Actuele vangstberichten tot dinsdag 2 september 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 2 september 2008

Het lijkt steeds meer op een eeuwige herfst deze zomer. Het heeft behalve de nodige nadelen ook een paar voordelen. Alles blijft lekker “Iers groen” en de watertemperatuur blijft binnen de kritische grens. Er wordt dan ook nog steeds redelijk tot goed vis gevangen, zeker in vergelijking met andere zomers. 



Prachtige foto van een houtzwam gefotografeerd door Jan Althof in het Limburgse land. Hij was zo mooi dat Jan twijfelde of het wel een echte was…

Positieve berichten vanaf het zoute front!

Zowel de zomer als de wintervis deed goed van haar spreken en de wintervis is al redelijk aanwezig in de vorm van gulletjes tot 50 cm. Vanaf de Papegaaienbek aan de Maasvlakte deed Junior goede zaken, met een paar vrienden vingen ze mooie aantallen gullen en een paar tongen tussen de onvermijdelijk steenbolken door. Ook het Calandkanaal begint weer wintervis te geven en nog een maandje of wat en de eerste wijtingen gaan alweer binnentrekken en kan het feest gaan beginnen.

Ook aan de Zeeuwse kust was het verassend goed, vooral vanaf Westkapelle tot aan Domburg werden regelmatig mooie aantallen tongen en wat wintervis gevangen en natuurlijk voornamelijk in de avond, de stekken vanaf Vlissingen tot aan Westkapelle was het beduidend minder.

De zeebaars visserij is goed op alle fronten, de dikke baarzen gaan nu op vreettocht voordat ze wegtrekken, slechts de kleine scholenbaars blijft “plakken”

Makreelvisserij op de Oosterschelde dijken viel een beetje tegen, strandvisserij op de ondiepe stranden ook nog niet je van het. Zaterdagavond met de Eurovissers een competitiewedstrijd vervist aan het strand van Vlugtenburg en het was niet best, er waren veel mensen met een nul en de winnar die ene kopnummer had stond prachtig bij een mui en wist 7 vissen te scoren op een overigens prachtige avond en nacht.

De wedstrijden komen er weer aan en de Wereldkampioenschappen Heren en Dames Kust in Frankrijk over een paar weken en de Wereldkampioenschappen Junioren in Spanje vanaf 6 oktober gaan komende maand(en) van start, de 1e voorselectie Boot op 12 oktober de Interland België/Engeland / Nederland aan de Belgische Kust staat voor 3 t/m 5 oktober op het schema, plus de diverse losse wedstrijden op 20 september op Westkapelle etc. reden te meer om weer scherp te worden en voor de visser die gewoon lekker vrij wil vissen zijn de wintermaanden ook altijd iets om naar uit te kijken.

Bootvisserij

Makreelvisserij slecht, veel zoeken en varen voor een paar makrelen, wrakvissen prima, mooie aantallen kabeljauw, ankervisserij op de Oosterschelde matig, Noordzee voor de kust van Westkapelle goed en mooi aantallen tong worden er gevangen en weer en aardig aantal gladde haaitjes.

Buiten worden de vangsten van gulletjes, bot en tong ook weer wat beter.
Hou zaterdag 10 januari 2009 vrij op je agenda om mee te doen aan de Internationale Bootviswedstrijd op 7 grote boten op de Grevelingen, het Shakespeare Grevelingen Tournament, een open bootviswedstrijd t.b.v. de stichting ” de Luchtballon”, aankondigingen binnenkort op alle zeehengelsport websites en in de vakbladen en tijdens wedstrijden

Groet en tot volgende week, Arthur


Sfeer aan zee….

Witvis door Willem Stolk

Het was de afgelopen week heerlijk visweer. De berichten die ons bereikten logen er niet om. Op diverse ondiepe plassen is er goed gevangen. Maar ook op de rivieren IJssel en Waal was het goed. Gerard en Ruud van Velzen melde ons hun vangsten; 40 kilo brasem gevangen aan de Waal met de feeder! Niet slecht. Op de IJssel was het vooral kolblei die werd gevangen.

Zwet te Jisp…
“Zaterdag samen met Frank de laatste competitiewedstrijd van ons visclubje gevist op het Zwet in Jisp. Net als vorige week was de vangst weer heel behoorlijk. Het formaat van de vis was echter wat groter dan vorige week veel mooie kolbleien en kleine brasems.  Toen de wind draaide werden de beten wel een stuk minder. Met 8800 gram wist ik de wedstrijd te winnen. Frank werd 2e met 6800 gram”. Aldus een tevreden Jaap.

Karper
In Altforst gaat de visserij op karpers goed. JanWillem Nijkamp en Ton Ruys visten er met de stok en de matchhengel en vingen goed vis. Vooral JanWillem ving met de stok de ene na de andere vis. Naast karper ving hij vooral ook brasem. Ondanks de relatief zware vissen, viste JanWillem met slechts een halve gram. Ton ving met de matchhengel wat minder omdat hij toch wat zwaarder viste. Al met al hadden de heren een leuke dag…

Barbelen
De vangsten worden beter… overigens normaal voor de tijd van het jaar. September en oktober zijn in het verleden de betere maanden om op barbeel te vissen. Tom Sintobin is ook aan het barbelen geslagen. Nabij Nijmegen wist hij enkele mooie vissen te vangen.

Al met al dus een week met positieve berichten.


Tom Sintobin met een fraaie barbeel gevangen aan de Waal…

Roofvis door Piet Driessen 

Vangstberichten afgelopen week.

Eerst een opvallende melding van diverse witvissers die verschillende keren de witvis niet aan de oppervlakte konden krijgen, omdat onze vriend snoek daar even een stokje voor stak. Dit horen we wel vaker in de maand september en nu dus net even iets eerder maar toch weer een jaarlijk ritueel van de snoek. Dus een tip om te beginnen!! is er een concours geweest, ga daarna nog even met jou kunstaas deze stek af om hier even van te profiteren.

Waren de snoeken zo dan wel te vangen? ja hoor redelijk wat melding van snoek, en ook weer vele grote snoeken daarbij. Veel meldingen op vooral grote shads en twisters, en de kleur geel en wit stond ook vaak op de lijsten.

Snoekbaars behoorlijk wat meldingen van mooie aantallen, en hierbij veel meldingen van langwerpigge shads die de snoekbaars even boven water haalde. De kleur groen en geel, en opvallend veel vissen op paars afgelopen week. Wederom de meeste vissen tussen 4 en 6 meter diepte.

Baars opvallend dat ze al een stuk dieper stonden, en dan vooral op alle rivieren in Nederland. Op plassen vaak jagend in de oevers, en waren ze diep bijna niet te vinden. Spinner blijven gewoon superaas voor deze dappere vissen.

Roofblei en winde iets minder, en als ze werden gevangen vaak binnen een kwartier en dan geen vis meer te zien. Opvallend dat de roofblei vaak op rood/wit knalde.

 Meerval ook weer diverse meldingen, maar dan vooral vissen rondom de 80 cm.

Het weer word weer wat herfstachtiger, en dat is vaak een goed teken op de rovers dus lekker gaan met dit weertje, succes op de rovers.

 
Steeds meer meervallen. Deze week veel meldingen van vissen rond de 80 cm.


Helaas hebben we in Noorwegen dit jaar niet zo heel veel gevist, maar bij deze toch een foto van Jake met een werkelijke kneiter van een lipvis. Als je die dan ook nog haakt aan een licht verticaal hengeltje is ben je van een spannende dril verzekerd! Groet, Peter Vroegindeweij


Etienne met een pracht van een zeebaars


Hierbij een foto van een Goliath Grouper
Deze heb ik gevangen tijdens mijn vistrip naar Marco Island  Florida. Ik ving deze vis terwijl wij aan het vissen waren op tarpon en haaien. Normaal vang je dit formaat vis niet, omdat ze normaal bij wrakken of rotsen leven .
Het gewicht van deze vis was ongeveer 120 kg ,en gevangen aan een aasvis ( catvis )
Op de foto links van mij Michel Kerklaan van Florida Sportfishing Adventures die mij daar in Florida een geweldige visvakantie bezorgde. Groet  Piet Nefs


Mart van Roon met een razendsnelle supervis


Beste Totalfishing
Niels trots op de foto met zijn gevangen vis , een van de 14  die hij gevangen heeft die dag, op de rivier de Isar. Volgend jaar weer! Groet, Niels de Kruyf


Vandaag 30-08-2008 heb ik de 1e 80+ barbeel van mijn leven mogen vangen.
Gegroet, Harold Zeebregts


Ha Totalfishing,
Hierbij een foto van één van de vele grote roofbleien de laatste tijd, ze zijn los! Op de foto een exemplaar van 74cm. Groet, Michiel Wateler


Bjorn in zijn sas met een gespierde roofblei


JRC’s anchorman Dave Lane caught the first carp at the 10th World Carp Classic

After only one hour fishing JRC’s anchorman Dave Lane caught the first carp at the 10th World Carp Classic. Dave caught a beautiful mirror at a weight of 5.75 kg. It’s obvious that Dave is leading the competition at this moment.
World Carp Classic radio was the first to arrive at Dave’s swim and made the first pictures also. Stay updated about the World Carp Classic and listen online to the World Carp Classic radio. 


Beste Totalfishing,
Afgelopen maand weer een nieuw pr gevangen, Namelijk deze 34 ponds schub.. Na een lange nacht met geen een beet was het toch raak om s´morgens 9 uur, Na mijn vismaat eindelijk wakker gekregen te hebben  stond de tijd dan ook op 35 minute voor ik deze kanjer eruit had..  M.v.g. Joey Boot


Deze grote Graskarper kwam een grote vlok uit het oppervlak happen: 104 cm en 31 pond!
 Groet, Roel Orsel


Mooie momenten tijdens het verticalen zijn vaak de laatste uren van de dag


Baars was afgelopen week niet bang voor groot kunstaas


Wesley met een schoonheid


Gretig gepakt


Pol met een double strike


Een mooie snoekbaars verticaal gevangen…..


...Samen met je beste maatje


hey TF,
zondag nog ff met mijn vader de rivier op geweest en het was nog best lastig om aan je visje te komen. uiteindelijk pakten we er 11 samen, met maar 2 ondermaatsen,en da’s ook wel eens anders daar! mijn vader vond het trouwens ook nog nodig zijn pr te verbeteren naar 82 cm! Groeten, Wilco


De laatste week van de vakantie nog eens mee met papa. De jongens deden het niet slecht!!
Gr. Wout


Leon pakte deze knaap op de onvolprezen busterjerk


Beste T.F.
Hierbij een foto van een mooie snoekbaars van 86 cm.
Grt. Bert Smidts


Hallo Total Fishing, na een prachtige zonsopkomst kon ik deze mooie snoekbaars van 92 cm vangen
Groet Mike Stroosnyder


Steeds meer vogels verzamelen zich al in grote groepen


Pascal met een mooie tachtiger. Het slidertje werd voor de voeten met een enorme explosie weggerost. Wat een wereld-jerkbait! Dit zigzaggende fenomeen was ook het enige kunstaas wat reactie uitlokte deze avond.
Groet Pascal en Frits, Driebergen.


Beste TF,
afgelopen zondag nog even gevist met doodaas. Het duurde wel even voordat de eerste vis zich gemeld had maar hij mocht er wel wezen. Met 94cm weer een mooie vis erbij. Gr J.Iedema Anjum


Beste T.F.
Hierbij een foto van een mooie snoek. Grt. Bert Smidts.


Nico met een mooie geblokte vis


Met Lucien de Kroon in Leeuwarden gevist.Mooie snoek van 106 cm.op de fatso. Prachtig.
Martin Frankena


Hallo TF,
Hierbij mijn eerste inzending van onze 1e metersnoek. Wel geteld 110cm gevangen door Karel.

 
Goedendag,
Derde dikke snoek 2008 gevist op 29 augustus 2008 door de team “de passie voor de snoek”.Een snoek van 116 cm op een Rapala Super Shad Rap! Proficiat Anne.


Evert van Pike Master Lures laat zien dat hij “het” ook nog zeker niet verleerd is…. 


Deze week nominaties voor de karper van Roel, de snoek van Anne, barbeel van Harold en de snoekbaars van Wout. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -