Actuele vangstberichten tot dinsdag 2 juni 2015

... tot dinsdag 2 juni 2015

Er zijn prima vangsten geboekt tijdens het eerste weekend van het nieuwe roofvisseizoen. Aan zee blijven de vangsten onverminderd en op momenten uitstekend.  Lucky Luc hielp mee tijdens de jaarlijkse gehandicaptenvisdag aan het Noordzeekanaal.

Deze kraai zit op de uitkijk. (foto Piet Driessen)

Vangsten Zuidpier tot 1 juni 2015   

Door Hans Hendriks 

Er worden steeds meer meldingen gemaakt van vangst van rode poon.

Ik krijg bijvoorbeeld deze foto van de door Bram Verhagen gevangen poon. 

Ook word er nog steeds wijting en schar gevangen.


Arjan wist zelfs een fint te vangen op de bodem.


Gelukkig laten de eerste zomervissen zich ook zien. Mooie geep en fint zien we weer vaker verschijnen aan de oppervlakte én aan de hengel.

Tijdens de wedstrijd afgelopen zaterdag werd op het ouwe stuk toch een aantal soorten gevangen die we graag zien.
 

Bas met een mooie paling.


John met een mooie tong van 33 centimeter.


En Frits met twee scharren.


Niet alles komt zo makkelijk naar binnen, want er zaten ook grote krabben.


Groetjes en tot volgende week.
Hans


Hallo vissers, de tong doet het nog steeds leuk in het Noordzeekanaal...


...Soms begint het al goed in het licht maar de andere dag gaat het gewoon pas na middernacht als een malle. Gewoon maar proberen zou ik zeggen. Lucky Luc Mom.
 
 Natonale hengelsportdag 30 mei 2015 Vissen op zeevis met een gehandicapte


Van origine georganiseerd door zeevissen.com en met name door Gijs Schelvis. Nu is dit mooie initiatief overgenomen door Sportvisserij MidWest Nederland.


...Ron Gatowinas (staat achter de paraplu) is nu de grote aanjager achter dit geheel...


..Ongeveer 30 zeevissers werden gekoppeld aan een gehandicapte om hun een mooie dag aan het water te bezorgen. En dat is prima gelukt...


...Aan Yvonne en mij was Pieter-Paul Verbruggen gekoppeld en die had er zichtbaar plezier in. En wij ook...


...Ondanks dat het pittig energie kost geeft het een goed gevoel dit te kunnen doen voor een medemens...


...En er werd overdag ook nog goed gevangen. Er kwamen verschillende mooie tongen, botten, scharren, steenbolk en paling uit...


...Als je de verhalen hoort van de diverse mensen hoe ze gehandicapt zijn geraakt schrik je wel even. Ik zou maar gaan vissen. Later is nu! Lucky Luc Mom.


Het vissen op zeebaars ontaarde bij mij weer in een bottenfestijn. Zelfs vismaat Karim Johannes Yousfi, een echte zeebaarscrack, kon ze vandaag niet vangen. Het leek Jezus wel. Hij liep bijna over het water heen maar zakte er dan toch doorheen...


...Ik heb me heerlijk vermaakt met de botten,,,


...totdat er een kleine hond van de pier afwaaide en in het water 50 meter naast mij belandde...


...De twee jonge eigenaren, man en vrouw, sprongen erachter aan met alle gevolgen van dien. Pandemonium alom pfff. De hond is gepakt geworden door de eigenaar die zijn leven waagde maar toen moesten deze nog op de kant en naar boven toe geholpen worden. En de kant is echt hoog daar en alles is ongelijk met rotsen dus dat was geen gemakkelijke opgave. Samen met een shovelchauffeur hebben we de mensen veilig aan wal geholpen waar ze nog na zaten te trillen van de schrik. Hopelijk heeft de hond niets, maar dat zal later blijken. Het was tenslotte geen zeehond die dit gewend was te doen. Het was weer een zeer aparte sessie. Lucky Luc Mom.


Hallo visvrienden, nooit had ik gedacht hier een tekst en foto te posten. Maar zondagmiddag kwam mijn idee er plots wel als ik mijn zeebaars gevangen had. Ik was aan het vissen aan de muur van Zeebrugge op de tongen, tot ik plots enorme bonken kreeg op mijn hengel. Ik wist direct dat dit een zeebaars was. Na een lange dril van een kleine 10 minuten op een haakje nummer 4 kon ik een mooie zeebaars bewonderen. Hij woog 4 kilo en 650 gram en zijn lengte op de kop 80 centimeter. Vele groeten en misschien tot nog eens. Steven.


Goedenavond, lekker even op de pier gevist stevig windje en troebel water maar binnen een kwartier een leuke tarbotje aan de haak. Verder heb ik bot en schar gevangen. Met vriendelijke groet, Michael.


Waakzame brandganzen. (foto Piet Driessen)


Hans met een mooie rivierkarper.


Terug in zijn element.


De opening van het seizoen ben ik begonnen met een meerval van 101 centimeter. Plugje vol in de stroming, harde aanbeet en de hengel tot 21 gram hoepeltje krom! Genieten! Vreemd dat ik zelf een beetje moeilijk op de foto sta, ik had toch echt een hoop schik! Haha. Groeten, Joerie.


De eerste snoekbaarzen zijn weer gevangen.


Dit keer geen verslag van een driedaagse snoek-tocht, zoals jullie van ons gewend zijn. Vanwege verplichting konden Klaas en ik geen heel weekeind doen wat we het liefst willen, vissen op snoek in nieuw water...


...We kozen ervoor een ochtend bij ons op de plassen te gaan vissen. De ochtend leverde leuke vissen op. Lees het hele verslag via deze link.


Girlpower! Dat de dames er ook wat van kunnen als het gaat om grote snoeken vangen werd weer bewezen door Silke en Stephanie. Ze visten afgelopen week op Lough Derg in Ierland bij visgids Ferdinand Heijerman. Stephanie pronkt hier met een van de metersnoeken die de dames gedurende deze vistrip vingen...


...Silke ving deze Ierse meterplus vis...


...Nog een zware vis voor Silke...


...Silke slaat wederom toe, dit keer met een snoek van 110 centimeter. Meer informatie over een snoekvisvakantie bij Ferdinand Heijerman in Ierland vind je op www.pike-ireland.net.


Een laatste vluchtpoging.


Op de eerste dag van het nieuwe seizoen, deze mooie rivier snoek van 121 centimeter gevangen met een groot stuk rubber tijdens het trollen. Met vriendelijke groet, Hans.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Hans en de zeebaars van Steven . Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -