Actuele Vangstberichten tot dinsdag 20 april 2010


... tot dinsdag 20 april 2010

De lente gaat nu echt doorzetten en dat is onder meer te merken aan de zeevisserij; de eerste zeebaarzen worden alweer gevangen. Met dit weer ben je snel geneigd om lekker in een t-shirtje naar buiten te gaan, echter de kou is er nog behoorlijk! Let dus op en trek toch nog wat warms aan, want je hebt nu zo een dikke verkoudheid te pakken!


De Deense fazanten brulden het overal uit en gingen er als een haas vandoor als je erbij kwam. Groet, Jelle.

Zout – door Arthur van Tienen

Lente breekt door! Je zou het niet zeggen maar de lente breekt toch echt door! Na de eerste berichten van een vangst van geep aan de Oosterschelde dam en de voorzichtige eerste zeebaarzen, de schuchtere haringen aan het sluisje van de Brouwersdam en de bottenexplosie op de stranden van Hoek van Holland tot aan ter Heijde, is het alweer gewoon goed geworden en men vangt nu bijna overal vis in het zuiden en midden. Het Noorden blijft nog wat achter helaas.

Kantvangsten

Afgelopen zaterdag onder prima omstandigheden de Voorselectie Kust vervist op de stranden van Zoutelande. Springtij maakte het vissen uiterst lastig en er werd minder vis gevangen dan een paar weken eerder met de grote Edelkarper wedstrijd, maar er is altijd een winnaar.

Eerste individueel werd Jan Hennekam, oud wereldkampioen en lid van het befaamde Spro team, die met 13 vissen een totale lengte 271cm de voorselectie won. Tweede werd teamgenoot Arjan Rijnberg die wederom aan een sterke serie wedstrijden bezig is en met eveneens 13 vissen maar met 261 cm Theo van Broeck, die als derde eindige, met 230 voor bleef. Alle drie de winnaars zijn lid van de Edelkarper uit Bergen op Zoom.

Bij de korpsen ging de overwinning naar het 1ste korps van HSV de Zeebaars uit Scherpenisse  bestaande uit Martijn Westdorp, Michel Mosselman, Dennis van Vossen, Arjan Heijboer en Corné Westerlaken voor het Spro Gamakatsu team ( Edelkarper korps 1) en het 2e korps van HSV Westkapelle.

Zeeland vooral bot en schar vanaf de kant, tong al af en toe, Oosterschelde dijken bot. Europoortgebied redelijk, Waterweg vooral bot en gulletjes op de ondiepe platen in de avond. Wel al veel wolhandkrab dus vis met de feeder en met gevlochten lijn, kun je de krab zien trekken. Op de diepere stekken nog wat gul, soms al een enkele zeebaars maar nog niet duidelijk aanwezig.

Calandkanaal steenbolk en kleine wijting, Amazonehaven biedt de meest rijkelijk gesorteerde visserij. Dintelhaven nog steeds matig. Stranden van Hoek van Jolland tot aan Kijkduijn vergeven van de bot afgelopen week.

Bootvisserij

Grevelingen redelijk, de grote aantallen zijn er niet meer. Oosterschelde leuke visserij op bot, schar en schol. Afgelopen week is er een schol gevangen van 59,6 cm!!


Dikke botten en schar voor de kust afgelopen vrijdag.

Westerschelde monding matig, weinig gul, wat schar en wijting. Wrakvisserij slecht, veel varen voor weinig vis. Geankerde visserij redelijk tot zeer goed. Vrijdag met de Big Marlin van Dré Vriends in het Meerkerk gebied gevist, mooie scharren en dikke botten zoveel je maar wilde werden er gevangen.

Tot volgende week, Arthur

Overige vangstmeldingen van afgelopen week:


Hallo Vissers, sinds ik de laatste paar keer niet meer meega met vismaat Daud nemen zijn vangsten weer aanmerkelijk toe!! Hij vindt het erg grappig om mijn e-mail te bestoken met prachtige gullen. Super natuurlijk, maar Daud, mag ik volgende keer weer een keertje aanmonsteren? Als de vangsten dan weer niet ok zijn zet je mij maar overboord.

Vandaag vingen Daud met zijn snoekbaarsvismaat Ron en zeevismaat Marcel zo’n 70 mooie gullen op een wrak onder onze kust. Het was even zoeken geblazen, maar toen was het ook weer bingo voor  maestro Daud. Omdat Daud en Ron topvissers zijn in het verticalen op snoekbaars, hebben ze dit nu ook gedaan op de wrakken. Groene shads met een loodkop van 100 gram en een 8/0 haak waren het wapen. En ze schoten dus raak!!....


.... Maar deze vangsten zijn niet voor iedereen weggelegd… dat is mij allang duidelijk. Daud is een kundig schipper en weet precies wat hij doet. Met zijn mooie Raider Cuddy maakt hij alle wrakken onveilig voor de vissen. Daud kon zijn prachtige zelfbouwhengels, wat werkelijk topmateriaal is en klasse afgewerkt is, weer eens goed laten krommen. Zie nodoubtfishing.com.

De vangst qua afmetingen bestond uit gullen tussen de 60 en 90 cm, waarvan vele in de 80 cm. Niet kogeltje rond zoals u kunt zien op de foto’s, maar derhalve wel prachtige vissen!! Daud, ik houd me weer aanbevolen!!!!!


Hallo Vissers, samen met Leon actief wezen vissen in het noordzeekanaal. “Travelling light” met een lichte hengel, dus snel verplaatsbaar…..


..... Eerst werden we even geplaagd door de grondels en gulletjes die ons aas hadden gevonden. Ook leuk, als de hengeltoppen en onze fishingminds maar in beweging zijn. Maar na even zoeken hadden we ze weer gevonden, de zeebaarzen c.q. zeebaarsjes…..


.... Dit keer toch wel zware aanbeten en af en toe een echte dikke maatse ertussen die over de 40 cm ging….


... Leuke visserij op de lichte stok. Met een dwarrellijn als wapen met een zagertje eraan en rustig slepen maar….


.... Veel succes. Gr. Lucky Luc Mom


Beste Total Fishing, vandaag de bot belaagd bij Colijnsplaat. Een schitterende dag, heerlijk weer en weinig wind. Tijdens het vissen wel veel last van krabben, maar toch nog 2 mooie schollen kunnen vangen. Groeten, Johan Bakx.


Klein meningsverschil in een Deens haventje. Tja, en uiteindelijk werd er toch ééntje van de ‘troon’ gestoten…


... Deense visserij op zeeforel was behoorlijk taai. Met koud water en de gehele week te mooi weer, werden de vissen er niet happeriger op…


... Ruud wist nog een prachtig getekende vijftiger te vangen op een stilgeviste red tag…


.... Zeeforel werd ondermeer gevangen op garnaalimitaties…..


... Bijna iedere avond wel weer een prachtig intense zonsondergang. Altijd goed voor een paar mooie sfeerplaatjes langs de kust. Was een lekker weekje genieten! Groet, Jelle.


Hallo Total Fishing, vandaag ben ik nog even de haven ingegaan met de vliegenlat en na een uur zonder aanbeten ving ik deze vis, gelijk een nieuw pr….


.... Een dikke en oersterke blankvoorn die mijn viertje mooi krom deed staan. Daarna heb ik nog één kleinere blankvoorn gevangen. Groeten, Willem.


Dag TF, zo erg vind ik die twee maanden roofvisrust niet! Met het pennetje al een paar avonden lekker zeelt aan het vangen en ook de eerste polderkarper op de korst is een feit! Gr., Michiel Wateler.


Binnen 14 dagen twee 60+ beekforellen is niet verkeerd dacht ik zo…..


.... Beide vissen in de omgeving van stuwen in het zuurstofrijke water. De  toptijd zit er helaas al weer bijna op voor de Achterhoekse beekforel, maar toch prachtige vissen om te zien…..


.... Ze hebben een kaakbek als een zalm en zijn zeer moeilijk te vangen. Helaas was ikzelf op een klein blankvoorntje na deze dag visloos, maar zo werkt dat nu eenmaal tijdens het ‘beekforellen’. Groet, Eddy te Mebel.


Aan de Deense rivieren - Skjern A hierboven - is het nog steeds behoorlijk druk. Van het weekend is er ondermeer nog een atlantische zalm gevangen op de Varde A van net boven de 20 kilo! Dat belooft nog wat te worden aankomende jaren! Groet, Jelle.


De afgelopen week reisden weer diverse landgenoten af naar Ierland voor een snoekvisvakantie op het mooie Lough Derg. Zij verbleven bij visgids Ferdinand Heijerman. Het water was veel te koud voor de tijd van het jaar ‘dankzij’ de strengste winter die Ierland in 45 jaar kende. Desondanks werden er bij Ferdinand weer een aantal mooie snoeken gevangen. Hans ving een nieuw persoonlijk record met deze moddervette snoek van 111 cm slepend boven 5 meter water…..


..... Ook David viste bij Ferdinand en ving o.a. deze bijzondere mopskop van 101 cm…..


.... Ook Ferdinand wist een paar mooie snoeken te haken waaronder deze dikke voorjaarssnoek, gevangen op een jerkbait. Meer informatie over snoekvissen bij Ferdinand en foto’s vindt je op zijn website:
www.pike-ireland.net.


Beste Total Fishing, een week op de Ebro in Riomar op meerval met 2 visvrienden. Een vis van 157 cm door Henny en de tweede vis van 204 cm en 80 kg zwaar door mijzelf. Met dank aan Leo de fotograaf. Groet, Frank van de Werdt.


Weer een prachtig landschapplaatje van Björn Janssen.


Beste TF, vanmorgen een paar uurtjes aan de waterkant doorgebracht met de vaste stok. Vanwege de stille periode van 2 maanden in roofvisland trekken we er nu op uit met de vaste stok. Dat heeft vanmorgen geresulteerd in een naar mijn mening hybride, een kruising tussen een kroeskarper en een giebel. Hij gaf minstens 5 minuten tegenstand voor ik hem in het net had.

Een prachtige vis, gevangen op ongeveer 3,5 meter diepte en 9 meter uit de kant. Vissen is in welke vorm dan ook gewoon een prachtige sport. Onder een mooi zonnetje en met een lekkere temperatuur is het ook met de vaste stok fijn aan de waterkant. Groeten van Andre van de Gevel.


Deze vis heb ik afgelopen samen met mijn vader gevangen. De vis werd gevangen aan een boilie van MAD, smaak Mussel en Garlic 16 mm. Was nog best een sterke vis. Groetjes, Noel Kloos.


En ook de eerste polderkarper op de korst is een feit! Groet, Michiel Wateler.


Heerlijk eropuit, struinen met de pen. Op één van de aangevoerde stekjes loopt het 1,6 grams dobbertje vloeiend weg. Groetjes Wilco - Drachten.


Hallo Total Fishing, tijdens het brasemen een mooie spiegel op de matchhengel… Groet Dennis.


Beste TF, we hebben weer wat Drentse karpers uit het kanaal gekregen. Vorige week ving Koen eentje van 30 pond en zondagavond pakte ik een schub van 23 pond die we al eens eerder  gevangen hadden. Groet, Jens Dopping.


Nash consultant Michiel Martijn vertrok voor 4 dagen deze maand naar Frankrijk en wat een begin van het seizoen!....


.... 27 Vissen…


.... inclusief 11 20-plussers, 3 dertigers en 4 veertigers op rij!....


..... Alle vissen kwamen op de nieuwe IC-1 freezerbaits van Nashbait! Gr. Michiel Martijn.

Deze week de nominaties voor de vismaat van Eddy met de bruine forel, de karper van Noel, de meerval van Frank en de voorn van Willem. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -