Actuele Vangstberichten tot dinsdag 20 december 2011


... tot dinsdag 20 december 2011

Alweer de laatste vangstberichten van 2011! Zo aan het einde van het jaar toch nog heel redelijk weer met zeer mooie vangsten. Ook veel beter dan een jaar geleden, want toen zaten we al in zware vorst en sneeuw. De eerstvolgende vangstberichten zijn er weer op 3 januari. Iedereen hele fijne kerstdagen een een gezond en visrijk 2012!!!


Alle plekjes worden nauwkeurig afgespeurd naar voedsel.

Water in de sloot, visserij in de Waterweg dood!

Kantvisserij
Ja, het lijkt wel een slogan, maar niets is minder waar. De hevige regenval bij de Oosterburen en in ons kikkerlandje doen de rivieren weer aanzwellen en de uiterwaarden staan blank. Veel zoetwaterafvoer uiteindelijk bij een halve maanstand en je hebt de poppen aan het dansen. Veel riet, gras, vuiligheid etc. en veel zoetwater deden de vangsten in de Waterweg reduceren.

Niet dat je niets meer vangt hoor, maar in tegenstelling tot een week geleden bij de droogte, is het een stuk minder en de bijkomende irritatie van al die vuiligheid in je lijn, deden heel wat vissers besluiten het Beerkanaal, Calandkanaal en de Dintelhaven te bezoeken waar de vangsten en de afwezigheid van vuiligheid tenminste een stuk minder waren.


Slakdofje gevangen door John Soederhuijsen.

Beerkanaal geeft schar, wijting, steenbolk en gul. Zelfde geldt voor de diepere havens als het eerder genoemde Beerkanaal. Dintelhaven en Hartelkanaal redelijk. Hoek van Holland strand tot aan Kijkduijn redelijke vangsten geweest van bot overdag en wat wijting in de avond, soms leuke gulletjes erbij.

Zeeuwse stranden prima, Vlissingen tot aan eigenlijk Domburg puike visserij op vooral schar en wat wijting. Banjaard strand ook redelijk, maar wel minder als eerdergenoemde stranden aan de west- en zuidzijde van Walcheren.

Afgelopen zaterdag de prima georganiseerde wedstrijd van HSV de Krabbe vervist aan de stranden van Westenschouwen. Ik stond eigenlijk op precies dezelfde plek als verleden jaar en het was toen niet best op die stek. De verse messchelpen lagen dubbeldik aan het strand, dus eten zat voor de vis! Ik viste afgelopen zaterdag mijn eerste 0 van dit jaar, maar ik heb lekker genoten van de gezelligheid van mij buren Niek Romeijn en Michel Mosselman. Mannen, bedankt voor de leuke en prima tijd samen.


Gek hè dat de vissen je aas niet pakken, bek open en de verse mesheften stromen vanzelf naar binnen!

De winnaar van verleden jaar, Ruud van Noord, had toen 41 vissen. De winnaar van zaterdag jl. had 4 vissen! Bij de korpsen was afgelopen zaterdag het Penn Team het beste op dreef. Mannen, gefeliciteerd! John Soederhuijsen ving nog een slakdolf(je), zie foto.

Bootvisserij
Woensdag aanstaande ga ik weer de Grevelingen op, kijken hoe het staat met de vangsten daar.
Oosterschelde redelijk tot goed, vooral schar maakt het vissen op “t Scheld” aantrekkelijk deze herfst, of is het al winter?!

Noordzee weinig te beleven geweest vanwege de stormen. Monding van de Westerschelde werd wel druk bezocht en redelijke visserij op schar, gul en wat wijting. Het ziet er niet best uit voor vrijdag a.s. wanneer de laatste van drie topcompetities op de boot zal worden vervist, zal waarschijnlijk Oosterschelde worden. Succes in ieder geval allemaal.

Allemaal een fijne Kerst en tot volgende week! Arthur


 
Het weer zat niet altijd mee afgelopen week, maar in het weekend was het nog wel te doen op het water.
 
Snoek - Redelijk wat meldingen in polders die nog niet veel water hadden hoeven te verwerken. En was dat wel het geval, dan moest men er vaak hard voor werken. Dus de redelijk heldere polders konden nog even wat snoeken laten toehappen op vooral shads. De 14 cm shads waren vaak het succesvolste en er zaten weer een paar mooie rovers tussen de vangsten. Geel/oranje en rood prima kleuren op dit moment op de snoek.
 
Snoekbaars - Opvallend dat er diverse meldingen bij waren van 80+ snoekbaarzen en vaak op plaatsen waar ze normaal niet worden gevangen. Ook enkele meldingen van grote snoekbaarzen op doodaas. De laatste melding was zo dat de grootste vissen op ondiep water werden gevangen. Ook hier weer grote shads vaak de sleutel tot succes.


Opvallend mooie snoekbaarzen afgelopen week.
 
Baars - Blijven het redelijk doen en ook weer vaak de havens gewoon heel goed op deze stekelrover. Hier ook weer shads de toppers en als ze langwerpig waren en niet te snel werden gevist, kon je de baarzen best vangen afgelopen week. Hier de kleur geel hoog op het verlanglijstje van de baars.
 
Hoe gaat het weer zich gedragen rond de kerstdagen en wat gaan we doen? Natuurlijk goed eten en een prima glas wijn erbij! Verder ook een of enkele dagen achter de roofvissen aan. Goed aankleden en dan is het beste te doen.


Donkere luchten afgelopen week.
 
Eenieder geweldige kerstdagen gewenst natuurlijk, en blijf er van genieten op of langs het water!

Veel succes op onze Nederlandse rovers. Piet.


Hallo, bij de eerste worp was het al raak voor Bram, gevangen op de dropshot. Deze baars was 38cm, z’n grootste tot nu toe….


...Daarna was ik aan de beurt met een baars van 49cm, ook op de dropshot. Groeten, Harjan Rumpf


Wie er oog voor heeft kan in dit jaargetijden prachtige avonden meemaken.


Hallo Total Fishing, deze foto ontving ik deze week pas van oma Gerda, vandaar dat hij nu pas is ingestuurd. Het was een schitterende zomerdag op de rivier. Oma wilde nog eens met ons en de boot van papa het centrum van een oude stad invaren, dus zodoende.

Papa kon het niet laten een hengel uit te gooien en ving na niet zo’n lange tijd een leuke snoekbaars. Ik wilde hem vasthouden en ermee op de foto. Mijn broertje Tim vond het maar wat spannend. Papa en oma waren trots dat ik hem wilde vasthouden. Groetjes Erik ter Maten.


Hallo Total Fishing, zaterdag wezen verticalen met een salt shaker. Deze snoekbaars was ongeveer net zo groot. Groeten, Rudolf de Gunst.


Nog even een goed bad en dan klaar voor vertrek naar het warme zuiden.


Bikkelen in de kou voor een PR snoekbaars; PR kleinste ooit wel te verstaan. Op de site zie ik altijd alleen maar van die monsters van snoeken en snoekbaarzen, maar wie het kleine niet eert… Bijna net zo groot als de shad waar ze aan gevangen werd. Groeten, Rolf de Jong.


Vandaag een superdag gehad op de rivier met visvrienden Hans & Hans. Veel geluk gehad met o.a. de aantallen snoekbaarzen die we wisten te vangen, maar vooral met de zware regen- en hagelbuien die precies lang ons heen gingen!...


...We hebben ruim 25 mooie vissen gevangen, waaronder een “double-hitter’ van Hans & Hans. Zoals ik zelf al aan het begin van de dag had voorspeld…


... Had ik niet de meeste, maar wel grootste snoekbaars… Hans & Hans, bedankt voor de leuke dag! Groet, Henkjan.


Beste Total Fishing, op een winderige, regenachtige, koude dag verticalen op een rivierplas, kon ik deze prachtige snoekbaars vangen. Alle kou en nattigheid was snel vergeten! Groeten, Simon Torenbeek -
www.peakbaits.nl.


Hey Total Fishing! Van de week een paar uurtjes in het donker wezen gooien. Ik ving alle vissen met de Reins Bubbling Shaker 4’‘. Wat is dit een machtig mooi aasje om op de dropshot te vissen. Dit was de topvis van de avond. Hij was net geen 80 cm, maar ik heb ze niet sterker gevangen! Vangze! Jeroen Eijssens.


Freek met een mooie snoekbaars uit troebel water.


Thijs in actie langs de waterkant.


Marc scoorde weer een strakke snoekbaars.


Noodgedwongen weer de ‘oude kantstekken’ bevist en niet zonder resultaat… mooie dikke snoekbaars. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Harde wind… striemende spetters in je gezicht… Met zulke vissen is het allemaal best om te hebben!


Genieten van dikke zanders van het stromende water. Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste TF, deze rover van de rivier kon een stilhangende Finn-S niet weerstaan! Zijn maatje van een meter loste bij de boot. Met de Lip Grip duurt het nu eenmaal langer dan met het aloude schepnet. Groeten, Twan van Berkel.


Zou er nog een snelle hap te scoren zijn voor het donker invalt?


Nico met winterpet en een poldersnoek.


Hallo TF, Zondag konden we het groot water niet op, we zijn dan maar in de polders gaan vissen….


...Het was nog een goede keuze. Weer een leuke dag met mooie vissen…


... Groet, Frank Mylle.


Beste Total Fishing, een middagje trawlen door de binnenstad leverde dit leuke snoekje op. De tweedelige plug kocht ik die ochtend aan. Altijd weer een opluchting als je er direct mee vangt… het werkt! Groet, Danny Sin.


Afgelopen zaterdag effe lekker met de streamer achter de snoek aan geweest en Theo wist deze machtige poldersnoek op zijn streamer te pakken te krijgen! Groet, Wim.


Prachtig actieshot van Marc en Thijs.


PML Prostaffer Kris Broeckx zit momenteel even noodgedwongen zonder boot… Doordat hij niet met de boot het (grote) water op kan…


...moest hij noodgedwongen weer de ‘oude kantstekken’ bevissen en niet zonder resultaat.. 2 dikke snoeken. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Beste Total Fishing, ‘s avonds is het lekker rustig op het water. In het donker zakte mijn dobber voorzien van breekstaafje weg, en deze dikke metervis was de boosdoener. Wat een heerlijke ervaring! Groeten, Simon Torenbeek.


Beste TF, eindelijk weer eens een vangstmelding van mijn kant. Afgelopen weken wel aantallen gevangen, maar geen monsters van vissen. Vandaag was het anders, met 3 man op pad naar een voor ons onbekend stekje. Het water op zich kenden we wel, maar of er snoek zat was voor ons onbekend. Eenmaal de dobbers te water duurde het slechts 10 minuten voordat mijn dobber begon te stuiteren. Dit resulteerde in een mooie snoek van 95cm. Zeker geen slecht begin dacht ik zo…


... Niet veel later mocht ik weer een 90+ snoek haken. Cor wou niet achter blijven en wist ook 3 90+ snoeken te vangen, 97,98 en 99cm. We zaten te wachten op de meter, maar die wou jammer genoeg vandaag niet op de foto. Cor zijn vis van 99cm was ongelooflijk dik. Mark was ook mee en die pakte nog 2 mooie vissen van dik 80cm…


....Op de foto van de snoekebek is goed te zien dat deze vis een voorn en een paling in de strot heeft.
Dit hield hem niet tegen om ook nog een spiering van 20cm te pakken. We gaan zeker terug naar dit water en hopelijk komen er dan meterplus vissen boven. Groet, Johan Iedema - Anjum.


Op 17 December 2011 wist ik mijn eerste metersnoek te vangen van wel 108 cm. Gevangen op doodaas. Groet, Mitchell Boon.


Beste TF, zondag met mijn broer Hans op pad met dobber en dood aas. Hij begon goed met 2 vissen, grootste 103cm, maar daarna was het mijn beurt met een schitterende vis van 126cm. Nieuw PR en een onvergetelijke ervaring rijker! Groeten, Gerard Schols.

 
Gisteren werd er nabij park De Vlietlanden een zeer grote, 126 cm snoek - voor polderwater wel te verstaan - gevangen. Frans Hendriks is de man die de botenverhuur, na het overlijden van Mart van Vliet, heeft overgenomen en zo nu en dan ook gidst. Het is voor mij de grootste snoek die in het West-Friese poldergebied gevangen is en dat stond op 120 cm, al minstens 10 jaar geleden gevangen. Groet, Jan Eggers.

Deze week de nominaties voor de snoekbaars van Twan en de snoek van Frans. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -