Actuele Vangstberichten tot dinsdag 19 juni 2012


... tot dinsdag 19 juni 2012

Nog steeds veel te koud voor de tijd van het jaar en we krijgen dezelfde klachten uit Ierland en Denemarken. Het einge voordeel is dat de sloten wat minder snel dicht groeien met waterplanten. Er worden nog steeds zeebaarzen gevangen vol met hom en kuit, dus nog steeds aan het paaien. Wanneer krijgen we weer een beetje normaal weer?

               

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

             
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  •          
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
  •        

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!



De lepelaars stonden gisteren midden tussen de azende brasems. Groet, Jelle.

Prima week geweest op en aan het zoute!

Kantvisserij
Goede week geweest met geweldige visserij op onze zomervissen zoals makreel, geep en zeebaars. De 2e Maasvlakte is de place to be voor de zeebaars, echter wel met dien verstande dat je er moet gaan vissen na een flinke zuidwester of westenwind, mooie zeebaarzen en soms grote aantallen.

Hou wel rekening met windsurfers, praat met elkaar en geef elkaar de ruimte alsjeblieft, afgelopen week weer veel incidenten geweest met onze medewatersporters. Laat je niet provoceren want voordat je het weet trek je aan het kortste eind en kun je vissen wel schudden. Op 25 november gaat het Sportstrand open en we hopen al verenigingen dan concrete afspraken gemaakt te hebben met de windsurfverenigingen.


Hongerige bot, 2 haken te pakken!

Europoortgebied goed. Beerkanaal en Papegaaienbek prima, nog volop schar en al mooie baarzen. Calandkanaal redelijk, makreel komt hier ook al binnen en langs de stenen kanten na de kering redelijk baars op de zager en op kunstaas. Waterweg prima, redelijk bot, tong en paling. Richting Vlaardingen/ Rotterdam prima vangsten, eigenlijk overal wel een visje te vangen in de Waterweg.

Dintelhaven matig, bot, grondel en wat spiering. Afgelopen zaterdag een heerlijke wedstrijd vervist voor het goede doel, georganiseerd door de Zeenaald. De wedstrijd bracht 2600,- Euro op voor het goede doel en twee vrouwen (niet de eerste de beste trouwens) lieten de mannen effe een poepje ruiken. Linda van de Velde en Ilonka Rijnberg wonnen deze wedstrijd royaal, beide dames waren ook nog eens allebei vakwinnaars dus wij stonden gewoon in ons hempje! Proficiat dames!


Als het gras twee kontjes hoog is… Rob Punselie geconcentreerd aan het beazen.

De vangsten bestonden hoofdzakelijk uit grondels, bot en een enkele spiering, Linda van de Velde ving nog een paling van ruim 50cm.  Pier van Hoek van Holland vergeven van de zeebaarsvissers en er wordt wel een leuk baarsje gevangen. Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduijn redelijk, mooie baarzen en bot en in de avond en nacht wat tong. Kop van de zandmotor het beste, maar wel een half uur wandelen.

Vlissingen tot aan Westkapelle zelfde visserij: bot, nog wat schar, zeebaars en af en toe en gladde haai. In de avond wat tong, geep en makreel redelijk. Oosterscheldedijken slikken redelijk geep, makreel en bot.


Herbert van der Vlugt met de traditionele grondel uit de Dintelhaven.

Bootvisserij
Wrakvisserij excellent geweest afgelopen week, mooi trips met veel kabeljauw. Makreelvisserij redelijk tot goed. Geankerde visserij prima. Zondag a.s. de tweede poging voor het N.K.Boot vanuit Neeltje Jans.

Westerschelde redelijk, leuke tongvangsten en de gladde haai komt ook redelijk in beeld.
Grevelingen slecht geweest afgelopen week, ook in de avonden werd er slecht gevangen, haring volop. Oosterschelde redelijk, wel al veel groen, reken op zeebaars, bot, makreel en wat tong en schar. Ruwe haaien alweer gevangen in de netten van de weervisserij, wanneer komt de eerste melding van een aan de hengel gevangen ruwe haai van dit decennia eraan?

Veel visplezier de komende week! Arthur.

Wisselend weer

Dan weer een dag met aardig wat zon, maar ook enkele dagen dat de wind flink aan het spoken was en ook nog dagen met heel veel regen. Dus het was soms goed opletten op of langs het water en blijf dat ook zeker doen daar de veiligheid zeker bovenaan staat met vissen. Is er nog vis gevangen? Ja hoor, het was nog redelijk op onze roofvissen.
 
Snoek - Wederom diverse meldingen van grote snoeken afgelopen week, zowel op plassen als op de rivieren. Het opvallendste bij de meldingen afgelopen week was dat er veel nazwemmers waren die vaak tot de boot of oever achter het aas aan zwommen maar niet toehapte. Dat betekent dat dit vaak op helder water het geval was. Kunstaas waar ze mee gevangen zijn was afgelopen week heel divers, maar klein kunstaas ook weer vaker voor grote snoek bij de meldingen.


 
Snoekbaars - Ook hier redelijk met de vangsten en vaak mooie aantallen. Ook hier opvallend veel missers. Vaak harde aanbeten maar meteen gelost. Dus of ze voorzichtiger waren of het vaak als agressie deden. Het zou natuurlijk ook kunnen nu Nederland bij het Europees voetbal naar huis is gestuurd. Langwerpige shads gewoon duidelijk in het voordeel, kleur groen en lichtbruin de toppers.


Wat actiever de laatste week.
 
Baars - Beginnen ook wat actiever te worden de laatste week en er werden weer diverse mooie vissen gevangen. Met shads maar ook met bladpilkers waren mooie vangsten te halen, maar hier ook veel nazwemmers bij de meldingen, natuurlijk hier ook weer diverse baarzen tussen het snoekbaarzen door.
 
Meerval, winde en roofblei - Worden allemaal nog redelijk gevangen. Tip: gooi momenteel eens met oppervlaktekunstaas wat stukken af waar waterplanten staan, dan kon je nog wel eens voor een verrassing komen te staan daar er op deze manier best wat roofbleien worden gevangen.


 
Vanaf het weekend volgens de vooruitzichten wat meer stabiel weer, en dat is ook niet verkeerd om er eens extra op uit te gaan. Voer je snelheid eens wat meer op tussendoor met het kunstaas, dat kon nog wel eens wat extra roofvissen opleveren.

Succes en met roofvisgroet, Piet.



Ook deze week was het weer genieten aan de waterkant, zeker wat betreft barbeelvangsten.

Er werd veel en goed gevangen. Een beetje tegen de verwachting in werd er zelfs op vaderdag veel gevist en gevangen. Afgelopen week bereikte me slechts één blankmelding… altijd jammer, maar het hoort erbij.


Barbeel van de Grensmaas gevangen door Bas van Hees.

Over het geheel genomen waren de Waal en IJssel de uitschieters, logisch deze rivieren zijn het best bereikbaar voor de meeste sportvissers. 3-4 Stuks werd veel gemeld, maar ook diverse meldingen van 8-9 en zelfs 11 stuks. Mooie dikke 70-plussers waren er deze week bij.

De barbeel heeft honger na zijn paaiperiode. De temperatuur is goed, elke dag vers water erbij. Het waterpeil in de Waal en IJssel is flink gestegen de laatste dagen. Na morgen wordt er weer een verlaging verwacht. Met een watertemperatuur van dik 19°C maakte het een ideale barbeelweek. En dat hebben velen mogen meemaken!


Barbeel van Koen aan de Waal.

Over het algemeen werd er gevangen met pellets. Ook kaas werd op sommige plekken genomen. Dat was op de plekken waar ze niet op een pellet te vangen waren op dat moment. Sinds een paar weken worden er ook steeds meer bijvangsten genoteerd. Naast brasem en winde komt ook wel een kopvoorn voor.


Naast brasem en winde ook kopvoorn.

Met de vakantie in het vooruitzicht alleen maar gunstige berichten dus wat de barbeel betreft.

Groeten en tot volgende week, Frans Vogels.


Net terug van een dikke week Noorwegenavonturen…


… waarbij we naast zoetwatervisserij op vlagzalm en forel ook de zoute kant van Noorwegen hebben bezocht…


… Zelfs vanaf de steigers bij de camping kon met de vlieg pollak gevangen worden…


… Mooie dikke vissen die een knap potje knokken aan de vliegenhengel! Groet, Frank, Chris en Bert.


Op zoek naar een jonge weidevogel. Groet, Piet.


Weer een dagje achter de karpers aan, met deze schub als beloning voor Joyce. Groeten, Remco en Joyce.


Beste Total Fishing, afgelopen vrijdag met vismaat Simon zijn nieuwe boot uitgeprobeerd. En niet geheel zonder succes! Als eerste ving ik een bak van een graskarper! Dik kwartier vol aan het drillen geweest, maar deze vis van over de meter kwam wel in de boot! Verder ving ik nog een nieuw pr baars van 46,5cm en hebben we beide nog de nodige snoekbaarzen, snoeken en baarzen gevangen. Groet, Hugo Hegeman.


Vrijdagavond even met mijn dochter Sara wezen vissen. De eerste vis die ze aan de haak sloeg was deze prachtige steur van 105 cm lang. Na wat hulp van mij konden we deze mooie vis landen. Na enkele mooie foto’s te hebben gemaakt is ze weer keurig teruggezet. Groetjes,   Marco Dol.


Ben ook nog een dag wezen vissen met mijn beste visvriendje in Amsterdam, waar we 2 harders op de shad vingen. Beide harders hadden de shad goed gepakt!! En dat terwijl we de week ervoor met een vlokje brood en een dunne lijn tussen tientallen harders lagen te vissen en we er niet 1 vingen. Het kan soms raar lopen! Groet, Jeroen Eijssens.


Grote vissen op kleine PikeFighters en kleine vissen op grote PikeFighters. Op kanalen sta je (bijna) altijd voor verrassingen, tot roofblei toe. Groetjes, Eddy te Mebel.


Ergens op de Waal, gisteren… 74 cm op de Skitter Walk, een PR!


Freek wist weer een meerval te strikken.


Deze mooie avonden mogen er wel weer meer komen!


Een nieuw pr baars van 46,5cm en hebben we beide nog de nodige snoekbaarzen…


...snoeken en baarzen gevangen. Groet, Hugo Hegeman.


Deze omabaars van 48 cm. heb ik weten te vangen tijdens een dagje verticalen op de rivier. Groet, Eric.


Gaap…


Trotse Nick met zijn snoekbaars. Groet, Rob.


Grote vissen op kleine PikeFighters en kleine vissen op grote PikeFighters….


....Op kanalen sta je (bijna) altijd voor verrassingen, tot roofblei toe. Groetjes, Eddy te Mebel.


Beste Total Fishing, hier een snoek op de rapper van spro..


...En deze snoek ging voor de buster jerk van mijn vader. Groeten, Jordi.


Met andere kleine jerkbaits was het mooi net boven de vegetatie te vissen…


…met een tiental…

 
...knappe poldersnoeken als resultaat!...


...En het was een aangename kennismaking met de prima glijdende Salmo sweeper…


Nu dienen die lelijke “dumpkerstbomen” toch nog voor iets goeds. Groet, Bart Debaes.


Hallo TF, hier een snoekje van 86cm die ik heb gevangen op een soft 4play van savage gear! Topaas! Weedless gevist.


Hallo TF, na een spontane actie om te gaan vissen samen met een kameraad, heb ik deze snoek van 1.20 gevangen. Heb deze gevangen met een winkle picker en een plug van spro. Met vriendelijke groet, Pascal Nijland.


Hallo TF, zondag nog een paar uur van de kant gevist met groot kunstaas…


Na eerst een mooie vis verspeeld te hebben, toch nog twee dikke vissen kunnen vangen op de creeper van @rt baits. Groet, Frank Mylle.


Deze mooie vis greep de diep geviste ratlin whopper van Rob Kraaijeveld. Groet, Frank Schoovers.


Dag tijgers! Van de week weer een paar mooie vissen gevangen. Deze snoek van 111 kwam m’n kleine fatso van de oppervlakte plukken. Voor de tijd van het jaar was het een gezonde, dikke vis die pittig strijd leverde en een paar keer volledig het water uit sprong. Het was bij elke sprong de vraag of de vis wel bleef hangen, want hij zat maar gehaakt met 1 dregje! Groeten, Jeroen.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag weer eens een heerlijke visdag in eigen land, op groot water. Lekker weer, Hollandse luchten, en voldoende snoek in de boot waaronder deze meterdame. Super! Klein kunstaas bleek de sleutel tot succes. Groet, Geert Fiolet.


In de plenzende regen gevangen werpend met de bull dog 1.22m. Groet, Dann


Wij vingen, midden op de dag, vijf vissen: twee baarzen en drie snoekbaarzen. Mijn zoon had zijn vriendin, Noor, meegenomen, omdat ze graag vist! Ze miste de dobber, waarmee ze haar voorntjes ving, in eerste instantie wel…


… Maar ze heeft genoten van het vissen met de boot op roofvis. Helmaal verliefd is ze geworden en niet alleen op het vissen…


… maar ook op de vissen. Ze ving de grootste van haar leven, tot nu toe natuurlijk. Gr.
Visgids Johan.


De nodige snoekbaarzen, snoeken en baarzen gevangen. Groet, Hugo Hegeman.


Het was niet gemakkelijk op een veel vers water afvoerende rivier, afgelopen zaterdag, een dag met veel wind. Toen het ‘s avonds rustig werd en er secuur gevist kon worden, pakte een gretige snoekbaars deze voor de snoek bedoelde HS Mega Shad (de voorouder van de Wob) heftig bij de kladden… Zo zie je maar weer, snoekbaars is echt niet vies van een ferme hap! Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste Total Fishing, ondanks het slechte weer de laatste tijd werden de droge uurtjes toch op het water benut…


...De gebroeders Janssen wisten weer een aantal mooie vangsten bij te schrijven tijdens het verticalen….  


...Ook kwamen er twee meervallen in de boot tijdens een andere trip. Jo Mebis ving een dikke snoekbaars als bijvangst tijdens het meervallen. Volledige verslagen op
http://www.roven.nl/. Met vriendelijke groet, Rob.


De zeldzame dagen dat de Lek stroomt slaan wij meteen onze slag, twee prachtige snoekbaarzen…


... een voor Pascal en een voor papa. Gevangen aan zelfgepimpte spinnerbaits van Lureparts. Met groet, Frits.


Beste TF, zijn vissers over het algemeen rustig en kalm turend over het water…. niet altijd! De start van de NKS op de Andelse Maas is wat minder kalm. Geen wind, maar er stonden toch wat golfjes grin Groeten Twan van Berkel, ook 0 vissen…


Mooie avondsnoekbaars voor Mike. Groet, Rob.


Het blijft vaste prik in de week: De Vangstmeldingen van TF. Superrubriek! Hier mijn bijdrage, de vis is nog goed ondiep te vangen. Groetjes Martijn.


Een hard stromende rivier was het decor afgelopen zondag.De dag startte redelijk moeizaam en de bekende stekken gaven maar weinig prijs. Pionieren was het gevolg. In het begin liep dit ook niet zo goed, maar toen we door kregen op wat voor een stekken ze lagen, begon het te lopen. Rond de 4 meter diepte en behoorlijk ver in de stroming.

Knalharde aanbeten van zeer gretige vissen! Bruine shads met schoepstaarten met afstand het beste. Ver in de middag kijk ik over het water en hoor dat de 6” Shaker aan de steunhengel hard gegrepen wordt. Zonder te kijken sla ik aan en de St. Croix blijft in standje hoepel staan. Lome, diepe stompen verraden een mooi formaat snoekbaars.

Het adrenalinegehalte stijgt en die eerste aanblik is dan toch weer indrukwekkend! Even denken we aan een nieuw PR maar de Scale V2 liegt niet en geeft 94 cm aan. Heerlijke vis vroeg in het seizoen. We sluiten de dag af met 33 vissen, vele 60ers, 3x 70+ en deze bak. Wederom een schitterende dag in de archieven. Groet, Jesse Hebing.

Deze week de nominatie voor de snoek  van Dann, de snoekbaarzen van Nick, Martijn en Jesse. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

               

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

             
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  •          
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
  •        

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -