Actuele vangstberichten tot dinsdag 2 juni 2009

.... Tot dinsdag 2 juni 2009

De opening van het roofvisseizoen ging gepaard met fraai weer, gevolgd door broeierige warmte met onweersbuien. Op veel plaatsen geen ideale omstandigheden voor de roofvis. Komende dagen komt de westenwind weer iets in het weerbeeld en blijft de warmte achterwege. Ondanks de temperatuurdaling veelbelovend visweer en volop kansen voor de zee- en zoetwatersportvisserij.


Prachtig gefotografeeerde Grutto door Bjorn Janssen.


Zout door Arthur van Tienen

Het is weer een topweek geweest!

Bootvisserij

Makrelenvangsten zijn goed, dus wanneer even de kans, stap op de grote huurkotter of beter nog je eigen boot en vang er een aantal om ze heerlijk te roken. Geankerde visserij ook nog steeds prima, schar, tong, wijting, bot, zeebars en nog wat gul, een enkele gladde haai  voor de Zeeuwse kust.

Wrakvisserij super, de grote mamma’s en pappa’s kabeljauw zijn er niet maar tot 10 pond gewoon dik aanwezig. Visserij op de Oosterschelde aardig, wel veel groen, dus vissen zonder voorslag of met een getaperde lijn. Grevelingen matig, veel haring.


Vrijdag 29 mei vanuit Scheveningen op de wrakken geweest, op 40 mijl vingen we mooie gullen, de grootste op shads. Groet Edwin

Afgelopen zaterdag was vanuit Noordwijk het N.K. Kleinbootvissen en onder vrij goede omstandigheden werd daar op relatief ondiep water goed wijting en schar gevangen, later kwam er een akelig windje opzetten uit het Noorden wat het vissen een beetje moeilijker maakte. Winnaars met ongeveer 22 kilo maatse vis werden Jim Meere en René Hoogenraad, proficiat ook namens Total Fishing.


Zondag 24 mei zijn we gaan vissen met de happy  fisherman.Na de aangeboden koffie ‘s morgens om 6 uur vertokken uit de buitenhaven van Stellendam.Geen echte uitschieters zoals vorige week maar met wat moeite kon je wel elke drift een visje vangen. Met sportieve groeten,Mike Ooms

Kantvisserij

Visserij is top op zeebaars en geep, tong laat het vooralsnog aardig afweten op de bekende stekken zoals Domburg en Westkapelle, ook in de Waterweg wordt er nog niet veel tong gevangen, een enkeling slechts.

Zeeuwse stranden en dijken zoals gezegd in het teken van de zeebaars, geep en makreel, bodemvisserij stelt nog niet veel voor.

Europoortgebied zelfde laken een pak, wel nog wat rondvis in de grote zeehavens doordat het hier relatief diep is maar de invloed van de hogere temperaturen ook hier al merkbaar, de schar, wijting en gul trekt weg en hun plaats wordt ingenomen door bot, fint een zeebaars. De makreel zal ook wel ieder moment aan de kust verschijnen en dan zich gaan ophouden in het Caland kanaal.


Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn geven bot en zeebaars, avonden blijven het beste, ook al enkele tongen gevangen. Foto : Luc mom

Waterweg mondjesmaat paling en bot, zeebaars begint te komen, zeebaars wel goed in de diepere havens van de Maasvlakte, vis met een dobber met een zager of met sjads en twisters.

Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn geven bot en zeebaars, avonden blijven het beste, ook al enkele tongen gevangen.

Zaterdag 6 juni a.s. de Steilore Trofee aan de dijken van de Oosterschelde, inschrijven in café Steilore in het centrum van Ouwerkerk, vissen van  15.00 tot 18.00.

Zelf heb ik een visweek voor de boeg, donderdag met de Big Marlin van Dré Vriends op stap en vrijdag met de Sirius vanuit Stellendam en als klap op de vuurpijl zondag nog een competitiewedstrijd van de Eurovissers!

Tot volgende week!

Arthur


Foto: Bjorn Janssen



Roofvis door Piet Driessen


Vangstberichten afgelopen week.
 
De eerste roofvisdagen zitten er weer op, en de vangsten waren behoorlijk wisselend moet ik zeggen. We hebben wat gegevens op een rijtje gezet.
 
De opening betrof op de meeste plaatsen het vissen op snoekbaars. Natuurlijk werden er ook weer de nodige snoeken gevangen daar we gewoon met al het kunstaas kunnen vissen, en ze kunnen nog steeds niet lezen die snoeken.
 
Laten we beginnen dat het heel opvallend was bij de berichten dat vooral de eerste uren van de dag en de laatste uren van de dag de meeste aanbeten, en ook grote vissen opleverde. Grote snoek en snoekbaars dus heel vroeg in de ochtend en laat in de avond. Diverse meldingen van metersnoeken, en ook behoorlijk veel snoekbaarzen boven de 75 cm.
 
Ook iets wat duidelijk op viel, was datgene waar we het al vaker over hebben gehad. Die vissers die hun water goed kennen en niet van water naar water hollen het meeste succes hadden met vaak ook nog redelijke aantallen. Kennis is gewoon heel belangrijk op een water, en dat was gewoon doorslaggevend de eerste dagen van het roofvisseizoen.


Kleuren geen peil op te trekken, we krijgen gewoon meldingen binnen van alle kleuren die we maar kunnen verzinnen, dus daar hebben we nu niets aan.
 
Ook iets wat duidelijk in de vangsten naar boven kwam dat de meeste vissen werpend werden gevangen, en ook nog diverse meldingen van geen enkele vis slepend . Ook dat op zaterdag redelijk goed werd vangen, en dan op de maandag daar terug gaan en geen enkele vis te bekennen.
 
Snoek vaak groot kunstaas (pluggen en jerkbaits) en snoekbaars toch weer veel op shads, en ook redelijk formaat shads dan. Kleuren geen peil op te trekken, we krijgen gewoon meldingen binnen van alle kleuren die we maar kunnen verzinnen, dus daar hebben we nu niets aan.
 
Baars heel weinig meldingen, maar hier is ook vaak de reden doordat er met groot kunstaas gevist word natuurlijk.
 
Heel veel jongbroed al overal aanwezig, en dat betekent toch ook weer veel voedsel straks voor de baarzen.
De temperatuur gaat iets naar beneden, maar dat zal de bijtlust echt niet verminderen hoor. Lekker blijven gaan en genieten van onze hobby, en nu zeker met de dieptes goed variëren, daar ze de ene keer in de oever staan en een andere keer weer een stuk dieper .

Ook iets meer tijd momenteel op een stek doorvissen, daar ze vaak behoorlijk vast liggen, en dan moeten we ze toch even gek proberen te maken. Ook nog aardig wat meldingen van staartbijters, en dit vooral bij de snoeken.
 
Succes op de roofvissen en blijf sportief. Hou de ogen open op misstanden langs het water, en gewoon melden als we iets waarnemen.
 
Met roofvisgroet, Piet Driessen

Denemarken report – week 22 - door Jesper Havshoi

Kustvisserij
Afgelopen week was het kalmpjes, weinig vangstmeldingen kwamen binnen. Lillebealt een paar meldingen van zeeforel en de geep is voltallig aanwezig.
Vejle fjord deed het redelijk tot goed met meldingen van zeeforel tot ca. 65 cm. Ook Trelde en Andkear Vig redelijke vangsten. De vis die gevangen is, was in ronduit perfecte conditie.
Kolding Fjord was deze week niet geweldig en heeft weinig vangsten opgeleverd.

De rivier
Heb van de week twee keer op Vejle å gevist en nog geen actie gehad. Sinds de seizoensopening is het nog behoorlijk rustig met de zeeforelvangtsten. Over een paar weken zal daar hopelijk, zoals dat normaal is, weer verandering in komen.

Tot volgende week, Jesper Havshøi – info@fish-outdoor.dk  Evt. mail in Engles s.v.p.


Noorwegen report – week 22 - door Paul Christiaan (natuur- en visgids op de Glomma en Atna)

In het bos en aan de waterkant
Afgelopen week weer in de natuur en aan de Glomma geweest om te genieten en kwam weer van alles tegen. Zo ondermeer een heel nieuwsgierige vogel die familie is van de Vlaamse Gaai en enkel in Noorwegen voorkomt. Het bijzondere van deze vogel is dat wanneer je tegen hem begint te praten, hij steeds dichterbij komt en allerlei verschillende geluiden maakt. Ondertussen had een voorbij komende Eland mij kennelijk gehoord met zijn grote oren en ging er weer vandoor. Ik was kennelijk niet voorzichtig genoeg geweest.


Nieuwsgierig als hij is komt hij steeds dichterbij.

Vanmorgen stonden de rendieren aan een ven, rendiermos te eten. De rendieren die hier leven zijn erg schuw en omdat ze in dit jaargetijde kalveren trekken ze in kleine groepjes van 5 tot 25 door de dichtbegroeide bossen, waar normaal geen mens komt.


Rendieren aan het fourageren langs de vennen.

Aan de Glomma aangekomen zag ik dat het water weer een heel stuk gezakt was en daardoor meer karakter gekregen had. Enkele bekende stenen waren weer te zien en zo kon ik me weer makkelijker orienteren. Snel de hengel in elkaar zetten en vissen. De eerste worp was het meteen raak! Een prachtige vlagzalm.


Na de eerste vlagzalm noodgedwongen stoppen met vissen door de harde regen.

Daarna begon het gigantisch te regenen en aangezien ik geen regenjas bij me had ben ik maar snel weggegaan!

Tot volgende week, Paul Christiaan – paulc-n@online.no


Eerlijk gezegd heb ik er zelf ook een zwaar hoofd in.

Het zeebaars seizoen komt dit jaar maar héél langzaam op gang. Zelfs de beroepsvisserij (staandwant-vissers)klaagt steen en been terwijl de “harde"kern zeebaarsvissers op de Pier in Hoek van Holland zo langzamerhand lelijk begint te twijfelen of het allemaal nog wel goed komt dit seizoen.

Eerlijk gezegd heb ik er zelf ook een zwaar hoofd in.De vangstberichten langs de gehele Nederlandse kust zijn over het algemeen negatief te noemen.Grote boosdoener hier rond het Europoort gebied is zondermeer de aanleg van de Maasvlakte 2. Dag in dag uit liggen 4 tot 5 grote zandzuigers hun zand uit te braken rond de zuiderpier. Het zeewater is mede daarom lelijk “dik” terwijl het geluid van de draaiende motoren zo vlak onder de kant er zeker ook geen goed aan doen. Kortom,het wordt volgens mij een jaar met grote verschillen.

Ook rond de Zeeuwse wateren zijn de zeebaarsvangsten ronduit slecht te noemen.Maar laten we er het beste maar van hopen nietwaar!! Lichtpuntje is dat er zo nu en dan weer een zeebaarsje aan de plug wordt gevangen. Zondag ving Ed een leuke vis aan de Sammy. Oké, misschien niet direct spectaculair maar het geeft toch weer effe dat voldane gevoel,toch!!! stekel ze, Joop.

Overige vangstmeldingen:


Hallo Total Fishing. Ben van het weekend wezen karperen met mijn vismaat en als bijvangst ving ik deze mooie zeelt op de boilies. Groet Teun Pasterkamp, Team Dutch Fishing


Beste Total Fishing. Een schitterende sneep van maar liefst 50cm! Groet, Frank!


Een fraaie winde die op de openingsdag een rapala DT4 niet aan zich voorbij kon laten gaan. Groeten van André v/d Gevel.


Hallo Total Fishing, Zaterdag even wezen vissen vanaf de kant en meteen een mooie winde op een klein plugje. Met vriendelijke groet, Raymon Louvet


Hoi Total Fishing. Afgelopen week weer een aantal mooie windes op de korst kunnen vangen, deze foto wilde ik jullie niet onthouden. Vriendelijke groet, Michiel Wateler


Hallo deze bak van een roofblei ving ik diagonalend op een shadje op 2m diepte Schitterende vis deze zoetwater tarpon! Groeten Arnold Buurma


Zondag 31 mei was voor Bertus en mij de opening van het nieuwe roofblei-seizoen. Een betere en mooiere seizoensopening dan dit kon het niet worden.


Het weer was super, en zo ook de vangst: het werd een spectaculaire ochtend, met in totaal 23 gelande vissen. Groet, Hennie Smits


Deze mooie roofblei van 75cm gevangen met de vliegenhengel. Met vriendelijke groet, Mark van Laarhoven


Beste Total Fishing, terwijl heel Nederland alweer op “de tandjes” aan het jagen is, zit ik eindexamenwerk te corrigeren. Deze prachtige papaver met opvliegende bij is weliswaar een prachtige, maar toch ook een beetje schrale, troost. Goede vangsten allemaal! Vincent,Lelystad.


Beste Total Fishing, nog nooit ving ik een Graskarper… tot 17 mei. Een graskarper van 85 cm gevangen aan een boillie. Mvg, Gerard van Diemen, Sassenheim


Deze middag toch nog even wezen vissen met mijn vismaat, zijn idee was om te vissen met ‘kattenbrokken’. Zo gezegd zo gedaan. Eenmaal bij de stek aangekomen bleken de karpers dieper te liggen dan verwacht met dit mooie weer. Na enkele aasplekken gespot te hebben, toch maar gekozen voor het vissen met de pen. En met succes, deze mooie graskarper van 82cm verslikte zich in enkele korrels mais. Groet Max


Afgelopen weekend de uitstekend georganiseerde wedstrijd van de Europ Carp Group aan het Twentekanaal meegedaan. Deze wedstrijd(en) zijn zo ongeveer de enige keren per jaar dat ik op karper vis, in 2007 wist ik mijn recordvis van 10 pond tijdens zo’n wedstrijd te vangen.

Vrijdagavond om 9 uur was het direct goed raak. Na een enorme run en mooie dril snapte ik er helemaal niks van: wat een vis! Mijn 4e karper in mijn leven woog 41 pond en deze vis was goed voor de grootste vis en het grootste totaalgewicht van de wedstrijd. Samen met mijn vismaat Jeroen Hassing was ik vanzelfsprekend helemaal happy! Klaas Berger


Hierbij een foto van mijn zoon met een Karper die hij van de week in een Hoorns watertje aan een korstje brood had gevangen. 27,5 pond en 92 CM. Visgroetjes Dick


Twee week geleden naar Denemarken geweest om te vissen (Tange So). Ik keek wel heel erg gek op toen ik dit aan mijn plug zag zitten. Mvg, Derk Maatjes


Het vissen met kunstaas mag weer en die snoek is flink los. Robin van Dongen


Hallo Total Fishing, Dit is het eerste jaar dat m’n zoontje samen met mij gaat roofvissen. We hebben het geluk dat niet ver van onze woning een mooi prive watertje ligt. Na het kopen van enkele hengels was het tijd om het werpen een beetje onderde knie te krijgen.

Het duurde niet lang of hij was er volledig mee weg. Ook mooi meegenomen was dat bij het oefenen 2 mooie snoeken het kunstaas pakte. Z’n dag kon niet meer stuk en hij kan al niet meer wachten tot zaterdag, want dan mogen we weer!


Beste Total Fishing, We mogen weer! Gisternacht met een vriend begonnen, en tot ‘s avonds laat doorgevist. We hebben goed gevangen, hierbij 2 plaatjes. Groetjes Gerbert

 
Gisteren binnen een half uur 2 snoeken van 112 en 105cm…...


.......Een leuk begin van dit seizoen. Verder nog een paar kleinere vissen van 55 en 65cm, slepen leverde niks op alleen jerkbaits leverde vis op. Groet Eddy


Gerard kon nog een mooie snoek vangen op de rivier en hij was weer heel sterk!


Hallo T.F,Otto en ik zijn de 31ste weer voor het eerst aan de slag geweest in Nederland, een erg warme dag met over het algemeen gezien matige vangsten. Wel pakte ik die dag alweer de eerste meter van het seizoen, een mooie 101 snoek op een Busterjerk C30. Groeten,Sylvain  www.esoxhunters.nl


... Wel pakte ik die dag alweer de eerste meter van het seizoen, een mooie 101 snoek op een Busterjerk C30. Groeten, Sylvain  
www.esoxhunters.nl


Een straffe oostenwind maakte het vissen er op de openingsdag bepaald niet gemakkelijk op. Toch kwamen er verschillende vissen eventjes gedag zeggen, waarvan deze snoek, die een sizmic magnum toad niet kon weerstaan, de mooiste was. Pure riverpower in topconditie! Groeten van Wilfred van Nunen


We zijn gisteravond gespot door een weerfotograaf van www.weerfoto online.nl Ik heb hem gevraagd of hij mij de foto´s wilde sturen van slepend vissen in de laatste minuten met zonlicht. Zo´n mooie foto kan ik helaas niet van onszelf maken!!! Gr Eddy


Eindelijk mogen we weer!


Hoi Total Fishing, Leuk eerste weekend geweest. Met de BB het grote water op geweest. Hard moeten peddelen maar het was toch weer de moeite. Groetjes


Hallo Total Fishing, Mijn opening op Pinksterzondag was gewoon geweldig! Schitterend gevangen op de rivier (16 stuks) en er zat van alles tussen, mooie 40+ baarzen, snoek en zeer mooie maatse en sterke snoekbaarzen. Dit in combinatie met het heerlijke weer was nog eens ouderwets genieten!

Grootste snoekbaarzen waren 74 en 82 cm waarvan de laatste de bovenstaande foto`s zijn. Helaas was ik alleen en kon geen foto`s maken, een bevriende visboot was gelukkig in de buurt om een paar platen van deze mooie 80`er te schieten. Groet Roger Evers - Limburg


Kennis is gewoon heel belangrijk op een water, en dat was gewoon doorslaggevend…....


......de eerste dagen van het roofvisseizoen. Gr Piet Driessen


Een mooie snoekbaars in de avond. Groetjes Gerbert


Beste Total Fishing. De openingsweek zit er weer op en het nieuwe seizoen kon niet beter beginnen. De openingsdag bevisten vismaat Thijs de Groote en ik traditiegetrouw de locale wateren, overdag met kunstaas en ‘s nachts met doodaas op snoekbaars. Binnen een uur, na de vangst van een aantal kleinere snoekjes, was het bij Thijs goed raak met een mooie snoek van 98 centimeter als resultaat….....


.........Gedurende de dag vingen we diverse vissen en ‘s avonds ging de snoekbaars los op het doodaas. Binnen enkele uren ving ik diverse snoekbaarzen met als toplengtes vissen van 89 en 92 centimeter! Met name de laatste vis was ontzettend dik en verbeterde mijn PB met één centimeter. Al met al een superdag, iedereen veel visplezier komend seizoen! Mvg, Tom Dieleman.

 
Hallo beste Total Fishing lezers. Zaterdag was het dan zover, we mogen weer. Het plan was dan ook om de snoekbaars gaan te belagen met jerkbaits…......


........Hier zijn enkele foto’s van de vangsten. het was niet de massa maar wel mooie vissen. Gr Kris & Koen.

Deze week nominaties voor: de roofblei van Mark, de snoekbaars van Kris & koen en Sylvian en de snoek van Wilfred en de karper van Max. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -