Actuele Vangstberichten tot dinsdag 19 juli 2011


... tot dinsdag 19 juli 2011

Het onstabiele weer deed de vangsten van afgelopen week niet echt goed en ook voor de vakantiegangers in eigen land is het op het ogenblik niet echt een pretje. Zoals het er nu naar uitziet houden we dit weer nog eventjes. De kustvisserij is redelijk goed te noemen, terwijl de zeebaars het nog steeds massaal laat afweten.


Slechts enkele mooie avonden afgelopen week.




Kantvangsten
We beginnen dit keer eens met wat info rondom het Noordzeekanaal en de pieren van IJmuiden. Noordzeekanaal geeft redelijk tot goed tong, mooie aantallen tong werden er gevangen afgelopen weken, lekker ver weg knallen is de beste manier om zoveel mogelijk scheefsmoelen te pakken te krijgen, als aas steek- of kweekzagers.

Pieren van IJmuiden slecht, wat klein spul, makreel en horsmakreel. Stranden van IJmuiden tot aan Hoek van Holland, veel garnalen en krabben, dus bodemvisserij vraagt veel aas. Zeebaarsvisserij met voldoende wind op de kant is nog wel te doen, zorg voor drijvend aas zodat de krabben en de garnalen er niet bij kunnen. In de avonden hetzelfde, je aas vliegt eraf, dus eigenlijk geen doen met de bodemvisserij.

Pieren van Hoek van Holland en Scheveningen eigenlijk hetzelfde als de Pieren van IJmuiden met dien verstande dat er op de Pier van Hoek van Holland aan de Waterweg zijde nog wel enkele leuke zeebaarzen worden gevangen. Wat ook wel loont is om aan de zeezijde van de Pier van Hoek van Holland met zandspiering tussen de blokken te vissen aan de buitenzijde, wel rekenen op verspelen van mooie baarzen. Zorg voor een goed net, zagers zijn een prima alternatief voor de zandspiering.


Zeebaarsplaatje gevangen op de parelmoer shad. Gr. Harry Den Helder.

Waterweg redelijk in de diepe stukken, wat tong en bot. Vergeet de ondiepe stukken, hier heerst de wolhandkrab. Stenen Glooiing en Beerkanaal matigjes, typische visserij in de zomer, veel aasrovers zoals garnalen en krab, weinig bodemvis.

Calandkanaal ver weg wat miniwijting en steenbolkjes, probeer langs de oever met laag water net achter de stenen met en dobber en zagers of steurgarnaal voor de zeebaars, makreel is er ook wel te vangen. Hartelkannal en Dintelhaven leuke visserij op voornamelijk bot en spiering.

Zeeuwse stranden eigenlijk hetzelfde als de Zuid- en Noord-Hollandse stranden. Bodemvisserij vrij waardeloos. Nee, je kunt je maar beter de komende 1½ maand maar richten op de kunstaasvisserij of de visserij met de dobber, zonde van je zeeaas.

Bootvisserij
Wrakvisserij redelijk, er komen mooie zomervissen al naar boven zoals zeekarper en rode poon. Makreelvisserij goed geweest afgelopen week, wanneer je eruit kon tenminste. Geankerde visserij in de zuidhoek goed. Meerkerkgebied en voor Westkapelle schar, tong, bot en redelijke aantallen gladde haaien. Bij Dre Vriends aan boord en bij de Aisling aan boord zijn er totaal al ongeveer zo’n 40 stuks gevangen en gemerkt.

Oosterschelde matig, veel zoeken naar en stek voor tong. Groen gaat ook al weer welig tieren. Grevelingen zelfde als verleden week, haring, wat platvis en wat rondvis, nee de zomer is tegenwoordig een matige aangelegenheid wat zeevisserij aangaat, hopen op betere tijden.

Tot volgende week, Arthur


De lokale bevolking gaat op visvangst….


..Een bar lekker aan de rivier na een visdag…


...Vissen in Gambia ook op deze rovers met grote tanden…


...Info over de gidsen in Gambia? Gewoon even een mail naar Piet Driessen.


Deze visser kwamen we op het water tegen. Hij had het echt moeilijk met deze vis die denk ik tussen de 30 en 40 cm was. Na meerdere pogingen om hem op te slokken, moest hij hem toch maar laten gaan, maar aan die wond te zien zal die het niet gehaald hebben. Gr. Gerard en Remon.


Een van de 14 barbelen die ik vrijdagavond wist te vangen. Nu dat de waterkrachtcentrale niet doorgaat in Borgharen, kan deze kleine makker ongestoord uitgroeien tot een mooie bronzen Grensmaasbarbeel. Gr. Bert Geelen - Maastricht.


Ik ben afgelopen zondag naar de Lek afgereisd met als doel mijn pr. winde te verbreken. Mijn vismaat viste met de feederhengel en ik met de matchhengel tussen de kribben. De windes die we vingen werden niet groter dan 30 cm. Ik wist wel mijn pr blankvoorn te verbreken. Mijn oude pr was 37,5cm en deze was 38cm. Met vriendelijke groet, Bente Morsch.


Neefje Jelle ging een dagje mee de rivier op en wist meerdere soorten te vangen, waaronder een mooie winde. Groeten van Wilfred van Nunen.


Trotten op de Grensmaas in België. 2 Maal barbeel 7 maal brasem en de kers op de taart een mooie Sneep. Gr. Bert Geelen - Maastricht.


Hoi TF en visvrienden, afgelopen week weer druk in de weer geweest met het vissen op barbeel. Het valt allemaal nog niet mee en je moet soms nog veel uren maken of kribhoppen om barbeel te vangen. Maar tijdens een lange sessie op 1 krib, vang je vaker een grotere dan tijdens het kribhoppen. Afgelopen weekend tijdens een lange sessie samen met Nicky en Shinji van SPRO en Mike van IJsselbarbelen, op 1 krib was het weer een flinke vangst….


...Een barbeel van maar liefst 72cm greep het aas uit de volle stroming. De hengeltop knalde naar beneden, de baitrunner gilde het uit en na het dichtklikken van de baitrunner ging hij ook nog eens flink door de slip en dook de hoofdstroming in. Na een korte krachtige dril kon de barbeel achter de krib uitgedrild en geschept worden. Vervolgens even bij laten komen in het net, onthaakt en daarna mocht deze beauty na het meten met mij op de foto en snel weer terug in het water. Greetz, Ronald van Leeuwen
http://www.barbeel.eu/...


De eerste rijpe vruchten komen al tevoorschijn, maar moeten zeker nog een beetje zon hebben en wie niet!?


Hallo Total Fishing, dinsdag 12 juli lekker op karper gevist met de vaste stok. Naast een mooi aantal karpers ving ik op het eind van de visdag deze mooie karper van 65 cm. Ik ving hem met één boilie van 8 mm. Groetjes, Melvin Groeneveld.


Hallo Total Fishing.Deze mooie karper was een welkome bijvangst toen we zondag 17-07-2011 met 2 light feeders op de Linge zaten te witvissen.Na een gevecht van ruim een kwartier gaf deze karper zich toch gewonnen. Na hem gemeten en gewogen te hebben mocht ie met me op de foto.Hij of zij was 63 cm en precies 10 lbs. Gevangen op een shimano ligt feeder met een stella 4000 met 20.00 nylon. Op de method met 2 maiskorrels. Met vriendelijke groet, Jurgen Gerritse.


Mooie schubkarper 8600 gram, gevangen aan een knoflookboilie. Evert Kluitenberg.


Hoi TF, vannacht was een goede nacht. Vrijdag was een bijzondere dag gezien de storm van donderdag en opnieuw een weersomslag op zaterdag. Er hing iets in de lucht. Uit een serie aanbeten kwam deze oude spiegel op de kant. De laatste tijd vis ik met boilies van Sander’s Hengelsport. Momenteel de Pineapple Birdfood en om het nog lekkerder te maken, gebruik ik een betaïne boosted hookbait die ik verstop in een pva-zakje met pellets en stukjes boilie. Een heerlijk zoet hapje voor deze warme periode. Groet, David.


De vele regen van de afgelopen dagen komt de planten ten goede.


Leuke bijvangst van een Franse steur van 14 kg….


Groet, Johan van Liere.


Om middernacht klaar met werken en om 3 uur stond alweer de wekker klaar om te gaan vissen. Dit keer weer meervallen samen met Freek die gelijk na zijn werk zijn visspullen in mijn auto kon stoppen en samen met de boot eropuit zijn gegaan. Ook vandaag heel veel aanbeten gehad en veel lossers….


...Freek was bijna zijn hengel kwijt. Haha, we zagen de meerval van de bodem naar onze dauwpieren komen en op dat moment zei Freek: “JA er komt er 1!!” Hij had het nog niet gezegd en de dauwpieren waren al gegrepen en meteen dook hij weer omlaag de diepte in. Heb je een volger, hou gelijk je hand bij de hengel, want het gaat gigantisch snel zo’n aanbeet. Freek ving een 95cm meerval en ik had er 1 van 88cm en een heel vadsige zwarte meerval van 118 cm. Gr. Bjorn.


Toen ik dit plugje zag liggen bij watersport matheussen kon ik niet wachten om hem mee naar huis te nemen. Het gaat hier over de nieuwe gomen shad van Spro, groeten van Levin.


Er kwamen er deze avond enkele mooie baarzen boven! Met vriendelijke groeten, Jesper Sanderink.


Op de dropshot nog een snoekbaars en baars. Gr. Bert v/d Heiden.


Het zijn niet altijd kanjers, maar de onverschrokkenheid waarmee de baarzen aanvallen en de moed waarmee ze knokken, maken deze visserij toch wel heel erg leuk! Groeten van Wilfred van Nunen.


Toen het baarzenbal aanbrak, volgden er in korte tijd meerdere van die felle gestreepte rakkers, heerlijk! Groeten van Wilfred van Nunen.


Mooie baarzen zitten op dit moment op nog geen 2 meter water langs de grote plassen. Slepend of werpend met ondiep lopende pluggen zijn ze makkelijk te pakken. Tot 48cm hebben wij ze in de boot gehad - soms twee tegelijk…

 
... En de kleuren mogen rustig fel zijn. Gewoon uitproberen, het werkt echt - ‘een kind kan de was doen!’ Gr. Dietmar.


De appelboompjes worden weer zwaarder en zwaarder.


Zaterdag deze mooie snoek op de pearson grinder gevangen. Hij was 89 cm lang en had flinke littekens. Later op de dag nog een snoekbaars en baars. Gr. Bert v d Heiden.


Mooie snoek gevangen op de HS 810 van Spro. Groeten van Levin.


Al trollend een snoek gevangen met de wob shad. Groeten van Yvan.


We zijn net terug van 2 weken vakantie in Zuid-Holland. Veel gevist op de Kagerplassen en het Braassemermeer. Het was wel hard werken voor een paar aanbeten. Gemiddeld 1 aanbeet in een paar uur. Soms vingen we de hele dag niks en plotseling aan het einde van de dag in een kwartier 3 snoeken.

Ook nog een gigantische bak van een snoek gelost op de ABU Fat Head Killer jerkbait, (ik voel mijn hartslag en knikkende knieën nu nog bijna!!!) We komen er nog wel eens terug. Witvis konden we er volop vangen. Al met al weer een zeer geslaagde gezinsvakantie. Gr. Eddy te Mebel.


Maarten wilde graag ervaring opdoen met het vissen met de bellyboat en een roofblei vangen. Beiden zijn geslaagd. Vr.gr. Johan.


Een snoek van 90 cm eerder deze week gevangen. Het is misschien niet de grootste, maar deze snoek kwam tijdens de dril letterlijk bij mij op schoot gesprongen. Weer zo een mooie gebeurtenis die je tijdens onze hobby kan meemaken.  Met vriendelijke groet, Bente Morsch.


Beste Total Fishing! De snoek beukte vol op een klein plugje, waarna deze in de flank gehaakt werd. Wel een intensieve dril op licht materiaal! Eerst werd er gedacht aan een Kasteel over de 110… We blijven verder dromen, maar zeker net zo hard genieten van de realiteit! Vriendelijke groeten, Jon Velberg.


Hallo Total Fishing. Ik ben Nils van Overbeek en woon in België en…

 
...ben met opa uit Nederland op de Maas wezen vissen en heb daar twee mooie vissen gevangen. Groetjes, Nils.


Even later ving Jelle op hetzelfde plugje, een Salmo Boxertje, deze snoekbaars… Groeten van Wilfred van Nunen.


 Afgelopen week twee avondjes gevist. Mooie vissen gevangen, hier een foto van de double hook-up samen met vismaat Luuk…


...Een paar dagen later terug gegaan met de Bellyboat met vismaat Daan, met topper van de avond deze breed gebouwde snoekbaars van 64 cm, die ongelofelijk hard op het visje knalde! Met vriendelijke groeten, Jesper Sanderink.


Net terug van 3 weken Hedesunda (Zweden) en daar een fantastisch mooie snoekbaars gevangen van maar liefst 97 cm! Dagelijks ben ik er op uitgevaren en heb de Dalälven rivier afgezocht met waterkaart, sonar en structurescan naar nieuwe visplekken. Het was een avontuur te navigeren tussen de talloze eilandjes, ondieptes en rotsblokken.

Diepe putten en geulen opzoeken met sonar en structure scan naar snoekbaars. Brede rietkragen en grote waterlelievelden afvissen met groot kunstaas op snoek. Het kan hier allemaal en je weet in het begin niet waar je moet beginnen met vissen; de ene plek is nog mooier dan de andere. Op de camping heb ik ook nog een waterkaart en een aantal visstekken en tips gekregen van Meindert Hamstra.

Meindert is zelf ook een ervaren visser en mocht je camping Hedesunda willen bezoeken kan ik jullie dit zeker van harte aanbevelen. De eigen boot meenemen is heel goed te doen en op het eiland zijn 4 (!) goede trailerhellingen aanwezig om de boot te water te laten. Waar ik volgend jaar met vakantie naar toe ga? Met vriendelijke groet, Roel van Reenen.


Beste Total Fishing, afgelopen vrijdag wezen vissen op het Gooimeer. Tijdens het vissen zagen wij een grote snoekbaars zwemmen op twee meter onder de boot terwijl wij veel dieper lagen te vissen. De dropshot met spiering omhoog gehaald en deze werd gelijk gepakt door de snoekbaars.

Denk dat het een oudje was in de laatste dagen van zijn leven want de dril Duurde slechts een seconde of tien, de lengte van de vis 102cm. Eenmaal terug in het water bleef de snoekbaars nog enige tijd een meter of twee onder de boot zwemmen om daarna geheel te verdwijnen. Gr. Marco van Velzen.


Maarten wilde graag ervaring opdoen met het vissen met de bellyboat en een roofblei vangen. Beiden zijn geslaagd. Vanaf de kant wist hij nog een roofblei te verschalken! Vr.gr. Johan.


Ik ben Ruben Cramer, 14 jaar en mijn passie is sportvissen. Het is mij met de paplepel ingegoten en ga dus ook vaak met mijn vader en oom (Hans en Leon Cramer ) vissen…


... Zo ook afgelopen zondag. Vroeg het bed uit om vervolgens op een lekker strak water te vissen. Het vroeg opstaan werd mij ook beloond met een prachtige roofblei van 80 cm. Groeten Ruben Cramer. PS: de roofblei is gevangen met een Sizmic Toad.


Picalily met een roofblei. Groet, Rob.


Afgelopen zondag met Bertus op de rivier op roofblei gevist. Het begin was erg taai en het was zoeken naar het juiste kunstaas. Door het vele wisselen en proberen vingen we elke keer een vis…


...Ditmaal was er niet één uitgesproken aas dat ving, maar telkens een andere. In totaal konden we 6 vissen landen waaronder deze 2 mooie 70+ vissen. Groet, Hennie Smits.

Deze week de nominaties voor de barbeel van Ronald, de karper van Melvin, de snoekbaars van Jesper, Roel en Marco, de snoek van Jon en de roofblei van Hennie. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -