Actuele Vangstberichten tot dinsdag 2 februari 2010


... tot dinsdag 2 februari 2010

Afgelopen weekend voor velen toch weer even lekker weer geweest om naar het water te kunnen gaan. Zoals het er nu uitziet zal dit weertype de gehele week aanhouden. Voor het weekend ziet er redelijk goed uit. En de karpervissers? Die kunnen dit weekend terecht in Zwolle om daar van Carp 2010 te genieten.


Grauwe ganzen. Groeten Bram

Zout - door Arthur van Tienen

Weg met de vorst!!
Hoewel sommigen van ons hopen dat de vorst terugkomt mag hij van mij een enkeltje Noordpool krijgen! Het water wordt te koud en dat kan lang naijlen zoals een paar jaar geleden toe de vangsten tot diep in maart absoluut dramatisch waren. Met het oog op de vroege Voorselecties Kust en boot dus geleive hogere temperaturen.

Strand
Je ziet de vangsten aan het strand teruglopen, jammer maar onvermijdelijk met de kou van de laatste weken. Op Katwijk werd afgelopen zaterdag een wedstrijd georganiseerd en daar werd niet één vis gevangen! Toch is het niet overal kommer en kwel want er wordt echt nog wel een scharretje en een bot gevangen vanaf de stranden, maar ga dan laat in de middag en vis een paar uurtjes de avond in.


Hallo Vissers. Even gebruikt gemaakt van het zonnetje en heerlijk een aantal uurtjes gevist met het aas van afgelopen vrijdag. Een prachtige sneeuwvisvaria gevangen. Mooie wijtingen en dikke botten, een aantal mooie dikke scharren, een aantal meunen (vijfdradig, “lompjes” genaamd op zijn Belgisch) en wat steenbolken….....

Pieren matig, schar en wat bot. Op Hoek van Holland en en ter Heijde was vanwege de noordenwind, volle maan (dus een sterke stroming) niet te vissen de afgelopen dagen. De Eurovissers hadden een competitiewedstrijd gepland op deze stranden maar zijn uitgeweken naar het Calandkanaal bij de windmolens en daar vielen de vangsten niet tegen. Winnaar Rob Slingerland had in 4 uur tijd 27 vissen, vooral in het donker komen de steenbolken hier dicht onder de kant dus hou dat goed in gaten!


.......Alleen de gul ontbrak, maar die komt eraan. Op naar de klimatologische lente (1 mrt 2010) want de kalenderlente duurt me te lang. Vang ze en tot vissen. Lucky Luc Mom

Wel is het zo dat er wel veel stenen liggen dus materiaalverlies is wel soms van toepassing. Nu we het toch over het Caland kanaal hebben, hier nog de beloofde uitslag van de Slufter Beach Caster Cup die hier een week geleden vervist is. Voor de tweede achtereenvolgende keer won Marien Flipse deze wedstrijd met 139 cm. aan maatse vis.

Tweede werd Gans Cock met 96 cm. maatse vis, derde werd John Muis met 78 cm. aan maatse vis, Frank van Schilt won zijn vak met 61 cm. aan maatse vis en laatste vakwinnaar werd Simon Laaij met 35 cm. maatse vis. Bij de korpsen won het Nederlands kampioenskorps van 2009, Zeenaald 2, de hoofdprijs gevolgd door de mannen van Shimano Zuid en als derde eindigde Zeevissen.com.


De bootvisserij is op het moment zeer goed! Foto: Luc mom

Bootvisserij
Grevelingen weer uitstekend geweest afgelopen week, mooi wijtingen en platvis. Oosterschelde matigjes, Noordzee goed met mooie scharvangsten. Wrakvisserij gaat weer goed, mooie dikke gullen tot zelfs 25 pond zijn er gevangen, de goede maanden komen er weer aan dus hou je scherp!

Tot volgende week, Arthur


Roofvis - door Piet Driessen
 
Veel roofvissers konden niet meer wachten op beter weer, en zijn afgelopen week er toch een keer op uit gegaan om wat roofvissen te vangen. Geen verkeerde keuze daar op die plaatsen die open lagen nog best wat vissen zijn gevangen, en dan bedoel ik vooral dat de snoek redelijk los was. Ook opvallend dat er veel vissen bij waren die even van het zonlicht profiteerde en dus ondiep werden gevangen.
 
Snoek - dus op de open plaatsen vaak een korte bijttijd, maar zo kon je er wel een paar vangen. De snoeken zijn al best in een topconditie wat de omvang betreft, maar de belangrijkste zaak betrof dat nagenoeg alles op doodaas en in België op levend aas werd gevangen en het kunstaas gewoon niet werd gepakt.


Veel langzaam stromende beken zijn weer open. Foto: Piet Driessen
 
Snoekbaars - op veel plaatsen moeizaam, maar wel enkele mooie bakken die werden gevangen en dat maakt een visdag dan natuurlijk helemaal goed. Ook hier doodaas de grootste vissen en shads vaak de kleinere vissen.
 
Baars - in de havens die open waren ook redelijk actief, en dan ook weer diverse 40 cm plussers tussen de meldingen. Langzaam gevoerde lepels scoorde ook heel goed, en dat wil wel eens vaker in deze wintermaanden, dus vergeet ze gewoon niet mee te nemen.
 
Nu weer even afwachten wat het weer gaat doen, en als het redelijk is gewoon er opuit natuurlijk. We gaan natuurlijk nooit alleen in deze periode daar het gevaar om in het water te geraken met glad weer ook groter is en dat wil geen ieder natuurlijk, dus denk aan je eigen veiligheid. Veel succes in deze koude periode, Piet.

Overige vangstberichten:


Hallo T.F. Hierbij stuur ik een paar foto’s van mijn favoriete visstekken. Het vissen zal nu wel even niet lukken, maar over een paar maanden hoop ik hier weer met mijn bootje rond te varen…....


......de ijsbergen waren op het IJselmeer bij Makkum. Met vriendelijke groet, Peter de Vries - Franeker.


Beste T.F. Wekelijks bezoek ik jullie leuke en informatieve site; hoog tijd dacht ik om zelf een foto door te sturen. In België is het nu al ruim drie weken wachten op de dooi van de grote wateren. Deze sneeuwschub ving ik net voor de “Big Freeze” op het winteraas bij uitstek: de Pro Line Winterpeach. Keep up the good work!  Gr. Chris De Clercq.


Hallo Total Fishing team, Dit had ik nooit verwacht op deze sneeuwrijke zaterdag en dan ook nog midden in de polder. Een roofblei vergreep zich aan een Mepps spinner en gaf leuke sport. Weet ik ook gelijk weer dat roofblei niet persé een “zomervis” hoeft te zijn. Wordt dit in de toekomst normaal tijdens het poldervissen? Ik zou het niet erg vinden! Met vriendelijke groet, Koen van der Jagt.


Barre tijden voor de grauwe ganzen. Foto: Bram.


Mooie baarzen tijdens het vericalen Gr. Martin Nanko. 


Hallo Total Fishing, Hier heb ik nog een leuke vangst. Het lijkt me leuk als deze geplaatst wordt bij de vangstvermeldingen. Zaterdag 30 januari wist ik deze mooie baars van 48 cm te vangen op een saltshaker van lunkercity. Voor deze vis had ik ook nog een baars van 47 dus mijn middag was helemaal geslaagd. Grt. Jochem.


In een van de weinige wakken die er momenteel in Drenthe zijn wist deze gelukkige reiger toch iets te vangen. Groet Bertjaap Darwinkel.


Zondagmiddag nog een paar uurtjes met Robin in de beek op snoek gevist. Ik miste een snoek op de Rapper en Robin gooide er nogmaals met een Dorado jerkbait overheen en ving hem in de derde worp. Toch een leuk winters plaatje? Gr.Eddy.


Vanuit de bellyboot op snoek. Gr. Vic. 
www.Vic-fishing.net


Na een middagje smijten met jerkbaits geen succes. Op het eind van de middag maar eens een rood witte screaming devil aan de speld gehangen en ja hoor, een prachtige snoek van 70 cm die vreselijk tekeer ging. De enige vangst van die middag bij 3 graden boven nul en zeker geen slechte! Groet, John Vlieland.


Marco Arndt met een grootwatersnoek. Gr Martin.

Hallo TF. Hier een snoek van 1,04m van vorig weekend op het Haringvliet. Groetjes Gregor.


Een hele dikke dame die de verleiding van een screaming devil niet kon weerstaan. Met 108.5 cm een vet nieuw PR voor mij. Groet Vince.


Veel traillerhellingen zijn niet berijkbaar. Foto: Joop


Toch nog een mooie winterdag, wel koud maar toch heerlijk om op het water te zijn.


Beste T.F. Na een weekje ziek in bed en kunstaas kopen in Japan eindelijk weer vissen met mijn maat Dennis. Nu had ik deze week een nieuw stukje kunstaas binnengekregen en dit was een mooi moment om het te proberen…..


......Het kunstaas is een mega-bass spindelworm en zoals te zien is op de foto’s hebben we er al snoekbaars op kunnen vangen en voorde zeebaarsvissers onder ons, volgens mij gaat dit een topper worden voor aankomend seizoen. Gr. Johan en Dennis.


Met weinig wind en een zonnetje was het goed uit te houden. Groet Joop


Snoekbaars op de fireball voor Philipp Alleine.


Close-up van een ijskoude rover. De dull shad deed weer goede zaken! Door het haaklijntje niet door het shadje te fleuren, maar over zijn rug te laten lopen, bungelt het kunstaasje heel vaak langs de kaken van de snoekbaars, waardoor het langer meegaat. Groeten van Wilfred van Nunen.


Zaterdag hebben we het toch gewaagd om te gaan vissen, we hebben er door de sneeuw op de wegen iets langer over gedaan om op de visstek te komen, maar eenmaal ter plaatse was het toch de moeite waard…....


........Bij aankomst was de hemel volledig opgeklaard en de wind ging vallen, een dag uit de duizenden. Het begon vrij moeilijk maar in de loop van de dag kwamen ze redelijk los al lagen ze vrij ver uit elkaar…....


......Maar door vrij vlug te vissen (snel diagonalen) konden wij vrij veel water dekken en op regelmatige tijdstippen vis vangen. Groet Bart en Frank Mylle.


Mooie snoekbaarzen uit Spanje. Groet, Laul en Andy.


Afgelopen zondag toch de boot in het water kunnen laten ondanks de bevroren trailerhelling….


.....en het weer klaarde ook nog op. Gr. Vic.


Het was afgelopen zaterdag eindelijk weer eens ouderwets lekker weer. Het was wel effe zoeken maar na een tijdje konden we onze eerste “fantastische” aanbeten verwelkomen…...


......Stuk voor stuk mooie vissen die zorgden voor unieke, snoeiharde aanbeten! Heerlijk genoten! Groetjes, Marcel & Joop.


Grove vis voor Benny Verbist.


Volkmar wist nog een supersnoekbaars te vangen op doodaas.

Deze week de nominaties voor de karper van Chris, de snoekbaarzen van Benny en Volkmar en de snoek van Vince! Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -