Actuele vangstberichten tot dinsdag 19 mei 2015

... tot dinsdag 19 mei 2015

De vangsten aan zee zijn prima, vooral platvis. Het zomerseizoen komt traag op gang. In zoet water is zeelt 'de vis van de maand' en er worden mooie exemplaren gevangen.


Een koppel patrijzen even in beeld. (Foto: Piet Driessen)

Goede vangsten 

Door Hans Hendriks

De vangsten zijn nog steeds erg goed. Vooral de schar zit dicht onder de kant en de vissen zijn redelijk van formaat.

Ook zit er nog een gulletje en de laatste dagen werden er ook nog mooie wijtingen gevangen.

De hoofdmoot van de vangst bestaat toch vooral uit schar.

Zelf heb ik in de avond gevist.

Het was een aardige visvaria met in vier uur 55 vissen en vijf soorten met bot, gul, meun, wijting en heeeel veeeel schar.

Ook even langs het Noordzeekanaal gereden.

En hier kwamen de eerste tongetjes binnen op de zeepieren en zagertje.

Als uitsmijtertje nog een bijzondere vangst op het zilte nat: Een snoekbaarsje van zo een 30 cm op de zeepier gevangen

Tot volgende week,
Hans


Dit was alweer mijn zesde bezoek aan de Ierse provincie Donegal. Het wordt steeds moeilijker om hier een nieuwe soort te vangen…


...Want mijn soortenteller voor de baai van Donegal staat al op 43 stuks…


…Toch blijf ik terug komen voor de prachtige omgeving en vriendelijke mensen. De visserij op pollak was goed, de rog vangsten wisselde nogal sterk en de eerste vleten zijn al gevangen…


…Ik heb naast het vissen deze keer ook het wandelen, surfen en kajakken ontdekt. Zeker als het een dag te hard waait om te vissen staan er meestal goede golven om te surfen…


…Het gevoel als je de eerste keer meegenomen wordt door een golf is onbeschrijfelijk. Kijk eens op www.turfnsurf.ie voor de mogelijkheden…


…Donegal is een prima bestemming voor het hele gezin al moet je natuurlijk wel tegen een spatje regen kunnen. Check out: www.donegalanglingholidays.com. Donegal: Tot volgend jaar! Groet van Pieter Beelen.


Heeft de maan invloed op de vangsten? (Foto Piet Driessen)


Afgelopen woensdag wezen zeebaarzen met de boot.We hebben mooie vlssen gevangen aan de plug en de shad. Hier Ronald met een mooie zeebaars. Groeten Jac roofvisgids4you.nl.


Afgelopen week ben ik wezen vissen op de noordpier van Wijk aan Zee. Met een bakje zagers ging ik aan de binnenkant van de pier vissen in de hoop mijn eerste zeebaars van 2015 te vangen. Ik had de hoop al bijna opgegeven toen mijn dobber opeens in een flits onderschoot.

Ik sloeg aan en toen de vis bovenkwam keek ik vol verbazing naar het water. Deze vis had ik nog nooit eerder gezien. Ik maakte snel een foto en zette de vis weer terug in zijn element. Thuis heb ik op internet zitten speuren naar deze soort en kwam ik er achter dat het om een lipvis ging, een zwartooglipvis denk ik, een bijzondere vangst. Met vriendelijke groet, Michael.


'Tropisch' langs de Maas. (Foto: Piet Driessen)


Afgelopen zaterdag lekker een paar uurtjes basic met een paar vaste hengels en een lokvoertje in de Singel in Woerden gaan vissen met mijn 8-jarige zoon Jared.

Na de nodige voorntjes, blieken en brasems kreeg hij een aanbeet waarbij de hengel wel erg ver doorboog en ik die maar even overnam. Na een dril van een kwartiertje, want we visten met wel een erg dunne lijn en hadden natuurlijk geen landingsnet bij ons, lukte het toch om deze prachtige en sterke vis te aan land te krijgen. En nu maar hopen dat het visvirus hem goed te pakken houdt! Groet, Willem de Wit.


Afgelopen zondag mocht ik deze bak van een zeelt vangen. We zaten dan wel op de karper maar zeelten van dit formaat zijn altijd welkom. De zeelt is gevangen op een klein pop-upje.  Met vriendelijke groet, Gertjan.


Mijn liefde voor de mooie vis komt altijd naar boven wanneer de koudste nachten achter de rug zijn en het voorjaar voor de deur staat. Voor mij een teken om alle spullen weer in orde te gaan maken. Ik verdiep me weer in de verhalen die over deze mooie 'kraaloogjes' geschreven worden.

Waar ga ik dit jaar mijn sessies plannen? Welk aas ga ik inzetten? Zijn er nieuwe manieren? Dat de zeelt zich niet zomaar prijsgeeft is wel bekend. Eenmaal een mooie plek gevonden en het juiste voer gevoerd te hebben ,zal de zeelt zich snel verraden door zijn kenmerkende belletjes.

Deze zeelt was 57 centimeter en had een behoorlijk gewicht. Niet de eerste dit jaar, na al vele van dit formaat gevangen te hebben wilde ik dit toch even met jullie delen. Ik blijft verliefd, wat jullie? Met vriendelijke groeten, Erik Korner.


Afgelopen week kwam in Ierland de wind elke dag uit een andere hoek hetgeen normaal gesproken niet erg bevordelijk is voor de vangsten. Toch kwamen er bij visgids Ferdinand en zijn gasten op Lough Derg weer grote snoeken in de boot. Dit is Erwin met een meter-plus vis die na een enorm spectaculaire dril door Erwin geland kon worden...


…Hier staan de snoeken in Ierland om bekend: de enorme krachtige runs en indrukwekkende kracht. Mark drilt hier een anabolen snoek…


…Spektakel is gegarandeerd!..


…Deze snoek van Mark mag er zijn!..


…Ook Ferdinand mocht meedelen in de feestvreugde. Voor meer informatie voor een snoekvisvakantie op Lough Derg kun je terecht op www.pike-ireland.net...

Deze keer de nominaties voor de zeelt van Erik. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -