Actuele vangstberichten tot dinsdag 19 mei 2009

.... Tot dinsdag 19 mei 2009

Een week van wisselvallig weer met stevige wind maakte het vissen niet altijd even gemakkelijk. Ook nog een aparte vangstmelding die we je niet wilde onthouden van Piet Driessen, een geweldig mooi jong egeltje…


Pas op in het verkeer, op dit moment zijn er weer veel jonge egels.  foto: Piet Driessen

Zout door Arthur van Tienen

Wederom een uitstekende week geweest op en aan het zoute water!

Kantvisserij
Geep en zeebaars zullen de vangsten gaan bepalen de komende maanden want deze visserij is fris van start gegaan. Zeeland is op dit ogenblik vanaf de kant de toplocatie en vooral bij de waterwerken en de dijken die met basalt sten zijn afgeschermd vormen een prima stek voor deze gepen.


wachten op het vertrek voor het N.K.Bootvissen

Westkapelle zeedijk, stormvloedkering, etc. ga erheen en je vangt ze eigenlijk wel goed, helder weer met een zonnetje en niet te veel wind staan garant voor de4ze prachtige sportvis die je met licht materiaal moet bevissen, gebruik als aas zalmsnippers, haringbuikjes, makreelbuikjes, runderhart, of een slikzagertje of witje als aas. Zeebaars visserij trekt ook lekker aan, zowel op het kunstaas als met levend aas worden de betere angsten al gemaakt, Europoortgebied loopt voorop met zeeland als 2e keus voor deze supersnelle sportvis

Westkapelle zoals gezegd geep, wachten is op betere tongvangsten vanaf de stranden van Walcheren en hopelijk wordt het beter dan afgelopen jaar.

Oosterschelde dijken zoals gezegd gepen en zeebaars maar ook dikke botten zijn er te vangen,

Europoortgebied goed, zoals gezegd op de geijkte stekken zoals Beerkanaal, Stenen Glooiing en Amazonehaven zeebaarsvangsten, donker is het beste voor ondiep water.

Probeer ook eens geankerd op de bodem te vissen met een lange wapperlijn en een hele mesheft eraan.

Ook nog vangsten van schar in het Europoortgebied end e Amazonehaven was afgelopen week goed voor gul, in het donker wel te verstaan, Waterweg bot en zeebaars, wachten is op de fint. Stranden Hoek van    

 Inzet: Sjef Mathijssen met een dikke schar

Holland tot aan Kijkduijn prima visserij op bot en in de avond nog gul, zeebaarsvangsten ietsje minder door de opspuitwerkzaamheden en het grotendeels verdwijnen van de strekdammen.

Bootvisserij
Oosterschelde leuk maar veel groen al in het water, reken op bot en al wat magere tongvangsten, schol nog net echt heftig. Grevelingen betekent haringtakelen en in de avond nog wijting, Noordzee akervisserij zowel in het midden als zuiden voortreffelijke schar, en bot vangsten, nog wat wijting ook, de eerste gladde haaien zijn ook alweer gevangen in de monding van de Oosterschelde en het gebied rondom de ZBJ en Meerkerk.


Ernest Ripson, de nieuwe kampioen Bootvissen

Afgelopen zondag het NK Boot vervist op de Noordzee vanuit Neeltje Jans, 30 supergemotiveerde topbootvissers streden daar om de Nationale titel en uiteindelijk ging de winst en het Nederlands Kampioenschap naar Ernest Ripson van de Edelkarper uit Bergen op Zoom die 73 maatse vissen ving met en gewicht van ruim 11 kilo, 2e werd Peter Leentjes van de Zeenaald met 67 en derde werd klasbak Eric Goossens die na 3 x achter elkaar de titel nu 3e werd, allemaal hartstikke gefeliciteerd! Wrakvisserij prima, veel gul tot 80 cm.

Tot volgende week,

Arthur


de Kampioenen, v.l.n.r. Eric Goossens, Ernest Ripson en Peter Leentjes


De zeebaarzen zijn er weer. Foto: Joop Folkers


Hallo Total Fishing hierbij stuur ik een foto van een blauwneus die op 13 mei door mij s gevangen op de waal . Ik heb hem gevangen met maden op de kop van een krib statisch op de bodem. de lengte was 20 cm. bij mijn weten komen deze vissen niet zo veel voor maar als u er informatie over heeft zou ik die graag horen. Met vriendelijke groet Patrick

Denemarken report – week 20 - door Jesper Havshoi

Afgelopen week was behoorlijk goed, er werden mooie zeeforellen gevangen. In Vejle Fjord bij Andkear Vig en Brejning werden knappe exemplaren gevangen tot 60 cm. Het gebied bij Trelde was ook behoorlijk goed en we hebben hier ook veel vis zien springen. De weersveranderingen blijken dus vruchten afgeworpen te hebben.


Hallo T.F., Hoewel de visserij in Denemarken hard werken was heeft mijn vismaat Harry van der Wal toch weer een paar mooie zeeforellen weten te landen. Visgroet van Lucky Luc Mom

Kolding Fjord was ook beter dan voorheen, echter de ene dag kan goed zijn terwijl het de volgende dag helemaal niets is, het kan allemaal op het ogenblik.

Lillebaelt was behoorlijk taai afgelopen week. We hebben weliswaar behoorlijk wat activiteit gezien, maar niet tot nauwelijks kort onder de kant. Wel zijn er een hoop gulletjes gevangen. De beste vangsten worden nu voornamelijk in de ochtend- en avonduren geboekt.

Ik ben van de week nog een avond wezen vissen bij Gals Klint en een avond in Kolding Fjord. Gals Klint had knap wat activiteit en we hebben knap wat zeeforel zien springen echter de vangsten beperkten zich tot een paar kleine gulletjes. In Kolding Fjord had mijn vriend Thomas nog een kleine maar ontzettend dikke zeeforel. We hebben aardig wat voorzichtige aanbeten gehad maar ze bleven niet hangen.

Uiteindelijk was het een betere week dan we daarvoor hebben gehad.

Tot volgende week, Jesper Havshøi – info@fish-outdoor.dk  Evt. mail in Engles s.v.p.


Trelde næs leverde enkele zeeforellen op en vele gepen.

British Columbia report - week 20 - door Jeroen Wohe

Het was weer een perfecte week voor de steelhead! Diverse filmproducenten waren hun films en tv-series aan het maken over het steelheadvissen, waaronder www.flymax.ca. Het weer zat mee en er zit veel vis op alle rivieren. De Kalum was wat druk maar de meeste touristische vissers zijn al weer huiswaarts gekeerd,  we hadden de rivier bijna helemaal voor onszelf.


Mooie steelheads.

Ik heb afgelopen week helaas maar 2 keer kunnen vissen. De eerste keer hadden we 5 aanbeten en 2 vissen geland en 2 keer leaderbreuk! De 2de trip 4 aanbeten en 2 gevangen. Allemaal verse zilveren vissen. Het water was perfect met ca. 90cm zichtbaarheid en een goede hoogte. Tevens zijn de meren open en het forelseizoen is nu ook officieel begonnen. Op een plaatselijk meer bij Hazelton viste ik 2 uurtjes en de vis was compleet los! Veel missers op chronomids (buzzers) en toch mooie regenbogen en zelfs brook trout werden gevangen! De mogelijkheden voor de vliegvissers zijn hier eindeloos.

De kings worden nu gevangen op de Kalum, Kitimat en Skeena river, maar de echte run komt pas over 3 weken. Het einde van de steelhead run is nu wel in zicht, er zal sporadisch nog wel een vis binnenkomen maar maar de piek is er af.


Plaat van een steelhead voor Jeroen.

Tevens zal dit voorlopig mijn laatste weekreport zijn omdat ik nu voor 2 maanden naar Rusland vertrek om daar te gidsen op Atlantische zalm. Maar als ik terug ben zal ik een verslag maken over mijn bevindingen daar en zullen de weekreports van BC weer beginnen.

Korte samenvatting van de rivieren:

Skeena river: ligt er uit en is 2 meter gestegen bij Hazelton.

Copper river: ligt er uit.

Kalum: is in good shape! En de eerste kings zijn gearriveerd en gevangen.

Kitimat river: is in good shape en de eerste kings zijn er ook gevangen.

Alle rivieren hebben nu goed steelhead en sporadisch zalm.

Tot over een week of negen!

Groet – Jeroen Wohe - jbhwohe@hotmail.com


Nu eerst naar Rusland, tot over een week of negen!

Noorwegen report – week 20 - door Paul Christiaan (natuur- en visgids op de Glomma en Atna)

Het is nu al het vierde seizoen achtereen, sinds ik hier in Noorwegen woon, dat ik wordt achtervolgd door de Auerhaan. Meestal zo rond de tweede week in mei ben ik weer aan de beurt, en toch heb ik enorm veel respect voor het prachtige dier gekregen voor de wijze waarop hij zijn territorium verdedigt. Voor de wolven hier in de buurt waar ik contact mee heb gehad heb ik stukken minder respect, die duiken onmiddellijk schichtig weg.

Mijn auto moet er dan ook altijd weer aan geloven. De Auerhaan springt er direct op en omheen en dat gaat dan zo dan een half uurtje door. Je krijgt simpelweg niet de gelegenheid om uit te stappen, zo sterk verdedigt hij zijn omgeving en ik vind het fantastisch om mee te maken, ondanks het feit dat het me al een ruitenwisser heeft gekost!


Hij sloopte al eens de ruitenwisser van m’n auto…

Ik heb zo nog veel meer natuurbelevenissen hier, maar dat komt wel weer een andere keer.

Het vliegvissen.

De vlagzalmen doen het nog niet. Het water is nog veel te koud, ±4°C. De Glomma is deze week ± anderhalve meter gezakt en we hebben op het ogenblik een harde noordelijke wind en dat zijn geen goede omstandigheden voor het vissen op vlagzalm.

Gisterenmiddag ben ik naar de Atna rivier geweest, daar was de wind minder aanwezig en maar eens kijken wat eruit zou komen. De waterstand was behoorlijk goed en met een zonnetje en slechts een klein beetje wind was het goed uit te houden, echter er kwam geen vis uit. Het water was eenvoudigweg nog te koud, ik voelde het al aan mijn voeten.

Tot volgende week, mede namens de Auerhaan!

Paul Christiaan – paulc-n@online.no


Respect!

Overige vangstmeldingen:


Beste TF, 2 weken geleden bij KJJ op Skarnsundet Fjordcenter geweest…..... 


......Super gevangen en ook nog eens fantastisch weer gehad. Groeten, Patrick Koehorst


Na wat twijfel over de weervoorspelling, zondagochtend toch vertrokken voor wat een fantastische visdag is geworden met Bennie Muizelaar van ben’s fishing tackle. Gr Mike


De ooievaar opzoek naar kikkers. Foto: Piet Driessen


Beste T.F. Zaterdag ben ik wezen vissen met de winckel picker en vaste hengel. Nadat ik een stuk of 10 voorns had gevangen krijg ik beet op de winckel picker, een mooie zeelt van 44 cm. Helaas kon ik zelf niet met de vis op de foto omdat ik alleen was. Gr Kevin Bolks


Deze mooie zeelt van 56 cm en een gewicht van 2,9 kg gevangen met het feederen aan een 0,10 lijntje met daarop haak 14 en aan die haak 2 casters. Deze vis heb ik gevangen aan de Schans in Terheijden. Groet Edwin de Lange Fishing-Direct Zeevisteam


Hoi TF, afgelopen vrijdag weer een geweldige avond aan de rivier beleefd. 5 stuks 50+ winde vielen voor het aan de oppervlakte aangeboden korstje. De spreekwoordelijke kers op de taart kwam tegen het donker, met 62cm echt een bak van een winde! Groeten, Michiel Wateler


Weer terug in zijn element… Foto: Yvo Bindels


Beste TF, vandaag weer eens wezen karpervissen, totaal 3 runs gehad, 1 gemist, kwam vast te zitten,1 brasem van ruim 3 kilo en deze mooie karper. Hierbij een foto van een schubkarper van 10.640 gram (ruim 21 pond), dit is mijn zwaarste schubkarper die ik ooit gevangen heb. Groet Evert


Beste TF, tijdens de gesloten tijd op roofvis vis ik voornamelijk op karper. Deze graskarper van 103 cm en 15 kilo wist ik afgelopen zondagochtend statisch te vangen. Groeten Gert-Jan


Heel ondiep, net voor het donker…....


.........ving Noud deze karper van 80 cm.


Hallo Totalfishing, na een lange busreis met Otto ben ik sinds gister weer terug gekomen uit Noorwegen voor de Predatortour…


.......Voor ons stond de week in teken van een handje helpen bij de Predatortour, maar uiteraard hebben we zelf ook lekker gevist. Hierbij een kleine impressie van onze week.


......Het was al snel duidelijk dat we veel te veel kunstaas mee hadden genomen, want de Buster Jerk C112 was eigenlijk het enige wat je nodig had…....


.......Hier pakte we eigenlijk alle vis op en als de vis dieper lag hingen we een zwarte toad aan de speld die ook voor de nodige vis zorgde…......


Voor mij was het een heel geslaagde (eerste) buitenland trip. Ik kom zeker nog een keertje terug naar Noorwegen! Groeten,Sylvain
www.esoxhunters.nl

 
Hallo TF, deze snoek van 109 cm is gevangen op een busterjerk tijdens vakantie in Ierland op Lough Derg. Groeten Willem Jansen.


Afgelopen week was er weer een nieuw groepje Nederlanders te gast bij visgids Ferdinand op het mooie Lough Derg in Ierland. Christian uit Oostenrijk was echter al voor de 3e en tevens laatste week bij Ferdinand! Hij ving in de laatste week van zijn verblijf wederom mooie vissen, waaronder deze snoek van 113 cm waarmee hij erg blij was…....


......Willem met een van de snoeken die hij ving de afgelopen week….....


......Christian uit Oostenrijk was echter al voor de 3e en tevens laatste week bij Ferdinand! ......

 
Een prachtige snoek voor Henk Roest. In Ierland vind je nog ruimte en rust. Voor meer informatie:
www.pike-ireland.net 

Deze week nominaties voor de Gul van Mike, de Graskarper van Gert-Jan, de Karper van Noud en de Snoek van Sylvain . Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -