Actuele Vangstberichten tot dinsdag 2 maart 2010


... tot dinsdag 2 maart  2010

We zien op de meeste plaatsen de vangsten weer aantrekken. Het weer ziet er voor de aankomende week, ondanks wat vorst in de nachten, stukken zonniger uit! De natuur begint weer op te leven hetgeen onder meer aan de vogels te merken is. Menigeen is al weer aan bezig met het fundament te bouwen van het nieuwe nest.


Ton Nientied stuurde me bijgaande foto van het jagen van geelvintonijn op de aanwezige aasvissen. De foto is genomen bij Bali van een trimaran van 70 cm breed met drijvers op 20 km uit de kust. Een ware onderneming. Gr. Luc Mom.

Zout - door Arthur van Tienen

Kantvisserij

‘Wacht-en-hoop-periode’ aangebroken voor de kantvissers, weinig te beleven aan de kust en op de pieren, de Waterweg is ook al stukken minder door het vele zoete water wat van de bovenlopen afkomt.

Stranden zeer slecht, alleen bij Vlissingen en naar Westkapelle toe een enkele schar, winnaar verleden week Rob Joosse had bij de competitiewedstrijd van HSV Vlissingen, parcours Westduijn  4 visjes, vele nullen zijn er gevallen. Ook de overige vangsteberichten geven geen hoop aan die zijde.

Andere stranden met ondiep water een drama, we gaan met het korps volgende week zaterdag maar weer eens voorvissen op ter Heijde waar over 3 weken de Voorselectie Kust Midden wordt vervist, ik heb er een slecht voorgevoel over.


Op 20 meter diepte massa’s kleine gul tot net maats.

Caland kanaal matig, op speciale stekken bij de windmolens is er nog wel een visje te vangen. Amazone haven nog het beste al is het overdag stukken minder dan in de avond. Vrijdagavond heeft een wedstrijd van Eef Hoek, de vriendelijke hengelsportzaakeigenaar, onder de gelijknamige naam een wedstrijdje gehouden in de ondiepe stukken tussen de kribben richting Hoek van Holland aan de Rozenburgzijde. De winnaar had 3 kleine botjes, veel nullen ook hier. Dintelhaven wat bot, meestal klein…

De komende weken vooral weer vorst in de nacht en temperaturen van rond de 5 graden dus het water warmt niet echt op, afwachten maar op hogere temperaturen.


Bootvisserij

Gelukkig is er in deze dramatische kanttijden nog een vluchtweg voor de zeevissers en dat is de wrakvisserij en de visserij op de Grevelingen.

Wrakvisserij is prima, leuke vissen worden er gevangen, Grevelingen top, maar wel in de diepe putten voor Scharendijke, dus dieper dan 20 meter, massa’s kleine gul tot net maats, probeer zoveel mogelijk rustig binnen te draaien en zet de ondermaatse gul terug, ze redden het negen van de tien keer en het is leuker om ze aan het eind van het jaar weer te vangen wanneer ze zo rond de 50 cm. zijn, want ze groeien als kool in dit zeer voedselrijke water, worden mooie tijden op de Grevelingen.


Visserij op de Grevelingen nog het beste.

Oosterschelde matig, wat schar en steenbolk, soms al wat dikke botten. Geankerde visserij rond het Meerkerk gebied slecht, voor Westkapelle en de Spijkerplaat in de monding van de Westerschelde wordt wel wat gevangen maar echt wild is het niet, reken op wat gul en schar.

Vanuit Scheveningen nog geen bericht, over twee weken op zondag 14 maart de 1ste selectiewedstrijd Boot.

Tot volgende week, Arthur.



Roofvis, door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week.
Het was net of Nederland door midden was gedeeld wat de vangsten betreft. Ik kan gewoon zeggen onder de rivieren gemiddeld heel slechte vangsten van enkele vissen tot geen enkele aanbeet (dus hier zijn we snel mee klaar), m
aar daarentegen boven de rivieren gemiddeld prima vangsten op enkele dagen van wel vaak 10 tot 20 snoeken in de boot of langs de oever als je er met twee man op uit trok. 


Zaterdag leverde in de polder veel snoek op van behoorlijk formaat….
 

Snoek - Er waren soms een paar uren op een dag of ze gestapeld lagen, en dat is ook vaak zo in deze periode dat ze elkaar op zoeken met paaien. Veel vissen die behoorlijk honger hadden, en dat blijkt ook uit de harde aanbeten en nagenoeg geen missers. Ratelpluggen en grote shads de toppers deze dagen, en vooral de natuurlijke kleuren die graag even tussen de kaken werden genomen.


.... 22 snoeken, waarvan 14 boven de 70cm met drie man is iets om voor te tekenen…..


.....Vooral de Illex super Freddy en de mid spigg deden het goed. Gr.Bart Debaes. 
 
 

Snoekbaars - Veel minder goede vangsten maar ook wel weer enkele mooie vissen tussendoor. Opvallend op veel plaatsen meldingen van vissen dieper dan 12 meter, dus dat is verder op dit moment niet interessant en wachten we nog even tot ze weer wat hoger staan.

  
Baars - Ook hier enkele mooie vissen waaronder diverse meldingen van 40-plussers (tot 48 cm) Havens beginnen ook een stuk beter te worden, dus vertoef daar nu zeker in of kort in de buurt daarvan. Kleine plugjes en middelgrote shads waren goed. Geel de absolute topper op de baarzen.
 
Nu nog enkele dagen zon zijn de voorspellingen, en dat is vaak doorslaggevend dat er meer activiteit komt. Dus ga er zeker even op uit als je de kans krijgt, en wissel ook weer in deze periode heel veel met je snelheid, Veel succes.

 

Witvis - door Willem Stolk

Het water stijgt gestaag en op de Waal kan al niet meer worden gevist… Jammer want het ging net zo goed. Ook de IJssel krijgt een berg water te verwerken – kortom het is hoogwatertijd.

Zoals ook vorige week was het op de rivieren redelijk tot goed. Op de Waal, IJssel, Lek en Rijn werd leuk vis gevangen, maar nu het water in een rap tempo stijgt, zal het de komende week niet veel worden met vissen. Gewoon omdat het te hoog staat en te hard stroomt.


Zoals ook vorige week was het op de rivieren redelijk tot goed.

Op de plassen is het matig. Op sommige plekken in Lith en op de Kraayenbergse plassen is aardig gevangen. Maar, ook weer erg plaatselijk. Toch komt de vis langzaam los en dat geeft de burger moed.

Op de ondiepe plassen en kanalen is het slecht. Het ijs is er nauwelijks verdwenen, dus is het hier nog even wachten totdat de vis los komt. Jammer dat er op sommige plassen nogal wat vis is doodgegaan door de langdurige vorst.

In de verschillende havens is het best goed te doen. Het ijs is er grotendeels verdwenen en er is alweer wat voorn gevangen.

Al met al gaat het langzaam beter. We moeten even door de hoogwaterperiode heen en dan komt het vanzelf weer goed. Gelukkig dat het zonnetje zich de aankomende dagen al wat meer laat zien…

Overige vangstberichten:


Na enkele mooie snoekbaarzen leek het erop dat er ook voor André een “echte” aankwam…Het bleek echter een knoert van een brasem te zijn die in de volle stroming zijn hengeltje aardig kromtrok!


Hallo Total Fishing. Mijn eerste grensmaas barbeel van dit jaar is binnen. 73cm en 5390 gram. Groeten, Jos Raaijmakers.


Beste TF, Ondanks de storm gisteren toch richting de Ardennen getrokken met Rik. We mochten er drie vangen en losten er ook nog elk een…


......Het hoge rivierwater zorgde voor spectaculaire gevechten met onze besnorde vrienden. Groet Leon Haenen


Eindelijk weer groen in de natuur. Foto Danny Tahey.


Hallo TF, Einde van de middag ging ik toch nog even vissen met de boot op de Vecht in Utrecht. Na een paar snoekjes gevangen te hebben kreeg ik ineens een harde aanbeet op mijn rapala jointed van 7 cm met zalmmotief. Kon m’n ogen niet geloven toen ik deze prachtige vis van 89cm op nog geen kilometer afstand van de Dom in hartje Utrecht ving. Groetjes Robin Blokhuijzen.


De slechte tijden zijn voorbij voor de watervogels.


Peter kon nog een mooie winterbaars vangen.


Was af en toe weer heerlijk om met de camera naar buiten te gaan! Foto: Jelle.


1ste NKS wedstrijd van het jaar ging door op het Noordzee kanaal, maar helaas ook nu weer zou mist roet in het eten gooien. 
Zo gunstig als de start begon, zo snel visten we alweer in een hele kleine wereld…..


.....Ondanks de vroegtijdige stop van het NKS zijn we met een aantal boten naar een in de buurt gelegen meer gegaan om daar toch nog de dag positief af te sluiten.
Op wat actie en een aantal vissen na werden we vooral getrakteerd op nog meer kou, regen en natte sneeuw. Met vriendelijke groet, Leon Cramer.


Beste TF,  Maar eens aan de wal gebleven door de slechte voorspellingen. Maar eens diagonalen proberen vanaf de kant. Drie mooie snoekbaarzen gevangen waarvan deze dame, die vol met kuit zit. Inmiddels weer snel terug in haar habitat om voor vele snoekbaarsjes te gaan zorgen! Met vriendelijke groet, Twan van Berkel.

 
Beste TF, Afgelopen zaterdag op de rivier aan het vertikalen geweest. Na een aanvankelijk goede start, kwam er al snel de klad in. Aan het eind van de dag brak echter een compleet feest los. De aanbeten waren zeer goed, en dat maakte de dag compleet goed. Groeten van Andre van de Gevel.


Beste Total Fishing. Hierbij een paar foto’s van onze gevangen snoekbaarzen. Ik (Erik) had binnen 5 minuten beet, een mooie snoekbaars van 76,5 cm…....


......nog geen 5 minuten later had mijn vismaat (Davy) beet, ook een mooie snoekbaars van 73 cm! Groet. Erik Drost en Davy v/d Belt.


Na de schitterende snoek (zie verderop in deze vangstberichten) teruggezet en twee vingers van een pleister voorzien te hebben, het shadje weer snel laten zakken…....


......Meteen weer een aanbeet die aan duidelijkheid niets te wensen overliet; weer een beste vis! Zo is het uren stil en dan is het achter elkaar bingo! Groeten van Wilfred van Nunen.


Superbak voor Erwin afgelopen weekend.


Een prachtige snoekbaars op de HS shad. Met vriendelijke groet, Michiel Wateler.


De natuur staat op springen en als het weer zo doorzet zal alles weer in korte tijd groen zijn. Foto: Jelle.


Zaterdag leverde in de polder veel snoek op van behoorlijk formaat. Gr. Bart Debaes.


Hallo lezers en lezeressen van Total Fishing, na jaren weer begonnen met vissen en al weken bezig op snoek en snoekbaars met shads, blinkers, poppers etc, etc. Kreeg echt het idee dat ik iets fout aan het doen was maar toch afgelopen weekend mijn eerste topper sinds jaren, een mooie snoek van 83 cm. Groet, Rob de Valk.


Beste TF, Zondag NKS-wedstrijd alweer afgeblazen door de slechte weersvoorspellingen, dan toch maar bootje thuisgelaten en lekker van de kant gaan gooien, een stormachtige dag wat toch nog goed was voor nog vijf aanbeten, waaronder deze mooie zestiger, gevangen op de kleine BBZ-1 slow sink. Grt, Mario.


Dit weekend was door het slechte weer ietsje te riskant om met onze badkuip het ruime sop te kiezen en zijn in plaats daarvan met hele familie gaan snoeken…....
 

......De snoeken zaten niet volledig los, maar de meeste waren van mooi formaat en…....


........redelijk sterk ondanks het koude water en iedereen heeft zijn visje gevangen…....


......
De shad kwam er toch beter uit dan het andere kunstaas…..


......en traag vissen was de boodschap. Groet familie Mylle (Bart, Frank, Sven en Timur).


Een traag geviste busterjerk leverde me dit weekend een paar mooie poldersnoeken op. Groetjes, Gertjan Smits.


Eindelijk weer een heerlijk en best krachtig voorjaarszonnetje op het water. Groet, Jelle.


Hallo TF, Vrijdag wou ik eens de baarzen gaan belagen, uitgerust met m’n nieuwe stokje van lucky craft en een 3.25 inch shakertje met licht loodkopje dacht ik ze wel te vagen, maar dat kleine shadje bleek een lekkere hap te zijn voor 3 80+ snoeken (86 , 87 en 88 cm). Leuke vangsten en alweer op licht materiaal!!


Kris heeft de nieuwe wolfpack kleuren van de Buster Jerk even aan de tand gevoeld en niet zonder succes. Deze lag naast de brug op nog geen 50 cm water, tussen de rietstengels. Gr. Evert


Zondagmiddag in een paar uurtjes weer 4 vissen met Robin. Ook nu weer met de rapper en de abu fat head killer. De snoeken zullen niet op de rare vorm letten van deze jerkbait, maar misschien die verschrikkelijke harde doffe ratel? Gr.Eddy.


Na lange tijd toch eindelijk de polders ingegaan om de roofvissen achterna te…..  Jeroen Wolst ving deze baggervette snoek op de XBuster in de nieuwste kleur “Baby Pike”. Gr. Evert 


Succesvolle dag voor Bauke…...


.....en Piet met een serie….


.....prachtige damens van formaat.


Zaterdag 27 februari konden we nog een dagje de rivier op. De dag begon met veel wind en regen en weinig medewerking van de vissen. In de loop van de midag vingen we echter verschillende mooie snoekbaarzen tussen  de kribben.

Aan het eind van de middag een beuk van een aanbeet en een bloedstollende dril op de Godfather Parabolic… met als “dader” deze hoogzwangere supersnoek. Wat hebben we toch een mooie hobby. Groeten van Wilfred van Nunen.


Deze week de nominaties de snoekbaarzen van Michel en Erwin en
de snoeken van Piet en Wilfred! Van harte gefeliciteerd!


Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -