveelheid lelies kon ik daar toen echt niet bij. Nu maar eens in de winter proberen, het laatste uurtje voor de schemering. 


Goedkope spinner eraan, want ik had geen zin om duur kunstaas te verspelen aan de bodem. 
Ik gooide ‘m in het vuile hoekje waar ik de zomer actie had gezien. Boem, tweede worp in het hoekje was raak. Ik had eigenlijk niets verwacht, toch een goede run dwars door de slip. Mooie actie, omdat ik ‘m in het heldere water goed kon volgen. 75 centimeter, geen reus, maar wel erg leuk. Groeten, Jacques.


Beste Totalfishing, vandaag ondanks het gure en druilerige weer een paar uur met de Hobie kayak op de Hunze in Drenthe wezen vissen op snoek. Dit was de tweede - en mooiste!- van de dag, gevangen op een rood/gele baby pike fighter. Tight lines, Theo uit Groningen.


Op de uitkijk. (foto Jan Althof)


Deze 95 centimeter lange dikke dame kwam op een dag waar alles leek mee te zitten, het was guur en het zonnetje had plaats gemaakt voor een prachtig grijs gestreken wolkentapijt. Het decor wat mij betreft om op snoek te gaan jagen.


Uiteindelijk kregen we 17 aanbeten en konden we er 14 landen. vrijwel allen boven de 80 centimeter. Als aas gebruikten we een dode voorn onder de dobber...

Een prachtige dikke 98 centimter dikke volgevreten dame kon een dwarrelende dode voorn in de wind niet weerstaan...


…Mike met de grootste van vandaag, 102 centimter. Deze zoetwaterkrokodil zorgde voor een euforie aan de waterkant, wat een dag beleefden we!..


...Geer en Goor Turbo met een double hit...


...Helaas zien we nog steeds veel snoekvissers GEEN gebruik maken van een onthakingsmat, het is een musthave in de snoekvisserij. Ga respectvol om met de natuur en haar inwoners. Groeten, Jeroen.

Deze keer de nominatie voor Nolan. Van harte gefeliciteerd!
 


 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -