Actuele Vangstberichten tot dinsdag 19 oktober 2010


... tot dinsdag 19 oktober 2010

De herfst zet definitief door en dat was afgelopen weekend goed te merken, alhoewel we zondag nog van heerlijk najaarsweer hebben kunnen genieten. Aankomende week wisselvallig weer met van alles door elkaar heen. De vangsten op zoute zijn zeer goed en worden naar verwachting alleen nog maar beter.


Meerkoet die de aanval inzet… Groet, Jelle.

Zout - door Arthur van Tienen

Mooie week geweest op en aan het zoute.

Kantvisserij

Pieren van IJmuiden waren afgelopen week “hot”, bakken scharren en gulletjes werden er gevangen dus het kon niet op, mooi visserij op de pieren dus. Scheveningse pieren ietsje minder maar ook daar komt de vis lekker los. Hou de stranden vanaf nu in de gaten, massa’s dikke wijtingen zitten er voor de kust en het is een kwestie van dagen, hooguit een weekje en dan moeten ze in de avonden te vangen zijn aan de stranden. Ze azen dan op de nog massaal aanwezige garnalen en kleine vis.

Europoortgebied in het teken van de dikke herftsbaarzen, terwijl de eerste scharren en wijtingen al mondjesmaat worden gevangen met ertussendoor aardige gulletjes. Hopen maar op een goed wijting- en guljaar, het wordt weer eens tijd.

Zeeland wat schameler. Stranden Renesse kleine wijting in de avonden, op de bekende stranden tussen Vlissingen en Westkapelle komt er al wat schar en wijting los. Ook hier zal het niet langer duren of de schar en de wijting zullen voortreffelijk te vangen zijn vanaf deze stranden. Hou de vangstberichten in de gaten!!!


De noorden- en noordoostenwind gooide toch weer wat roet in het eten wat betreft de stabiliteit van de vangsten van afgelopen week. Desondanks valt er nog steeds leuk vis te vangen hoor!! Vooral rond het getij en dus stroming in het water, zijn de vangsten beter. De getijdestroom maakt het water helderder dus is je aas beter zichtbaar voor de vis. De schar is een echte zichtrover dus soms kan een verre worp net het verschil maken.

Als je net buiten de eerste strook bruin kustwater gooit, welke rond de pieren stroomt, maak je in dit geval net iets meer kans op vis met een verre worp. Voor de scharren hoef je eigenlijk niet aan te gaan slaan en als een bezetene naar je hengel toe te sprinten als er een schar aan je aas zit te knagen. Ook al is deze reactie voor hengelfanaten zoals ik moeilijk te voorkomen en doe je het toch af en toe als de hengel net even te diep doorbuigt. Toch een wat grotere vis die zich aan mijn aas vergrijpt?

Het aanslaan geeft je wel een gevoel alsof je de vis zelf gehaakt hebt, maar meestal heeft de gulzige platvis zichzelf al vastgebeten en kun je hooguit door wilde bewegingen te gaan maken de haak uit zijn bek trekken. Rond het getij valt er op de diepere plekken langs de pier een leuk gulletje, maar zeker ook knappe wijting te vangen. Als de stroom eruit gaat is het finito met de vangsten op deze plekken. Helaas ziet de pier er ondanks een recente schoonmaakactie van zeevissen.com, er weer bar smerig uit…..


....Hoe is het toch mogelijk dat vissers toch steeds hun eigen visplek bevuilen? Vooraan staan giga containers die het vuil kunnen verwerken!! Het hoort gewoonweg bij goed vismaatschap om tenminste je eigen rommel af te voeren in deze containers. Maar soms is het mijzelf gewoon te gortig en ruim je in ieder geval de lijnen op zodat de opruimers van ons visafval (de meeuwen!) niet in de lijnen verstrikt raken. Regelmatig zie ik vogels met gebroken vleugels die zich hebben moeten bevrijden uit deze benarde positie…..


Gelukkig draaien de winden weer de andere kant op en komen nu weer vanuit zee deze week, wat veel beter is voor de vangsten normaliter. Helaas kan het wel weer TE hard gaan waaien, maar met een goed regenpak kun je toch nog wel je geluk beproeven denk ik. Denk hierbij aan de Noorse uitdrukking “slecht weer bestaat niet, een slecht regenpak wel”. Ik wens u goede vangsten en een goed vismaatschap met uw collega-vissers aan de waterkant. We moeten tezamen de ruimte verdelen!! Geef elkander dan ook de ruimte!! Visgroet van Lucky Luc Mom. 

Afgelopen weekend stond voor de meeste wedstrijdvissers in het teken van het NK Kust welke op de standen van Groote Keeten werd vervist afgelopen zaterdag. Veel korpsen waren al dagen van te voren afgereisd naar de schitterende stranden van Groote Keeten en Calantsoog om te gaan voorvissen voor het NK.

Met een noordwestenwind op de dagen ervoor was het goed vissen en de hotspots waren nagenoeg bekend bij de meeste wedstrijdvissers, dus het lot moest bepalen of je wel of niet een goed plekje had! De wind draaide de avond en de nacht ervoor naar het noordoosten en nam flink toe tot windkracht 5 en tijdens buien tot 6 Beaufort.

De veranderde wind zorgde er ook voor dat er minder vis werd gevangen dan de dagen ervoor. In vak A wist Herman van Spankeren van EGVV Goes met 13 vissen en 378 cm (flinke vissen!) de Nederlandse titel binnen te halen voor Danny Goossen van de Edelkarper uit Bergen op Zoom met 13 vissen en 334 cm en Remco Geuze, eveneens van de Edelkarper, die met 10 v issen en 315 cm het brons pakte.


Erik remijn met een leuke zeebaars.

Bij de korpsen ging de overwinning naar het 2e korps van HSV de Edelkarper, beter bekend als het Kees Hamelink Team, bestaande uit Joop Bouterse, Peter van de Westelaken, Ad de Visser, Sjaak Zuidjhof en Peter Jasper, voor het 3e Team van HSV de Edelkarper bestaande uit Remco Geuze, Theo van Broek, Toon Marijnissen, Ad Marijnissen en Hans Willemse. Beide korpsen gaan ons land verdedigen bij het WK Korpsen in België. Veel succes bij het WK!


Tijdens het voorvissen voor het N.K. en een sfeerbeeld van n het N.K.Kust

De derde plaats bij de korpsen werd ingenomen door het 1e korps van DZV De Eurovissers, beter bekend als het Rancar team, bestaande uit Arvy Schonherr, Dick de Graaf, Ruud van Noord, Arnold Talmon en Rob Slingerland. Iedereen van harte gefeliciteerd. Organisatie van het NK was top, mooie omgeving, strand en lokatie van samenkomst en een snelle uitslag.

Bootvisserij

Wrakvisserij matig. Wordt ruimschoots goed gemaakt door de visserij voor de kust, massa’s wijting en schar zitten er, dus ga met goed weer voor een trip met een charterboot, prima omstandigheden om mooie vis te vangen. Oosterschelde veel vis, vooral ondermaatse wijtingen en wat mooie schar en de onvermijdelijke steenbolken.


Een vette Belgische zeebaars voor Frank.

Grevelingen wordt wel al wat beter, de intrek van verse ladingen wijting door het inlaatsluisje is aanstaande, terwijl de gulletejs die er zoveel waren in het afgelopen voorjaar, nu aardig zijn gegroeid en voor sport optima forma zorgen. Penn Grevelingen Tournament van 8 januari gaat al aardig vol lopen, dus wees er snel bij!

Tot volgende week, Arthur


Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

De temperaturen zijn weer wat onderuit geschoffeld, maar de roofvissen hebben daar geen problemen mee. De snoekbaarzen worden weer wat actiever, dus gewoon lekker blijven gaan op de rovers.
 
Snoek - Op de rivieren nog altijd heel moeizaam, maar als het water wat troebeler wordt en de stroming wat harder, zijn deze rovers er ook wel weer. Momenteel veel snoeken gewoon midden in de vaargeul, en daar kun je natuurlijk met al die scheepvaart nagenoeg niet vissen. Met wat meer stroming zullen ze snel weer wat korter in de oever zijn.

Polders en kanalen redelijke vangsten en op zijn tijd grote vissen tussendoor. Op de plassen is kennis van het water vaak belangrijk om ze nu te vangen. Doodaasvissers momenteel vaak succesvol, daar er ook al redelijk wat snoeken doodaas tussen de kaken nemen op dit moment. Het aas op snoek mag op dit moment best groot zijn.


VIS TV… Foto: Piet Driessen.
 
Snoekbaars - Duidelijk meer meldingen op deze rovers en opvallend dat er veel snoekbaarzen niet hard opknallen, maar er gewoon rustig aan gaan hangen bij de meldingen. Grote vissen worden nog wel vaak apart gevangen, of onder het vissen op snoek enkele grote snoekbaarzen. Groen/geel en rood prima kleuren op dit moment. Ook korte, dikke shadjes veel bij de vangstgegevens.


Deze mooie, sterke snoekbaars was de dader van de kromme hengel.
 
Baars - Minder aantallen bij de meldingen, maar wel weer diverse grote baarzen die werden gevangen afgelopen week. Opvallend dat er ook een mooi aantal baarzen op best groot kunstaas werd gevangen, tot ruim 15 cm pluggen en shads. Geel en rood duidelijk in het voordeel op de baarzen. Veel vissen op de 2 a 3 meter grens, dus heel diep hoeven we nog niet te vissen op baars op dit moment.


Prima kleuren baars, ook voor Rutger net na de middag.
 
Meerval, roofblei en winde - Wel weer wat meer meldingen van roofbleien die werden gevangen en hier ook enkele mooi 70-ers tussendoor, en dit zijn natuurlijk prachtvissen om te zien of te vangen. Roofbleien ook nog vaak op groter aas, dus op dit moment op veel roofvissen het geval, en dat is iets om te onthouden. Ook nog enkele meervallen bij de meldingen tot ruim 140 cm.
 
Het weer blijft voorlopig wisselvallig en dat is voor de roofvissen gewoon de aanleiding om de winterstekken wat meer te gaan opzoeken, dus lekker blijven gaan omdat het op dit moment gewoon redelijk goed is op de roofvis.

Succes op onze Nederlandse rovers, Piet.


Barbeel - door Frans Vogels

Het grote contrast van het weer afgelopen week met dat van de week ervoor, zorgde gelijk voor het ineen vallen van de barbeelvangsten. Tot afgelopen dinsdag werden er nog mooie aantallen gevangen. Toen zich dinsdagnacht de eerste echte nachtvorsten lieten zien, was het gedaan. Zowel op de IJssel als de Waal trokken de barbelen zich massaal terug.


Tot afgelopen dinsdag werden er nog mooie aantallen gevangen.

De watertemperatuur kelderde in een paar dagen tijd met 3°C tot onder de 12°C. Voor de barbeel op grote rivieren is dat funest. Met een beetje geluk is er links en rechts nog een enkeling te vangen. Toch is het beter om je vanaf nu op kleine en ondiepe rivieren te storten als je barbeel wilt vangen.

Groeten en tot volgende week, Frans

Overige vangstberichten van afgelopen week…


Nog op vele plaatsen in alle kleuren en maten.


Gerichte zeeltsessie. De rijp stond op het gras, toch een mooie vis van 45 cm op 75 cm water. Met vriendelijke groet, Peter van der Heijdt.


Een bruine forel als bonusvis tijdens onze trip in Ierland. Groet, Ruud Streekstra.


De herfst zet zich nu echt door en dat levert weer prachtig gekleurde platen op.


Bij deze enkele afbeeldingen…


....van ‘Sportfishing-adventure op de Rio Roosevelt’, een rivier die zich…


....bevindt in ‘s werelds grootste tropisch regenwoud, de Amazone, Brazilië....


....Half september organiseerde Tight Lines visreizen een…


....groepsreis naar deze bestemming wat een succes werd. Groet, Bram Bokkers.


Beste TF, een goede vriend van me woont en werkt nu ruim een jaar in Nebraska, Amerika….

 
.... Afgelopen week was hij in Nederland en werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nachtje te vissen. Slecht weer, weinig actie…


.....maar erg veel plezier gehad. We vingen drie karpers tussen de 8 en 11 kg en een paar brasems. Groeten, R. Vogten.


Op het ogenblik zijn ze weer volop te rapen, die tamme lekkernijen.


Prachtrover op een klein plugje. Groet, Bram.


Prachtig op kleur deze baars. Groet, Frank Mylle.


Zaterdagochtend kwam de zon er even voorzichtig door in Limburg, maar een half uur daarna was hij weer achter de wolken verdwenen op onze visdag langs de Maas….


...Mooie strakke snoekbaars voor Piet.


Woensdag hebben we met Han du Pau op het IJ gezeten waar de vangsten zeer goed meevielen. We waren wat te vroeg aangekomen bij de trailerhelling en terwijl het licht er begon in te komen….


.....hebben we nog enkele vissen kunnen vangen op zeer ondiep water. 3 Snoekbaars en een baars in amper een half uurtje, maar op het moment dat het echt licht was gingen de beten eruit…


....Verder hebben we nog die dag een 40-tal snoekbaarzen kunnen vangen in alle maten van kleine haringen…

 
....tot mooie 60-ers tussen dieptes van 3 en 8 meter. Groet, Bart en Frank Mylle.


Afgelopen zondag werd er door vele buitensporters nog genoten van het heerlijke najaarsweer.


Deze stevige dame mocht ff op de foto, daarna is deze schoonheid weer snel teruggezet. Vanuit de kant gevangen, leuk vismoment! Groet, Sjak Kroet.


Beste Total Fishing, afgelopen week de nieuwe DAM indian wobler ontvangen en kon niet wachten om hem te proberen. Leverde gelijk een mooie snoek op van 72 cm!


Afgelopen vrijdag zijn we met vissers van Roven.nl (Bas,Eric,Patrick en Paul) en cameraploeg van Tangram gaan snoeken in de Alblasserwaard. Dit voor een nieuwe TV-serie van Sportvisserij Nederland. Een hoop regen, maar toch 9 snoeken weten te vangen. Hier Eric van Nuland met en mooie dikke herfstsnoek. Groetjes, Bas van Nuland.


Zaterdag met Hein langs de Achterhoekse beken gestruind en ondanks de N.O. windrichting toch diverse aanbeten gehad van mooie vissen. Hein had deze keer ‘de vis van de dag’ een snoek van 93cm op de Heiddy waterpok.
Komende week hebben de scholen herfstvakantie en kan ik met mijn gezinnetje er mooi weer een midweekje tussenuit. Lekker samen vissen met Robin op maandagmiddag, dinsdag, woensdag en donderdag. Wat een ‘saai’ weekje, hè? Groet, Eddy.


Hallo TF, wij zijn deze week wezen vissen en hebben een paar leuke resultaten. Groeten, Hendrik.


Dag snoekvrienden, afgelopen week ben ik samen met mijn vader wezen snoeken in Ierland. Een geweldige week beleefd met keiharde aanbeten, spectaculaire drils en mooie vangsten. We hebben geen recordafmetingen gevangen, maar de beleving van het snoekvissen aldaar is overweldigend! Tight lines, Ruud Streekstra.


Beste TF, afgelopen weekend op de Brielse Maas aan het snoeken geweest….


.....We hadden drie mooie vissen. Eén van 93cm, 87cm en 71cm…

 
....Allemaal gevangen aan de Strike Pro X-Busters. Groetjes, Rinus.


Volhouden op een koude dag met een gure oostenwind, bracht toch nog een mooie vis! Groeten van Wilfred van Nunen.


Mooie riviersnoek op hoog en snel geviste gouden Giga Grub. Groet, Nico Smits. P.s.: Groot Goud- en zilverkleurig plastic scoorde goed deze week, op andere kleuren bleef het bij één enkele aanbeet. Ondiep vissen (2 m) met groot kunstaas boven 7 meter water, brachten een tiental snoeken op.


Superdag op de Friese wateren met 21 gelande snoeken, Groet, H.M.


Zondag een prachtige herfstdag op de plassen met enkele mooie snoeken, waaronder deze van 109 cm. De getrolde Pounder Bulldawg was favoriet. Groet, Klaas Hoogduin.


Hi TF, hier en mooie snoek van 109cm van vorige weekend. Gevangen op de rivier. Vriendelijke groet uit Duitsland, Andre.


Gerard kon in zijn tweede doodaas-sessie weer een mooie snoek vangen.


Martin met een bak van een snoek.


Beste Total Fishing, afgelopen week op een bizarre manier deze snoek gevangen. Vismaat Michel was de gelukkige. Al werpend met jerkbaits had geen van ons beide in de gaten dat de steunhengel, met een meter lijn uit de top en een bulldawg in de speld, een aanbeet wist uit te lokken van deze gigant…


....Aan het eind van de drift maar eens omgekeken en ontdekt dat deze buffel van een snoek (121 cm) naast de boot rustig in het oppervlak aan het meezwemmen was. Schrok me wezenloos. Michel stond naast de steunhengel en reageerde alert.

Keurig in de onderkaak gehaakt door de staartdreg. Meest bizarre voorval wat wij beiden ooit  hebben meegemaakt. Het hele verhaal is na te lezen op http://www.predatorteam.nl/ Succes met jullie website! Groeten, Klaas Bolte.

Deze week de nominaties voor de zeebaars van Frank, de bruine forel van Ruud, de snoekbaars van Bart en de snoeken van Klaas en André. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -